icon

Život s váhou nad 80 kg: Ako sa cítite vo svojom tele?

12. mar 2024

Baby, asi trochu blba otázka. Nechcem sa nikoho dotknúť.
Po pôrode som na vahe 80+, už som schudla nejake 4kg, ale v živote som taku hmotnost nemala. Viem,že za nejaký polrok môzem zhofiť na 70kg, ale mne to príde tak vzdialené. Citim sa velmi škaredo. Ani nemam chut sa pekne obliecť, namalovat sa... Ako sa cítite vo svojom tele pri takej váhe? Zvykli ste si či je to nanič?
Vďaka za zdelenie vašich pocitov.

autor
12. mar 2024

@chodec15 ty si muž, tam sa hmotnosť pohybuje inde.😏

monicatko20
12. mar 2024

Ja mam po malom už rok a pol 87..v tehu som schudla na 80 a nejak som to na materskej dožrala 🤣🤣 cítim sa hrozne, boli ma chrbát, kolená, potim sa, nevládzem 🙄 des..ale neviem sa nijako ale že nijak naštartovať..a zima je pre mňa úplný zabijak, väčšie priberiem.. Takže ak by ste mali nejakú motiváciu ktorá motivuje aj mňa, pripájam sa 😁

marianarem
12. mar 2024

Ja som mala kedysi tych 80-81 pri vyske 172cm. Citila som sa v pohode, nikdy som to neriesila. Bol aj zaujem zo strany chlapov. Teraz uz tolko nemam, ani 70, ale schudla som neplanovane.

kikulienka94
12. mar 2024

ja som po pôrode takmer tri roky, ja sa už nemôžem vyhovárať na tehotenstvo :D a chudnut som aj začala ale kedže sa do ničoho nezmestím, tak si nemôžem do fitka nič obliecť v čom by som sa cítila aspoň trochu pohdlne. Každopádne, je to môj tohtoročný cieľ, niečo pochudnúť

monicatko20
12. mar 2024

@kikulienka94 ja som do fitka pravidelne nosila mužove tričká 🤣 a staré legíny..

kikulienka94
12. mar 2024

@monicatko20 tie sú všetky deravé :D

monicatko20
12. mar 2024

@kikulienka94 legíny myslíš?Vezmi dlhšie tričko 🤣🤣🤣🤣 ale nie srandujem..ja som ale ozaj neriešila nikdy..a teraz keď počujem baby ktoré chodia ozaj makať jak vypravaju o tom, že každá druhá v podprde cvičí napriek svojim 110kg tak neviem 🤔 tuším by som volila teraz malého tričko 🤣🤣🤣

aaadkaaa
12. mar 2024

Mala som po porode este o dost viac, citila som sa ako slon realne, strasne zle som sa citila,ale ja som nestagnovala a chudla som stale, potom prisli zdr.problemy,tak sa to trochu zastavilo, ale potom som pokracovala a pokracujem stale. Momentalne som na kalorickych tabulkach a nemozem si to vynachvalit

petrahl
12. mar 2024

Ja som nezvládala ani 70+.
Rodila som s rovnými 90 kg.
Po 4 rokoch od pôrodu mám 58 a som spokojná.
Osobne neverím žiadnej žene, že sa s kilami navyše cíti fajn. A je jedno, či sa bavíme o +5kg alebo +25kg.

mabenn
12. mar 2024

z 84kg som od noveho roka schudla na 75kg a citim sa ovela lepsie ako predtym

timea301196
12. mar 2024

@petrahl ako si schudla toľko?

tamta
12. mar 2024

Je absolútne jedno, ci tu mam foto. Každá tu pod svojim nickom vystupujeme, komunikujeme, vytvára našu konikovsku identitu. Ty si tu svoju komfortne zahalila, ostatní sa ti musia odhaľovať. Ale to by si asi musela chápať súvislosti..
Držím palce v chudnuti a nech sa za seba nemusíš hanbiť.

fineta
12. mar 2024

Cítila som sa rovnako na ho*no ako ty a mám to v čerstvej pamäti. Nevedela sa zmieriť s tým, že som tučná. Áno, tučná. Radikálny rez bol jediné riešenie k zachovaniu duševného zdravia. Veľa sa odvíjalo od nadváhy.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
ness222
12. mar 2024

Ja som sa v tehotenstve “vypapala” na 83 kil pri vyske 163 cm, pribrala som 25 kil, ale bola som aj dost zavodnena. Citila som sa kvoli tej vahe fyzicky strasne, posledne 2 mesiace tehotenstva som nevladala fakt ze nic, ku koncu som uz nevladala sa pomaly ani postavit z postele, ked som doma trosku upratovala citila som sa ako keby som zabehla maraton. Tiez neverim tomu, ze niekto kto ma taku nadvahu sa moze citit dobre vo svojom tele, nehovoriac len o psychike ale najma o fyzickej kondicii.
Prvych 15 kil z porodnej vahy odislo v priebehu tyzdna po porode, ale uz som mesiac po porode a tych 8 kil sa ma stale drzi 😂 a som z toho poriadne nervozna, nejako to nejde dole aj ked mam vyssi vydaj ako prijem. Hoci po fyzickej stranke konecne opat vladzem robit vsetky cinnosti tak ako predtym, ale stale neobleciem veci zo svojej povodnej velkosti a dost ma to vytaca 😂

abcmajacba
13. mar 2024

@mabenn ako sa ti to podarilo?

maryetta
13. mar 2024

@petrahl presne tak. Mne stacilo pribrat v tehu 13-15kg a ja som nevladala. Bolelo ma hadam vsetko. Nemyslim si ze to bolo iba tehotentvom ale proste tou davkou vahy ☹
Momentalne som 2mesiace po 4.porode. Mam 70kg. Ked som rodila mala som 81-82kg.
Takze este aspon 3kg dole nech sa citim ozaj dobre.
Vysku mam 178. Takze tych 67-68kg je moj ciel.

tinqua
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
3petka
13. mar 2024

Ja mám momentálne 83. Už som od pôrodu schudla a veru nie som so sebou spokojná. Snažím sa schudnúť chcela by som aspoň na 70. Tak dúfam že sa mi to podarí.

angelous1991
13. mar 2024

Ahoj . no ja som mala nad 80 a keď niekto povie že sa cíti dobre tak klame ! Lebo to len sebe nahováras aby si nemusela niečo robiť a obmedzovať sa a v skutočnosti nenávidis pohľad do zrkadla . Ja som schudla 25 kg mám aj album s jedalnickom môžeš sa inšpirovať

mer12
13. mar 2024

Ahoj, ja ti tu prispejem z iného kútika. Momentálne mám 89kg, ale cítim sa skvelo lebo som schudla 23kg, pred 8m som zacala cvičiť a nikdy som nemala kondičku ako teraz ( a to som sa cely život hýbala). Jasné, nevyzeram ešte ako modelka, ale napr, keď si predstavím, že mám ešte tých 9kg dole, tak akoze fuu. Jasné, že ešte stále mam 3 faldy na bruchu, ruky sa mi trasu ako huspenina, ale som na seba pyšná, že som doteraz dokázala to, čo som dokazala a že som pre seba spravila všetky zmeny od stravovania až po cvičenie. Čiže, keď sa rozhodujes ci chceš čosi zmeniť, chod do toho kvôli zdraviu, kondicke a dobrý výzor a menšia veľkosť bude len čosi k tomu. Este dodam, ze cely zivot som mala nadvahu ( furt nejake kila do plusu) a 80kg som mala naposledy asi pred 5 r ( tiez po chudnuti) a citila som sa uz vtedy skvele .Btw dosť záleží aj od výšky.

mabenn
13. mar 2024

@abcmajacba zrusit najhorsie stravovacie a pitne navyky, navysenie bielkovin v strave a zeleniny, pridanie pohybu

melinnda
13. mar 2024

Ja som v tehotenstve pribrala krásnych 30kilo. A keďže som vedela, ako som sa cítila , keď som mala 58 , tak som sa tak chcela cítiť aj po pôrode. Preto som sa tak nastavila hneď,ako sa dalo a telo dovolilo. Upravila som stravu a pohyb. Najskôr denne prechádzky s kočíkom a neskôr som začala k tomu chodiť cvičiť. Keď bolo teplo , tak skoro každé ráno , som sa s malým nachystala na bicykel. Jeho som dala do sedačky a chodili sme sa voziť. Chcelo to čas, rok, rok a pol Max, ale dostala som sa na pôvodnú váhu. Lebo som chcela! Tie kilá nešli hore za týždeň, dva, tak ani dole nepôjdu zázrakom dole za týždeň. Pre mňa bola veľká motivácia, že som sa na začiatku odfotila a postupne som videla rozdiel na sebe, ako to ide pekne dole zo mňa. Dnes mám opäť pôvodnú váhu, ktorú si držím už dva roky. Cítim sa skvelo a viem za malým behať, zohnúť sa k nemu bez ťažkosti. Všetko je v hlave a hlavne chuť preto niečo robiť, aby som sa cítila , tak ako sa cítim chcem!
Mam známu, ktorá má 140 kilo a keď treba napr obuť deti do korčúľ ona stojí a diriguje osoby vedľa, aby jej deti obuli a ja? Ja sa k tomu svojmu zohnem a obujem si ho sama! Chcem sa cítit dobre voči sebe i voči svojmu dieťaťu.

ivangeline
13. mar 2024

Ja mavam tolko len tehotna. Je to otrasne. ;D Som tazka a necitim sa dobre. Cakam vzdy na vahu pod 70. ;D Som nizka.

00momo
13. mar 2024

Pred tehotenstvom som mala váhu 63+/- ku pôrodu som išla s váhou 75 a tam to sa zastavilo. Som 2.5r po pôrode a váha ani hore ani dole.

petrahl
13. mar 2024

@timea301196 štandardne -nežrať, hýbať sa a mať sa rada
Samozrejme, nechudla som z váhy 90kg. Tehotenské kilá mi do polroka odiši samé vďaka kojeniu.
Ja som ale samotné tehotenstvo začinala so značnou nadváhou (cca zbytocných 15 kg).
A tie už som musela dať dole cielene. Ale mne naozaj pomohlo si to nejak prestaviť v hlave a šlo to potom samé.
Žiadne reštrikcie v jedle som ale nerobila. Normálne fungujem.

autor
13. mar 2024

@monicatko20 citim sa rovnako ako ty, a to potenie, to je čistý des :D a tiež cez zimu ešte viac priberiem. No asi neostavá iné,len si vstúpiť do svedomia.

autor
13. mar 2024

@tamta neviem, prečo si hneď nepríjemná. Každý ma právo si vybrať či sa mi odhalí či nie. Prečo musí? Azda tu niekoho označujem a nútim??? A ja keď chcem nechať svoju identitu zahalenú, lebo sa hanbím, tiez neviem, prečo to riešiš, to je moja vec a nie tvoja. Ja tu nikoho nenútim,neurážam. Ostatným babám veľmi pekne Dakujem,že sa nehanbili a podelili sa so svojím príbehom.

autor
13. mar 2024

@marianarem hmm,tiež mám rovnakú výsku. Zaujem zo strany mužov je oveľa menši, ked si to porovnam, ako ma obletovali pri 65-70, ale nejde mi o to zaujať ich. Proste zle sa cítim. Ty máš možno inak rozloženú váhu ,keď si ich stale zaujímala.