Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@mimikyky tak to verim, ze ta to mrzi ak je doma dusno... a co sa tyka tej prace - tak to skus zobrat a uvidis ako to budes zvladat a ci to bude pre teba nejakym prinosom... predsa len, starat sa o vlastne detvaky aj ked su uz velke a takmer samostatne, plus este k tomu jedno male... no ved uvidis 🙂 ja by som taku pracu brala - deticky zboznujem 🙂
@mimikyky no vtedy som si nasadila taký typ stravy, že som postupne vylučovala týžden po týždni výrobky, z čoho sa priberá a hlavne, ktoré sú nezdravé. Napr. som mala veľmi rada toasty a čerstvý chleba a bagety - pečivo. Tak som si povedala že budem prvý týžden pečivo iba ráno a na olovrant, druhý týžden iba ráno a tretí týžden už iba celozrnné a len 4x do týždňa a na tom som ostala.
Sladkosti, že prvý týžden bude 4x do týždna, druhý týžden 3x do týždna a to len niektoré druhy a potom som úplne vylúčila a povedala som si dokedy nebudem mať určitú váhu a potom si upečiem zdravý koláč - mrkvový...
alebo pizzu, kebab rôzne muffiny, pies.. proste všetky dobroty čo Anglicko ponúka... som si takto scvrkavala.
Ked som si do dvoch mesiacov postupne upravila jedálniček na zdravý pre mňa, aby som necítila potrebu maškrtiť a tak.. tak som si povedala, že vydržím dokedy nebdem mať vysnívanú váhu. Samozrejme vylučovala som hlavne nezdravé jedla, študovala som knihy - Pravda o jedle, časaky a odborné články o jedle... čo je to vnútorný tuk a tak.. Jednoducho som si vsunula do hlavy, že je to nezdravé aj ako pre mňa potencionálnu matku... Napr. trans tuky... určite aj tu sa o nich píše. To velice škodí na plodnosť...
A teda ked som takto zdravo jedla, tak som si povedala, že vydržím a ked som schudla 6 kg z plánových 10 kg, tak som si to dala tak, že cez týžden makala, pracovala na sebe a zdravo jedla a v sobotu a v nedelu som si dovolila odmenu, že som si kupila bagetu.. alebo upiekla maffiny... Čiže som jedla v systéme 4 + 2 dni.
A pokiaľ som to dodržiavala som si urdžala váhu, ked som polavila... bum, už to šlo hore. A to bolo až po nejakých 4 rokoch.
A samozrejme som cvičila prvé tri mesiace v telocvični - posilko a erobik a potom ked sa oteplilo som pridala beh, ktorý som si zamilovala. A vtedy to šlo najrýchlejšie dole.
čítala som si ten jedálniček na strane 4, no celkom by to šlo. Ale my máme obedy v škole a nehce sa mi z nich odhlasovať uplne. Chcem to nejako sklbiť.
Vtedy som začala 10. jan. a za 10 mesiacov zhodila 12 kg. Joj to bolo super. Potom som tie dve nabrala späť, ale asi je pre mňa prirodzené mať 70 kg pri 175 cm. Ale ked som mala 68 kg som sa cítila sexi total recal. Teraz mám 79 kg.
Ale to sú tehotenské a depresívne kila, keďže som musela na potrat ☹ pred šiestimi týždňami v 12 tt. ☹ Tak doslova zajedam smutok a ešte ma aj priateľ nechal dva dni po "tom". ☹
Preto som si povedala, že teda budem aspon mať super postavu aby som sa mohla obliecť pekne.
@lubica69 keď som robila, naposledy pred 1,5rokom 😝 stále chodili za mnou decká žalovať jeden na druhého 😝
a či som mala mladá prvé bábo?? nooo syn mal 3mesiace, a ja som oslavovala 18stku 😀 a od jeho pol roka som bola takmer na ulici 😝 😝 v deň 18tich ma s ním vyhodila moja mama z domu, a keď mal pol roka, vykašľal sa na nás jeho otec 😝 nemala som veselý život, ale čo už 😝 😝 začala som mladá, teraz som už stará korytnačka a zo života mám prd makový 😝 ale nie, mám moje decká, toť moje všetko 😀 úplne všetko 😝 😝
@borkavan išla si na to podľa mňa dobre 😉 tak nejak by si mala aj teraz, len ten pohyb treba pridať 😉
to ma mrzí 😢 tie depkové kilá veľmi rýchlo pribúdajú, ale veľmi veľmi pomaly odchádzajú 😠 😠 viem, z vlastnej skúsenosti 😔 teraz depkačím cca 3týždne,a kilo hore 😝
treba to mať v hlave ok, inak to nefunguje 🙂 🙂
a čo hovoríte na kávu počas chudnutia???
@kaktusik ahoj, no... syn je zas a stále u frajerky... mladšia odcestovala na Moravu, staršia "chudne" a krpec si rozázal ryžu s mäskom 😀 takže odkladám zatiaľ 😝
@borkavan tak káva pred cvičením je dobrá na spaľovanie 😉 ...ja nejsom kávičkárka,občas mám pár kávových dní, ale inak ani káva ani čaj u mňa pravidelne nehrozia 😎
@mimikyky no teda, tak sa ti doma celkom znizil pocet stravnikov 🙂 ja akurat dnes cely den rozmyslam, ze vsetko si kupim ked schudnem 🙂 uz som si na jednej stranke pozerala saty na svadbu, na ktoru ideme v lete 😀 a okrem ineho som vymyslela aj darcek pre mojho manzela k prvemu vyrociu svadby - nevadiiii ze sme manzelia este len 4 mesiace 😝
@mimikyky no v poslednej dobe aj ja... este ze mam takeho zlateho manzela, ten mi je oporou vo vsetkom... Ja som celkovo tak dost emotivny clovek a vsetko prezivam tak nejak intenzivnejsie.. Aj ked niekto si mozno povie, ze co ta vie o strese, ved nema este ani deti, len chodi do skoly a do prace... Ale momentalne mam pocit, ze nic nestiham, z kazdej strany nejaky tlaky.. A este aj sefa mam debila fuj... Uz len pol roka musim vydrzat a snad si najdem nieco lepsie 😖
@kaktusik ja sa už vyše 20rokov snažím nepripúšťať si všetko tak moc k srdcu, ale nedá sa... moc všetko prežívam, a potom sa trápim 😢 ... myslím si, že na to, aby bol človek v strese, v dnešnej dobe úplne stačí práca-ak nejaká ovšem je, a škola...a u Teba aj debil šéf 😝 a super, že máš super manžela 😉 to veľa robí 🙂
@mimikyky to veru mam... ani neviem cim som si ho zasluzila 🙂 je to moje zlaticko, kazdy den sa nesmierne tesim domov z prace, lebo viem ze ma uz bude doma cakat alebo ho cakam ja, ak ma dlhu smenu. A uplne super je to, ze ma nechce menit a berie ma presne taku aka som a to ma nesmierne bavi 🙂 sme obaja snilkovia, blazinkovia a vecne deti 😀
Posledné 2 dni som sa iba prejedala koláčmi 😠 Aspoň že dnes som si konečne pocvičila hodinku na fit lopte.
@mimikyky Ako dopadli merania? No, to je iné, keď už sú deti staršie. 😒 Naše si ešte užívali Vianoce. A kto robí ten program na mieru?
@kaktusik Ja som na tom podobne 😖
@borkavan Je mi ľúto, čo sa Ti stalo. Bolo to určite veľmi ťažké obdobie pre Teba ☹ Držím palce, nech Ti aspoň kilečká idú dole podľa predstáv.

@mimikyky veď to moja A teda žiaden relax to teda nie je Ak uvažuješ vypadnúť z domu tak naozaj asi niečo iné 😅
Ty si mala dosť mladá prvé bábo,že?!