icon

Stravovanie podľa Mira Veselého

tamichloe
2. jan 2012

Ahojte dievčatá....skušali ste sa stravovať podľa Mira?Ake mate skusenosti??Dosť ma odrádza to váženie potravín a počitanie ....velmi sa poteším Vašim radam ....

katy2
13. jan 2013

@zuzu8655 3.1. som mala 80 kg, teraz mam 76 kg a moj ciel je 60 kg... Vysku mam 170 cm 😉

tamichloe
autor
13. jan 2013

@zuzu8655 ja som napisala

tamichloe
autor
13. jan 2013

@katy2 no suuuuper.....a napiš cca denny jedalniček

lemurko
13. jan 2013

Ahojte ja som pred cca 3-4 rokmi zhodila v podstate podla stranky mira veseleho asi 15 kg. Najmenej som vazila 53 kg. Okolo 56 som si drzala az kym som neotehotnela. Potom sa mi to nejako rozhadzalo cele a teraz sa mi nedari chudnut vobec. Iba naberam. Momentalne vazim 70 kg. Zatial najviac ako som kedy vazila. Som rok a pol po porode a vahu mam ako ked som isla rodit ☹.
Snazim sa vracat k principom stravovania ako som mala a hlavne k cviceniu, ale ide mi to tazko. Pri dietati nestiham pripravovat jedlo a jest a pit pravidelne. O cviceni ani nehovorim. Ale schudnut chcem, takze si to budem musiet vydriet. Ked to islo vtedy, musi to ist aj teraz.

zuzu8655
13. jan 2013

@katy2 to mas skoro ako ja, ja som mala 7.1.79,5, teraz mam nejakych 78, chcem mat max. 60. *Vyska 170 cm 🙂

zuzu8655
13. jan 2013

@lemurko ja pripravujem jedlo vecer, ked mala zaspi. Aj Miro to tak tam pise...niekedy za behu 🙂

zuzu8655
13. jan 2013

my sme sa s mm dnes rozpravali, ze to skusime tak spravidelnit: rano vacsinou jeme chclieb s pomazankou, desiata jogurt a ovocie, obed - plnohodnotne jedlo, prilohy nevynechavame, olvrant by mohla byt vzdy polievka avecer nieco lahke zeleninove - grecky salat a pod...3 litre denne vody a cvicime tibetanov kazdy den 2x, rotana kazdy den a kazdy druhy kondicny trening (ja mam fit podlozku, tak na tej🙂)

majkya
13. jan 2013

chudnutie podla mira veseleho je podla mna skvele, mne velmi pomohla jeho stranka na nete ked som chudla po porode, kazdemu som to potom odporucala... a este South beach 🙂

andrea999
13. jan 2013

ahojte...som na tom podobne..pred pár rokmi po dvoch tehu som schudla podla mira cca 14 kg a udržala som si ich dlho,len prišli dalšie dve tehu a som v prdeli,stokrát začnem a nakoniec sa to poserie...idem na to zas,chvalabohu nemusím to študovať,ani vážiť...to mám ešte v živej pamäti,len nič nestíham pri deťoch a mám len veľké nervy,jak vyzerám ☹

zdraviezprirody
13. jan 2013

To obdobie keď som sa riadila podľa Mira sme mali na stole stále kapustu. Priateľom sme hovorievali miesto chudneme alebo zdravo sa stravujeme výraz "kapustujeme" 😀 Za pol roka som schudla 10 kíl. Mala som pocit, že som objavila Ameriku a že nikdy nepriberiem. Ale pribrala som napriek tomu, že sa celkom zdravo stravujem. A to preto, lebo nemám svoje slabosti pod kontrolou. Moje slabé miesta: nepravidelné jedenie (celý deň nič a potom vybrakujem chladničku), málo pijem (nemám pocit smädu a zabúdam sa napiť), málo pohybu a milujem sladkosti...a tým som spomalila svoj metabolizmus.
Z vlastnej skúsenosti viem, že nie presne váženie a dokonalé zloženie jedla je najdôležitejšie. Každá sebakontrola prinesie ovocie....Mirove rady sú preto fajn, lebo sa dajú dodržiavať celoživotne. Nie je to nejaká jednostranná diéta na niekoľko dní.

tilly
13. jan 2013

@tamichloe no to je blbe, mala by si v postate vypit tri litre... mne to tiez zo zaciatku robilo problem, ale teraz ani neviem ako dam tri niekedy aj tri a pol litra denne, len problem je potom stale s cikanim 😀 😅

tilly
13. jan 2013

@tamichloe ja nie som chuda, mam 73kil, zvyknuta som na -10 a to chcem dat dole! musim! a navzdy... 😀

tamichloe
autor
13. jan 2013

@tilly no musim to dať

tilly
13. jan 2013

@mima1311 mne zemiaky nikdy moc nesli, cize to nebude problem sa toho vzdat aj na stalo.... ryzu tiez moc nemusim, neviem sa vzdat cestovin, tak tie som si aspon nahradila, inak mi uplne staci grilovane masko so zeleninou, to zboznujem, ale tak stale sa to jest neda, tak si dam aj cestoviny a tak... doma sa prestravovat viem, co mi robi problem je prestravovat sa na navstevach, co ja dobrotam neviem odolat a stravovanie v restauraciach, to nikdy neviem, co si mam vybrat... to je moj velky problem...

ale stravovat sa chcem cely zivot zdravo, teraz len testujem, co mi vyhovuje a zbieram infosky, co je vlastne zdrave 😉

tamichloe
autor
13. jan 2013

@andrea999 presne ako ja ...stale začinam....a ked mam nervy....siaham po sladkom 😵

tilly
13. jan 2013

@tamichloe MUSIME!!! 😉 drzme si palce...
mne chyba strasne behanie, nejake fitko, zmba alebo nieco, ale vobec sa neviem zorganizovat, aby som si nasla na to cas...

lemurko
13. jan 2013

@zuzu8655 no vsak jasne, ze ked maly zaspi, ale ked vtedy je toho tolko, co vsetko treba spravit 🙂. Vacsinou teda varim, a JEM. Lebo vtedy mam na to jedlo klud a nejako si to neviem odopriet. Cely den pri malom som v pokluse, casto nestiham desiatu, olovrat, pitie. Ale tak ja to viem. Niekedy vydrzim tyzden, dva aj dlhsie. Lenze potom pride napriklad, ze je maly chory a nevyspim sa ani tak ako zvycajne, alebo som chora ja, alebo ideme niekam prec, alebo vianoce 🙂. No proste ta sebadisciplina.

a co zvyknes jedavat, alebo teda co chystas po veceroch?

zuzu8655
13. jan 2013

@lemurko jasne, chapem. Mne velmi pomaha manzel, sam pripravuje casto jedlo, ked ja nemozem 🙂 my rano vacsinou jeme chlieb s pomazankou. Chlieb sme zacali piect sami, v lidli kupujeme taku muku, kde uz pridas len vodu a pecies 1hod. v rure. Na desiatu jeme vacsinou jogurt a nejake ovocie, na obed tak rozne: ryby, rizota, morcacie ci kuracie masko na rozne sposoby, tofu so spagetami, celkovo cestoviny na rozny sposob, vzdy si najdem nejake recepty, co mi vyhovuju a potom varime 🙂 na olovrant jeme bud polievky: zeleninove, kysle atd, na veceru uz len lahucky zeleninovo-syrovy salat s krutonmi alebo krabie tycinky s vajickami a veeeeela zeleniny. Vypijeme aj 3,5 l cistej vody a nejaky ten zeleny caj.

majka35
13. jan 2013

ahojte... ak smiem, pridám sa k vám, stránky mira veselého sledujem už dlho a tiež sa mi podarilo touto metódou schudnúť pár kíl, ale hlavne zmizli mi pneumatiky okolo pása... ja vážim 76 kg... k tejto váhe som sa dopracovala po druhom pôrode, nikdy som toľko nevážila, som sama zhrozená, ako som toto mohla dopustiť 😀 ...môj cieľ je 60-64 kg...moja výška 174 cm

ako ste na tom s pohybom?

tamichloe
autor
13. jan 2013

@tilly veru musime....lebo chceme....strašne chcem.......dnes som to zvladla na 1...nezjedla som žiadnu sladkosť...dufam že už nezjem....bvždy kedd sa všetky poberu spat,sadnem za pc a niečo si vychutnám.....MUSIME,hlavne kvoli sebe a zdraviu

zuzu8655
13. jan 2013

@majka35 ahoj, vitaj medzi nami veselkami 🙂 u mna je pohyb ok. Kazdy den cvidim 5 tibetanov a kazdy druhy den 40 min. taky treningovy program. Okrem toho vychadzky a rotana a ty?

lemurko
13. jan 2013

Mne bez pohybu chudnutie, dokonca ani udrziavanie vahy nikdy neslo. Do 17 tich som sportovala aktivne, potom rekreacne, ale vela. Akonahle som prestala, alebo som mala obdobia, ze som cvicit nestihala, pribrala som. Po porode som sa snazila aspon doma bicyklovat, ale nie tolko ako by som chcela. Dokonca som mala aj nejake svetle chvilky, ked som chodila do posilovne, len vtedy som este kojila, tak som hlavne na aerobnych strojoch bola. Posilovanie velmi zlahka. Teraz to chcem zmenit a dodrzat pravidelnost. V podstate by som chcela kazdy druhy den nieco. Som zvyknuta vela bicyklovat (doma na rotopede), to mi nerobi problem. Normalne tak 40 minut. V posilovni aerobnu cinnost aspon 30 minut a posilovanie - to by som chcela aspon 1x do tyzdna sa dostat a este by som chcela nejaky bodywork, alebo aerobic, kvoli zabave.
Inak beham za malym a hore dole doma po schodoch, za den snad milionkrat 🙂. Ale tento typ pohybu na chudnutie nie je. Teda aspon u mna.

majka35
13. jan 2013

@zuzu8655 ja som zatiaľ s pohybom na tom veľmi biedne, sem tam plávanie, zumba, prechádzky ... ale plánujem začať znovu s kalanetikou, pre mňa úžasné cvičenie

@tamichloe toto ja robím, deti spať a ja si rýchle urobím radosť niečím dobrým k počítaču 😵

tilly
13. jan 2013

ja mam 178 cm a 73 kileciek po vikende.. vikendy su pre mna najhorsie...

@tamichloe tak take, ze vychutnavacky pri telke alebo pc nerobim... ale to je super, ze vies, kde je problem, ked s tymto skoncis, hned bude par kileciek dole... to je zaciatok... to je ako s mojimi sladenymi brblavymi vodami... ked som to vylucila, hned isli kilecka same dole, ostatnym som musela pomoct, ale tak dufam, ze to pojde dalej, este by som mala vikendovy alkohol vylucit... 😝

lemurko
13. jan 2013

Len napriklad dnes som bola v posilovni hodinu a pol, kym som sa tam dopravila, potom osprchovala a dosla domov, tak z toho boli 2 hodiny aj kusok. Straaaaasne vela vela casu. Ale ten pocit potom... super.
Keby toho casu bolo viac, tak aj kazdy den chodim.

majka35
13. jan 2013

ja mám veľmi rada čistú vodu a pitný režim nie je pre mňa problém, aj mojim dcéram dávam len čistú vodu, ale mojim zabijákom sú sladkosti, chlieb a arašidy 🙄

zuzu8655
13. jan 2013

@majka35 rozbehnes sa, ja som s tym mala tiez problem...ale ak mas nieco, co ta fakt bavi, nie je o com 😉

tamichloe
autor
13. jan 2013

@zuzu8655 ako to všetko tak stihaš 😨 😨

tamichloe
autor
13. jan 2013

baby,moj dnešny pokrok,vypila som 2l vody 😀 😀 😀 😀 to je moj rekord...dufam že a mi to aj zajtra podaríííí...a mam strašnu chut na sladkeee ☹ no nedam si,asi idem spať.....
BABY viete si predstavit,že už v lete z nas možu byt kočky???????ak sa nevzdame???????jupííííííííííííííííííí

zuzu8655
13. jan 2013

@tamichloe teraz ma mm dovolenku, takze pohodicka. cvicim rano pri malej, trochu ma potravuje, ale pohodka 🙂 ked zaspi, cvicim ten dlhsi program, cez reklamy v telke si davam rotanu. Varenie je hracka, pretoze teraz pripravujeme ovela jednoduchsie jedla, nez na ake som bola zvyknuta...no a som tak trochu hyper :D