Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
Ahoj holky. Hledam maminku pro denni kontakt. Bylo by bezva kdybychom se mohli navzajem podrzet a inspirovat. Kontakt prez soukromou diskuzi 🙂
@mimikyky ,celkom sa darí i ked chybaju tu tie baby,tak sa skusme navzajom ,ktoré sme tu ostali podržať.Ja som sa po 3 týždnoch postavila na váhu a nechápala som,že mínus 3 kg.Pritom to vobec nebolelo,predtým som sa natrapila ovela viac a bez efektu.Jem 5-6x denne,veľa vody,trochu som odkukala aj z joj zo supermamy,ked sa rozpravali o chudnutí.Malé zmeny,krasny efekt,ja som spokojná.A vy ,ako sa vam darí?
@mimikyky ja som uplne v prd... Dnes mam 8 den Jill 30DS a na vaze o 2 kg vic. Tak jsem se zmerila a ruce a stehna mam -1cm, ale na zadku+1. Muzu si za to samozrejme sama. Mam opravdu velky problem uhlidat se v jidle. Mam sestaveny jidelnicek. Porce jsou v pohode, ale svaciny absolutne nezvladam. Jakmile si dam svacinu, do dalsiho jidla trpim jak pes. A tak jen chodin uzdibovat a pak je z toho polovina vanocky.
@ficekova ja by som Ti poradila, na váhu teraz nestúpať...celkovo je váženie dosť deprimujúce, a keďže váha nám stále kolíše podľa toho, koľko vody vypijeme, vycikáme, koľko ktorý deň vykakáme... pred menzesom...pribúdaním a ubúdaním svalovej hmoty.....vlastne stále... ono,kg=voda, svaly... a cm=tuk 😉
ja sa vážim raz za mesiac, potom nedepkačím 😀
to, že si na váhe išlo hore, vôbec nevadí...asi to ešte nieje tým, že by si nabrala svalovú hmotu, za 8dní cvičenia sa to nedá, takže ti asi kolíše voda...ako som už písala 😉 nerieš to, netráp sa 🙂 ruky a stehná -1cm je krásne, ten zadok si nevšímajme teraz ešte, je to skoro 😉 môže sa ti zčať zdvíhať posilovaním, uvidíš pri ďalšom meraní.... myslím si, že ani meranie netreba často...kľudne raz za mesiac, prípadne ak naozaj makáš, tak po 14dňoch...
Napíš mi, kľudne do IP (prípadne Ti dám FB a môžeme aj tam súkromne) rozpis tak na dva dni, na celé dni, všetko, čo máš nakázané zjesť a čo naozaj zješ, a skúsim sa na to pozrieť 😉
@mimm2 ja som písala, ja tu budem... super, gratulujem, ale ako som písala vyššie, nemusí to znamenať stratu len tuku 😉 aj cvičíš niečo?
môj včerajšok:
R "raňajkový koláč" z kuskusu,jabĺk,mrkvy... neskôr pridám aj foto
30min stacionár -časová tieseň 😝
D jogurt
O zemiakovo-mrkvové pyré + prsia na panvici
Ol banán + tvarohová activia
sauna
V cestoviny so syrom 😝
@llluckaaa Ahoj, cerstvou zeleninu krome mrkve jeste nemuzu. Muzu jenom brokolici, kvetak a mrkev. Uz mi to leze hore krkem. Dnes ale mame den 4 testovani mleka a zatim je vse v pohode. Denne mam 1 bily jogurt a maly tak 3 lzicky dnes ve zvysujici se davce. Pokud budu moct jogurty, kefiry atvarohy - skacu radosti. Dnes jsem udelala to, ze jsem si udelala ke svacinam sladky bananovy pohar - vlocky, tuk, banany, otruby, lnene seminko a mrkev. Mozna kdyz budu vedet, ze mne ceka neco sladkeho, tak to zvladnu lepe.
Pojďte do toho se mnou. Zaregistrujte se na www.onlinehubnuti.cz a ve vyhledávání přátel zadejte "ivafili" - potřebovala bych tam spřízněnou duši pro vyšší motivaci 🙂
@llluckaaa dnes jsem mela kontrolu u vyzivove poradkyne cos mi doporucila. Moc diky je bezvadna. Za 14 dnu cviceni a dojidani jsem nabrala 1kg svalu a tuk se nehl. Ale aspon jsem nepribrala tuk za to co jsem vsechno sezrala ☹ Ted zacinam odznova: usim byt na sebe tvrda!!!!!!!!!!!!!! Metabolizmus se mi zrychlil o 100 (nevim ceho)
ahojte baby,mohli by ste mi niektora z vas dat jedalni listok na delenu stravu? dakujem
Ahojte babenky, mladšie i tie v tom lepšom veku. Mám odskúšaný jeden postup ako schudnúť, pomôcť si so zdravím, naštartovať metabolizmus a byť o kus bližšie k svojej vysnívanej postave... V mojom okolí je odskúšaná a má 95% úspešnosť. V priebehu 2-3 týždňoch sú prvé viditeľné výsledky...
Ak máte záujem, o bližšie informácie, tak mi napíšte na email m.kormancova@gmail.com
ahojte kočky, moje dnešné menu pre inšpiráciu:
raňajky : ovsené vločky (30g) zaliate mliekom + hrozienka (asi 5) + vlašské orechy (asi 5) + malá lyž medu
desiata :tmavý krajec chleba (56g) + tenká vrstva veto + syr + šunka
obed : morčacie masko + zemiaková kaša + zeleninový šalát
olovrant : knakebrod (4 plátky cca 16g spolu) + trojuholníkový syr 2x + rajčina
večera : 3 rolky (plátok syra+plátok šunky+kúsok cottage syr=spolu zrolované) + miska zeleninového šalátu (ladový šalát, uhorka, rajčina)
15 minút rotana, keď neprší, tak aspoň kvapká
Maminky aj ja sa chcem k vám pridať 🙂
Ahojte kočky, ako pokračujete? hlavne tie, čo nejste v súkromke?
@verka
používam ho ako rizoto, s mäskom, zeleninou, k pečienke... nerobím nejaké extra recepty...
tu je ten koláčik, nadáva sa mu raňajkový fitnes koláč 😀
50g kuskus (zaliala som 100gr vody a nechala postáť 10min)
cca 50gr ovsené vločky
100ml mlieka
2 jablká
2 mrkvy
2 vajíčka
škorica
a podľa chuti orechy,mandle,brusnice,hrozienka, na prípadné osladenie melasa,med
Spravíme kus kus podľa návodu, nastrúhame jablká a mrkvu, nasekáme orechy. Zmiešame kuskus s jablkami, mrkvou, orechami, prípadne sušené hrozienka, brusnice. (ja som dala nasekané mandle,nič iné) Prisypeme vločky, dolejeme mlieko (nebolo mi treba ani celých 100ml) Dochutíme škoricou. Môžeme dosladiť melasou, medom...(nesladila som ničím) Vylejeme do pekáčika, a potom zalejeme 2rozšľahanými vajíčkami. Pečieme pri 180° cca 20min (ja som 25min) kým krásne nezhnedne.
Ak robíte len pre seba, stačí pol dávky, je toho dosť, určite viac ako 2porcie uvedené v pôvodnom recepte.
@llluckaaa Ahoj. Ted uz se potkavame jednou za mesic. Jsem opravdu strasne spokojena. Zarazeny mame i jogurty, kefir a tvaroh. Jeste doladujeme detaily, ale telo se mi opravdu meni. Mam vypracovane svaly na zadech a na stehnech vidim pod tou horou tuku aj nejake svaly. Ted mne strasne bolely kolena, ale vyresila to ibalgin mast a Konska mast hrejiva forte je ucineny zazrak!!!! Sice jsem na odlehceni na 4 dny prestala s Jill a jezdila denne min 10 km na orbitreku, dnes jsem se vratila k Jill a zitra se asi nepohnu. Ta zenska ma to cviceni promysleny do posledniho detailu. Myslela jsem ze na konci umru 😀
holky ja vam tak strasne zavidim. Ze si mozete dat tie fazolky alebo len blbe vajicka. Som uz 5 mesiacov na diete /koli malemu, ma ekzem) a mam len 14 potravin (vratane 3 druhov olejov). Vcera som cuchala k uhorke a slintala. Uz mi z toho sibe a navyse som zas zacala priberat. Orbitrek hlasi 182 km za mesiac a zadok o centimeter viac. Stalo sa Vam niektorej, ze ste u kojenia priberali? Stravu mam na mieru a mala by som chudnut a nie priberat. VP snad teraz vymysla nejaku novu strategiu. 😢
Holky z Brna a okolí: kdybyste měly zájem o měření na tělesném analyzéru, popř. o výživové poradenství , tak mě neváhejte kontaktovat. Nechci po nikom peníze. Je to jenom moje hobby a dělám tuto práci ráda, proto máte ode mě měření a poradenství zadarmo. 😉
ahojte,právě jsem na vás narazila,bude trvat, než vás dočtu 😉 máte soukromou diskusi? Můžu se přidat...?
Dobrý den všichni účastníci diskuse
Jedna moje pacientka mi donesla na papíru vytištěné některé příspěvky z tohoto fóra. Požádala mne o názor na ně. Ty mne natolik zaujaly, že jsem se rozhodla reagovat na ně obecně. Ale než začnu, tak musím uvést, že neposkytuji žádné konzultace přes e-mail a podobná média – tedy ani přes toto fórum. Od toho je Váš ošetřující lékař. Nepřijímám žádné pacienty. Tak to máme na úvod a nyní k příspěvkům.
Přečetla jsem si všechny a nejen v této diskuzi. Bohužel je zde velmi mnoho příspěvků, které nelze nazvat jinak než naprosté bláboly. Pak je zde minimum příspěvků, které sem píší ti trochu poučenější a tam lze s některými příspěvky do určité míry souhlasit. Pokusím se něco uvést na pravou míru. Samozřejmě, že se mnou nemusí někdo souhlasit a má jiný názor. Já mám jen nějaká desetiletí zkušeností.
Především nějaké ty nejdůležitější zásady.
· Není žádoucí vynechávat nějakou ze základních složek potravy (sacharidy, proteiny, tuky). Je potřebné je vhodným způsobem (tedy jejich poměr) kombinovat.
· Bez pohybu to nejde. Člověk potřebuje k životu jak potravu tak pohyb. Vyloučením jednoho či druhého dochází k nerovnováze.
· Nesmyslné diety nic neřeší a mohou poškodit zdraví.
· Používání prášků na hubnutí patří výhradně do rukou lékaře.
· Zásad je více, ale nelze zde vše uvádět.
· Není pravda, že mnoho názorů na hubnutí. Názor je jen jeden, ale někteří jej interpretují trochu prapodivně.
· Nutné je dodržovat pravidelnost jak v jídle tak pohybu.
Takže pokud někdo tvrdí, že pro zhubnutí je potřeba něco vynechat pak se velmi plete a je to jeden z těch blábolů.
Tvrzení, že mohu jíst jak chci a stačí odkyselovat například čajem a bude se hubnout je „objev přímo na Nobelovu cenu“. Opravdu je to další blábol.
Co se týká výběru stravy, tak nelze tvrdit, že když někdo sní to či ono bude hubnout nebo tloustnout. To je velmi individuální záležitost a jsou nutná vyšetření a stanovení typu jedince a jeho potřeb. Jednoduše řečeno – neexistuje univerzální jídelníček pro všechny. Někdo by po něm tloustnul a jiný by byl podvyživený.
Také tvrzení, že je potřeba hodně a hodně zeleniny není správné. Vždy je potřeba volit takové množství, které jedinec potřebuje. Ono všeho moc také škodí.
Nejíst pečivo je další blábol. Pečivo je potřebné, ale je nutné volit vhodný druh a množství.
Omezit až vyloučit sacharidy je velmi nebezpečné pro organismus. Stačí se podívat co je „palivem“ pro různé orgány těla. Je to další blábol.
Některé zde uvedené jídelníčky při dlouhodobém použití mohou ohrozit zdraví jedince, neboť nesplňují ani minimální příjem energie stanovený dlouhodobým výzkumem. Pod minimální hodnotu se nedá jít bez důkladného sledování lékařem. a i zde je to velmi omezené. Tyto jídelníčky jsou sestavené podle jedna paní povídala a ne podle zásad zdravého stravování. Pokud si budete sestavovat jídelníček, pak je potřeba o tom něco nastudovat z literatury - než budete experimentovat. V roce 2012 vyšla kniha od autora, který se zabývá danou problematikou, kde je vše velmi srozumitelně popsáno. Doporučuji si ji přečíst.
V některých příspěvcích se uvádí super cvičení podle Jillians Michaels a výrazná změna jídelníčku. Samozřejmě, že tento způsob cvičení znám, ale rozhodně jej nedoporučuji pro obézní. Navíc struktura cvičení není v žádném případě optimální. Obézní člověk potřebuje sestavit cvičební plán na míru, neboť obvykle jeho fyzická kondice se často blíží nule. Skočit do něčeho po hlavě může přivodit velmi vážné a nevratné zdravotní komplikace. Uvedené cvičení předpokládá zdravého jedince a to rozhodně obézní není. Měla jsem pacienta, který začal praktikovat toto cvičení při nadváze 30 kg a výsledek byl „jen“ infarkt.
Dále se v příspěvcích doporučuje omezit až vynechat tuky. Další blábol. Tuky jsou nezbytné pro řadu procesů v organismu, v tucích se rozpouští některé vitamíny, jsou zdrojem energie atd. Důležité je volit správný typ tuků a správné množství. Rovněž je potřeba vhodně vyvážit tuky rostlinného původu s tuky živočišného původu. Při výběru tuků je nutné brát v úvahu jejich energetickou hodnotu, složení, druh, množství cholesterolu a také přítomnost trans-mastných kyselin. Ale to už zacházím příliš hluboko. To si prosim nastudujte z literatury (vše najdete ve výše zmíněné knize).
Pitný režim je neoddělitelnou součástí stravy. Někde jsem zde na fóru četla, že je potřeba tolik a tolik litrů tekutin denně. Ano na litry to vychází, ale nejde říci, že musíte vypít například.2,5 litrů tekutin denně. Je to opět potřeba vypočítat podle okolností a potřeb Vašeho organismu.
V příspěvcích se objevuje, že je potřeba si stanovit denní příjem energie (kJ) na den a pak to rozdělit na pět dávek. Vážení je to polopravda. Ano pět jídel denně je potřeba, ale co je důležité je jejich procentní pokrytí energie během dne.
Dále jsem tam objevila, že je potřebné si stanovit kolik kdo chce schudnout za měsíc. Tak to je další blábol. Nelze si stanovit, že za měsíc chci shodit například 25 kg. Vše vychází z fyziologie a ta jednoznačně říká jak to je. Zjednodušeně řečeno za týden lze shodit 0,5-1 kg tuku. Pokud se někdo snaží o mnohem větší hodnotu, pak je to jednak velmi obtížné až nemožné (záleží na hodnotě) a velmi silně si ohrožuje zdraví. Shodit více jak kolem 1 kg týdně už patří do rukou lékaře a ten posoudí a na základě vyšetření stanoví zda je to možné!
Pak se zde píše o jo-jo efektu a proč vzniká. To co zde někteří píší jsou opravdu bláboly. Opět doporučuji si o tom něco nastudovat.
Zapisování si toho co jíte. Velmi dobrá rada a vřele ji doporučuji. Na základě Vašich poznámek může odborník získat dobrý přehled a nastavit správný způsob léčby.
Příprava stravy (recepty) uvedené v článcích jsou zajímavé, ale doporučuji se vyvarovat vaření jakékoli zelení (např. i česneku). Uvědomte si, že teplotou obvykle již nad 40 °C se ničí důležité obsahové látky, a to o to přeci nejde. Jíst zeleninu a ovoce syrové.
Dále jsem narazila na tvrzení, že jíst v přítmí je lepší. To zřejmě někdo si špatně přečetl závěry výzkumů a nebo si je upravil k obrazu svému. To co je v příspěvku uvedeno je z hlediska hubnutí blábol. Klidně si udělejte večeři při svíčkách, ale na hubnutí to nebude mít vliv. Co se týká jedení pomalu, pak je všeobecně známo, že žaludek začíná trávit nejdříve po 20 minutách (podle druhu pokrmu). To má za následek navozování pocitu sytosti v centrech mozku hladu a sytosti v hypotalamu v součinnosti s mnoha dalšími faktory. Hltat jídlo je naprosto špatný způsob stravování.
Další nepodložená tvrzení zde jsou ohledně různých doplňků stravy, rostlin atd. Ne, že by neexistovaly rostliny a výtažky z nich, které mohou mít vliv na hubnutí – existují, ale ne tak, že je budete konzumovat ve velkém a nic nedělat a budete hubnout. Uvědomte si, že tyto přípravky a rostliny nespalují žádný tuk. Jejich úkolem je přesvědčit tělo, že jste najedeni anebo ho přesvědčit, aby využívalo jako zdroj energie Vaše zásoby. Jsou tu další preparáty používané při redukci hmotnost, ale to už je mimo rozsah příspěvku. Rozhodně se vyvartujte neuváženého používání různých doplňků stravy. Většina z nich jsou v podstatě placeba, ale bohužel najdou se i ty škodlivé.
Je toho více, ale zjistila jsem, že můj příspěvek je už moc dlouhý. Tak snad někdy příště. Vždy používejte rozum, něco si o hubnutí nastudujte a pak v klidu začněte hubnout. Rozhodně neuváženě neexperimentujte se svým zdravím.
Zde by mělo být jméno ale nebude. Chci zůstat v anonymitě.
@obezitolozka ked som zacala citat tvoj prispevok, tak som si myslela , ze to budu urcite nejake blaboly.. nejaka dolezita mudrlantka,najmudrejsia na svete co tu zacne urcite propagovat nejake tabletky co tak velmi propaguju dietologia... Ale bola som milo prekvapena... suhlasim so vsetkym co si pisala... som rada, ze som si to mohla precitat 😉

tak ako kočky, ktoré nejste v súkromke? ako pokračujete?