Spoločné chudnutie
Ahojte niekto skim budem chudnut spolocne ? Mozme sa motivovat pridávať recepty cvicit 🙂 . Napiste koment napisem vam ♥️tesim sa 🙂 som zena na materskej 🙂
@aahajnalka taaak sa podaril,supis👍kolko si zemiakov pouzila?🙂 Mozno skusim aj ja zajtra,lebo neviem co varit.
Dnes som bola behat,nakoniec 7km za 45km,zaciatkom januara som mala za 55min..veru,islo sa mi paradne..
Mozno mi prospelo 5 dni nicnerobenia a vcerajsi cheat day😆..
@nutelka21 ahoj, tusim 6 takych vacsich, iba korenia rozne a 2 vajcia, ani cibulu som nedala nakoniec. Dnes mi malá vstala v polcase treningu, musela som teda riadne slapat, aby nestratila trpezlivost, 20km. Sikovná si s behom, parádne si polepsila. Dnes spravim hraskovu polievku a este pozriem co má v ponuke spajza 🙂
@aahajnalka vies co,spravila som si na obed tiez..akurat som tam este nastruhala zvysok maslovej tekvice,prihodila cesnak a struhanu mozzarellu..
No zjedla som cely plech na obed😄,ale veru,len taky maly😉..pochutila som si,konecne nieco ine...
Inac to poznam,ked si pod tlakom a musis rychlejsie a rychlejsie slapat..ja som vzdy bola v strese ci docvicim vobec, no aspon sa tep udrzuje vyssie😀
Zajtra planujem daco z morcacieho masa,idem otvorit fitrecepty a dajaky sport..ma byt pekne tak nieco outdoorove..
Ako baby sa vam dnes darilo?
@nutelka21 ja som bola po robote najskôr v kvetinovej zahradke a potom na rotopede 45minut s prestávkami 3x 5minut na cvičenie... To aby si ten ubolený zadok zo sedenia na ňom trochu oddýchol. Stravu len obmedzujem v množstve. Prestala som jest sladké. Dnes pôjdem na prechádzku rýchlu chôdzu asi hodinku veď je vonku tak krásne.
@jessicai ahoj,super,pohyb je fajn..ja som dosla z prechadzky a veru urcite vybehni von,kraasne je a pobede bude este teplejsie.
Hej mna tiez boli zadok z rotopedu ale mna boli kostrc,totizto ja som mala v minulosti zlomenu a teraz neviem na nom poriadne obsediet..a to mam sedadlo riadne velke😀..
Tak to si mozme teda podat ruky😀..
Ahojte, rano 20km bike, potom sme boli vonku, nic sportove len tak prechadzka a okolo domu. Dnes som piekla psenovy nakyp s ovocim, chutilo 🙂 okrem toho vajco na makko 3ks a posypane pazitkou k tomu brokolica zapecena so syrom. Zajtra asi kuracie stehna, na rozmarine, cervenom vine a slanine.
Ahojte baby, ja som tiez este v procese "chudnutia" . Zacala som vsak uz skôr (v auguste 2020) mam dolu cca 10 cm z bokov a brucha. Momentalne uz moc tuku nemam na sebe, vazim 55 kg pri 166 cm. Chcela som vam len napisat - vydrzte, ak aj hned neuvidite vysledky, pojde to. Mne sa to chudnutie zastavilo asi 2x, potom to zas islo lepsie. Jednu vec len - nebojte sa dvihat vahy. Ked budete robit len kardio (bicykel, beh, rychla chodza) schudnete, ale vasa postava sa vam nebude pacit, nebude vytvarovana a pridete o svaly. Nemyslim, aby ste dvihali vo fitku tazke vahy, ale doma jednorucky a pridavat postupne vahu na ne. Vela zien sa boji ciniek, lebo si mysli, ze budu vyzerat ako chlapi, ale nie je to pravda.
Keby ste sa chceli cokolvek spytat, kludne napiste, nie som osobny trener ani profik vo vyzive, ale rada pomozem z toho, co viem.
@scorpionflower1 vitaj 🙂 z akej váhy si isla? Zapisovala si do kal. tabuliek? Ide to velmi pomaly, ale ide. Na aku dobu sa ti zastavilo chudnutie?
@aahajnalka Vďaka, isla som z vahy cca 64 kg (104 cm v bokoch) teraz som na tych 55 (92.5 cm) Presne som si nezapisovala, ale viem, ze som dala cca 2-3 mesiace (okt. 2020) v kalorickom deficite a schudla som pomerne lahko zo 104 na 98 cm, potom sa to zastavilo, pridala som zataz v cviceni, to pomohlo a az do decembra 2020, zastavilo sa to na 94 cm cez boky (57 kg) a to som tapala par tyzdnov, ze co s tym, lebo som este chcela ist s vahou dolu, ale vaha stala ako pribita (aj cm boli rovmake). Od cca konca januara mi teraz zisli dolu 2 kg, uz to ide veru tazsie ako na zaciatku. Zmenila som treningy, cvicim viac silovo, pribudaju mi svaly, na bruchu a rukach vidno.
U nas zien je to tazsie, lebo kazdu chvilu v zavislosti od mens. cyklu vazime inak +- 2 kg, kvoli vode. Preto som sa radsej merala krajcirskym metrom, aby som videla, ci to funguje a vahu som moc neriesila.
Ono to chudnutie sa ma robit v cykloch, aby si telo nezvyklo na nizsi prijem energie, potom chudnut prestanes. Neviem ako daleko si s tym chudnutim, ja teraz zapisujem do Kalorickych tabuliek. Do januara som nezapisovala nic, le potom som musela, lebo som chcela vediet prijem a cca vydaj energie.
@aahajnalka joj vyzera naozaj dobre🤩
@scorpionflower1 ahoj,vitaj medzi nami..ja tiez uz ficim dlhsie,od oktobra..👍mne vyslovene na chudnutie pomaha kardio,ked som cvicila viac silovo,nesli zo mna ani cm ani kg..
Zo zvedavosti,s akymi vahami cvicis? Aky mas pomer kardia ku silovemu treningu za tyzden pls?
@nutelka21 ano, to moze byt, kardio pali viac kalorii, ale najlepsia je vzdy kombinacia siloveho a kardia, zo zaciatku som davala videotreningy s vlastnou vahou (fitfabstrong.cz). Momentalne davam cca 4 silove videotreningy + 1 kardio videotrening tyzdenne od trenerky Caroline Girvan. Vahy mam momentalne 2x5 alebo 7kg na vrch tela a 2x 7 kg na spodok. Su to 45 min. treningy. Neviem aku mas konkretny ciel - niektorym babam staci schudnut a su spokojne, ale ja som sa dostala do stadia, ze som uz ani nemala nejak vela tuku, ale furt sa mi nepacili moje tvary, hlavne, zadok, sestra je stary fitness harcovnik, tak mi poradila, ze mam zacat robit silove a ako nastavit stravu. A uz je to aj vidno, tuk mi ide dolu uz o dost pomalsie, tie posledne cm su najtazsie, ked sa chces dostat na urcitu metu, ale mam krajsie vutvarovany zadok aj pas a ruky.
Ono to aj velmi zalezi aku mas hodnotu tzv NEAT (non exercise actuvity)teda denny vydaj - ci mas sedave zamestnanie alebo fyzicky narocnejsie, ci chodis pesi alebo autom...
@scorpionflower1 diky,no ja som mala povodny plan schudnut na 58kg,takze este nejake 4 kg mi zostavaju,zatial mam celkovo -13,5kg..tie 4 kg ratam tak do konca aprila,no snad..👍potom zacinam rysovat🤩..
Mne sa po tehu musel zmenit vyrazne podiel tuku vs. svalov..Lebo na to kolko vazim,tak mam este velmi vela sadla,ale uz je to o dost lepsie nez predtym -15cm z brucha...
Stravu mas pls ako upravenu? Ty uz asi nechudnes,len formujes,ze?
Ja som praveze dost aktivna,denne 6 km peso,plus beh (6-9km)3-4x do tyzdna,bike..
Akurat posledne dva tyzdne je to vacsia bieda,syna mi nema kto postrazit,ale od zajtra znova v jednom svungu..
@nutelka21 Ba, potrebujem aj ja este dat dolu tak 1.5 - 2 cm a budem len naberat svaly. Teraz sa snazim to robit sucasne, da sa to pri miernom kalorickom deficite. No odhadnut to je tazke. Teraz sa snazim jest tych cca 1700 kacal (niektori pisu, ze aj to je malo, ze aj 2000 je treba, na moju vysku), no mam malu dusu z toho, aby som nezostala visiet v stave, ze ani mi svaly nepribudaju a chudnem prilis pomaly. Somm si tym chudnutim vypestovala taky reflexny strach z jedla 😀 Vyrovnany prijem mam vypocitany na cca 2000 kcal. S tou stravou je to v tomto stadiu uz dost prekèrne. Segra kedysi bola vysekana ako bodybuilderka, ona vtedy trenovala brutalne 6 dni v tyzdni a vravela, ze ked rysovala, tak v deficite vydrzala max 3 tyzdne. Ze to robila v takych cykloch 3 tyzdne potom pauza, naberala svaly, potom zas 3 tyzdne. Len ona uz mala ovela viac svalov ako ja teraz a menej tuku. Ale odkedy cvicim s vahami tak mam menej celulitidy, zadok sa mi vytvaroval a pribudli mi svaly na rukach a bruchu.
Ja cvicim prevazne doma, nemam kde dat malu, muz je cely den v praci a domov chodi az vecer.
Kardio robim len 1-2× do tyzdna + kazdy den s kocikom a s malou vonku alebo cez vikend nejaka rychla chôdza.
Aku mas vysku? Podla mna si sa dostala do toho stadia, ze uz nemas vela tuku a potrebujes viac svalov, je to privela kardia v tvojom pripade. Kardio je zdrave na srdce, dobre spaluje, hlavne, v zaciatkoch chudnutia je dolezite, ale ak chces vyformovat, urcite ti treba posilnovat. Ono tak trocha zalezi aj na osobnych preferenciach. Niektore baby chcu byt vyslovene chude. Mne sa to nepaci - mne sa pacia take vysportovane postavy s peknymi tvarmi, nech maju aj sirsie stehna a zadok a su silnejsie. Vela bab co sa takto dali do formy hovoria, ze jedia teraz tolko ako nikdy pred tym, ja sa snazim teraz nejak najst ten zdravy balans vo svojom jedeni a zivotosprave, je to pre mna nove. Ja som bud jedla velmi malo alebo prilis vela sladkeho a kalorickeho.
https://fitnessrevolution.sk/formovanie-postavy/
Neviem, ci sa ten odkaz spravne skopiroval, dufam, ze ano. Tu je clanok o tom formovani postavy.
@nutelka21 este jeden link, kde si vypocitas makroziviny a kalorie
https://macrosinc.net/macro-calculator/
Ahojte baby. Pridam sa ku vam ,,do klubu,,chudnutia. Chcem sa vas spytat na ten kaloricky deficit. Ak to dobre chapem, vydaj ma byt vyssi ako prijem. Len ja nam ten problem, ze nejako mi to nevychadza. Cvicim len doma 30min az 1 hodinku.snazim sa 5,6x tyzdenne. Jedlo si zapisujem. Nemam pocit,ze jem vela. A aj tak ten deficit nemam.
Ked to dobre chapem, tak v kolonke celkom by som mala byt v minuse. Len si neviem predstavit,zeby som mala cvicit tak,aby som spalila tych cca 1100 kcal. Ved to by som musela cvicit vyse 3 hodiny.a to sa neda
Vsade sa pise,ze strava je zaklad. A ze aj upravou stravy bez cvicenia sa schudne. Kolko kalorii by som mohla potom prijat v strave bez cvicenia,aby som aj tak schudla. Neviete mi poradit?
@terina25 ahoj, vitaj. Ja konkretne nepouzivam tu aplikaciu ani KT, obcas sa pozriem na hodnotu potravin, to je vsetko, ale existuje skupina : cesta k mojej premene, tam su expertky na tabulky, urcite poradia. Na otazku, ze kolko mozes prijat, aby si schudla je kalkulacka: https://fitnessrevolution.sk/kolko-kalorii-denn...
@aahajnalka dakujem. Pozriem. Podla toho,co som teraz vycitala by som mala prijat max.1194 kcal za den. Ak chcem schudnut, tak by som mala byt pod tymto cislim. Ja mam 716 kcal,cize by to malo byt asi ok. Bola by som rada,ak by niekto napisal,kto tuto apku ma

@aahajnalka ahoj..super,dakujem za tipy..inspirovala si ma...dneska teda zacinam opat naplno,zatial sa mi dari,na ranajky som mala makovu ovsenu kasu s visnami,na desiatu bielkovinovy chlebik s horcicou,sunkou a paprikou a na obed ma caka zeleninova polievka...chystam sa dneska cvicit,tak uz sa celkom tesim..
Som zvedava ako ti vyjdu placky bez muky,daj vediet,ja som robila davnejsie a trocha sa nepodarili😆.