Ženy s nadváhou a pláž
Zdravim damy,
touto diskusiou nechcem nikoho urazit, len poznat Vas postoj.
Onedlho ideme na dovolenku. Som rok po porode a stale mam od povodnej vahy o 5kg naviac. 5 som uz schudla.
Ide mi o to,ze ked rozmyslam, ako budem vyzerat v plavkach normalne sa hanbim,ze ma uvidia ini ludia...
Damy,ktore ste pri sebe, ako sa na plazi citite? Tiez si robite vrasky, kto si co pomysli?
Vdaka za prispevky 🙂
@jablkovastrudla ano,pochopila som :D pokusim sa uzit si,ako to pojde..ale veru, kazdy sa zaobera asi svojou celulitidou :D
@reanda nie, ja som to myslela tak,ze niektore zeny su mozno same so sebou nespokojne, neznasaju ani temy typu nadvaha,lebo sa ich to dotyka ,aj ked si to nechcu priznat,a kedze nevedia so sebou nic urobit su uz k sebe lahostajne a takisto k okoliu. Su zatrpknute,nespokojne. Jasne,ze ich nezaujima okolie,ked ich to vyslovene irituje.. a suhlasim,ze niektori su ako ja a vsimaju si okolie, ale to neznamena teraz,ze kazdeho kritizujem. Jasne,ze pochvalim aj postavu aj oblecenie, doplnky ci vlasy...pekny usmev,...ale hej,dovod na zgustnuti4 sa vzdy najde, ak je postava pekna,moze to byt krivy nos atd ..
@pribinak tebe je skoda cosi vysvetlovat, zjavne tvoja seda mozgova kora nema tolko zavitov, tak nejdem mrhat svojou energiou. 🙂
@martina2ve toto by urazalo aj mna :D
Dobre dobre, chod radšej váhať nech nejdes na dovcu s veľkou ritou 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@ninusa221 to je dobry postoj :D paci sa mi
@h2 tak to je uz sila. Tu asi slecne chybala sudnost. Ak sa chcela vopchat do xs pri velkosti xl. 🙂
@pribinak este si tukni trikrat po cele a pojdem :D
Ty máš dosť iný problém ako celulitída a velka rit
Ale asi nepochopíš, tu ani behanie nepomôže
Ja vzdy tvrdim,ked si chces zdvihnut sebavedomie,chod na kupalisko alebo plaz. Tam zistis,ze nevyzeras zle,su na tom aj horsie a nikoho nezaujima,aku mas postavu. Nejdes balit plazovych namotavacov,tak sa vobec netrap.
@pribinak myslim,ze nie som jedina, ktora ma problem :D
Ja som porodila tri deti. Moja pôdovná váha je 60kg, po troch deťoch mám 68. Na pláži je mi totálne ukradnuté, čo si kto myslí o mojich pár kilách navyše a pár striách na bruchu. Nebudem sa obmedzovať kvôli tomu, kto si čo myslí. Ja chodím pravidelne plávať, takže vyzliecť sa do plaviek mi nerobí absolútne žiadny problém. Ja aj keď som mala 60 kg, mala som bruško, mám proste takú postavu. Tiež sa snažím schudnúť, ale nehrotím to nejako. Jem 80% zdravých vecí, pravidelne cvičím/plávam, hýbem sa. Postava sa pôrodmi zmenila a beriem ju takú aká je. Všetko čo robím, robím pre seba a pre zdravie, aby som sa cítila dobre, kto si čo myslí niekde na pláži mi je ukradnuté.
@marca12 to je pravda,ze ak sa clovek porovnava tsk zisti,ze nie je na tom az tak zle 🙂veru namotavacov balit nejdem :D
neviem, mozno u niektorych je to zatrpknutostou, ale u mnohych je to isto aj zrelostou a uvedomenim, ze ich hodnota nespociva vo vyzore, ani v hmotnosti a nie je sa za co hanbit, aj ked telo nie je podla noriem dokonalosti..
Rozhodne by pred každou plážou mala byť váha a kto nesplňa požiadavku normálneho BMI by nemal byť vpustený. Matkám po pôrode by mali byť tolerované max. 2kg navyše, a to len za podmienky že podpíšu čestné prehlásenie s harmonogramom chudnutia.
Teraz nepisem o baculkach, o zenach par mesiacov po porode alebo o babach s par kilami navyse. Ked vidim obeznu zenu, tak si polozim otazku preco si nici svoje zdravie. Nie je to jedna kategoria s “krive nohy, male prsia, velky nos, na zeleno zafarbene vlasy”. Tieto si zarabaju na zdravotny problem, ak ho uz nemaju. Z vizualneho hladiska mi je to jedno. A ak by mi niekto chcel tvrdit, ze neviem preco su take a co za tym je, tak pri veceri v hoteli sa da urobit celkom pekna sociologicka studia 🙃 a spracovat vysledky nie je vobec problem, nejake zahady tam nenajdete.
Mne je napríklad jedno, čo si kto myslí, ja sa idem kúpať a užiť si vodu a komu sa nepáči, nech sa nepozerá. To by už fakt nikto nemohol nikam ísť, nedávno sme boli v aquaparku a tam bolo dosť obéznych, silné ženy oblečené v dvojdielnych plavkách, ešte aj tangá mali, asi by si jeden povedal, že doma nemajú zrkadlo a bolo im to jedno.A mne tiež. Neprišla som sa na ne pozerať. Alebo si dajte pareo alebo niečo cez seba.
To, ze si clovek nevsima ako vyzeraju ostatni ludia, to nie je o zatrpknutosti, naopak ludia, ktori neustale riesia okolie, su zvycajne zakomplexovani😉
Ale podla toho, co tu autorka dalej pise, tak bude lepsie, ked sa na cele leto zatvori do fitka a o rok sa mozno odvazi ist medzi ludi. Ale v podstate jej zatrpknutosti to aj tak nepomoze😉
Keď budeš stará na smrteľnej posteli, budeš si tukat na čelo, prečo si bola taká sprostá, a neužila si si poriadne život. 🙂
@dskjhfdlkdjhl ja zatrpknuta voci ostatnym nie som,ale ty zjavne ano,ked sa chytas slovicka 🙂
No, pozri, ja som svoj prvy prispevok napisala presne tak, ako to naozaj je. Tvoja reakcia bola evidentne uplne mimo, takze neviem, kto sa za ake slovicka chyta. Mne si Ty aj s tvojimi 5kg uplne ukradnuta a ak si namyslas, ze na plazi ich bude niekto okrem teba riesit, tak nieco nie je v poriadku-s tebou😉
@dskjhfdlkdjhl ked myslis, tvoj nazor ti neberiem 🙂 pekny den

ked neriesis, ako druhi ludia vypadaju a ci maju nejake chyby, tak je to zatrpknutost? vazne? ja si napr. ludi vsimam, ale nie, kolko vazia, co maju oblecene a spol. .. nesuhlasim s mnohymi vyjadreniami tu, ze ludia na plazi si ta nevsimaju.. ano, existuju aj ludia ako ty, co chodia na plaze hlavne okukovat a kritizovat ostatnych a mozes si byt ista, ze tam taka nebudes sama a niekto bude okukovat a kritizovat aj teba.. ak ti to vadi, tak tam radsej nechod, alebo najprv schudni tych pat kil.. inak si na tebe zgustnu.. ale ono si na tebe isto niekto pre nieco zgustne, aj ked schudnes 😀 ludia su totiz roznorodi 😝