Máte skúsenosti s aurickou migrénou od detstva?
Zdravím,
...napadlo mi, že urobím túto diskusiu, keďže trpím touto migrénou od detstva.
A rada by som poznala ľudí, ktorí majú tiež s týmto skúsenosti 🙂.
Nikoho totižto nepoznám bližšie, kto by mal túto diagnózu 🙂
Budem rada za správy 🙂
😏 len celkom neviem, o čom by sme diskutovali… ja napr. kvôli tomu ani nešoférujem, neviem čo mi to spúšťa, ale keď príde aura (mám vizuálu), dosť ma to obmedzuje. neviem si predstaviť sedieť niekde v aute 1/2 hodinu, hodinu, kým odozneje…
Ja mam a dokonca v 24 rokoch cca skoncila. Normalne ta migrena zmizla. Cize nevieme preco, ani neurolog, ale mala som asi stastie.
Dcera ma cca od 2 rokov, mne zacala az po prvom porode. Ja som celkom rada, ze mame migrenu s aurou a nie bez nej - stihame podat lieky, kym zachvat zacne. Moja aura nie je taka, ze by ma obmedzila napr. pri soferovani, ako bolo spomenute vyssie, ale kazdy to ma inak.
20r dcera ma od detstva, berie Magnosolv a teraz aj Tebokan, zapisovala casy vyskytu a mozne spustace, zatial je na zmene pocasia, stres, hormony a vycerpanie... to zapisovanie velmi pomohlo (jej aj neurologicke), lebo sa da vela veci predvidat...
@tmadark môjmu synovi začala v puberte, vždy sa mu spustila v súvislosti s jedlom. Alergologička zistila HIT. Takže už teraz problémy nemá, keď si dáva pozor na jedlo. Alebo, keď chce zjesť niečo, čo by nemal, dá si Daosin
@anos18 kamos ma tento typ migreny a je to z lepku, ma inak bezpriznakovu celiakiu. Akonahle ma stopy lepku, tak je problem. Nesmie ani take ako deproteinovany skrob. Dosli na to nahodou po vysetreniach.

Ahoj, ja práve riešim tento problém na neurológii, mám ju v podstate od puberty, akurát od decembra sa začala rapídne zhoršovať. Takže ak máš skúsenosť, určite by som bola rada za nejaké info 🙂