icon

Schudnutie z veľkej váhy

ivetka1445
12. jan 2023

Ahojte ... Mám 25 rokov tri detičky som dosť sedavy typ ženy ľúbim veľmi papat sladké ..a piť sladené nápoje nemám absolútne žiadnu motiváciu mám 159cm a 92 kg bojím sa že sa dostanem na trojciferne číslo a preto som sa rozhodla niečo zo sebou robiť bojím sa že sa manželovi zapáči krajšia chudsia a to nedovolím .. chcem schudnúť . Lenže vôbec neviem ako začať nejaké rady typi motivácia ktorej sa podarilo schudnúť viac ako 30kg a nemá ovisnutu kožu 🥴 dakujeeeem 😍

Strana
z5
btus
14. jan 2023

@nikaleo17 banán môžeš jesť v pohode. Len sa ti musí zmestiť do príjmu. 🙂

mira0611
14. jan 2023

@ivetka1445 ahoj, kedze mas rada sladke napoje, napr.taka coca-cola v 1dcl je 11g cukru, co su skoro 4 kocky cukru, by som ti odporucila skor vzdat sa sladenych napojov. Mas 3 deti, chod s nimi na dlhe prechadzky. Pri 3 detoch ako mozes byt sedavy typ si ani predstavit neviem.
Tie sladene napoje skus nahradit, citronou vodou, cerstva voda a das si do nej citron. Prosim ta nekupuj citronove sladene napoje lebo to ti nepomoze. Ja si myslim, ze uz aj toto ti uberie na hmotnosti cca 10kg za kratky cas.
Musis si uvedomit, ze bez toho, aby si vystupila z komfornej zony ti chudnutie nepojde.
Mam rada sladene napoje nebudem ich pit, lebo CHCEM SCHUDNUŤ.
Na tvojom mieste by som sa skor uz bala o zdravie nez o to, ci ma muz opusti alebo nie. Deti predsa potrebuju matku. Znama s takou peknou nadvahou ako ty, dostala mozgovu porazku, uvedomila sa a vystupila z komfortnej zony.
Este by som odporucala, dietu 16/8. 16 hodin nejes, cez 8 hodin jes, vsetko naco mas chut. Ja to mam tak, ze 1.jedlo o 10.00hod, 13.00obed, 17.30 zjem veceru.
Prve dva tyzdne bude to tazke, ale musis vydrzat pre seba a svoje deti. Tato vaha a tento zivotny styl ktory mas je vstupenka istej predcasnej smrti.
Nespravaj sa ako male decko, ale ja to chcem zjest, ja to lubim, ja som hladna...vzchop sa zhod tie kila. Bez hladovania, bez svalovice ... nikdy neschudnes. Ak tu cakas recept ako mozes dalej posedavat, napchavat sa a chudnut, tak ten recept necakaj. Este mozno na zaciatok by som kupila nejake pilulky na utlacenie hladu. Drzim palce!!!

ivetka1445
autor
14. jan 2023

@mira0611 správne nakopnutie vpred ďakujem 🙂 ja nie som sedavy typ pri deťoch ale napr. Keď deti spia ja sedím pred tv .. tento krát to dám aj s hladovanim aj bez aj zo svalovicou určite ! Verím si a neprestanem až kým nebudem v cieli ;)

mira0611
14. jan 2023

@ivetka1445 pri 3 detoch to urcite neni lahke, este odporucam, 1 den varit, druhy den upratovat. Vzdy navar na 2 dni. Predobedom si vsetko sprav, po tom co sa deti zobudia z poobedneho spanku chod s nimi von do parku na prechadzku...bicyklovat sa, korculovat...ja som to tak mala zadelene. Jedina vec co som nestihla bolo zehlenie, to som robila vzdy vecer po 20.00 ked uz syn spal, kedze sme boli vonku, od 15.00-19.00 samozrejme ak pocasie pustilo bol taky unaveny, ze o 20.00 zaspal. V lete som mu vonku kupila hot-dog alebo pizzu napapkal sa cestou domov 19.30 sme boli doma, rychlo som ho okupala a siel spat, do 5 minut spal.
Ked budes kazdy den upratovat aj varit, nebudes mat cas ist s detmi von. A ked oni na obed spia, tak si odpocin, aj ja som odpocivala sem tam som cvicila. Pri tejto vahe si daj pozor na klby.

mira0611
14. jan 2023

@ivetka1445 este nieco ma napadlo. 1 kamaratka tak schudla, ze prestala jest to, co deti nechali na tanieri. Dala si ranajky a zbytky, co ostali aj ked lutovala, vyhodila alebo dala do chladnicky a zjedla na veceru.
Odporucam sustredit sa naraz len na 1 vec, napr. Privyknut si na vodu a to si daj ako prioritny ciel na 1 mesiac alebo ak to potrebujes aj na dva mesiace. Deti urcite tiez piju sladene, uvar im caj trosicku medu a citronu do toho, a po case aj ich mozes taktiez previest na vodu. Za peniaze, ktore usetris na sladene napoje si mozes kupit tie pilulky na utlmenie hladu.
Najprv si daj len 1 ciel, potom postupne pridavaj 2.ciel, teraz vysad tie sladene napoje, a napr.po Velkej Noci si daj dietu, ak zjes 2-3 parky tak si daj len 1-1,5...
Ak budes hladna a budes mat aj silnu tuzbu po sladkom+sladenych napojov, tak je vacsia pravdepodobnost ze ta to zlomi, po par tyzdnoch si telo odvykne od sladenych napojov, potom sa bude lahsie drzat dieta, urcite aj schudnes dovtedy a bude sa ti lahsie pohybovat.

zoeeoz
14. jan 2023

Boze len nejedz ziadne pilulky, ak mas kvalitnu stravu, dobre nastavenu hladna nebudes

mira0611
14. jan 2023

@zoeeoz autorka ma 3 deti, uz dlhsiu dobu jedava nezdravo a vela. Bude hladna a nie je iste, ze to vydrzi a menit cely jedalnicek ak su v rodine este 3 deti+manzel to absolutne nebude lahke. Mas pravdu, ale kolko ludi si nastavi zdravi jedalnicek a dlhodobo ho udži? Na 90% ani mesiac nevydrzia.
Ja som drzala zdravu dietu, ked som bola sama a bolo to super, ale ked mas rodinu, kde stale niekto nieco konzumuje a mas doma nezdrave potraviny, lebo tento ma rad toto a druhy hento, tak sa to neda, skusam jej dat taku radu, ktora jej pomoze.

zoeeoz
14. jan 2023

@mira0611 ano, cim vacsia rodina a starsie deti, tym viac vymyslancov ale doma maju len to co im mama
/tato kupi, da sa to vyrazne obmedzit + trosku sebazaprenia aby zas neprisli o vsetky mnamky deti...ja som teraz od polky novembra zmenila jedalnicek a varim tak aj celej rodine (resp muz a 1 dieta, druhe dieta je
len na prikrmoch) ..recepty su chutne, ziadne drahe potraviny a rozdiel od klasickeho jedalnicku neni citit nejak - dnes napr klasika kura na paprike s cestovinami 😅
Zaplatila som si jedalnicek na mesiac a hned prvy mesiac som bola zo 44/46 na velkosti 40..cize nemusim premyslat viem co kupim, takto som si to ulahcila lebo som nemala cas to riesit sama..a to som a to naozaj neklamem zozrala obed za 3 chlapov :D

Samozrejme kazda rada tu bola dobre mienena, to nespochybnujem ani v najmensom len si myslim, ze radsej zmenit zivotny styl celej rodiny ako sa trapit ja sama medzi pokuseniami lebo to proste nevydrzi 🙂 nech si aj da sladke, aj slane ale je to proste 80:20 (20 tie pochutiny)

nikaleo17
20. jan 2023

@nyusika nejem malo jem výdatne....nikdy nie som hladná a dám si aj pizzu ale nezorerem polovicu ale dám si jeden kúsok dám si aj colu ale nie liter ale deco ....presne preto preberieme vždy naspäť vykašlem sa na diétu a potom naspäť jete veľké množstvá všeličo ho.... a ste tam kde ste boli ...už som tak schudla ale potom som bola tehotná takže je to pre do mnoh ZSS a hlavne nechudnem naraz veľa kíl....chudnite zdravo a postupne ale to záleží an každej z vás ;)

nikaleo17
20. jan 2023

@avanka mne ovsené vločky (30g) vydržia do poludnia niekedy nejem ani desiatu a idem rovno na obed a ten jogurt si viem dat na večeru a potom keď som ešte náhodou hladná tak si dám ešte ovocie ale ono postupom času sa mi ten žalúdok stiahol a hlavne ak to máš v hlave tak si ideš svoje ale hlad nie je dobrý určite snažím sa nikdy nebyť hladná

najstastnejsia
18. feb 2023

@ivetka1445 Ako sa Ti darí? ☺️

nelka93
20. feb 2024

@ivetka1445 ako sa darí? Ja som sa dala na chudnutie od januára tiež, vyradila som úplne sladkosti a sytene nápoje. Prestala sladit čaj, inak varím úplne bezne aby aj priateľ jedol, niektoré nové jedla si obľúbil tiež. Pridala som cvičenie a kroky. Od 8.1 som už schudla vyše 6 kíl. Na sladké už chuť nemavam a išlo to v podstate samo. Motivácia bola veľká, tak sa toho držím🙂

ivetka1445
autor
21. feb 2024

@nelka93 ahoj🫣 tak mne teda zatiaľ vôbec tiez toho veľa nenajem ale zatiaľ len 3 kg išli dole asi robím niečo zle jem len do 18:00

Strana
z5