icon

Výzva - späť do normálu po druhom pôrode /90 dňová diéta/

aahajnalka
23. nov 2020

Ahojte,
hľadala som živé fórum na tému 90 dňová diéta, resp. poďme sa podporovať pri chudnutí navzájom. Je to jedno kto akú diétu drží, ide o to, aby sme si písali ako sme sa zbavili cm a kíl. Každému vyhovuje niečo iné. Prvý krát /po prvom pôrode/ som úspešne dokončila 90 dňovú diétu aj som dosiahla vytúžený cieľ mínus 12kg. Teraz po druhom pôrode /sekcia/ sa tiež chcem dostať do formy. Bude to trocha náročnejšie s cvičením kvôli sekcii a boľavým kolenám, ale som odhodlaná 🙂 Som 5 mesiacov po pôrode a chcem schudnút 15kg. Zatiaľ sa vyhýbam zrkadlu a už ma nebaví nosiť tehu nohavice 🙂 Zdravo sa stravujem, pijem len vodu, 10cm som už stratila z brucha, ale aby som vyzerala ako predtým, ešte ďalších 20cm z pása musí ísť preč.

Strana
z2
nini27
29. nov 2020

Kocky a nahodou niečo na odvodnenie pre kojacie matky ja som nič nenasla viete poradiť? 🙏

aahajnalka
autor
29. nov 2020

@nini27 toto som nasla, hádam čaje môžeš https://eshop.alfafit.cz/clanek/14-bylin-na-odv... je tam žihlava, to aj teraz nájdeš čerstvé napr. 🙂

angelsue712
29. nov 2020

@aahajnalka ja som nestihla schudnúť po prvom, keď som po troch mesiacoch zistila, že som opäť tehotná🤦‍♀️😂. Už sa mi to kráti a koncom decembra, začiatkom januára porodim a veľmi rada sa k vám co najskôr pripojím, lebo som ako slonica 🤷‍♀️ takže ďakujem autorke za super nápad a určite vás budem podporovať a inšpirovať sa 😊

aahajnalka
autor
29. nov 2020

Hellou ženy, prvý ovocný deň úspešne za mnou 🙂 cítim sa ľahká, svieža, ale inak som rada, že dnes mám proteínový deň. Aj som si zacvičila, resp ponaťahovala, cvičením sa to zatiaľ nedá nazvať :D cvičila som jogu, na zadok, na boky. Kolená ma bolia, ale keď sa to upraví, tak budem aj drepy. Komu sa ako darí? 🙂

november1111
Odpoveď bola odstránená
aahajnalka
autor
29. nov 2020

@angelsue712 vitaj 🙂 presne. to poznám, 8mi - 9ty mesiac-- slon :D a uz len cakame kedy porodime. Potom, aby bolo po 6stonedeli a aby sme boli opat aj zeny nie len matky, takze Ta potom cakame, prajem rychly lahky porod bez prenasania 🙂 /mne nevyslo ani jedno :D/ . Hovorili mi, ved uvidis druhy porod je ovela lahsi, rychlejsi.....mmmh no nie :D

aahajnalka
autor
29. nov 2020

@november1111 ahoj, 4tehu, wow, klobuk dole, 4x porodit 🙂 to je super, ze pri kojeni chudnete, ja som nemala to stastie

aahajnalka
autor
2. dec 2020

Hellou 🙂 nikto, nikde? 😀 druhy ovocny den uspesne za mnou, pekne ubiehaju dni, zajtra si spravim skvely vyvar a kuracie prsia s olivami, rajcinami a rucolou. Velmi dobra je tato diéta, tak sa vytesujem, brucho mi pekne klesa. Odmerala som stehno - 3 cm, tadáám 🙂

nini27
3. dec 2020

@aahajnalka ahooj to máš akú diétu presne?

aahajnalka
autor
3. dec 2020

@nini27 ahoj, akurat som pisala do iného fóra, skúsim prekopírovat, moment

aahajnalka
autor
3. dec 2020

@nini27 na ranajky vzdy len ovocie. Potom sa pravidelne opakuju tieto 4 dni: 1. proteinovy, mäso, syr, ryba, vajco k tomu cerstva alebo tepelne upravená zelenina. 2. škrobovy den, ryza, zemiaky, strukoviny a hociaká zelenina napr. Lečo s ryzou, chilli fazula, pecené zemiaky v skrupke, pecená tekvica, grill zelenina. 3. sacharidovy _ cestoviny, pečivo, múčne aj kopček zmrzky, aj kúsok čokolády kto chce, müsli. 4. Ovocny den, ovocie v neobmedzenom mnozstve, dá sa spestrit orechami, pistáciou za malú hrst, ked ta uz sladká chut nudí. Po 29dnoch je vodovy den, tzv pôst. Za celu dobu 2x, ja som nerobila, diéta fungovala aj bez vodového dna, ale urcite skvely detox. Mne ako detox bohato stacili ovocné dni, ku koncu som uz rátala kolko ovocnych dní este. Málinko suseného ovocia tiez mozes. Aj varené, pecené jabklo, alebo akékolvek iné ovocie, ktore sa dá tepelne upravit. Mne preto vyhovuje táto diéta, lebo mozem vsetko jest, len treba vyckat správny den. A najdolezitejsie info __ je bez jojo efektu. Po ukonceni som sa normálne stravovala, nerátala kalorie a nepribrala som az do druhého tehu 🙂

aahajnalka
autor
3. dec 2020

Ten sacharidovy den tu vyzerá tak nezdravo, ale nie je, ja peciem doma zemle, rozky zo zitnej, spajdlovej muky, pridávam lanové semienka, chia atd, co kuchyna dala, alebo jem bio spajdlove chlebicky z obchodu, tie extrudované, k tomu napr pizza omácku, _ par. pretlak, bazalka, oregano, cesnak, zelené a cierne olivy. Chuti to vynikajuco. Minule som tu na koniku nasla recept, ze pizzové cesto, len muka a neochutené nátierkové maslo. Ok, ze bez syra, ale aj tak, bolo to super, rodina jedla normálnu ja vega s brokolicou, olivami, rajcinami, paprika, kúsok tekvice. Proste nakombinujem co je povolené

aahajnalka
autor
6. dec 2020

Ahojte, dnes ovocny den. Zaujímavé, ze ma vobec nevábia sladkosti co tu chodí Mikulás. Tesim sa na bielkovinovy den zajtra a na ten fresh, lahky pocit. Pekne to ubieha, "teraz" som zacala a uz 12ty den za mnou. 🙂 Na vianoce sa budem vázit, uz cakám 🙂. Ako ste na tom vy? Ako sa citite, ako sa darí?

aahajnalka
autor
23. dec 2020

Hello, kedy niekto cítal, prvá tretinka za mnou, bilancia mínus 4,5kg za 30dní, taká som rada, veselé vianoce vsetkym 🙂

angelsue712
25. dec 2020

@aahajnalka gratulujem 😊 len tak ďalej

aahajnalka
autor
31. dec 2020

@angelsue712 dakujem, pokracujem. Dalsie vázenie koncom januara 🙂

aahajnalka
autor
30. jan 2021

Ahojte, takze 6kg spolu dole za dva mesiace. A pre motiváciu, brucho november 101cm, teraz 88cm. Pridala som spinning 6x do tyzdna. Dlho stála váha aj cm, teraz sa to opat pohlo, naozaj treba vydrzat. Stoji to za to. 🙂

aahajnalka
autor
23. feb 2021

Ahojte, skoncil sa 90ty den, bilancia: mínus 8kg, brucho mínus 20 cm. Som rada, lepsie vyzerám, a pokracujem, dodrzujem kaloricky deficit a bike 5_6x do tyzdna 20_22km. Uz nosim M, nie XL, satnik -je plny S, XS, tak idem dalej 🙂

compra
6. mar 2021

@aahajnalka este stale ides? By som sa pridala. Chcela by som 7 kg. Pomohli by mi recepty, co robis. Hlavne na uhlohydraty a ovocny den.

aahajnalka
autor
6. mar 2021

@compra ahoj, idem 🙂 ale uz nerobim 90dnovu, uhlohydraty: cestoviny so zeleninou, vacsinou na styl cina, focaccia s olivami, domaca spajdlova zemla k tomu spenat s cesnakom, rajcinami, namacat, tortilla so zeleninou, avokadom. Ovocny den: rozne smooties, pecene jablo so skoricou, rozne ovocne pyre zdobene so susenym ovocim. ku koncu som uz neznasala ovocny den, dufam, ze som dala zopar napadov 🙂 ak chces tak som v skupine spolocne chudnutie, mozem ta tam oznacit 🙂 akurat som tam pisala mnamku - avokado, banan, biely jogurt, kakao, med je to uzasne ako cokolada

compra
6. mar 2021

@aahajnalka Dakujem. Oznac ma prosim v skupine. Bola som teraz keto, ale chyba mi ovocie a zelenina, potrebujem zmenu.

Strana
z2