icon

Vibračná plošina a vaše skúsenosti s chudnutím

atusa
4. mar 2012

Ahojte, má niekto skúsenosti s vybračnou plošinou???Dá sa s tým schudnúť???

chymenitta33
15. máj 2014

Ja chodím na plošinu, ktorá je v solarku. Takže 2 in 1 :D

michaela18
3. júl 2014

ahojte,ja som tu pisala pred 2 rokmi.niekotri sa zo mna smiali ze ta plosina je hlupost.dala som pomocou plosiny a stravy dolu 10kg za necely rok..celulitida zmizla uplne.cvicila som 2 x denne po 10 minut.prve 2 tyzdne som na nej len stala.podla mna si clovek aj potrebuje zvyknut na to trasenie.su ludia, ktorych z toho dslova bolia organy a vobec im plosina nerobi dobre..potom som aj pridavala cviky.po minulomesacnej dovolenke mam 4kg navyse 😠 takze zacinam opat cvicit.mam aj narocnu pracu kde musim manipulovat s chorymi ludmi,strasne to pocitujem na chrbate,takze zacinam cvicit aj kvoli tomu.

denis19
22. júl 2014

@michaela18 ahoj, máš aj nejaké špeciálne cviky? Ďakujem.

kacenka13
22. júl 2014

ahojte baby, chodim na plošinu do fitka, 4-5x do týždňa, zatiaľ som len začala tak nejaké extra výsledky nie sú, ale veľmi pociťujem zmenu k lepšiemu na chrbte... postupom času by som si chcela plošinu kúpiť domov aby som mohla aj par krát do dňa zacvičiť... tie čo máte doma, prosím Vás susedia sa nesťažujú?? :D lebo to je taký hluk a otrasy, že mám strach aby na mňa nešli s vidlami potom :D bývam síce na prízemí takže vyruším najmä potkany, no predsa aj nad nami aj vedľa nášho bytu žijú ľudia tak aby som nenarobila v paneláku zle 🙂 vďaka

janakarolova
4. sep 2014

ja som na to vybro chodila do fitka na 10 stupov som dost obalena tukom .len som na tom stala .a verte mi ze sa mi zacal formovat zadok a brucho. vahov som dole nesla skvor centimetre. ja som spokojna uvazujem ze sy to kupim mozem iba vrele odporucat....

janah9
17. jan 2015

Baby ak mate doma plosiny a skusenosti ake znacky plosin mate?

galileotraining
10. feb 2015

Ahojte! Ak chcete mať dobrý pocit na vibračnej plošine a aj po cvičení na nej, tak 1. hľadajte kmitavé vibračné plošiny - ako hojdačka. Tie fungujú na báze prirodzeného pohybu človeka t.j. napodobňujú chôdzu. Dajú sa rozpoznať od možnosti nastavenia frekvencie (väčšinou od 5-30), ktorá je uvádzaná v Hz-och. Ostatné, ktoré fungujú na báze zvislých vibrácií, ktoré napodobňujú skákanie a tým viac zaťažujú Vaše kĺby. Tie sa nastavujú od 20 Hz do cca 60 Hz, aby cvičiaci čo najmenej pociťoval negatívne vibrácie.

snazivazuzi
3. júl 2015

Ja mám skusenosti s Powe Plate, uz po 3 cviceni som na seba videla vysledky, hlavbe boky sa mi spevnili a stehná, absolvovala som tréning 9x a moja postava sa po 2 1/2 tyzdna zmenila. Na PP som chodila po 2. dietati, takze bolo co spevnovat :D bursko mám stále ovisnuté, ale aspon plochsie. Momentálne po roku mám 57kg(168cm), to je moja priemerná váha, ale ked som na stroji svicila, upravali sa mi váha na povodnych 55-54kg.
Teraz mám objednanu plosinu na domáce pouzivanie, som zvedavá. Nie je to sice power plate, ale si myslim, ze ak uz viem ako na to, aké pozy a cviky mám na nom civicit, tak postaci aj tento 🙂 Obstarala som si virogym insportline lotos. Po 2t dám vediet ci sa nejaké vysledky, zmeny dostavili 🙂

verca007
21. aug 2015

@snazivazuzi ahoj ja mam doma asi tyzden vibracnu plosinu a neviem ako na to.. ako si mam nastavit spravne vibracii na chudnutie, vies mi poradit?

snazivazuzi
21. aug 2015

@verca007 Ahoj, je také pravidlo, ze chudnutie nizsie stupne vibrácie, posilovanie,formovanie, vyssie stupne.... cize ak más napr. max. 50 stupnov vibr., tak do 25 by som nastavila - v závislosti od toho aku zátaz vládzes. Na youtube, ak napises do vyhladavaca vibrogym, alebo vibroplate, tak ti vyhodi videa, ja som sa tiez tymi radila, su tam super cviky.

verca007
21. aug 2015

@snazivazuzi len tam mam dva druhy vibracii, horizontalne a vertikalne. Kolko minut by som na tom mala cvicit? ci len stat?

snazivazuzi
21. aug 2015

Mozes aj stát, ale s mierne pokrcenymi nohami, proste aby neboli uplne rovne kvoli vibráciam. Ja mám 3D plosinu, tak neviem .... skus a cvic tak aby ti bolo pohodlne, aby si sa na plosine necitila zle. Ja prvé 2-3 minuty len stojim. Potom sa pohybujem hore-dole pomaly, ako keby som si chcela sadnut a spat, .... také 2 minutky, uz ma v tedy bolia poriadne stehná :D pri tom mám ruky vystreté dopredu, ale priznám sa, na zaciatku som sa drzala.... potom si sadnem a kym vládzem, sedim s vystretymi rukami a vytiahnutymi nohami do hora, neviem ci si tuto polohu vies predtavit :D ak pojdes na stránku insportline.sk, tak tam pri plosinách su dokumenty na stiahnutie, stiahne jeden manuál a kukni. su tam polohy vysvetlené a nakreslené napr. ja som stiahla dokumenty kt. boli pri plosine Lotus 3D.

verca007
21. aug 2015

@snazivazuzi plosinu som kupila z insportline mám tiež 3D a tá ma dva druhy vibrácii, je k tomu aj video trener ale dost kratky... A kolko casu na nej stravis aby bol vidiet efekt? ja potrebujem asi 7 kilo zhodit tak dfam ze plosina mi pomoze

snazivazuzi
21. aug 2015

ja denne 10 min civicim, ale ja nepotrebujem schudnut, iba spevnit, ale po 2 tyzdnoch som mala stehná ´vypuklujesie˝, neboli také ovisnuté, mali krajsiu konturu.

mato911
3. jún 2016

Ahojte, my máme doma vibračnú plošinu od inSPORTline - https://www.insportline.sk/9127/vibromasazny-st...
a sme veľmi spokojní. Cvičí najmä žena, je po pôrode, tak zhadzuje kilá navyše. Super je, že cvičenie jej nezaberie veľa času a pritom je účinné. Pekne sa jej formuje postava a aj kilá idú postupne dole. Ja cvičím na plošine len sporadicky, no som tiež spokojný.

pecenie75
15. jún 2016

musí to mať nejaký účinok, lebo stále po... je svalovica. Kamoška upravila svoju veľkosť o jedno číslo a to cvičila iba na vibr. plošine!!!

evittam
15. jún 2016

@pecenie75 Tak určite to má svoj účinok - ako každé cvičenie ale 80% úspechu je úprava stravy. 😉

pecenie75
3. nov 2016

áno áno, súhlasím. potom to ide rýchlejšie. 🙂

viky7
28. feb 2017

@jennyh ahoj... zistila si nakoniec, ci je to kojenie problem pre cvicenie na plosine ci nie ?

jennyh
28. feb 2017

@viky7 ahoj.no vela som na nej necvicila. Cvicila som hlavne jillian shred +kickbox, na plosinu som isla vacsinou na 10 minut po cviceni, mala som potom mensiu svalovku. Davala som si sportovu podprdu a stala tak, aby sa prsia co najmenej natriasali. Kojenie mi to nepokazilo, este stale malu kojim. Ale nebola som na nej velmi vela, no v tom obdobi som cvicila dost. Teraz sa k tomu neviem dokopat.

emakiki
25. mar 2018

Ahojte, tak ja uz tiez patrim k majitelom vibracnej plosiny a som z nej uplne paf, zboznujem ju. Skusila som si ju najprv vo fitku a rozhodla som sa ze ju chcem domov. Výsledky su citelne aj viditelne prakticky hned. Svalovica je taka ina, ako pri beznom cviceni a tvaruje postavu dokonalo. Po par pouzitiach sa mi zdvihol a zmensil zadok, stehna zacinaju mat peknejsi tvar, boky miznú, samozrejme treba na nej aj cvicit, ak chce clovek tvarovat. Som rada, ze ju mam. Nelutujem vobec tie peniaze...

domi04
3. apr 2018

@emakiki Ahoj, ked sa mozem opytat, aku plosinu ste si kupili. Dakujem

emakiki
3. apr 2018

@domi04 ahoj samozrejme, mam Master G1 a stala 170€

nikaosem
Autor odpoveď zmazal
nikolahrozna
22. aug 2018

Vibračnú plošinu som dostala ako darček od manžela po pôrode. Najprv som bola skeptická že je to blbosť, no po čase a pravidelnom cvičení na nej prichádzajú výsledky. Svalovku mám ako po bežnom cvičení. Odporúčam Vám ju mamičky, len si pozrite ako si vybrať plošinu a načo dať pozor aby splnila vaše očakávania, tak aj cenu https://premamicky.eu/vibracna-plosina

kliv
19. máj 2019

@nikolahrozna a mozem sa opýtať akú plošinu máte vy? Zvažujem kúpu, len nechcem zbytočne investovať veľa peňazí

voloda5555
4. júl 2019

Neschudol som. Mám ju 7 mesiacov. Kúpil som Eliptický trenažér / za 250€/ ten so mnou pohol. Plošina nie.

nikaosem
28. júl 2019

@michaela18 a ktor7 prosim ťa používaš? Ďakujem

marinko1988
3. jan 2020

Ahojte mam takú otázočku..... Mam to doma aj ja..... Ale vždy po tích 10min ma svrby telo? Aj vás či iba mňa?

simonkaa5
30. jan 2020

@michaela18
@aduska75
@mauricius11 ako Báby aké máte skúsenosti pomáha?