icon

Máte skúsenosti s aurickou migrénou od detstva?

tmadark
30. apr 2026

Zdravím,
...napadlo mi, že urobím túto diskusiu, keďže trpím touto migrénou od detstva.
A rada by som poznala ľudí, ktorí majú tiež s týmto skúsenosti 🙂.
Nikoho totižto nepoznám bližšie, kto by mal túto diagnózu 🙂
Budem rada za správy 🙂

erika7102
30. apr 2026

Ahoj, ja práve riešim tento problém na neurológii, mám ju v podstate od puberty, akurát od decembra sa začala rapídne zhoršovať. Takže ak máš skúsenosť, určite by som bola rada za nejaké info 🙂

queendixie
Včera o 00:44

ahoj, ja mam, mozes mi napisat

mamulienka0
Včera o 04:05

@tmadark ahoj aj ja mam migreny s aurou

biba_18
Včera o 04:33

😏 len celkom neviem, o čom by sme diskutovali… ja napr. kvôli tomu ani nešoférujem, neviem čo mi to spúšťa, ale keď príde aura (mám vizuálu), dosť ma to obmedzuje. neviem si predstaviť sedieť niekde v aute 1/2 hodinu, hodinu, kým odozneje…

kiki68
Včera o 05:18

Ja mam a dokonca v 24 rokoch cca skoncila. Normalne ta migrena zmizla. Cize nevieme preco, ani neurolog, ale mala som asi stastie.

evkatk
Včera o 05:24

Syn mal od 5 rokov a asi v 16. náhle zmizla a už ju nemá vôbec.

simsalabim
Včera o 06:23

Dcera ma cca od 2 rokov, mne zacala az po prvom porode. Ja som celkom rada, ze mame migrenu s aurou a nie bez nej - stihame podat lieky, kym zachvat zacne. Moja aura nie je taka, ze by ma obmedzila napr. pri soferovani, ako bolo spomenute vyssie, ale kazdy to ma inak.

ella_smella
Včera o 07:49

20r dcera ma od detstva, berie Magnosolv a teraz aj Tebokan, zapisovala casy vyskytu a mozne spustace, zatial je na zmene pocasia, stres, hormony a vycerpanie... to zapisovanie velmi pomohlo (jej aj neurologicke), lebo sa da vela veci predvidat...

anos18
Včera o 09:55

@tmadark môjmu synovi začala v puberte, vždy sa mu spustila v súvislosti s jedlom. Alergologička zistila HIT. Takže už teraz problémy nemá, keď si dáva pozor na jedlo. Alebo, keď chce zjesť niečo, čo by nemal, dá si Daosin

kiki68
Včera o 12:34
@anos18

@tmadark môjmu synovi začala v puberte, vždy sa mu spustila v súvislosti s jedlom. Alergologička zistila HIT. Takže už teraz problémy nemá, keď si dáva pozor na jedlo. Alebo, keď chce zjesť niečo, čo by nemal, dá si Daosin

@anos18 kamos ma tento typ migreny a je to z lepku, ma inak bezpriznakovu celiakiu. Akonahle ma stopy lepku, tak je problem. Nesmie ani take ako deproteinovany skrob. Dosli na to nahodou po vysetreniach.