Tučná a štastná. Žijete v tejto kombinácií?
Ahojte, žijete niektorá v tejto kombinácii?
Tučná a napriek tomu šťastná?
Teda odburajme zdravotný aspekt.
Že nás čaká cukrovka a vysoký krvný tlak.
Infarkt, kŕčové žily, kolená..?
Len, že či už ste sa vyprdli na obmedzovanie a diéty.
A porovnavanie a poznámky.
Teda zmierili ste sa s tou estetickou časťou nadváhy.
Mam 168 cm a 93 kg.
Brucho, zadok, stehna.
Snažím sa obliekať primerane.
Divne je, že sa necítim až tak veľmi neštátna.
Musím?
@top_manazerka to, ze sa to mnohym podari, nehovori nic o tom, ze mnohym sa to prave pre nadvahu, teda skor obezitu, nepodari.
Autorka, jeden veľmi dôležitý parameter si zabudla uviesť: vek.
Výška 178cm váha 120kg. Nie nebola som šťastná. Depresie, zdravotné problémy, nenávidela som samú seba. Keď som otehotnela, vedela som že nechcem aby moje dieťa šlo v mojich šľapajach. Rapídne som zmenila životný štýl, nie v zmysle diét a hladovania. Ale v zmysle zdravej a vyváženej stravy. Prečítala som stovky kníh a článkov na internete, pridala pravidelný pohyb. Nie brušáky a beh čo z duše neznášam ale len prechádzka vonku, bicykel, plávanie. Pri váhe 73kg som otehotnela znova. Teraz som v siedmom mesiaci, stále cvičím zatiaľ som pribrala 8kg a po pôrode je môj cieľ 60-65 kg. Nemám teraz ideálnu postavu ALE som šťastná a viem že už nikdy nechcem byť znova to 120kg monštrum. Pre mňa je len ťažko uveriteľné že niekto s takou váhou dokáže byť šťastný. A to hovorím z vlastnej skúsenosti.
@elizabet173 áno, štatistika je o tom, že ak máme jedno kura a ty ho zješ celé a ja budem hladná, tak štatisticky sme mali každá polovicu.
Teraz sa tu roztrhne vrece s tvrdeniami ake su tucne krasne, zdrave, v pohode, bez komplexov zo svojej postavy a stihle su chore, zle, nervozne, nestastne a so zlym sexom.🤣😁😁
@stanulienkat ale veď to ty tu paušalizuješ.. ja som napisala svoj názor, ktorý som si formovala empiricky.
@stanulienkat 👍👌
otazka bola esteticka stranka veci. bez ohladu na zdravie. ano, aj tucna kym schudne, sa musi obliekat a ist von. co je lepsie, ked sa bude citit ako podradna chudera, nahovarat si, ze je hroch, ktory nepatri medzi ludi alebo ked bude spokojna, pretoze ma kopec dovodov citit sa stastna?
ale zasa len odpovede o tom, ako tucniak nedokaze behat, rodit atd.
nie vsetky chude zeny su nedockave, aby si mohli ist zabehat alebo odrodit, maju kopec inych starosti, ktore ich mozu robit nestastnymi.
Aj slepý človek môže byť šťastný, aj človek na vozíčku. Ale nebudeme si preto nahovárať, že byť slepý, či na vozíčku je super. Toto sa ale zmeniť nedá. Na rozdiel od obezity.
Ono na každej postave by tých 98 vyzeralo inak...ak si teraz šťastná čo vôbec nespochybňujem vieš si predstaviť aká šťastná by si bola keby máš 85 alebo 75???? To by bolo úplne že levitujes😄
Zažila som 75 až 85 kg baby s takou kondíciou že fakt klobúk dole a mnohé vyzerali že majú o 10 kg menej fakt keď sa pekne obliekli zatienili 55 kg ženy ...ktoré sú bez kondičky a necvicia.
Ja len na margo že viem si predstaviť aj 90 kg človeka s kondíciou a celkom šťastného lebo nie vždy štastie súvisí s kg ale celkovým pohľadom na život.
No keď sa začneš v lete potiť keď budú horúčavy a bude ti na odpadnutie ver že na nálade a pocitu šťastia to moc nepridá.
Ale k tvojej otázke ano aj tučný človek môže byť šťastný..prečo nie...len nesmú prísť zdravotné problémy a obmedzenia...ak ľahko vides peso na 5 poschodie a nekolabujes tak je to v pohode.
@apolka77 a čo s tým má zase potenie? Zase nejaký trápny naratív, že sa silnejší ludia viac potia? Obyčajná obmedzenosť, nič viac.
Takže, milá autorka, máš to schválené.. môžeš byt šťastná 🤣🤣🤣
Šťastný človek začne byť vo chvíli keď sa rozhodne byť šťastný.Stastie nie je ovplyvnené tým koľko vážis,kde bývaš,či máš auto a aké máš auto,či máš partnera alebo si single,či žiješ z ruky do úst alebo sa topis v peniazoch.
Šťastie nie je vec,ktorá príde,keď schudnes,zarobis,odídeš,zostanes,atď
Šťastie je voľba,rozhodnutie.Ked sa človek rozhodne,že bude šťastný,tak ho neodradí ani váha alebo stav konta.
Toto jedno treba pochopiť.
Myšlienky formujú naše činy a myšlienky formujú to kým sme a aky sme.
nie, nežijem v tejto kombinácii. Kedysi som mala 50kg, postavička ako lusk, ale mala som o 20 rokov menej. Keď som pribrala z váhy 50 kg na 55 ešte ok, ale keď sa to blížilo k 70kg, tak to bol môj strop. Zle sa mi obliekalo, všetko som zakrývala. Mám typ postavy jablko, takže celé zle. Ak skutočne nieje zdravotný problém, nezvykla by som si na seba vo väčšom tele. Ale to som ja. Každého osobná vec v akom tele žije a ako sa mu z nadváhou funguje. Curvy girls aj mnoho modeliek sú ok,majú šmrnc, iskru v oku, sexapeal, esteticky záleží asi od typu postavy a "rozloženia" Životný elán a radosť je aj o nastavení mysle a sebaprijatí.
Úprimne však sama za seba veľmi nerozumiem tej móde body obesity positivity. A prečo? Lebo, každá ktorá sa potom rozhodne schudnúť a schudne tvrdí opak keď sa pozrie na svoje fotky pred. Výrazy ako: hrozné, strašné, ako som mohla a podobne....
@mandzula to akoze chuda zena= nulove zdravotne problemy?...poznam zenu, ma 50 kg aj s topankami a teda na preventivke sa lekar az zhrozil z jej vysledkov, okrem toho, ze nema ani gram svalstva na sebe, len tuk a celulitidu uplne, ze htoznu, ma zdravotnych problemov az az, taktiez poznam zenyu, kt.ma 120 kg a je podvyzivena ..tak znie jej diagnoza...
@erikavesela pisem o riziku, nie istote.
A, samozrejme, aj tucny clovek moze byt podvyziveny, pretoze tuk nerovna sa dostatok zivin.
Uprimne si odpovedz: keby teraz niekto za tebou prisiel a povedal ti napr: zjedz tuto tabletku a schudnes 30 kg, ziadne vedlajsie ucinky, ziadne problemy, len postava bude top. Brala by si to?
Ja si myslim ze v kutiku duse kazdy obezny tuzi byt stihly, len maloktory je vsak preto ochotny nieco spravit. Tak si to zaobaluju do body positivity.
@top_manazerka áno silnejší ľudia sa v teple a v horúčavách viac potia to nie je žiadny narativ ale fakt..a nemusis sa obúvať ja sama som silnejšia a veľmi dobre viem o čom píšem...v lete to krásne vidno. A nepotrebuješ na to titul dr.staci poznať ako funguje telo. Pod horou tuku sa organizmus prehrieva ( všetky orgány sú stlačené) a potením sa potrebuje schladit. Ak si ty 100 kilova a nepotis sa pri rýchlejších činnostiach tak si asi jediná výnimka ...ale tomu ani sama neveríš.
Je to na tebe. ja som tiez riadne pribrata. otazka je ci sa aspon trochu hybes, ci ta neboli chrbat a podobne. Ja dobre jedlo milujem. Mozno to suvisi s psychikou, so stitnou zlazou, s PMS. Sledujem, ze su dni kedy jedlo nepotrebujem a potom kedy neviem prestat.
autorka, takze nie, nebudes stastna. kym neschudnes, je tvoj pocit stastia iba klam. az ked schudnes, pocitis to prave stastie. toto ti odkazuje 9,5 z 10 prispievateliek
Aj 50 kg žena môže mať vymenované zdravotné problemy. Váha čo si uviedla nie je nejaká extrémna vzhladom k vyske. Ak postavis 100 žien vedľa seba rôznych, tak vytrcat nebudeš. Tu si snáď každý myslí, že miery 90-60-90 sú standartne. No nie sú, stačí sa pozrieť von oknom, na kúpalisko, do obchodného domu a uvidíš, ze postavy a celkový výzor sú rôzne. Vôbec nevidím dôvod byť nešťastná.
@apolka77 tak ja sa nepotim, len velmi malo a v lete nemam s tym ziadny problem. chodievam do prace a z prace peso pekny kusok cesty a to aj v lete a potim sa len mierne. v praci sedim na vysokom poschodi pod strechou, su tu v lete strasne teploty a ja s tym nemam problem. ano, mam aj chude kolegyne a niektore maju nohy v lavori so studenou vodou a uterak na krku. potne zlazy maju aj chudi ludia, pod pazuchami maju spotene kruhy aj chude zeny
@janetinka27 podla mna to ci je niekto stastny s vahou nesuvisi. je to zle polozena otazka. vhodnejsie by bolo sa opytat, ci ti vaha nesposobuje problemy.
33, 2 deti
@janetinka27 ja to isté. Už sa zo mna všetci smejú, že aj v horúcom lete vsade chodim so svetrom. Ruky a nohy mám stale ľadové. Ale tak musim s tym nieco robiť, lebo tu mudre ženy píšu, že ked mam 90 kg tak sa musim potiť ako prasa. 🤣🤣🤣
Prosim ta, vykašli sa na všetkych. Oni ta neľúbia, nešatia, neživia. ❤️
Baby fakt je to uplne jedno, snad sa nebudeme hrat na to, ze to nie je obezita a vlastne uplne zdrave. Ale ak je stastna, je to fajn... totiz vyzor zarukou stastia ci spokojnosti nie je...to sa rodi v hlave, srdci... ale ked do buducna bude blbnut zdravie, ten level spokojnosti pojde rapidne dole...
Admin, to vazne??? ''v kombinácií"??? jednotne cislo?