icon

Zmenila Mounjaro váš výkon a silu pri cvičení?

3. aug 2026

Ahojte, užívam Mounjaro 2,5. Chcem sa opýtať, či ste tie, ktoré ho užívate, pocítili zmeny vo vašom výkone alebo v sile. Kalorický príjem sa mi od užívania nezmenil. Mám nastavených cca 1600-1700 kcal, 140g proteinu, dostatok sacharidov, tukov, všetko dodržiavam. Normálne cvičím vo fitku 5-krát do týždňa, silový tréning. Odkedy som začala Mounjaro užívať (4. Týždeň mám), tak sa mi ťažšie dvíhajú váhy, som extremne spotená, zadýchaná, proste mám výkon ako keby som mala prvý deň menštruácie, proste o ničom. Upraví sa to, zvykne si moje telo, alebo aké máte s týmto skúsenosti?

anonym_8547db
Včera o 04:05

@anonym_autor No a co si cakal ,ze budes fit ?Copilot pise ze ma ti NU ako zavraty,slabost v nohach,rychlejsia unava pri fyzickej aktivite.

anonym_38988b
Včera o 05:01

Je to úplne bežný nežiadúci účinok - únava, zrýchlená srdcová činnosť, potenie, znížený cukor, znížený tlak. So zvyšujúcou sa dávkou môžu nežiadúce zosilnieť.

anonym_11f8c4
Včera o 05:39

@anonym_autor Ak si budeš sledovať nielen sacharidy, ale aj cukry podľa KT, úplne ti zmizne chuť na sladké a aj chuť na veľké dávky jedla. Tým pádom budeš chudnúť aj bez tohto "lieku", ktorého úlohou je práve obmedziť tvoje chute, pričom spomaľuje trávenie potravy, ktorá sa neprimerane dlho zdržuje a hnije v traviacom trakte, čo má svoje následky.

anonym_54c782
Včera o 06:03

@anonym_autor nie, vôbec nepociťujem takéto zmeny, práve naopak. Viac vládzem.
Problém u teba ale môže byť to, že silový tréning cvičíš 5x do týždňa. Bez priestoru na regeneráciu medzi cvičeniami je úplne normálne, že nevládzeš.

mandzula
Včera o 06:28

Silovy trening 5x tyzdenne je zaberak aj pre zdraveho cloveka.

autor
Včera o 09:05
@mandzula

Silovy trening 5x tyzdenne je zaberak aj pre zdraveho cloveka.

@anonym_54c782
@mandzula
Viete čo ja som na to bola zvyknutá, už pol roka cvičím silovo a vôbec mi 5-krát do týždňa tréning nerobil problém. Práveže som sa cítila úplne skvelo.

autor
Včera o 09:06
@anonym_8547db

@anonym_autor No a co si cakal ,ze budes fit ?Copilot pise ze ma ti NU ako zavraty,slabost v nohach,rychlejsia unava pri fyzickej aktivite.

@anonym_8547db nič som nečakala, len sa pýtam na skúsenosti druhých 🙂

sense
Včera o 09:19

Nemám skúsenosť s injekciami, ale tak to čo popisujes je aj v pri slovom letáku ako nežiaduce účinky. Ja by som skúsila na nejaku dobu znížiť váhy a keď príznaky ústami zas postupne nevysovat.. zvysit pitný režim doplniť elektrolyty
To čo popisujes mávať keď horšie spím a tým pádom aj regenerácia nie je taká aká by mala byt

mandzula
Včera o 09:39
@anonym_autor

@anonym_54c782
@mandzula
Viete čo ja som na to bola zvyknutá, už pol roka cvičím silovo a vôbec mi 5-krát do týždňa tréning nerobil problém. Práveže som sa cítila úplne skvelo.

@anonym_autor Vies co, aj ja som urcity cas tahala dvojfazovo a aj 4 - 5 dni, zvladala som to, no potom prisla unava z nedostatku regeneracie.

autor
Včera o 09:42
@mandzula

@anonym_autor Vies co, aj ja som urcity cas tahala dvojfazovo a aj 4 - 5 dni, zvladala som to, no potom prisla unava z nedostatku regeneracie.

@sense skúsim viac dbať na pitný režim, dúfam, že sa to ustáli.

@mandzula akože váhy sú v pohode si myslím, že nemám problém, že by som nezdvihla, ale skôr sa pritom strašne zadýcham, spotím a skôr mám pri bulharských drepoch pocit, že bežím maratón 😀. Ale skúsim si dať tento týždeň jednoduchší tréning a dám len 4-krát. Viac regenerácie.

Ďakujem ♥️

anonym_df1513
Dnes o 04:25
@anonym_autor

@sense skúsim viac dbať na pitný režim, dúfam, že sa to ustáli.

@mandzula akože váhy sú v pohode si myslím, že nemám problém, že by som nezdvihla, ale skôr sa pritom strašne zadýcham, spotím a skôr mám pri bulharských drepoch pocit, že bežím maratón 😀. Ale skúsim si dať tento týždeň jednoduchší tréning a dám len 4-krát. Viac regenerácie.

Ďakujem ♥️

@anonym_autor bezny nezisduci ucinok
Neviem naco ho beries schudls by si bez toho pri takom tempe

autor
Dnes o 12:18
@anonym_df1513

@anonym_autor bezny nezisduci ucinok
Neviem naco ho beries schudls by si bez toho pri takom tempe

@anonym_df1513 robim to takto uz pol roka a neschudla som ani kilo, preto ho beriem 🙂 mam ine zdravotne problemy, na ktore Mounjaro pomaha