Bolesť a kŕče žalúdka

ralka
14. máj 2012

Ahojte poprosim vas ak mate niekto niejake dobre rady na bolest a krce zaludka sem snimy moj manzel ma bolesti zo vsetkeho co s papa po jedle sme skusali davat aj gastroval aj pankreolan ale nic nezaberalo tak ak nieco mate odkusane tak mi prosim poradte a pomoze diki.. ☹

halienka
14. máj 2012

@ralka si si sitá, že je to žalúdok? To môže byť aj žlčník, črevá atď. Aj zvracal, hnačkoval? Bolo by fajn zájsť aspoň k obvodnej, prehmatá ho a vie aspoň odhadom zistiť kde môže byť problém, poprípade pošle ku gastroenterológovi. Ako dlho to už trvá? Ak ide o bolesť žalúdka, mne zaberal harmančekový čaj, jesť malé porcie a častejšie, jedlá ktoré nie sú draždivé, čiže nič pikantné v prvom rade a potom vylúčiť aj mastné jedlá, jedlá, ktoré zvyšujú žalúdočnú kyselinu. Tie lieky čo píšeš, že užil, nuž keď človek nevie kde presne je problém, tak ťažko radiť aký liek, pankreolan je vyslovene na problémy s pankreasom, kedy pankreas netvorí dostatok enzýmov a preto človek má ťažkosti stráviť jedlo, no zo žalúdkom to nemá nič spoločné. Ak ide o žalúdok, skôr zaberajú lieky na znižovanie žalúdočnej kyseliny, sú také miernejšie antacidá, vycmúľaš alebo vypiješ a automaticky ti zníži kyselinu, avšak za pár hodín môže byť kyselina opäť späť, takže tie sa užívajú aj niekoľkokrát denne - pozor pri problémoch so žalúdkom akýchkoľvek nemusí byť ako prejav pálenie záhy, napriek tomu sa vždy pri liečbe znižuje liekmi kyselina, lebo vtedy sa sliznica ľahšie hojí, takže ak aj tvoj muž nemá pálenie záhy, môže skúsiť lieky proti kyseline, môže mu to kľudne pomôcť. A sú aj také lieky na kyselinu, kde nie je okamžitý účinok, užívajú sa týždeň alebo dva, tiež znižujú kyselinu ale iným spôsobom, to sú silnejšie lieky, napr. Nolpaza, tam sa užíva jedna tabletka denne a zlepšenie sa dostaví po 3-4 dňoch. Ale to je ozaj iba v prípade, že vieš, že ide o žalúdok. Keby šlo napr. o žlčník, tak ti toto zas nepomôže, pri črevách tiež....

angela200
14. máj 2012

@ralka určite ho pošli k lekárovi, tu ti nepomôžeme. To môže byť hoci čo, ako písala halienka

dddanulka
17. máj 2012

určite by mal navštíviť lekára, môžu to byť aj žalúdočné vredy. Keď ho lekár vyšetrí, aspoň bude vedieť, kde je problém a nastaví ho liečbou priamo na jeho ťažkosti.

mamazem
4. jún 2013

Chioská masticha - prírodná živica na akékoľvek problémy s trávením. Od pálenia záhy až po žalúdočné vredy a helikobaktera. Navyše žiadna chémia, čisto prírodný produkt. Možno už aj máte výsledky od lekára, ak ste boli, aké má manžel výsledky?

alenkalienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
grimi
19. aug 2016

Ja by som tiež určite navštívila doktora. Nikdy nevieš či v tom nie je niečo horšie. V každom prípade, na bolesti žalúdka/upravenie trávenia hodne pomáhajú prírodné probiotiká, ako napríklad bryndza, atď... Ja keď som mala dlhodobejšie problémy so žalúdkom, tak mi hodne pomohli aj probiotiká v podobe tabliet. Nie som si istá ale myslím že sa volali Biopron alebo tak nejak.

squishy
19. aug 2016

@ralka - v kazdom pripade poriadne gastro vysetrenie! a odporucam precistit komplet zazivaciu sustavu (aloe, ukludnujuce bylinky, vlaknina- rozpustna aj nerozpustna).

kapitanmarko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz