Skúsenosti s detoxom

rbk
22. mar 2021

Ahojte,má niekto skúsenosti s detoxom,poprípade vie poradiť?Rozmýšľam nad kúpou knihy 10-dňová očista so zelenými smoothie a potom to aj vyskúšať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
22. mar 2021

@rbk ja som bola na macingovej, to sú ale 4 týždne. Má jedlá s dostupných surovín na SR trhu. Ale musím povedať, že som bola slabá a nezvládala veľkú záťaž. Brutálne som schudla ale cítila sa dobre, ľahko. Teraz na jar, ju mám zas.

viktoria1425
22. mar 2021

@viestta má pravdu @rbk detoxi sú strata penazí
Investovať skôr do lepšej stravy 🙂

hipuska
22. mar 2021

@viestta prečo? Nemusíš žiaden detox kupovať. Môžeš si ho vyrobiť sama. Detox má priaznivý vplyv na organizmus

rbk
autor
22. mar 2021

Detox chcem skúsiť aj preto aby sli kg dolu,a potom nabehnúť pomaly na stravu ale zdravšiu,pravidelnejšiu.Nejem pravidelne a hlavne sladkosti.Nad tou knihou rozmýšľam preto lebo neviem od čoho sa odraziť,nikdy som neskúsila detox.A smoothie (ovocie,zelenina,voda)si budem sama robit doma,takze by som investovala len do tej knihy.

ivkazba
22. mar 2021

@rbk ja som schudla 30 kíl a ani ma nenapadlo, že by som mala začať detoxom. Tiež som mala problém nepravidelnú stravu, veľa sladkého, veľa sladených nápojov, veľa nezdravého jedla ako mekáč, rezeň a pod. Išla som rovno do zdravej stravy bez detoxu. A na smoothie ozaj knihu nepotrebuješ. Ja mám smoothie každý deň a v nikdy som žiadny nerobila podľa receptu či knihy, miešam to, čo mi chutí alebo čo si myslím, že by mi mohlo chutiť.

barboritta
22. mar 2021

@ivkazba to si krásne schudla.ja začínam od dnes tiež,potrebujem dať dole tak 10kg.aj si cvičila?

ivkazba
22. mar 2021

@barboritta cvičiť som zažala až keď som mala dole asi 25 kíl, dovtedy vôbec. Držím palce. 😉

barboritta
22. mar 2021

@ivkazba ďakujem,ja tiež začnem behávať,keď sa oteplí.zatial aspoň strava,ale veď to je základ.🙂

nairia
22. mar 2021

ja som tiez vyskusala macingovu a mne naopak velmi pomohla, citila som sa vyborne, lahsie, zdalo sa mi, ze mam viac sily a energie popri tanecnych a crossfit treningoch... a kedze som sa na to dala kvoli pretrvavajucim problemom so zaludkom, spravilo mi to hotovy zazrak s travenim potom.
ale je to individualne a hlavne je to o tom, ze tento detox ta ma naviest na novy sposob stravovania - delena strava, lahsie stravitelne jedla, kombinacie, viac zeleniny, ovocia, vlakniny atd...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mackamosna
22. mar 2021

@ivkazba a ako ste mala upravenú stravu prosim? Viete napisat pre priklad celodenné jedlo? 🤗
A 30kg dole, parada.. Obdivujem 🤩

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
noemi155
22. mar 2021

@ivkazba tiež by má zaujimalo ako si zmenila stravu a ako si to dosiahla 🤔
Daj nám motiváciu,že to ozaj ide 🙂

ivkazba
22. mar 2021

@mackamosna úplne som prestala jesť vysmážané veci, sladkosti, sladené nápoje, pečivo a chlieb, zemiaky, cestoviny, mäso som jedla len kuracie prsia, lososa a tuniaka (iné ryby nejem), občas sviečkovicu. Snažila som sa zdravo soliť, žiadne extrémy keďže veľa soli nie je zdravé. Olej som používala olivový, ale s mierou. Dostatočný pitný režim (voda, nesladené čaje zelené a bylinkové), priebežne, nie nepiť celé hodiny a potom naraz vypiť liter vody. Raňajky som mala buď grécky jogurt s ovocím a trochou ovsených vločiek alebo 2 vajíčka (volské oko alebo natvrdo) so zeleninou, syr a šunka (žiadna mastná, ale naozaj mäsová, t.j. nad 90% mäsa). Desiata buď nejaké smoothie alebo 2-3 ks ovocia. Obed polievka (ale žiadna zásmaška a podobne) a mäso s nejakým šalátom alebo menší šalát a menšia porcia ryže. Olovrant jogurt alebo cottage alebo smoothie alebo zelenina/ovocie. No a večera podobné ako obed. Pričom večeru som kľudne jedla aj o pol 8, ak som vedela, že spať idem až po 23. Asi po roku, keď už bolo cez 20 kíl dole a už som cvičila, tak som pridala do stravy naspäť zemiaky a cestoviny, ale to tak možno 2x do týždňa a menšiu porciu a hlavne nie opekané zemiaky či hranolky plné oleja. A raz za mesiac pizzu. Ale veľa vecí mi už nechýbalo. Podstatné je nehladovať, jesť pravidelne, dostatok piť. A začať vtedy, keď to človek cíti. Čiže ak to cítim teraz, tak začnem teraz, t.j. dnes poobede, žiadne od pondelka, od budúceho mesiaca, po oslave a pod.
@noemi155

mackamosna
22. mar 2021

@ivkazba ďakujem krasne.. A z akej vahy si isla ak mozem vedieť?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkazba
22. mar 2021

@elizabet173 ja som na chlebe, pečive, bagetách bola totálne závislá, iná strava ako chleba a zemiaky ani nemuseli na svete existovať. Takže to som si aj ja myslela, že to nedám a že dôvodom bude chleba. Takže som bola dosť prekvapená, keď som si po čase uvedomila, že mi to vôbec nechýba.
@mackamosna tuším 97 kg ak si pamätám, pri výške 170 cm.

dodka11
23. mar 2021

Koľko by ste chceli schudnúť ? Mám niečo čo Vám pomoze stačí mi napísať 🙂

monikamokulova
5. jan 2024