Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
Moja strava zatiaľ ujde. Dnes sme mali na obed lososa so zemiačikmi a za tým mrkvový koláčik. Dúfam, že tie kilá navyše dám zas dole.
@mimikyky U nás je fitko zatvorené, takže žiaden pohyb ☹ Dúfam, že aspoň zajtra sa mi podarí fit lopta.
@sylvar Každý máme asi na niečo iné slabosti 😉
@dnika2 @luci78p Ja som na tom podobne. 2 kg hore. Musí to ísť zas dole.
@borkavan Ja som pri chudnutí nevynechala sladké, len obmedzila. Veľmi ma to stresovalo a rástlo vo mne napätie, a potom som zjedla ešte viac sladkého. Tak som si vždy dala radšej niečo sladké za obedom a bola som spokojná a aj som pekne chudla.
@vichrica no aj to môže byť cesta... keď sa nevieš zbaviť sladkého. Pre mňa to problém nie je. Ja sladké ani moc nelubim. Pre mňa bude problém vzdať sa ruského vajca, šalátov - parížky, vlašský a proste takýchto vynikajúcich jedál. mňam.
inak kdesi som čítala, že ak si dá človek za sladkým dva deci mlieka alebo kefiru alebo acidka, tak ani sa nepremenia na tukové zásoby. proste to zneutralizuješ.
@mimikyky jooj, netráp sa kvôli tým dvom starším deťom, že na teba kašlú. však im neposluhuj. Teda neviem ako to doma máte zariadené, ale ako som čítala, celkovo ti nedajú vydýchnuť. No máš to ťažké. Ale nemaj zle svedomie, že ked si daš jednu hodinku denne pre seba, tým ukracuješ deťom. Spomeň si na seba, do ktorého veku si potrebovala pozornosť rodičov alebo tak a rob to podľa toho.
@borkavan jááj to to sa mi páči véééľmi 😀 Ono to ja ani problém nemám z rožkami ,ale všeobecne sladké keby som nejedla...aj včera som nejedla takmer nič/úplne málinko/aj večer som sa zdržala, ako že v pohode ani som necítila hlad...a veríš neveríš v noci som išla na wc a nedalo mi takú chuť na sladké mám vždy,že som zase vyžierala...!!!to ma najviac štve,že v noci si poviem,že no a čo zajtra už nebudem 😨 😢 😔 proste zle celé zle!!!!..pritom viem,že ked človek robí čo ho baví,nemyslí ,že má na niečo chuť,ale príde večer,klud a ja by som vyžrala všetko čo nezožerie mňa... 😀 u mňa to začalo tiež ako ty píšeš,po potrate som začala priberať a samozrejme cez tehotenstvo,dovtedy som bola celý svoj 32 ročný život pomerne štíhla aj keď chyba už bola v tedy vo mne,že aj vtedy som sa cítila tlstá!takže sa mi mm smeje,že to mám zato... 😅 inak to bola chyba,že už vtedy som otehotnela a bola som už /podľa seba tučná/na to +22 kg cez tehu a mám hlavu v smútku do dnes!!! ☹ ☹ 😢 ďakujem za radu aj sa mi to veľmi páči,hehe a je mi ľúto,že máš takú skúsenosť za sebou...
@cukroska no to vyžieranie v noci... to v depresii robím aj ja. A keďže je tomu len 7 týždňov po potrate... a ešte ma aj priateľ nechal... tak som len jedla a jedla a jedla a jedla.
Teraz je to lepšie a už týždeň sa držím, že mám posledné jedno o deviatej večer. Stále je to neskoro ale už nie v noci. A rob to teda tak, že buď si daj aj nasilu cez deň od 9.00 - 1.00 sladkosti čo ľubiš, vtedy to najlepšie spaluje. Alebo ked si dáš neskôr, tak skús zatým vypiť dva deci mlieka alebo toho kefiru alebo acidka alebo biely jogurt. Nechce sa mi vysvetlovať ako to pomáha, ale spomaluje to rýchle a prázdne cukry a nepremenia sa na tuky. Alebo to stlmia... To som kedysi čítala taký článok...
A v noci keď už sa neovladneš, tak si daj len jeden hryz. Alebo dva hryzy. Proste takto nejako. Toto robí moja segra... aj cez deň, ona tiež lubi sladkosti a do roka po pôrode schudla uplne všetko, a to nekojila. Lebo si dava zo sladkosti len polovicu alebo hryz...
A obaluje ti to cievy a žily a vytvára vnútorný tuk, ktorý je nebezpečný veľmi a vyvoláva potom veľa chorob... tlak, infarkt, cukrovku...
@borkavan to mi je veľmi ľúto ☹ snáď sa dá všetko do poriadku...viem o čom píšeš je to veľmi bolestivé☹ja zase keď som bývala v strese ,hlavne pracovnom tak som neskutočne schudla...aj po pôrode prvého,bol veľmi náročné dieťa,potom práca tak som bola chudá stále,neskôr to už bolo menej stresujúce,tak aj kilá išli pomalinky hore...a potom ako sa to stalo,som sa najprv veľmi trápila som aj schudla,ale predtým som prestala aj fajčiť tak som si vždy sladké dala,potom som otehotnela a tak každý ma chlácholil,že veď len si daj kedy si dáš keď nie teraz a potom to išlo...a ja som bola v tom,že pri prvom som bola chudšia ako pred otehotnením hneď ,ten ma vyciciaval ale teraz po rokoch to neplatilo vôbec... 😔 takže asi tak...a asi mám veľmi dobre,keď že kilá nie a nie ísť dole...☹
@borkavan presne tak,ku sladkostiam sa má dať niečo mliečne, 😵
@cukroska nooo,s tým ti asi nikto nepomôže,motiváciu musiš nájsť sama,ale tak si povedz ako ja,sakra ,tak aby som to ja nedokázala......ked to chcem,tak to budem mať.....a roky bežia a kedy budem mať ešte peknú postavu ak nie teraz???v 60 mi bude na dve veci,som mladá,chcem byť aj pekná a v 40 tiež ženy ešte vyzerajú super,ked sa o seba starajú a kludne aj v 50.žijeme len raz a nechcem prežiť život ako nepekná tučná a nakoniec kvoli tej tučnote ešte aj chorá.....
Tak tak máš pravdu,len sakra kde nabrať tú pevnú vôľu, keď ja tu mám tri kuchyne,všade len samé dobroty,samé oslavy!! 😀...Ale super si to napísala...že moje najkrajšie roky prežijem tlstá aaachhh!!! 😨
Dnes sme boli s deťmi na detskej silvestrovskej diskotéke. Júj, takú chuť som dostala, zatancovať si.
Na večeru som zjedla viac, než som mala v pláne 😒 A zajtra Silvester... To budem isto pučiť celú noc 😨 Budem sa snažiť aspoň to trošku obmedziť.
@mimikyky Aj vďaka Tebe 😵 Ja viem, že to tak dobre nepôjde, ale hlavne, nech to ide 😉
@borkavan Takže keď pijem so sladkým latté, tak nepriberiem? chi, chi 😝
@cukroska Držím palce, aby si chudla už aj Ty 😉
@mimikyky @cukroska co rikate na hubnuti s homeopatkami? http://www.budtezdravi.cz/cz/homeopaticka-pomoc...
@cukroska ja dávnejšie, momentálne som mala chudnutie úplne off 😀 pred tým som bola aktívnejšia 😝 😝 teraz boli nejaké rodinné a zdravotné problémy, ale aj tak som spokojná,lebo už rok som nepribrala...
som sa odvážila pomerala, odfotila v spodnom prádle 😀 zajtra musím ešte aj nejakých legínach nech mám aj zverejnenia schopné foto 😀 😀 a idem znova na to... mám vyskúšané, že dokážem -4kg mesačne úplne v pohode, a krásne meniť postavu cvičením, len musím zdvihnúť riť a rozhýbať sa konečne 😀 😀 😀 počkaj mesiac, a budem motivovať viac 😉

@borkavan mne prídu všetky tie časáky dookola o tom istom... časom sa v nich všetko opakuje 😝
DIETU aj ja už nebudem kupovať, kedysi bola lepšia
@luci78p Luci, ďakujem 😉 veď to je to, že teraz si nedoprajem kúsok času iba pre seba, stále mám pocit, že tým decká o niečo oberám, a že nemám nárok mať chvíľu pre seba... čím ďalej doma menej pomáhajú, dva kusy už na mňa a domácnosť z vysoka prdia 😠 a práve kvoly nim sa trápim najviac ☹ ☹ že ako to potom budem zvládať? neviem... chcem na sebe naozaj makať, to je to jediné, čo naozaj viem 🙂 🙂 minulý rok mi stále hádzali polená pod nohy, a ja som si to nechala 😢 😢 už nesmiem, viem, čo som kedysi so svojim telom dokázala, chcem mať znovu mojich 53kg a 36tky handry, a nie 76-68 a nosiť stále to isté, nevedieť si na seba nič kúpiť 😢 denno denne nosím jedny a tie isté gate, už tretí rok... sú športové, sú mi síce za tú dobu už chvalabohu veľké, majú šnúrku v páse a obliekam ich zaviazané na mašličku 😀 ale už ich nenávidím... Luci, a možno som len strááášn lenivá, a vďaka tej krpani by som sa rozhýbala...
a prečo ma muž nechce pustiť robiť?? vieš, robila som dllllho čašníčku, a mala som pár krát veľmi zlú skúsenosť s mužmi, neviem sa s tým nejako vysporiadať,,, potom som teda robila len v cukrárňach už,kaviarňach a tam ma stále chodil "strážiť" má asi pocit viny, lebo raz ma nesustrážil a stalo sa niečo zlé... potom som robila v lidl-y, tam sa mi páčilo, mali to ďdalej aj on aj deti, nechodili otravovať... potom ma prepustili,presne pred 2rokmi a 3mi dňami ☹ ☹ lebo som dostal cez sviatky hnačky a blvačky od detí, nemohla som robiť 😢 😢 mňa tá makačka veľmi bavila, ako ešte nikdy, a veľmi veľmi zle som znášala tú výpoveď- zosypala som sa, skončila som na liekoch, a pribrala okolo +17kg ☹ ☹ potom som skúšala čokoládovňu, a stánok, ale stále som tam mala žalujúce deti, bolo to moc blízko 😝 😝 alebo muža, keď mal chvíľku čs, už tam bol 😝 😝 😝 😝 😝 do Ba nemôžem chodiť, máme len jedno auto, a on ho potrebuje... takže tak, v skratke 😀