icon

Skúsenosti so stratou hmotnosti a zdravým životným štýlom s Mounjaro

4. nov 2025

Ahojte
V prvom rade by som chcela poprosiť o rešpektovanie, aby sa tu nezapájali ľudia ktorí nemajú skúsenosť a prišli tu len vyjadriť svoj názor čo si myslia... Chcem položiť otázku ženám ktoré s munjaro majú skúsenosť. Ako sa cítite? A aký vidíte úbytok váhy? 🙂 nasmerovalo vás to aj po ukončení liečby na zdravý životný štýl? Viete si váhu pekne udržať?
Od včera ho beriem aj ja... Bohužiaľ nemám v okolí nikoho s kým by som sa porozprávala čo sa skúsenosti týka
Tak čo poviete? Je to naozaj pevná barlička v naštartovaní správnej životosprávy?
Ďakujem

Strana
z2
autor
5. nov 2025
@anonym_18495a

@anonym_autor tebe to dal, obeziotolog co i koho ci o to ziadala? znama brala ozempik, schudla a hlavne jej muz, za polroka 30kg. ale oni v tom zdravom style pokracuju dalej. bez upravy stravy to nejde. a zacali aj trocha viac sa hybat. ale jemu bolo z toho zle, dokonca musel do nemocnice.
to co beries ty, ze je jemnejsia verzia pre telo.

@anonym_18495a áno ja som šla na vlastnú žiadosť k obezitologicke kde sme riešili celkovo môj životný štýl rozoberali sme stravu, ako sa stravujem kde robím chyby. Nebolo to tak že by som prišla a povedala chcem lieky na chudnutie
Popravde ja som do toho ísť ani nechcela ale po nejakom dlhšom rozhovore s dr sme sa zhodli že to vyskúšame a aktívne budem pracovať na tom zmeniť celkovo prístup k strave

autor
5. nov 2025
@anonym_714f17

@anonym_autor nemusi robit nic zle, ja som brala saxendu a neschudla som nic, este po vysadeni som pribrala aj to co som za rok pred saxendou schudla. Ono je to dobra vec, pre NAOZAJ OBEZNYCH ludi, ziadne BMI 30 a pod.. proste vysoke vahy. Ludi co maju problem s prejedanim sa. Nie je to pre ludi (podla mna, co som si vsimla pise sa to riadne a nikto neskuma preco komu= mam tu cest, cakala osm kym lekarka niekolko receptov vypise, lebo este treba kolegyni, tej a tej..), co maju upravenu stravu alebo malo jedia atd a nechudnu z akychkolvek pricin. Ano ludia schudnua zaroven za ten cca polrok sa aj naucia inak jest, fungovat = neviem ako munjaro, ale tie ostatne proste znizuju chut, ak sa clovek preje, malo by mu dokonca byt zle.... a vieme, ze obzerstvo je casto zlozvyk 🙂
K tomu ja osobne po skusenostiahc pol rocnych odporucam silovy trening, lebo clovek splasne, ale len zo svalov... ja kvoli jedej mojej diagnoze bohuzail nemozem cvicit, max kardio (a to mne vobec nepomaha), a po par mesiacoch som bola slaba neskutocne.
Ja som napr zaludocne problemy nemala, po mesiacoch ma zacal ako keby boliet pankreas (??) ale mala som problemy so zavratmi a tocenim hlavy, nizky tlak, doslova som mavala vlci hlad,taky ze som chodila o 19 spat, aby som proste nevyzrala chladnicku... predpokladm, ze nizky cukor som mavala.
Za mna je to super vec ak naozaj obeznym pomoze schudnut, nie je to nic pre damy co potrebuju dat dole 5kg a su lemravucke pocvicit, podietovat (a to nemyslim v zlom), staci si pozriet fotky celebrit, proste "ozempikove" krasky asi nie je vyzor aky chce zdrava zena dosiahnut. Takze vsetko s rozumom.

@anonym_714f17 súhlasím s tebou. Ono aj doktorka mi povedala že je to úplná blbosť ak ti chýba zhodiť pár kíl do ideálnej váhy ( podľa teba). Naozaj to treba brať zodpovedne. Preto aj ten môj príspevok či si ľudia reálne aj udržali ten životný štýl po ukončí liečby. Lenže vidíš čo tu ľudia píšu... Zháňajú si ozempic od známych, nekonzuktuju s lekárom a vlastne kašlu na to a nijako sa nesnažia pre to nič robiť....
Silové tréningy by mali byť samozrejmosťou keď ideš do kalorického deficitu pretože ako si napísala ty potrebuješ to telo popri spaľovaní aj spevňovať. Nuž... Po mesiaci tu hodím update ako sa cítim. Po tej prvej dávke som ok okrem tej bolesti hlavy ktorú nechcem na sto percent pripísať práve mounjaru
Ďakujem za tvoj príspevok som rada že sú tu aj ľudia ktorí rozumejú na čo sú tieto lieky a že to naozaj nie sú čarovné lieky 😁😅

anonym_18495a
5. nov 2025
@anonym_714f17

@anonym_autor nemusi robit nic zle, ja som brala saxendu a neschudla som nic, este po vysadeni som pribrala aj to co som za rok pred saxendou schudla. Ono je to dobra vec, pre NAOZAJ OBEZNYCH ludi, ziadne BMI 30 a pod.. proste vysoke vahy. Ludi co maju problem s prejedanim sa. Nie je to pre ludi (podla mna, co som si vsimla pise sa to riadne a nikto neskuma preco komu= mam tu cest, cakala osm kym lekarka niekolko receptov vypise, lebo este treba kolegyni, tej a tej..), co maju upravenu stravu alebo malo jedia atd a nechudnu z akychkolvek pricin. Ano ludia schudnua zaroven za ten cca polrok sa aj naucia inak jest, fungovat = neviem ako munjaro, ale tie ostatne proste znizuju chut, ak sa clovek preje, malo by mu dokonca byt zle.... a vieme, ze obzerstvo je casto zlozvyk 🙂
K tomu ja osobne po skusenostiahc pol rocnych odporucam silovy trening, lebo clovek splasne, ale len zo svalov... ja kvoli jedej mojej diagnoze bohuzail nemozem cvicit, max kardio (a to mne vobec nepomaha), a po par mesiacoch som bola slaba neskutocne.
Ja som napr zaludocne problemy nemala, po mesiacoch ma zacal ako keby boliet pankreas (??) ale mala som problemy so zavratmi a tocenim hlavy, nizky tlak, doslova som mavala vlci hlad,taky ze som chodila o 19 spat, aby som proste nevyzrala chladnicku... predpokladm, ze nizky cukor som mavala.
Za mna je to super vec ak naozaj obeznym pomoze schudnut, nie je to nic pre damy co potrebuju dat dole 5kg a su lemravucke pocvicit, podietovat (a to nemyslim v zlom), staci si pozriet fotky celebrit, proste "ozempikove" krasky asi nie je vyzor aky chce zdrava zena dosiahnut. Takze vsetko s rozumom.

@anonym_714f17 pritom drazdit pankreas, ktory je najzradnejsi organ na tele...je cele zle. toto je najhorsi organ na tele. ludia nevedia co robia a ake su rizika.

anonym_714f17
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_714f17 súhlasím s tebou. Ono aj doktorka mi povedala že je to úplná blbosť ak ti chýba zhodiť pár kíl do ideálnej váhy ( podľa teba). Naozaj to treba brať zodpovedne. Preto aj ten môj príspevok či si ľudia reálne aj udržali ten životný štýl po ukončí liečby. Lenže vidíš čo tu ľudia píšu... Zháňajú si ozempic od známych, nekonzuktuju s lekárom a vlastne kašlu na to a nijako sa nesnažia pre to nič robiť....
Silové tréningy by mali byť samozrejmosťou keď ideš do kalorického deficitu pretože ako si napísala ty potrebuješ to telo popri spaľovaní aj spevňovať. Nuž... Po mesiaci tu hodím update ako sa cítim. Po tej prvej dávke som ok okrem tej bolesti hlavy ktorú nechcem na sto percent pripísať práve mounjaru
Ďakujem za tvoj príspevok som rada že sú tu aj ľudia ktorí rozumejú na čo sú tieto lieky a že to naozaj nie sú čarovné lieky 😁😅

@anonym_autor ja to mam od lekarky a ta vobec s ludmi nekomunikuje o tom, keby mi pred nasadenim povedala o tom co to (mna tam poslala ina lekarka, lebo moja diagnoza potrabuje proste radikalne znizit hmotnost), tak sama by som to odmietla. Ako ako som pisala, ona predpisuje tie lieky proste ako na beziacom pase, bol tam lekar z ineho oddelenia a diktoval jej normlane zoznam mien, ona pisala ... to boli zname a sestricky... :D Jedine co som dostala je papier s dietou pre diabetikou :DDD to mi bolo az smiesne ked som videla a prednasku o neprejedani sa. Co ale vobec nikdy moj problem nebol.

Inak som zvedava ako v kalorickom deficite zvladnes silovy trening, to su take bachorky... proste clovek co neje a je v deficite uz, NEVLADZE zvycajne ani cvicit, nie to este fungovat. Proste musis jest, aby si vladala = pozor nie prezierat sa, co velakrat je problem. A pri tom, ze cloveku po tychto liekoch nechuti, je otazne ako dlho budes mat energiu. ALe kopa ludi, ma problem s inzulinovou rezistenciou = a tam im nepomoze ani deficit. Ta liecba kedze je to v podstate liek na cukrovku, by pri tom mala pomoct ale tak tazko povedat.
Inak neviem ako mounjaro ale saxenda sa postupne zvysovala davka = ja som tie vyssie davky ani nemohla vobec:D by som skolabolvala pri vyjdeni z domu :D Ale inak si pamatam, ze som najma prvy mesiac dva mala neksutocne vela energie z tych injekcii, spat som nemusela tolko, vladala som.. len potom to cele tie vedlajsie ucinky zrusili :D a hlavne vaha dole nesla, svaly ano :D

snif
12. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, ja som to dostala predpisane od mojej endokr., mam bmi 39, cely zivot sa snazim zdravo stravovat , cvicim, v podstate furt drzim s nadejou nejaky deficit, na ktorom schudnem dve tri kila s velkym usilim, a potom naspat, cize ocsilujem roky na plus minus vahe 110, aj napriek pohybu.
Skusala som ozaj vsetko co sa pohybu a stravy rozumnej tyka, a proste nejde to udrzat. Pristupila som na to, ze to vyskusam. Pozerala som kopu rozhovorov s lekarmi, a reku skusim.
Zacala som 6.11 a tiez ma na druhy den bolela jemne hlava potom to preslo. Neziaduce ucinky nemam ziadne, zacinam najmensou davkou. Jem 5 x denne ako ma naucila nutricna terapeutka, dodrziavam rozumny deficit a makra a citim sa zatial po prvom tyzdni super. Nemam chute na sladke, deficit sa mi drzi lahko, co bol doteraz vzdy boj s chutami. Za mna po prvom tyzdni totalny gamechanger, ako fakt. Ako sa citis po druhej davke?

autor
12. nov 2025
@snif

@anonym_autor Ahoj, ja som to dostala predpisane od mojej endokr., mam bmi 39, cely zivot sa snazim zdravo stravovat , cvicim, v podstate furt drzim s nadejou nejaky deficit, na ktorom schudnem dve tri kila s velkym usilim, a potom naspat, cize ocsilujem roky na plus minus vahe 110, aj napriek pohybu.
Skusala som ozaj vsetko co sa pohybu a stravy rozumnej tyka, a proste nejde to udrzat. Pristupila som na to, ze to vyskusam. Pozerala som kopu rozhovorov s lekarmi, a reku skusim.
Zacala som 6.11 a tiez ma na druhy den bolela jemne hlava potom to preslo. Neziaduce ucinky nemam ziadne, zacinam najmensou davkou. Jem 5 x denne ako ma naucila nutricna terapeutka, dodrziavam rozumny deficit a makra a citim sa zatial po prvom tyzdni super. Nemam chute na sladke, deficit sa mi drzi lahko, co bol doteraz vzdy boj s chutami. Za mna po prvom tyzdni totalny gamechanger, ako fakt. Ako sa citis po druhej davke?

@snif ahoj ďakujem za tvoj príspevok. Cítim sa super. Opäť jemná bolesť hlavy ale do dvoch hodín odznelo. Chute nemám žiadne ale inak v pohode dokážem prijať predpísané kalórie. Zatiaľ hodnotím fajn 👍🏼 meriam sa a vážim sa ale po prvom týždni a druhej davke kedy odchádza z tela len voda nemá význam sa nejako fixovať na výsledky
Môžem sa ozvať do správy? Môžeme si zdieľať výsledky a pocity ak chceš🙂

anonym_e1b07a
12. nov 2025
@anonym_18495a

@anonym_autor nemusela schudnut. tieto lieky su na liecby cukrovky a nie hnidam na chudnutie

@anonym_18495a Evidentne o tom veľa vieš.

natalka13
12. nov 2025

MOU zapríčiní menej chuti do jedla. Nemáš chuť na sladké. Zo začiatku idú kila rýchlo dolu, prídu týždne kedy sa váha prestane hýbať. Doležité je cvičiť, a po vysadení nezačať "žrať"
Je to liek ako každý iný.

snif
18. nov 2025
@anonym_autor

@snif ahoj ďakujem za tvoj príspevok. Cítim sa super. Opäť jemná bolesť hlavy ale do dvoch hodín odznelo. Chute nemám žiadne ale inak v pohode dokážem prijať predpísané kalórie. Zatiaľ hodnotím fajn 👍🏼 meriam sa a vážim sa ale po prvom týždni a druhej davke kedy odchádza z tela len voda nemá význam sa nejako fixovať na výsledky
Môžem sa ozvať do správy? Môžeme si zdieľať výsledky a pocity ak chceš🙂

@anonym_autor anooo, kludne, prosim napis mi 😊

anonym_48257a
27. nov 2025

Ahoj akurat dnes mi o tom doktorka vravela mám zníženú funkciu štítnej chudne sa mi tazko cvičím 5mesiacov držím stravu mám trénerku ale ide to veľmi pomaly tak mi to doktorka odporučila s rozmýšľam celý deň či začať či nie

ivapm
Dnes o 06:58

@anonym_autor Pozdravujem. Za 4 mesiace dole 11 kg, cítim sa výborne, žiadne vedľajšie príznaky. Musím dodať, že samozrejme som pred tým viac ako rok nejedla pečivo, sladkosti, minimum sacharidov a tukov, chodila som behať 2x týždenne a váha išla stále smerom hore. Mne Moungaro pomohlo, cítim sa fyzicky oveľa lepšie.

autor
Dnes o 10:53
@ivapm

@anonym_autor Pozdravujem. Za 4 mesiace dole 11 kg, cítim sa výborne, žiadne vedľajšie príznaky. Musím dodať, že samozrejme som pred tým viac ako rok nejedla pečivo, sladkosti, minimum sacharidov a tukov, chodila som behať 2x týždenne a váha išla stále smerom hore. Mne Moungaro pomohlo, cítim sa fyzicky oveľa lepšie.

@ivapm to je perfektný výsledok 👍🏼👍🏼 ja som na MJ 5 týždňov a zatiaľ mam dole niečo okolo 6 kíl
Ďakujem za tvoj príspevok nech sa ti darí!

Strana
z2