icon

Tipy na jedlá s obsahom 1400 až 1500 kalórií

2. máj 2026

Asi mesiac a pol sa snažím dodržiavať kalorické tabuľky, vyrátali mi príjem 1460kcal. Ale stále nejako neviem nájsť jedlá, ktoré by ma dostatočne zasytili. Hneď asi po týždni som začala mať hrozné agresívne stavy od hladu. Celé hodiny myslím len na ďalšie jedlo, kedy konečne sa budem môcť najesť, úplná obsesia. Potom keď konečne môžem jesť tak mi to nechutí lebo tie nízkotučné jedlá bez cukru a s tonou proteínu sú proste hnusné. Normálne som flegmatik a teraz zurim za každú blbosť, aj bezdôvodne,. stále som podráždená od hladu. Prosím ak ste tu niekto, kto má tiež cca toľkoto kalórií a zvláda to dodržiavať, neboli by ste ochotné mi dať nejaké tipy čo jete za celý deň? Ja už normálne rozmýšľam že si našetrím na mounjaro nech mi to vypne ten hrozný hlad, lebo to vôbec nezvladam.

anonym_3dc69d
2. máj 2026

Prosím ťa never kalorickým tabuľkám, 1400 kcal je strašne málo. Koľko máš kíl, koľko meriaš, vek, typ práce, chceš schudnúť alebo nabrať?

januska12323
2. máj 2026

@anonym_autor koľko si jedla doteraz? Nastavila si si to asi zle. Keď si obézna a prijímala si násobne väčšie množstvá nemôžeš sa čudovať, že to telo nezvláda.

anonym_dccd07
2. máj 2026

Príjmam 1500kcal denne.
120g bielkoviny
130g sacharidy
60g tuky
Dnes som mala overnight oats - ranajky
Na obed kuracie prsia grilované, dip cesnakový a pecene zemiaky, bataty, cuketu, šalát.
Olovrant proteinovu zmrzku s colu zero
Večerať budem dva domáce burgre . Nemam pocit, ze hladujem

autor
2. máj 2026
@anonym_3dc69d

Prosím ťa never kalorickým tabuľkám, 1400 kcal je strašne málo. Koľko máš kíl, koľko meriaš, vek, typ práce, chceš schudnúť alebo nabrať?

@anonym_3dc69d som ročník 1979, 154cm, 68kg, režim som dala mierne aktívny - 2x do týždňa beh 30-40min + 2x do týždňa silový tréning 30min + 1x do týždňa buď dlhšia bicyklovacka alebo turistika (4-6h), ináč mám sedavú prácu.
Keď som si skúšala nahodiť moje bežné stravovanie tak mi vychádzalo okolo 1900-2000kcal takže mi to aj pekne dalo tých 500kcal deficit ako sa odporúča, nemyslím si že je to zle, len je to predsa o štvrtinu jedla menej, tak si neviem vyskladať jedlá tak aby som bola sýta.

rozculena
2. máj 2026

1500 mám ja pri neaktívnom spôsobe života,takže tebe to nemôže stačiť

autor
2. máj 2026
@anonym_dccd07

Príjmam 1500kcal denne.
120g bielkoviny
130g sacharidy
60g tuky
Dnes som mala overnight oats - ranajky
Na obed kuracie prsia grilované, dip cesnakový a pecene zemiaky, bataty, cuketu, šalát.
Olovrant proteinovu zmrzku s colu zero
Večerať budem dva domáce burgre . Nemam pocit, ze hladujem

@anonym_dccd07 ďakujem, to zneje super, a toto ti vyjde na 1500kcal? Nie sú po tých raňajkách hladná? Čo sú domáce burgre - len to mäso, alebo aj žemle?

autor
2. máj 2026
@rozculena

1500 mám ja pri neaktívnom spôsobe života,takže tebe to nemôže stačiť

@rozculena lenže ja som stará a nízka 🤬 tak mi to vychádza takto. Dodržujem poctivo a schudla som 1,5-2kg za 6 týždňov, takže viac určite nemôžem prijímať.

rozculena
2. máj 2026
@anonym_autor

@rozculena lenže ja som stará a nízka 🤬 tak mi to vychádza takto. Dodržujem poctivo a schudla som 1,5-2kg za 6 týždňov, takže viac určite nemôžem prijímať.

@anonym_autor ja mám 60 a 158cm a mám vyššiu váhu😂
Mne to ide pomaly,ja sa nechcem týrať hladom,4kg 4 mesiace

anonym_49e3df
2. máj 2026

v kazdom jedle aspon 30-40g bielkovin, ja jem 3x denne, jem stale rovnako, ale mne to vyhovuje.. takze na ranajky mam bud mixnuty tvaroh, mlieko/voda, ovocie, vlocky, oriesky (nemam rada kasu, takze toto len vypijem) alebo mam "pecivo" z tvarohu a syr, sunka, zelenina.. na obed mam vzdy strukoviny, priloha, zelenina, veceru mam kuracie/morcacie/ryba/tofu, priloha, zelenina.. a tak stale dokola, hladna nie som vobec

simsalabim
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3dc69d som ročník 1979, 154cm, 68kg, režim som dala mierne aktívny - 2x do týždňa beh 30-40min + 2x do týždňa silový tréning 30min + 1x do týždňa buď dlhšia bicyklovacka alebo turistika (4-6h), ináč mám sedavú prácu.
Keď som si skúšala nahodiť moje bežné stravovanie tak mi vychádzalo okolo 1900-2000kcal takže mi to aj pekne dalo tých 500kcal deficit ako sa odporúča, nemyslím si že je to zle, len je to predsa o štvrtinu jedla menej, tak si neviem vyskladať jedlá tak aby som bola sýta.

@anonym_autor toto je podla mna stredne aktivny rezim.

slavomira236
2. máj 2026

@anonym_autor ja som rocnik 78..po vianociach som mala 60 kil teraz 54...ja jem len cca o 23 stej nieco lahsie jogurt cottage chia puding... a vecer hlavne jedlo...

anonym_dccd07
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_dccd07 ďakujem, to zneje super, a toto ti vyjde na 1500kcal? Nie sú po tých raňajkách hladná? Čo sú domáce burgre - len to mäso, alebo aj žemle?

@anonym_autor nie, do vlociek - overnight oats si dam 30g vlociek, 100g grécky jogurt, 30g protein, kopu ovocia a zasýti ma to do obeda. Ak som hladná, dam si banan/jablko/hrušku...
Co sa tyka vecere, žemle robím domáce z gréckeho jogurtu, maso mam kvalitne hovädzie alebo dnes morčacie, dressing z gréckeho jogurtu a light mayo, platok syra a kopu zeleniny. Jedla mam objemné, velke porcie.

anonym_228afd
2. máj 2026
@anonym_dccd07

@anonym_autor nie, do vlociek - overnight oats si dam 30g vlociek, 100g grécky jogurt, 30g protein, kopu ovocia a zasýti ma to do obeda. Ak som hladná, dam si banan/jablko/hrušku...
Co sa tyka vecere, žemle robím domáce z gréckeho jogurtu, maso mam kvalitne hovädzie alebo dnes morčacie, dressing z gréckeho jogurtu a light mayo, platok syra a kopu zeleniny. Jedla mam objemné, velke porcie.

@anonym_dccd07 prosím, ako robíš zemle z jogurtu

basullinka
2. máj 2026
@anonym_dccd07

@anonym_dccd07 ahoooj, prosím Ťa, podelila by si sa s nami o recept na žemle z jogurtu? 🙂

sense
2. máj 2026
@simsalabim

@anonym_autor toto je podla mna stredne aktivny rezim.

@simsalabim to nebude stredný režim nakoľko má sedavu prácu, ťa polhodina cvičenia jej taký deficit neurobí, to má možno nejakých 200kcal Stredný režim je cvičenie 3-5x týždenne a práca s pohybom. A ak 8hodin sedí v práci tých 40min jej môj veľký výdaj nevytvorí.
Ale ak jedávala 1900-2000, mohla by ísť na 1600-1700.
Žiaľ v tomto veku to spaľovanie nie je také ako v 20-30rokoch, keďže svalová hmota ubúda a spaľovanie je pomalšie

richard_polak
2. máj 2026

1460 kcal nie je veľa, takže ak si stále hladná a nervózna, je dosť možné, že je to na teba proste málo. Skús sa menej trápiť light jedlami a dať si normálne jedlo, ktoré ťa zasýti, viac bielkovín, ale aj tuky (vajcia, syry, orechy). A hlavne objem, zelenina, polievky, veci čo zaplnia žalúdok. Ak myslíš celý deň len na jedlo a si podráždená, to je skôr signál, že to máš zle nastavené než že máš slabú vôľu.

anonym_dccd07
2. máj 2026
@anonym_228afd

@anonym_dccd07 prosím, ako robíš zemle z jogurtu

@basullinka
@anonym_228afd baby, na 5ks žemlí robím 2x 120g grecky biely jogurt, a múku hladku vam nepoviem kolko, davam od oka. Aby sa cesto mierne lepili ale nebolo velmi mokre. A kypraci prasok, sol. Vytvarujem guľky, na vrch vajickom potrieť a dávam sezam, semiacka, cesnak sušený, co mam doma. Su vynikajúce, vláčne.

basullinka
2. máj 2026
@anonym_dccd07

@basullinka
@anonym_228afd baby, na 5ks žemlí robím 2x 120g grecky biely jogurt, a múku hladku vam nepoviem kolko, davam od oka. Aby sa cesto mierne lepili ale nebolo velmi mokre. A kypraci prasok, sol. Vytvarujem guľky, na vrch vajickom potrieť a dávam sezam, semiacka, cesnak sušený, co mam doma. Su vynikajúce, vláčne.

@anonym_dccd07 dakujeeem 🙂

xckaretxxx
2. máj 2026
@anonym_dccd07

@basullinka

@anonym_dccd07 dakujem vyskusam

avanka
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_dccd07 z tohoto cesta robím aj pizzu, ak nemám jogurt, dám tvaroh alebo cottage, milujú ju aj deti. Prípadne naplním syrom a pečiem na suchej panvici ako lokše

@anonym_autor ja keď som si zmenila režim na ľahký, tiež mi to dalo 1540 kcal,mám momentálne 60 kg a 176 cm, za 2,5 mesiaca od januára som schudla 6 kíl, teraz udržujem. Musíš si jedla rozložiť, ja raňajkujem buď kvaskovy chlieb( ktorý si pečiem sama, čiže ho mám nahodený v mojich jedlách), miesto masla 70 g cottage, šunku, kľudne aj 100 g a zeleninu. Jem okolo pol 9 a obed mám o pol 1,v pohode má to zasýti. Prípadne 140g gréckeho jogurtu, tvaroh, proteín, ovocie.
Na obed kľudne napr cestoviny( kupujem v biedronke celozrnné, majú na 100 g len 156 kcal a sú fantastické), olovrant káva a sladké, väčšinou koláč, ktory si opäť pečiem a mám nahodený v kt, čiže presne viem hodnoty a večera podľa chuti. Včera som mala krajec chleba, vajíčkovú pomazánku z cottage( plnú misku) a ešte aj zeleninový šalát. Nehladujem, väčšinou mám problém naplniť kalórie. Veľa, ale fakt veľa pijem .
Skús si pomedzi cvičenie, ak máš ozaj sedavú prácu, nájsť denne čas na prechádzku sviznejsim tempom, stačí 5 km, zaberie ti to 50 minút, budeš spokojnejšia a aj si pohybom navýšiš príjem.
Pri vyberaní jedál treba fakt študovať hodnoty a zamerať sa na objem. Veľakrát napr na večeru si urobím cuketu s vajíčkami, kľudne aj 300 g a je toho toľko, že mám problém to zjesť a kalórií to ma málinko.
Vynechala som napr syry, lebo tie sú veľmi kalorické, nahradila som ich tvaruzkami z Lidla. Rovnako nejem ryžu, veľmi ju nemusím, ale napr zbožňujem konjakove cestoviny, ktorých môžeš zjesť veľa.
Držím palce