Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
tak nakoniec bola dnes zapekaná brokolica s troškou cestovín čo mi zostali zo včera 😝
dnes celé zlé 😝 😝 😝 som od 02:40hod lebo nad nami susedia v noci zase prali, a zobudila ma práčka...taká som bola nas.. že už som nezaspala 😠 😠 😠 😠
@vichrica ja som raz skúšala nejaý fitnes mrkvový koláč, a nepodaril sa mi ☹ ☹
ahoj holky, tak se hlásím, papala jsem lososa dva dny/24+25/ se salátem, cukroví jen jednu mini špičku, a od ségry cosi slepeného, jinak nic!!!
na váhu hodlám stoupnout až 31.
jo, jinak včera pečené masíko s jedním knedlíkem a dnes kousíček kachny...hnus,ale měla jsem chuť, tak co
a teda moc vína!!!červenýho 😝 😝 😝 včera se ségrou jsme oslavily svátky, chlapi byli na pivku, tak my daly vínko
a teda včera a2 chlebíčky domácí dělané
idem ja po 100rokoch do fitka... držte palce, snáď to prežijem 😀
prežila som 😀
boze baby ja som cez sviatky pribrala to co som dala dole dala som dole 4 kila a mam nazad 3 😠 😠 uz sa idem zapret zajtra robim lososo zemiak na pare a zelenina nech mi aspon tpo brucho splasne do siat do silvestra 😀
@dnika2 no jedine,xixi 😀 😀 😀 😀 v takejto hnusnej zime a von?????pekne naberiem kondičku na páse a na jar to pôjde ok - snád......fúúúúha,ja sa musím dať hlavne dokopy,dnes ma zas pokúšalo ísť von,ale šla som len na čaj a pekne domov......normálne mi šibe asi.......pekne od prvého nastáva tvrdý režim,.....inak zajtra idem odskúšať kozí syr,už som mala plesňový ale ten mi smrdel,a teraz mám čerstvý,ten vraj necitiť,no som zvedavá,vraj má malo kalorii
číta sa to tu pekne...ale čo tam píšu je riadna haluz,to aby bol človek doma ... ja nemám pevnú vôľu tak či tak..ale viem,že najúčinnejšie je nejesť sladké,biele pečivo,viac sa hýbať a jesť malé porcie aspoň 5 x za deň a samozrejme veľa piť aspoň 2 litre denne a po 17-18 h nejesť...teóriu ovládam,ale pekná vôľa maximálne 1-2 vydrží vyskúšané funguje len nie na mne Poznám ľudí/dokonca aj v rodine máme / čo schudli 10-15 kíl,ale postupne...žalúdok sa stiahol a nepociťujú stále niečo vyjedať a nedostavil sa žiadny jojo efekt Dokonca aj viacerý lekári sa zhodujú v tom,že chudne sa najlepšie prirodzene bez drastických diét...namiesto troch rohlíkov bielych si dať jeden celozrnný ,plátok šunky a syr,desiata ovocie,ľahký obed/menšia porcia aj normálneho/ olovrant tiež niečo ľahké,večeru vynechať či nahradiť zeleninou či ovocím...po 17-18 h nejesť nič...ideálne šport,poprípade rýchla chôdza ...škoda ,že to nemôžem napísať s vlastnej skúsenosti,len ako motiváciu pre ostatné/snáď sa mi to raz podarí/ale kamarátka tak schudla od konca leta do teraz z konfekčnej veľkosti 42/44 sa krásne vojde späť do 38 veľ.a ako väčšinou každý kto stým raz začne,tak má odhodlanie v tom pokračovať...a stačilo zmeniť životný štýl,vymenila nezdravé jedlá za zdravé a celá žiari je zo sebou max.spokojná mám vo svojom okolí ľudí čo takto žijú aby nepriberali a sú spokojný,,,kiež mne sa to raz podarí
@cukroska ahoj, čo som čítala, ty si asi môj prípad. Proste toto čo si tu napísala na teba nefunguje a ani na mňa. No nefunguje to v základnom bode - nedá sa začať a vydržať. Preto treba hladať iné alternatívny chudnutia.
Mám iný plán - pred šiestimi rokmi som tak schudla. Teraz som to začala aplikovať zas. (pribrala som tehu kila a depresívne kila po potrate). Preto som pribrala inak nie.
Ak máš rada rožky - biele, tak si urob plán ako sa ich zbavíš. Nemusíš úplne. Stačí keď prejdeš na 3 rožky za týždeň. Proste si povedz, tento týždeň ešte jem naplno rožky, druhý týždeň len na raňajky (alebo desiatu) , tretí týždeň jeden vymeň za celozrnný a ostatné dva nechaj biele... Chápeš?? A takto to sprav s hocičím čo si myslíš, z čoho priberáš. Ale je pravda, že sladkostí, koláčikov a všetkého sladkého pečiva sa MUSIŠ vzdať úplne a čo najrýchlejším tempom. Daj si na to tri týždne.
zapisuj si to, urob si plán a dodržuj ho. Keď plán porušíš, nevadí... Ak ho porušuješ stále, je niekde chyba, treba si spraviť miernejší plán...
Aj cvičenie takto pomaly naberaj. Ja som si dala tento týždeň to, že nepoužívam výťah vôbec a to budem dodržiavať až do - 5 kg. A postupne idem pribrať cvičenia. Najprv tak zlahka... 2 x do týždňa drepy, brušaky. Na tretí týždeň aj kliky....
A keď sa oteplí nad 12 C celzia tak začnem behať... ale tiež zlahka... beh-chôdza.
Proste idem na to pomaly, mám čas, do leta sa to dá stihnúť.. a ked budem vo švungu tak pritvrdím, lebo samá myseľ sa bude pýtať pritvrdiť.
Skús toto a možno ti to pomôže sa prekonať a vydržať. Je to nenásilné a zaberá to tiež.
@borkavan pekne si to napísala 🙂 🙂 🙂
áno, ten časákk je český.. málo stánkov ho objednáva, ešte pred letom ho malo tesco, ale tiež už nemá... u nás ho beriem ja,v jednom stánku mám rezervačku... a ete jedna pani v druhom stánku,kde chodia dva kusy... (robila som tam tak mám info) tým, že u nás sa predáva, nemali dvôvod prestať ho objednávať... väčšinou sa na Sk dostane prvú sobotu v mesiaci... Ja už ho mám preplatený 😉 😉
@mimikyky no tak pobehám teda všetky stánky v meste a ked nič, tak si ho predplatim asik tiež. Ja mám tu DIETU predplatenú... ale je tam dokola to isté. Jedine recepty sú tam celkom fajn. Rozmýšlam, že tento rok sa už na ňu vykašlem a nepredplatím si ju. mám to tu na stole, uvidím.
@mimikyky no,už som tu 😵 ja dnes na obed rezne z panenky v trojobale klasika,len do strúhanky šiel ešte parmezán - na bravčovej masti!!!!!!!ale som osušila a namiesto zemiakov zelená fazuľka ..... ale tie rezníky boli mňáááááám, ešte stále ležím, som chorá čoraz viac,zajtra do práce ma čaká dlhá šichta,ešteže potom 4 dni voľna.inak včera som ti už nepísala k tomu opatrovaniu,mne sa to zdá veľa 10 hod. za 300e - a zober si,že potom nebudeš mať čas ani pre seba....nvm,a prečo ta m nechce pustiť do robotky????vrrrrrr,ja sa s tým mojím už 3 dni nebavím.....to bude krásny nový rok.... 😝 😝 😝 😝

Ahojte, dnes som skúšala robiť mrkvové koláčiky. 1x som piekla z celozrnnej múky. Chutia celkom dobre, len na môj vkus málo sladké 😝
Inak, od dnes sa budem snažiť už naozaj zdravo papať. Včera som sa postavila na váhu a bolo tam o 2 kg viac!!!! 😠 😠 😠 Ale čo sa čudujem, keď vyše 2 mesiacov nejem, ako by som mala. Bola to otázka času, kedy to ukáže aj váha. Som smutná, ale aspoň som sa odhodlala, že idem opäť do boja, a to už dnes! Držte palce.