icon

Som v kalorickom deficite, prečo nechudnem?

25. aug 2026

uz skoro mesiac si zapisujem uplne vsetko do kalorickych tabuliek, vazim jedlo a podla nich som kazdy den v minuse. a vysledok? kilo dole a potom naspat 😐

tak teraz fakt neviem. ked vsade citam ze pri deficite sa proste chudnut musi, ako je mozne ze u mna sa nic nedeje? mam este ubrat alebo kde moze byt chyba?

Strana
z2
anonym_7c63c4
25. aug 2026
@13uzivatelka11

@anonym_7c63c4 ale potom si išla z dosť veľkej váhy, tam je to asi aj normálne na začiatku že to ide rýchlo.

@13uzivatelka11 samozrejme. aj autorka ide z dost velkej vahy

simsalabim
25. aug 2026
@anonym_2374f0

Pridaj pohyb. Ja momentalne udrziavam vahu, som 3kg nad, tak snad do jesene doladim formu. Ale stale je nejaka dovolenka, teambuilding,... to sa tazko chudne. Ale min.4 razy do tyzdna idem peso do prace. 5km tam a 5 naspat. Hodina tam a hodina naspat. Cez vikend tura, alebo behat v lese. To ma zachranuje. Bez toho neviem, neviem. Prejdem sa, premyslim, vycistim hlavu. Na udrzanie kondicky plus este cvicenie to staci. Bez pohybu to od urciteho veku proste nejde.
Preto sa mi chudnutie cisto iba ubratim kalorii, bez cvicenia a bez vela pohybu (chodza, beh, bajk) prilis nezda ...

@anonym_2374f0 ano, strava je zaklad, pohyb iba bonus.

jogy1984
25. aug 2026

Daj tomu čas . A nepodceňuj spánok a stres

13uzivatelka11
25. aug 2026
@anonym_7c63c4

@13uzivatelka11 samozrejme. aj autorka ide z dost velkej vahy

@anonym_7c63c4 tak je rozdiel 90kg pri 185cm napríklad a pri 160cm 🤷‍♀️ možno naozaj robí niečo zle, ako to tu bolo spomenute na čo sme všetky zabudli, možno malo spí, možno má malo bielkovín.. ale proste kolísanie váhy o 1-2kg hore dole je úplne normálne. Ja v priebehu mesiaca som mala 59,5-61,5 a potom mi to zas kleslo a neexistuje aby to bolo kolísanie tuku, proste zadržiavanie vody..

anonym_2374f0
25. aug 2026
@13uzivatelka11

@anonym_2374f0 a čím sa podľa teba chudne ak nie kalorickym deficitom? Áno pohyb je dôležitý a veľký pomocník nie len pri chudnutí, ale zdravý človek nemá dôvod neschudnut ak je naozaj v kalorickom deficite aj bez cvičenia.. veď matematika nepustí, len tie kcal treba naozaj poctivo počítať

@13uzivatelka11 ved ano, bez kalorickeho deficitu to nejde, tan spominam predtym hore. Co hovorim, ze mne cisto kaloricky deficit a nejest nestaci. Na zhadzovanie aj udrziavanie vahy musim zaroven cvicit, aj sa vela hybat (chodza). Akurat pri zhadzovani vacsi deficit a intenzivnejsi pohyb (chodza a beh). Zvysok je fyzika. Nedodas energiu(resp menej), vela vydas, vaha dole.

anonym_7c63c4
25. aug 2026
@13uzivatelka11

@anonym_7c63c4 tak je rozdiel 90kg pri 185cm napríklad a pri 160cm 🤷‍♀️ možno naozaj robí niečo zle, ako to tu bolo spomenute na čo sme všetky zabudli, možno malo spí, možno má malo bielkovín.. ale proste kolísanie váhy o 1-2kg hore dole je úplne normálne. Ja v priebehu mesiaca som mala 59,5-61,5 a potom mi to zas kleslo a neexistuje aby to bolo kolísanie tuku, proste zadržiavanie vody..

@13uzivatelka11 ved dobre, ale ona chce schudnut. A ked za mesiac neschudne ani kilo, tak nieco robi zle

rozculena
25. aug 2026
@anonym_7c63c4

@rozculena 1. kde pisem, ze nepocitam kalorie?
2. schudnut vedia len ti, ktori kalorie pocitaju?

@anonym_7c63c4 takže zase nič konkrétne.
Dobre.

anonym_7c63c4
25. aug 2026
@rozculena

@anonym_7c63c4 takže zase nič konkrétne.
Dobre.

@rozculena co konkrétne chces vediet? Nepocitam kalorie, nalozim si na tanier a zjem to. Zrejme som v deficite, ked chudnem

anonym_4e8616
25. aug 2026

Kilo hore dole je normalne. Inak vážiš ráno inak večer inak počas ovulácie a inak pred menštruáciou. Váha môže kolísat a je chyba sa upinat na hmotnosť, dôležité sú skôr centimetre. Cvičíš popri tom? Chodíš krokovat?

Strana
z2