icon

Zachovanie postavy

eliz95
9. feb 2015

Ahojte 🙂 Neviem či som vybrala vhodnú kategóriu.
Chcem rodiť prirodzenou cestou, ale veľa mojích známich mi hovorí nech idem cisárskym kôli zachovaniu mojej postavy a aby som sa zachovala "tam dole".
Neviem, či sú to iba reči alebo pravda. Zaujíma ma váš názor.

Strana
z2
mawka
10. feb 2015

@katarinamarkova suhlasim, ja doteraz citim, ked som maximalne vzrusena - na zaciatku ma normalne picha v maternici. alebo ako keby take mravcenie. potom to povoli, ale clovek nevie, ci je to vzrusujuce alebo neprijemne. to je fakt.

andromeda_ja
10. feb 2015

@eliz95 Rodila som 3x prirodzene. Tam dole, je vsetko v poriadku bez vacsich zmien 🙂 Zakazdym ma sili. 2x epiziotomia a raz samovolne. Nebolo to nic strasne a manzel je stale spokojny, ked nie spokojnejsi ;)

betuska22
10. feb 2015

takže takto všetky vravíte ake to je super po pôrode,,,,pri prvom tehu ma po pôrode zašili ale malo.... nestiahlo sa to tam ako vravíte ale ešte sa to celkom dalo.....po druhom pôrode ma nezašili vôbec.... mala som tlaky cit žiadny spavať s manželom alee kdežeee....... išla som na plastiku že čo pokazili nech si opravia tam ma doktor rozstrihal zašil a ked som sa dala ,,dokopy,, bolestivé kusy mäsa zo mna trčali ....au išli sme za dalším dok.... ten povedal ešte nevidel aby takto mladu ženu niekto zničil......cela dotrhana ale nie od dieťaťa ale od doktorov...... zobral ma do parady bolo to lepšie ale časom znova nie je ten cit taky ako ma byť......tak nevravte že je všetko ok keĎ nie je.........možno niekto sa da do poriadku ale nie všetci mna už nikto neda dokopy a to aj doktor povedal.,....a vďaka doktorom pri ktorých som rodila mam problémy dodnes......... 😠

mawka
10. feb 2015

@betuska22 len vacsina zien problemy nema a taky pripad ako tvoj je jeden z mala. takze netreba tu vyvolavt paniku. nechapem, preco si sa nestazovala. a spravit sa to da aj po rokoch, plasticka chirurgia uz dokaze aj toto.

betuska22
10. feb 2015

@mawka ja som bola na plastike krát .........nevyvolávam paniku ja som sa s tým zmierila ja som to napísala len preto že neni všetko take ružove ako sa tu píše.... a k tomu sťažovaniu dalo by sa ale kedže do papierov napísali že som bola po pôrode bez zranenia a po prvej plastike nenechali žiadny záznam tak čo spravim kde sa pôjdem sťaažovať

andromeda_ja
10. feb 2015

@betuska22 Tak aspon napis, v ktorej nemocnici si rodila a pri akom lekarovi. Aby nebola @eliz95 vystrasena. Tvoj pripad je smutny, ale nastastie velmi ojedinely (ani percento rodiciek). Nepoznam osobne ziadnu z mamiciek, ktora by mala po prirodzenom porode problemy podobne Tvojim. Drzim palce, nech sa Ti to este napravi.

betuska22
10. feb 2015

@andromeda_ja v Ilave našťastie už pôrodnicu zatvorili 🙂

bodka70
10. feb 2015

Neviem porovnať osobne oba spôsoby - kedže deti mám len jedným - všetky 3 išli na sekciu (moje zdravotné problémy) - ale čo sa týka sekcie a jeho vplyvu na postavu - previs bruška nad jazvou je realitou väčšiny žien po sekcii, nie každá žena má šťastie, že sa jej urobí jemná tenká jazva- závisí aj od lekára, mnohé sa trápia s keloidnou jazvou. Takisto je pravda, že fyzická námaha a cvičenie po sekcii nastupuje neskôr a je ťažšie sa dostať do formy. Mne osobne sekcie nespôsobili žiadne vnútorné problémy. ale z hľadiska rizika napr. pre sexuálny život alebo napr. riziko inkontinencie - môže byť pri sekcii aj vaginálnym spôsobom. Močový mechúr sa ti môže oslabiť pri tlačení vaginálnym spôsobom - pri sekcii sa zase môže stať, že ti močový mechúr poškodia skalpelom (i také sa stáva, bohužiaľ) - kedže rezná rana ide pomerne nízko.
Takže suma sumárum - z hľadiska postavy môžu ale nemusia byť problémy pri oboch spôsoboch, pre dieťa je však jednoznačne prirodzený pôrod lepší, takisto s ohľadom na to, koľko detí ešte žena plánuje mať, pri sekcii je už tretie a každé ďalšie tehotenstvo rizikovejšie.

mawka
10. feb 2015

@betuska22 no ale to je dovod na to, aby si sa stazovala. ked v papieroch nie je zaznam, ale ty mas ocividne problem po porode. podla mna si to mohla dotiahnut. ale tak chapem, ludom sa stazovat nechce. a plastika nie je ako plastika. resp neni chirurg ako chirurg. vies, ty si mala problemy tam dole, ja zase po druhej sekcii, kedy vo mne ostali plodove obaly a len asi zazrakom som nezomrela na sepsu. tie plodove obaly vo mne niekolko tyzdnov hnili. to tiez nie je vyhra. a zial, pri sekcii je toto uplne normalne, ze plodove obaly mozu zostat. tie sa dokonale vylucia len prirodzenym porodom. a na porovnanie, ono je lepsie ist na plastiku posvy ako hnit zaziva v dutine brusnej. mala som skutocne obrovske stastie, ze som ziva a este aj maternicu mam.

dollynkaa
10. feb 2015

@eliz95 postavu ako myslis len tam dole hej?bo nijak inak to postavu nezachrani dokonca aj brucho mas dlho velke.po normalnom rychlejsie padne. sama som kvoli zachovaniu tam dole mala cisarak.ako v pohode.ja si doteraz neviem predstavit se rodim normalne

lauricka
10. feb 2015

@betuska22 az na maly detail, nikto nepise ake je to po porode super a nikto netvrdi, ze sa to vzdy podari. Trochu mi nejde do hlavy, ako sa moze stat, ze niekoho vobec nezasiju po porode, ak to treba....a celkovo, to bolo treba riesit s lekarmi hned. Holt, nie vzdy ma clovek stastie. Ale tu ide aj o ine veci pri porode ako len o to, ako to tam dole dopadne...

lubkamik
10. feb 2015

@eliz95 ja sa ti mozem vyjadrit k sekcii - bol to asi najhorsi zazitok v mojom zivote - anesteziolog mi dako zle pichol injekciu do chrbta, vacsinu som citila, vrieskala od bolesti - len co maleho vybrali tak ma uspali celkovo. Maleho som videla po 2 dnoch - tyzden som sa nemohla zoskrabat z postele, 10 dni v nemocnici pre ukrutne bolesti hlavy 😖 😖 Jazvu som mala hrubu ako malicek - bola som zufala, natierala kremami, konecne po 5 rokoch vyzera fajn. A ako bonus som mala endometriozu - z maternice mi preniesli bunky do brucha a 2 krat som bola na operacii hrciek ktore rastli az na 7 cm. Doteraz mam hormonalnu liecby aby mi nerastli dalsie...Takze asi by som sa nechala dole zasivat aj 20 stehmi radsej ako toto vsetko...

bodka70
10. feb 2015

@lubkamik , tak ty si podobná výnimka ako @betuska22 , len z opačnej strany. Väčšina žien nemá takéto problémy, či už po prirodzenom pôrode, či po sekcii. A v drvivej väčšine je to aj pochybenie lekárov, keď si nevšimnú, že pred sebou na operačnom stole či pôrodnom lôžku nemajú kus mäsa, ale ľudskú bytosť 🤐 😒.

lubkamik
10. feb 2015

@bodka70 ano, moze byt ale aj tak si myslim ze rekonvalescencia po normalnom porode je daleko rychlejsia ako po sekcii. Ta jazva boli najmenej 2 tyzdne - je to velky zasah do tela... 😨

bodka70
10. feb 2015

@lubkamik , to určite je veľký zásah -len ja som mala šťastie na dobrých lekárov plus asi mám aj dobrú schopnosť regenerácie - lebo ja som nemala žiadne vážnejšie problémy a 3. sekcia, ktorú som mala takmer v 42. rokoch, bola pre mňa najľahšia. Tiež mi najprv nevedeli pichnúť spinál (mám krivú chrbticu kvôli ochoreniu kĺbov), ale nakoniec sa podarilo a všetko bolo OK. 😉

natalka13
10. feb 2015

Pri cisaraku sa zachranuje rodicka,ci dieta, to nieje vyber. A na SVK ani neije vyber povoleny.

blue99
10. feb 2015
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.
mihula
10. feb 2015

@bonaqa2013 aj mna sil doktorko dlhe dve hodiny,a vravel,vsak vydrze,uvidite aku bude mat manzel radost.Asi mi dal o jeden stich navyse 😀 😀 😀

Strana
z2