icon

Tučná a štastná. Žijete v tejto kombinácií?

19. apr 2023

Ahojte, žijete niektorá v tejto kombinácii?

Tučná a napriek tomu šťastná?
Teda odburajme zdravotný aspekt.
Že nás čaká cukrovka a vysoký krvný tlak.
Infarkt, kŕčové žily, kolená..?
Len, že či už ste sa vyprdli na obmedzovanie a diéty.
A porovnavanie a poznámky.

Teda zmierili ste sa s tou estetickou časťou nadváhy.
Mam 168 cm a 93 kg.
Brucho, zadok, stehna.
Snažím sa obliekať primerane.

Divne je, že sa necítim až tak veľmi neštátna.
Musím?

teleskop
19. apr 2023

mala som o 5 kg viac pred 6 rokmi, myslim ze som bola omnoho statnejsia ako 10 kg dole, bole som ale aj omnoho zdravsia, pritom so zacala chudnut pre zdravie...paradox...nosila som pri mori tanga, nosila som kratke sukne, obtiahnute saty, neobliekala som sa ako kur.a vyzyvavo ale ked som chcela byt sexi nepodmienovala som to cislom na vahe...sebe som sa pacila aj muzom a po naliehani lekarov som zacala chudnut...

stvura
Odpoveď bola odstránená
heidi4
19. apr 2023

@heidi4 ... hlavne, ze ''štastná" tam nechali. Toto prepisovanie nadpisov na chybne tu vobec nedava zmysel. 🙄 (Viackrat tu bol nadpis spravny a prepisali ho na uplne od veci + s gramatickymi chybami - clovek potom hned ako otvori MK, ho moze rovno aj zavriet. 🙄)

janetinka27
19. apr 2023

niektore zeny maju problemy s vahou cely zivot. mozu kludne prezit cely zivot v tucnej podobe. aj ked s tym bojuju, snazia sa, alebo aj zlyhavaju. ale proste sa im nepodari tu vahu zhodit. mozno maju z toho aj mindraky, trapia sa, zazivaju vysmech, odmietnutie. a potom im niekto napise, ze kym neschudnu, tak stastne nebudu atd.
aky vyznam to vlastne ma? proste bude tucna cely zivot a moze ten zivot prezit v stasti, radosti, mat aj problemy ako hocikto iny. v tom zivote moze byt prinosom pre inych, moze byt milovana aj milujuca. ale proste bude cely ten zivot tucna.
tak ja neviem, ci je lepsie, keby sa cely ten zivot zaoberala tym, ci je dost stastna, ked je tucna len preto, ze chudi ludia si myslia, ze tucny nemoze byt nikdy tak stastny ako oni, ktori su chudi. to je ale zly postoj k vlastnemu zivotu - pretoze potom ten clovek cely zivot hlupo premarni trapenim, ze je tucny a tak je odsudeny na nie dostatocne stastny zivot.

scorpionflower1
19. apr 2023

Je to úplne na tebe. Ja som mala pred dvomi rokmi 167 cm a 56 kg a vieš čo som riešila? Že chcem mať 53 kg. A teraz, mám 63 kg a už neriešim a páči sa mi to. Chcem tým povedať, že každý má svoju váhu, kedy sa cíti dobre a že sa netreba tým príliš zaoberať, lebo celé to je od mindsete a nie o váhe. A mne osobne dosť pomáha, že si to ako-tak už začína uvedomovať aj spoločnosť, že žena nemusí mať 90-60-90, aby bola pekná . Ja som vyrastala v 90. - 00. rokoch a vtedy bola populárna Kate Moss a heroin chic, barbiny, Priatelia s vychudnutou Monicou a Rachel všetky sme chceli byť strašne chudé a ja som nikdy nebola, lebo jednoducho mám zadok a dlho som s tým bojovala. Neustále chudnutie a priberanie. Momentálne mám také obdobie, kedy mám dcéru stále chorú doma, musím si hľadať novú robotu nemám na seba moc času a nemienim sa zaťažovať ešte aj tým či vyzerám dobre a či som dosť športovala. Jednoducho nemám na to mentálnu kapacitu a keď potrebujem relax radšej si niečo prečítam alebo pozriem. Ak sa ti páči, keď máš 90 kg, maj kľudne 90, nikoho do toho nič nie je.

mondolina
19. apr 2023

@top_manazerka
ty si tu bola predtým pod iným nickom, že? 😉

gabrielkaa
19. apr 2023

Byt stastnym je nastavenie mysle. Niekto moze mat 174 cm a 53 kg a nemusí byt stastny. je to otázka nasho zivotneho postoja. Vaha, alebo vyzor s tym nemaju nic. Pokial to neni extrem. Vidno, ze akceptujes sama seba a to je dobre. Netreba popritom zabudat aj na zdravotny aspekt. Nakolko klby a potom aj ine vnutorne organy tiez nevydrzia vecnost pri nadvahe....

teleskop
19. apr 2023

teraz ked mam o 20 kg dole snazim sa zhadzovat dalej pre zdravie, ale stastnost v tom nehladam...nehladaj ju ani ty, bud taka aka si, stastna a obezna

mateson
19. apr 2023

Mám o dva centimetre menej ako ty. Menej o 12 kíl a viacej o 20 rokov. A neuveriteľne ma to štve. Ako som prišla do prechodu, kilá sa lepia. Mať v 33 rokoch 93 kíl?? To nie je dobré...

teleskop
19. apr 2023

@a_alexandra_a mala som este o par kg viac, ako pisem nizsie vtedy som mohla omnoho viac co sa tyka pohybu sportu sexu...

bebememe
19. apr 2023

@zuziiiii a ako si schudla? 🙂

19mmm71
19. apr 2023

Tak tučná a šťastná som bola do 40r ,kedy mi lekár po porode povedal pri vahe 130kg že už hrám o život...a hrala som ...na dnešných 60.Bola to obrovská výzva,no všetky zdravotné problemy zmizli ale bola som šťastná vtedy a som aj dnes

mondolina
19. apr 2023

ja by som chcela vedieť čo si myslia žienky, ktoré vážia 100 kg, o žienkach, ktoré vážia 130 kg...tiež je to v pohode? a dokedy je to vlastne v pohode?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
mondolina
19. apr 2023

@jabadabadu
a kde ešte? 🙊

19mmm71
19. apr 2023

@mondolina ja som bola tučná celý môj život,nikdy mi takýto ľudia nevadili, dnes pozeram na zdravotné riziko aj ked samozrejme aj 50 kilový človek dostane infarkt,rakovinu či CMP.No čo mi vadí a to fakt že veša sú obézne deti a je ich čím ďalej tým viac plus s ,,dospeláckými,, diagnózami...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
mondolina
19. apr 2023

@19mmm71
mne tiež nevadia obézni ľudia, len ma to zaujíma dokedy je to z ich pohľadu ok.
áno obézne dieťa je tragédia, máme také v rodine 🙊 tak ale rodičia neriešia...chutí jej papať...a v 5 rokoch mať 40 kg🙈

mondolina
19. apr 2023

@jabadabadu
Lady? 🤣

h2
19. apr 2023

Autorka, keď máš v 33 rokoch 93 kg a teraz si povieš, že kašleš na to, si šťastná taká, aká si, tak o 10 rokov budeš mať tých kíl vyše sto a keď prídeš do prechodu, aj 120. Je to tvoja voľba, je to v tvojich rukách.

19mmm71
19. apr 2023

@mondolina ved to,ono aj 120kilový clovek je akože v pohode no v 50tke nevystupi schody,srdce,klby v prdeli,cukrovka, ak skonči v nemocnici tak uplna katastrofa s obsluhou toho človeka a na pohotovosti som zazila hasicov co na plosine prevažali 250 kilove chlapa a na sono isiel do zoo...toto si musia uvedomiť aj tí šťastní obezní že telo to zvladne odtial potial...

gemerka17
19. apr 2023

@h2 vysvetlila som to jasne so 100 ľuďmi, nikto si na ňu v dave nebude ukazovať prstom. Futbalistky, hokejistky, basketbalistky maju tiez niektore taketo váhy a su v reprezentácii a sam tym zivia. Profil hráči.
To ze ma niekto 60 kíl, neznamená ze je šťastný a dobre vyzerá ak je neupraveny.

beronsche
19. apr 2023

@top_manazerka nejako vztahovacne reagujes.. To casto robia ludia, ktorych sa nieco dotykat viac, ako na sebe davaju poznat...
To Len take zamyslenie sa...

Autorka - samozrejme, ze mozes byt stastna. Tvoje kg ta nedefinuju.. aj uplne zdrava mozes byt. Ale zase si musis priznat, ze existuje vysoke riziko, ze s tvojim zdravim to pojde dole vodou velmi rychlo..
Aku mas zivotospravu? Si aktivna? Lebo ak veci nechces menit Len preto, ze je to narocne a tebe sa nechce, je aj to zmierenie sa so situaciou Len taka z nudze cnost..

Celkovo sa mi pacia tie vyhlasenia, co padli aj tu - v zmysle, ako obezny clovek zil dlho, zdravo, aktivne a spokojne a mlady zomrel na civilizacne ochorenia.. ano, stava sa. Obcas.
Ale skusenost je vsak neprenosna.. Zatvarat oci pred rizikami nie je ok a pridavat rizikove faktory (obezita) k tym, o ktorych Ani nevieme, sa zvycajne nevyplati...

mandzula
19. apr 2023

@gemerka17 tu vsak treba vidiet rozdiel v tom, ci vahu tvori tuk alebo vypracovany sval.

h2
19. apr 2023

@gemerka17 Autorka nie je profesionálna športovkyňa. Ináč by to tu napísala. A zrejme sama nie je s terajšou hmotnosťou spokojná, keď sa tu pýta, či môže byť šťastná aj keď sa vykašle na obmedzenia a prestane to riešiť. Ako osoba, ktorá má o 15 rokov viac, jej chcem len otvoriť oči v tom, že pokiaľ má teraz 93kg a žiadne problémy, tak o tých 15 rokov bude mať o XY kg viac a tie problémy sa zákonite dostavia.

jasomzabka
19. apr 2023

mama som stovku, už nemám....vtedy som nejedla mäso, biely cukor, mliečne výrobky, ale kaloricky som jedla veľa chodila som na túry, plávať lyžovať, teraz mam 70 môžem ísť max na prechádzku, jem aj mäso aj cukor a výsledky mám horšie

nikpa
19. apr 2023

Ja som rada, že tu čítam aj takúto tému 🙂 Stále len chudnem, som tučná, muž ma po pôrode nechce lebo som pribrala... Fandím ti a vôbec by nemala byť spokojnosť podmienená váhou alebo výzorom. Je to o nadstavení v hlave. No akurát to zdravotné hľadisko ale tak nemáš 130kg, takže dúfam, že diagnózy čo si tu opísala ťa budú obchádzať. A vlastne som presvedčene o tom, že väčšina chorôb je závislá hlavne od psychickej pohody a tu ty máš 😉

mandzula
19. apr 2023

@h2 a to sa tu tusim este nespomenulo, ze v mnohych pripadoch plati "tucna mati, tucne deti". A to nemusi znamenat deti v detskom veku, lebo tam sa to ukazat nemusi, no do dospelosti si proste navyky rodiny potiahnu. Niekde som citala, ze na vahu dietata ma dokonca vyrazny vplyv aj to, ci mala zena nadvahu v case otehotnenia a aj styl stravovania sa v tehotenstve.

lujza123
19. apr 2023

Mam 168 a rodiť som šla s 93 kg a teda bol to masaker existovať s takouto váhou. Neviem si to predstaviť mat na sebe nonstop takýto 30 kg batoh.

kacernakokse
19. apr 2023

Nedá sa kompletne odmyslieť zdravotný aspekt. Proste predstava, že mojou vlastnou vinou budem mať za pár rokov problémy so srdcom, cievami, klbami pravdepodobne budem čakať na infarkt či príhodu, nebudem nič vládať... Ako neviem si predstaviť ako sa dá byť v takom tele šťastný, keď si človek toto uvedomuje a nezatvára pred tým oči. Čo sa týka len tej estetickej stránky tak si to nedokážem tiez dosť dobre predstaviť, pri rovnakej výške mám 63 kíl a už mi to vadí, cítim na sebe že sa cítim zle, ťažko, že mám proste ľahkú nadváhu. Keď sa tak cítim teraz, neviem si predstaviť pocit, že som reálne obézna.