Chov amerického wolfdoga. Je to dobrý nápad?
Skôr ako sa domna pustíte tak nie, nieje to vlk ale americký wolfdog ? Skúsenosti s vlciakmi mám ale len s belgickým ovciakom a československým vlciakom. Československý vlčiak je 25% vlk a 75% pes. Našiel som chovateľsku stanicu v Nemecku ktorá predáva amerického wolfdoga a to je 70% vlk cca. Vraj tie šteňatá bude mať v lete tak rozmýšľam že si jedno šteňa zaobstaram. No ak som to spomenul v rodine tak namna pozerali či som šibnuty. Aký máte nato názor vy ? Čo som sa pýtal chovateľa tak tvrdil že tie šteňatá sa pohybujú od 2000€ a vyššie. Príde mi to extrémne veľa.
Ak to nie je vlk, tak sa moze. Zje najprv babku a potom aj Teba
Ak to nie je vlk, tak sa moze. Zje najprv babku a potom aj Teba
@anonym_074e85 ale len ak si Červená Čiapočka, inak na teba nebude mať chuť.
Aj Sally z Doktorky Quinovej choval vlka a aký bol s tým vlkom sexy. 😍
áno,si
Tak Ti napisem, nastuduj si, co chov takeho psa obnasa. A potom si premysli, ci take zviera chces, lebo podla Tvojich znalosti a toho, ze si nevies zistit zakladne info, kup si radsej plysaka a netrap zvierata
cena 2000 je priemerna a pdla man este nizka ak sa jedna o kvalitnu stanicu .. co sa tyka plemna- treba mu majitela kt ma skusenosti,velku zahrau a kopu kopu casu .. je to naozaj narocne plemneo .. uz len to,ze s apytas tu a nie chovatela je znamka toho-ze ty skusena niesi a tento druh zvierata nepatri do tvojich ruk
Cena 2000 a vyššie mi nepríde prehnaná vzhľadom na to ako sa pohybujú aj "bežní psi".
V každom prípade by som sa skôr zamerala na to prečo máš pohnútky zadovážiť si zrovna takéto zviera? 🤔 ...
Ale veď to ty musíš vedieť či je to možné. Predpokladám, že mas všetko naštudované o takomto plemene.
@anonym_autor bez predchádzajúcich skúsenosti v žiadnom prípade .. nájdi si na fb CPZ - centrum prevýchovy zvierat, oni tam majú kopu wolfdogov, krori ľudia nezvládli, keď tak sa s nimi poraď
Za 2000+ euro bezne kupis niektore plemena s PP, cena nie je extremne vysoka. (A na to, ze je to rarita, malopocetne a akoze 75% vlk). A na to ze je to od nemeckeho chovatela, cena je fakt nizka, az sa mi to nezda.
A nie, nikdy by som si to nekupila. Dost maju co robit s povahami u CSV, kde su tie vlky v davnych generaciach, nie to si zavesit mozneho problemoveho "cerstveho" wolfdoga na krk... Mas maly vyber z inych, "normalnych" plemien? 😁
Cena je ok…nasi znami uz pred rokmi mali dogy velke chovne psy este na koruny sa ceny pohybovali od 30tisic sk a vyssie a to ci je dobry napad…chces takeho psa preco…povahovo partaka, ci ta laka nevsednost plemena…my mame 25rokov maltezakov napr…
Tak Ti napisem, nastuduj si, co chov takeho psa obnasa. A potom si premysli, ci take zviera chces, lebo podla Tvojich znalosti a toho, ze si nevies zistit zakladne info, kup si radsej plysaka a netrap zvierata
@anonym_074e85 naštudované mám. Chcel som len vedieť NÁZORY OSTATNÝCH. Že trápiť zvieratá a radšej kúpiť plyšáka 😀 skúsenosti s vlciakmi mám dokonca aj s československým vlciakom. Pri mne sa majú zvieratá ako v bavlnke a starám sa o nich zodpovedne. Len mám možnosť kúpiť ďalšie šteňa nakoľko mi jeden vlčiak zomrel. Plyšáka si kup sama
Ak si trufas. A máš skúsenosti tak do toho
Ak si trufas. A máš skúsenosti tak do toho
@anonym_2c4f06 skúsenosti mám len s československým vlciakom a menej náročnými plemenami. 70% vlka som ešte nechoval, síce dá sa to skrotiť lebo poznám jednu chovateľku aj zo Slovenska ktorá ich má a napísala mi toto -
Dobrý deň 😇 fenka teraz končí haranie takže o mesiac ideme na sono či sa podarili šteniatka 🙂 ale zatiaľ to predchádzajúce roky nevyšlo. Tak uvidíme ako to bude teraz ,snáď už áno a podaria sa.
Čo sa týka náročnosti na pohyb tak to nie ale starostlivosť teda hlavne zabezpečenie a výchova sú samozrejme náročné . Čo sa týka stravy tak mi to tak ani nepríde ale tak není to čivava takže zjedia dosť , u nás 2kg jedla na jedného na deň ale dávame im konzervy a granule určitej značky plus nejaké kosti a sušené rôzne prírodné pamlsky a podobne.
@anonym_autor s wolfdogom maju problemy aj skuseny kynologovia. Je to nepoddajny pes ma svoju hlavu. A je inteligentny. Plot musis mat velmi vysoky, nic na dvore ak by si mal aj macku roztrha ti ju.. musi mat velky vybeh, nieje to pes do budy ako sa vravi. Inak bude agresivny. Ziadne deti. Neviem asi by som do toho nesla. Ak chces psa ktory vyzera nebezpecne skor si chod iny smer. Porozmyslaj aj nad veterinarom, nie vsetci maju s takymi psami skusenosti. Krmit jedine barf, vsetko surove. Maju problemy so sacharidmi. Je financne narocne mat takeho psa.
cena 2000 je priemerna a pdla man este nizka ak sa jedna o kvalitnu stanicu .. co sa tyka plemna- treba mu majitela kt ma skusenosti,velku zahrau a kopu kopu casu .. je to naozaj narocne plemneo .. uz len to,ze s apytas tu a nie chovatela je znamka toho-ze ty skusena niesi a tento druh zvierata nepatri do tvojich ruk
@anonym_f89858 cena je normálna. Väčšinu chovateľov som pozeral a tie ceny sa pohybujú u niekoho okolo 3000€ alebo som videl chovateľku ktorá ich predávala za 2000€. Záleží podľa chovateľa.
Veľkú záhradu mám a aj skúsenosti. Času mám kopec. Venujem sa psom celý život.
To že sa pýtam na modrom koníku je len kvôli tomu že má zaujímali názory ostatných ľudí.
Cena 2000 a vyššie mi nepríde prehnaná vzhľadom na to ako sa pohybujú aj "bežní psi".
V každom prípade by som sa skôr zamerala na to prečo máš pohnútky zadovážiť si zrovna takéto zviera? 🤔 ...
@wolf_ fascinujú ma wolfdogy. Československého vlciaka mám ale je už starší a ďalší vlčiak mi zomrel preto chcem niečo viac raritne
Ale veď to ty musíš vedieť či je to možné. Predpokladám, že mas všetko naštudované o takomto plemene.
@anonym_e21dce naštudované mám len som chcel vidieť názor od ostatných ľudí
@anonym_autor bez predchádzajúcich skúsenosti v žiadnom prípade .. nájdi si na fb CPZ - centrum prevýchovy zvierat, oni tam majú kopu wolfdogov, krori ľudia nezvládli, keď tak sa s nimi poraď
@anonym_c16ea9 radil som sa s chovateľmi a overených chovných staníc. Skúsenosti, čas mám. Sám chovam už dlhú dobu vlciakov len chcem niečo viac raritné
Za 2000+ euro bezne kupis niektore plemena s PP, cena nie je extremne vysoka. (A na to, ze je to rarita, malopocetne a akoze 75% vlk). A na to ze je to od nemeckeho chovatela, cena je fakt nizka, az sa mi to nezda.
A nie, nikdy by som si to nekupila. Dost maju co robit s povahami u CSV, kde su tie vlky v davnych generaciach, nie to si zavesit mozneho problemoveho "cerstveho" wolfdoga na krk... Mas maly vyber z inych, "normalnych" plemien? 😁
@anonym_b99808 je to rarita preto ma to láka. Cena není nízka lebo to záleží od chovateľa. Ďalšia chovateľka z Belgicka bude mať wolfdoga 70-80% na predaj až na ďalší rok a ja plánujem už tohto roku si ho zaobstarať. Písala že do dobrej rodiny by to šteňa dala aj za 1500€. Čiže nie, není to podozrivá cena. Nie každý chce na tých šteňatách zarábať.
S československým vlciakom som nemal nikdy problém. Od 7 týždňov čo som to šteňa dostal tak som ho už vtedy socializoval lebo socializácia je kľúčová.
Venujem sa celý život vlciakom preto iné plemeno nechcem. Československý je bezkonfliktny pes ale je už starý a plánujem niečo viac zaujímavé zaobstarať
Otazka znie ze NACO? 🤷♀️
@maminkadeticiek lebo chcem ďalšieho vlciaka a wolfdogy má fascinujú od malička
Možno skus napísať na dog fórum 🙂
@pikachu999 len mám čas teraz cez víkend tak preto som založil diskusiu aj na modrom koníku 😀
@anonym_autor s wolfdogom maju problemy aj skuseny kynologovia. Je to nepoddajny pes ma svoju hlavu. A je inteligentny. Plot musis mat velmi vysoky, nic na dvore ak by si mal aj macku roztrha ti ju.. musi mat velky vybeh, nieje to pes do budy ako sa vravi. Inak bude agresivny. Ziadne deti. Neviem asi by som do toho nesla. Ak chces psa ktory vyzera nebezpecne skor si chod iny smer. Porozmyslaj aj nad veterinarom, nie vsetci maju s takymi psami skusenosti. Krmit jedine barf, vsetko surove. Maju problemy so sacharidmi. Je financne narocne mat takeho psa.
@anonym_913fa9 áno je to finančne náročné. Poznám to aj z hľadiska československého vlciaka ktorého chovam. Tiež do stravy ide dosť peňazí
Pozri si ako koncia tieto zvierata.v amerike nevedia co s nimi.koncia v utulkoch lebo ludia ich nezvladaju.je to velke silne zviera a problem je,ze nevie fungovat ani ako vlk a ani ako pes.zalezi aj aky podiel vlcej krvi tam je
@anonym_autor mala som skúsenosť s wolfdogom v amerike. A za mňa do toho nechoď. Nestojí ti to za to že budeš mať pekného “psa”.
Pozri si ako koncia tieto zvierata.v amerike nevedia co s nimi.koncia v utulkoch lebo ludia ich nezvladaju.je to velke silne zviera a problem je,ze nevie fungovat ani ako vlk a ani ako pes.zalezi aj aky podiel vlcej krvi tam je
@misulka22 no 70% vlčej krvi je dosť. Možno pôjdem do nižšieho podielu vlčej krvi
@anonym_autor mala som skúsenosť s wolfdogom v amerike. A za mňa do toho nechoď. Nestojí ti to za to že budeš mať pekného “psa”.
@anonym_faf1cc aký bol ? Rozpísala by si o ňom viac ?
Tak za mňa "je to raritné" je dosť chabý dôvod poháňaný primárne egom....
Taktiež je otázne, či je to blízko k "chov ČSV" alebo sa to už skôr blíži k "ZOO"... ČSV je síce "svojský", ale stále je to primárne pes. Kdežto toto zviera je už skôr primárne divé.. Čo sa potom dostáva aj k otázke podmienkam chovu kedže tu už niečo ako "klasický oplotený pozemok" nemusí byť dostačujúci. A tiež mne osobne tu bliká aj kontrolka ohľadom welfare a etiky... Ja milujem zvieratá. Aj vlky (nickname hovorí jasne 😁). Kynológia je moja vášeň... A možno práve skrz tej vášne a láske k zvieratám by som si zrovna toto zviera nezaobstarala 🤷♀️

Názor mám taký, že rodina má pravdu.