Chov amerického wolfdoga. Je to dobrý nápad?
Skôr ako sa domna pustíte tak nie, nieje to vlk ale americký wolfdog ? Skúsenosti s vlciakmi mám ale len s belgickým ovciakom a československým vlciakom. Československý vlčiak je 25% vlk a 75% pes. Našiel som chovateľsku stanicu v Nemecku ktorá predáva amerického wolfdoga a to je 70% vlk cca. Vraj tie šteňatá bude mať v lete tak rozmýšľam že si jedno šteňa zaobstaram. No ak som to spomenul v rodine tak namna pozerali či som šibnuty. Aký máte nato názor vy ? Čo som sa pýtal chovateľa tak tvrdil že tie šteňatá sa pohybujú od 2000€ a vyššie. Príde mi to extrémne veľa.
Pozri si ako koncia tieto zvierata.v amerike nevedia co s nimi.koncia v utulkoch lebo ludia ich nezvladaju.je to velke silne zviera a problem je,ze nevie fungovat ani ako vlk a ani ako pes.zalezi aj aky podiel vlcej krvi tam je
@misulka22
Ja som bol zvedavy tak som isiel na AI , odpoved bola komplexna, ze sa teoreticky da vycvicit, ale nie klasickymi metodami, ale hlavne upozornovali ze" prey drive"- pud koristi stale ostava, takze nikdy ziadne deti
a jasne ze domace zvierata plus su escape artist , normalny plot nestaci a este tam bolo niekolko pripadov co zabili deti.
@misulka22
Ja som bol zvedavy tak som isiel na AI , odpoved bola komplexna, ze sa teoreticky da vycvicit, ale nie klasickymi metodami, ale hlavne upozornovali ze" prey drive"- pud koristi stale ostava, takze nikdy ziadne deti
a jasne ze domace zvierata plus su escape artist , normalny plot nestaci a este tam bolo niekolko pripadov co zabili deti.
@anonym_b4acda teoreticky sa dá vycvičiť akékoľvek zviera. Však aj v ZOO sú už ošetrovatelia často trénovaní na to ako tam tie zvieratá cvičiť - a je fascinujúce sledovať ako sa krásne naučia ísť na target, prestrčiť časť tela kam treba, nechať sa ošetriť atď. V dnešnej dobe sa už aj s takými zvieratami pekne pracuje a nie je to o nátlaku a "vydrž" 🙂
To len taká vsuvka 🙂🙂
@anonym_b4acda teoreticky sa dá vycvičiť akékoľvek zviera. Však aj v ZOO sú už ošetrovatelia často trénovaní na to ako tam tie zvieratá cvičiť - a je fascinujúce sledovať ako sa krásne naučia ísť na target, prestrčiť časť tela kam treba, nechať sa ošetriť atď. V dnešnej dobe sa už aj s takými zvieratami pekne pracuje a nie je to o nátlaku a "vydrž" 🙂
To len taká vsuvka 🙂🙂
@wolf_ hádam nejdeš porovnať zoo, kde sú celé dni tie zvieratá zatvorené v klietkach a ohrade, s chovom psa
@wolf_ hádam nejdeš porovnať zoo, kde sú celé dni tie zvieratá zatvorené v klietkach a ohrade, s chovom psa
@13uzivatelka11 s chovom psa nie. Chov 70-80% vlka a chov 100% vlka v ZOO kľudne.
V každom prípade - bolo by fajn čítať s porozumením - napísala som "to len taká vsuvka" - môj komentár 18:27 nebol v podstate k téme, bol to len taký "fun fact" v reakcii na komentár vyššie 🙂
@anonym_autor to mozes mat csv ,ktory ma sice tiez svojsku povahu,ale stale to je pes.70% podiel vlka je skoro cisty vlk so vsetkym co k tomu patri.ako kupovat si taketo zviera lebo chces nieco viac raritne je za mna ten najblbsi dovod.mas na chov vobec podmienky? To nie je pes ktoreho pustis n zahradu
@misulka22 mám na to podmienky a s československým vlciakom som nemal nikdy problém. Máme veľkú záhradu, vysoký plot. Československeho nechcem keďže ho mám a chcem ísť do niečoho podobného
@anonym_autor to mozes mat csv ,ktory ma sice tiez svojsku povahu,ale stale to je pes.70% podiel vlka je skoro cisty vlk so vsetkym co k tomu patri.ako kupovat si taketo zviera lebo chces nieco viac raritne je za mna ten najblbsi dovod.mas na chov vobec podmienky? To nie je pes ktoreho pustis n zahradu
@misulka22 a toto že ho pustím na záhradu písať nemusíš. Ja sa o zvieratá starám zodpovedne a ak by som nemal podmienky ktoré spĺňajú chovu wolfdoga tak by som si ho neplánoval zaobstarať a áno aj československý je svojský. Do 2 rokov bol divoký ale ja som s tým počítal už pri zaobstarani čiže má to neprekvapilo
@anonym_autor no neviem. Asi by bolo lepšie ostať pri tých československých vlčiakoch, veď sa podobajú vzhľadom na vlka. Majú anatomické prednosti vlkov. Ide ti o vzhľad, alebo o divokú povahu psa? Mne sa tiež páčia psy podobné vlkom, ale ja by som najprv zvážila či sa viem zodpovene postarať o to zviera a až potom by som si nejaké obstarala.
@misulka22
@anonym_b4acda prey drive majú dosť vysoký ale to ma aj môj československý vlčiak. Iné domáce zvieratá nechovam. Ja som čakal vyše roka kým bude mať chovateľka z Česka wolfdoga, chovala 80-90% vlčej krvi ale minulého roku sa mi neušlo šteňa a pred mesiacom oznámila že už ich nebude množiť čiže sa pozerám po iných chovateľov.
Cena mi pride primerana, ak na to nemas tak do toho nechod, aj strava vyjde vela. Co tak psa z utulku
@anonym_f89858 cena je normálna. Väčšinu chovateľov som pozeral a tie ceny sa pohybujú u niekoho okolo 3000€ alebo som videl chovateľku ktorá ich predávala za 2000€. Záleží podľa chovateľa.
Veľkú záhradu mám a aj skúsenosti. Času mám kopec. Venujem sa psom celý život.
To že sa pýtam na modrom koníku je len kvôli tomu že má zaujímali názory ostatných ľudí.
@anonym_autor veľkú záhradu máš a máš ju aj obohnanú 4 metrovým plotom, prekrytú sieťou a pletivo do L pod výbeh proti podhrabaniu? Že 2000 veľa. Zožeň si ešte ďalších 20 000 na adekvátne zabezpečenie priestorov pre také zviera, ktoré mmch potrebuje žiť vo svorke. A ČSV nemá ani 2% z DNA vlka a nie 25%.
@anonym_autor veľkú záhradu máš a máš ju aj obohnanú 4 metrovým plotom, prekrytú sieťou a pletivo do L pod výbeh proti podhrabaniu? Že 2000 veľa. Zožeň si ešte ďalších 20 000 na adekvátne zabezpečenie priestorov pre také zviera, ktoré mmch potrebuje žiť vo svorke. A ČSV nemá ani 2% z DNA vlka a nie 25%.
@zuzanaam
Presne ja mam psa aby sme sa isli prejst kazdy den skontrovat okolie, mat ho voliere sameho to je pre psa co zije vo svorke podobne ako ho mat na retazi.
Každá 2 mamička na Modrom koníku Ti poradi na základe vlastných skúsenosti s WOLFhavkom, 2K€ ešte v Nemecku je nízka cena za wolfdog
@anonym_e21dce naštudované mám len som chcel vidieť názor od ostatných ľudí
@anonym_autor na modrom koníku...
A nedá mi sem nedať ešte jednu myšlienku... Psy (aj ten ČSV) majú jednu spoločnú vlastnosť - celkom ochotne tolerujú naše tréningové chyby.. Zatiaľ čo pri iných zvieratách tréningová chyba môže skončiť hoc aj fatálne. A teda pri "skoro vlkovi" taktiež. Aj toto je potrebné si uvedomiť. A prístupiť k tomu s väčšou pokorou......
Aj keď teda si myslím, že autor si skôr prišiel len pre potvrdenie 🤷♀️
A nedá mi sem nedať ešte jednu myšlienku... Psy (aj ten ČSV) majú jednu spoločnú vlastnosť - celkom ochotne tolerujú naše tréningové chyby.. Zatiaľ čo pri iných zvieratách tréningová chyba môže skončiť hoc aj fatálne. A teda pri "skoro vlkovi" taktiež. Aj toto je potrebné si uvedomiť. A prístupiť k tomu s väčšou pokorou......
Aj keď teda si myslím, že autor si skôr prišiel len pre potvrdenie 🤷♀️
@wolf_
Mas uplne pravdu on sa prisiel len pochvalit

@misulka22 no 70% vlčej krvi je dosť. Možno pôjdem do nižšieho podielu vlčej krvi