Čo robiť, keď manžel nechce mačky v novom dome?
Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.
@amdornik my sme presne takto dali von mačku po 6 rokoch a bol to vystrašený, vyžratý maznak. Vonkajšok mu prospel. Schudol, osmelil sa, dokonca ostatné mačky na dvore (4) ho začali poslúchať a majú pred ním rešpekt. Ja naozaj nevidím nič zle na tom dať mačku von. Aspoň z mojej skúsenosti. A nie, nemá ani v mrazoch prístup dnu. Má na povale urobené pelechy, ako ostatné mačky a krásne si zvykol. Aj srsť mu už citeľne zhrubla a už nemá takú jemnú a zamatovú ako mal tie roky, čo bol vnútri. Trvalo to fakt chvíľu. Celý jeho adapatacny proces na von trval 2 dni. My s mužom sme to prežívali horšie ako mačka.
U nás musel bezpodmienečne ísť von. Narodila sa nám dcéra a nezvykol si na ňu. Syčal po nej, zaháňal sa, začal robiť zlobu v zmysle, že cikal a kakal po dome a podobne. Nebola som ochotná to tolerovať.
@anonym_af0088 no tak na povale, to je fuk, kde. skrátka ochrana pred krutými mrazmi - to pochopím. niekde by sa už našlo miestočko aj pre autorkine mačky. ale príchodom jari (marec) už vôbec nebudú potrebovať byť vnútri. a presne si to vystihla - človek to znáša horšie ako tá mačka. to je presne autorkin prípad.
Fuha. .. ze nábytok je dôležitejší ako živé tvory 😵💫 na zozname mam nábytok, ktory stojí dokopy cca 7000€ a to sa bavíme asi len o 2-3 veciach. To mam teraz zakázať manzelovi, aby mačky nepúšťal do vnútra len kvoli tomu, aby to neznicili? To ako vážne? Pre mna je chore uvažovanie.
A deti z domu nevyhodí keď oblejú gauč?
A s tebou sa nerozvedie náhodou keď priberieš? Nech nehyzdíš zbytočne dom.
@anonym_autor nediskutovala by som. Prestahovala by som aj macky, bez debaty. A osobne podala ziadost o rozvod, lebo neznasam ludi, co su schopni byt kruty k zvieratam, navyse seniorskym.
(Este doplnim osobny pozdrav, nech sa aj zadrhne tymi nabytkami, fakt.)
@veselo_neveselo len ked poda o rozvod,uz sammozno nebude kam stahovat.Podla toho,ako sa podelia s domom...mam macky sucitim
A dom je len manželov alebo váš spoločný, že to berie ako hotovú vec? Nechápem, to k tým zvieratám nemá po toľkých rokoch citové puto? Zrejme ho nemá vyvinuté ani k tebe, keď ťa núti spraviť niečo čo ti ublíži. Keby sa aspoň pokúsil nájsť im domov, ale on len nad ich osudom mávne rukou. Mačiek by som sa nevzdala.
@tatiana288 No ak tie macky roky len trpel,tak k nim nema puto. Mna by len zaujimalo kde spala pani doteraz,ked si macky do postele navlacila a jej muz ich nechce. Chapem,ze sa netrapil na dome preto aby mu tam macky pochodovali,ale na nejaky cas do garaze im urobit pelech,kym to nepokape a potom s tym skoncit.
@anonym_autor je chrapun najhoršieho zrná, môže sa hanbiť
@anonym_autor mačky nie sú vec, že ich odložia.Az má pri srdci pýcha,chudatka
@tatiana288 No ak tie macky roky len trpel,tak k nim nema puto. Mna by len zaujimalo kde spala pani doteraz,ked si macky do postele navlacila a jej muz ich nechce. Chapem,ze sa netrapil na dome preto aby mu tam macky pochodovali,ale na nejaky cas do garaze im urobit pelech,kym to nepokape a potom s tym skoncit.
@martin96321 tak toto je mega bezcitnost. Kým to nepokape? Ty takto aj vychovavas deti?
@tatiana288 to je to smutné na tom. Že nemá riešenie. Len povie že dnu nie. Že nevie čo s nimi. Nikdy som si nemyslela že toto budem riešiť. Je mi z toho smutno,cítim zradu a žiadnu podporu. Vždy som sa snažila nájsť vo všetkom čo sme robili kompromis. Chápem že je to s nimi ťažké. No všetko čo mačky odnášajú riešim len ja . Či ide o podstieľky, granule alebo vodu či čistenie po nehodách ako vracanie. Podstieľky som čistila aj celé tehotenstvo,vyčistil podstieľky len jeden krát.
@anonym_autor uvedomuje si, že toto nastrbi aj Vás vzťah?
@martin96321 ty si riadny deges
@martin96321 akože co ? "Kým to nepokape?" To ako sa vyjadruješ o mačkách? O živých tvoroch 😠
@martin96321 tak toto je mega bezcitnost. Kým to nepokape? Ty takto aj vychovavas deti?
@sova7 Nezamienaj ludi za zvierata. Ak mas radsej macky ako svoje deti,tak si ich nerob.
@martin96321 akože co ? "Kým to nepokape?" To ako sa vyjadruješ o mačkách? O živých tvoroch 😠
@bessie12 prepac,ale ludia zomieraju a zvierata dochnu. Hadam to nema zabit ako sliepku
@bessie12 prepac,ale ludia zomieraju a zvierata dochnu. Hadam to nema zabit ako sliepku
@martin96321 macka a ani ziadne zviera nie je TO 🫣
@anonym_autor autorka ako to nakoniec dopadlo? ak si uz na to odpovedala, prepac, ale necitala som vsetky komentare... inac k tvojmu problemu... ja so svojou povahou by som ho asi niekam poslala... je to od neho strasne krute, ale to ti uz pisalo dost ludi...
@martin96321 prepáč ale stretla som kopu ľudí a každý co nemal rád zvieratá a hovoril o nich bezcitne ako ty bol zlý človek. A vychovať deti v tom duchu že zviera je vec to si radšej nerob deti
@martin96321 prepáč ale stretla som kopu ľudí a každý co nemal rád zvieratá a hovoril o nich bezcitne ako ty bol zlý človek. A vychovať deti v tom duchu že zviera je vec to si radšej nerob deti
@sova7 Tak to sa mylis. Chodia k nam dve macky,neviem cie su. Ale aj tak im dam zradlo do misky. Niekedy u nas prespia v altanku,niekedy nie. Nebudem to vyhanat a ani to nebudem do domu tahat. Mna by len zaujimalo aky je to clovek,ktory ma radsej zvierata ako ludi. Nevravim,ze nemam rad zvierata,nikdy by som zvieratam umyselne neublizil,ale stale je to pre mna len zviera. Nikdy k tomu nebudem mat vztah ako k cloveku.
@anonym_autor manželovi povedz, že do nového domu berieš mačky, on nech sa zariadi ako chce.. 😆
@sova7 Tak to sa mylis. Chodia k nam dve macky,neviem cie su. Ale aj tak im dam zradlo do misky. Niekedy u nas prespia v altanku,niekedy nie. Nebudem to vyhanat a ani to nebudem do domu tahat. Mna by len zaujimalo aky je to clovek,ktory ma radsej zvierata ako ludi. Nevravim,ze nemam rad zvierata,nikdy by som zvieratam umyselne neublizil,ale stale je to pre mna len zviera. Nikdy k tomu nebudem mat vztah ako k cloveku.
@martin96321 ja to ženiem z pozemku neznášam mačacie hovna v tráve a sedenie od mačacích chlpov... Keby som chcela zbierať hovna po mačka a čistiť po nich sedenie zadovážim si svoje mačky...
@martin96321 zdochnut mozu bezcitni ludia ako si ty. Zviera nie je vec ... U nás je to člen rodiny, tak tu uz jedného dna nebude alebo uz nie je, tak sa povie, ze zomrelo alebo odišlo na druhy svet. Ale nikdy nie zdochlo .. otras 🤮
@martin96321 zviera je pre taba to. Smutné. A nikde sa tu nehovorí o mať rád zvieratá viac ako ľudí. Ale o tom že ak je zviera súčasť rodiny roky tak ho hádam nevyhodim na ulicu. Je to o základnej úcte k zvieraťu a živému tvorovi.
@martin96321 zdochnut mozu bezcitni ludia ako si ty. Zviera nie je vec ... U nás je to člen rodiny, tak tu uz jedného dna nebude alebo uz nie je, tak sa povie, ze zomrelo alebo odišlo na druhy svet. Ale nikdy nie zdochlo .. otras 🤮
@bessie12 zakopes aj muza na konci zahrady ako macku? A nie,nikdy mi to nebude clen rodiny. Ani prasa a sliepku som nikdy nevaril ako clena rodiny. Ty ano?
@bessie12 zakopes aj muza na konci zahrady ako macku? A nie,nikdy mi to nebude clen rodiny. Ani prasa a sliepku som nikdy nevaril ako clena rodiny. Ty ano?
@martin96321 ty si totálne bezemocny divný kus
@martin96321 zviera je pre taba to. Smutné. A nikde sa tu nehovorí o mať rád zvieratá viac ako ľudí. Ale o tom že ak je zviera súčasť rodiny roky tak ho hádam nevyhodim na ulicu. Je to o základnej úcte k zvieraťu a živému tvorovi.
@sova7 Nikdy som ziadne zviera nevyhodil a ani to nikdy neurobim. Ono za nic nemoze. A ano je to To zviera. Presne ako To dieta,Tá žena a Ten muž. Okrem toho som tu nikde ani nenapisal,ze by som tie macky vyhodil. Ale ze by som im nechal priestor v garazi,ked ich nechcem mat v novom dome aby mi ho neznicili.
@martin96321 ano, aj ta sliepka by bola pre mňa člen rodiny, pretoze by nebola chovana na mäso. A nie, ani mačku by som nezakopala na konci záhrady, pretože by som zaplatila za spopolnenie a následne uloženie do urničky, ktorú by sme mali v dome na určitom mieste.
@martin96321 ty si totálne bezemocny divný kus
@sova7 ja sa nám čudujem, že mu vôbec venujeme náš drahocenný čas. Toto je stratený prípad. Radšej si užívať ten krásny vianočný večer s rodinou a tešiť sa nielen z darčekov. Veselé Vianoce 🎄
Autorka ako to u vás dopadlo? Ono je veľmi smutné, keď niekto matériu povýši nad živé bytosti. Nie ako tu písali, že mačky sú pre teba viac. Ale toto, že nábytok má byť viac než živá bytosť, lebo poriadok. Nikto "normalny" predsa nemá rád doma neporiadok a špinu, ale povýšiť upratovaniu celý život, je šialené. A teda keď už neberie ohľady na mačky, pri ktorých zaobstaraní asistoval, tak by mal vziať na vedomie tvoje city. A ty zas jemu vyjsť v ústrety tak, že nové zvieratko už nie.
Keď dieťa obleje gauč, dá ho na adopciu? Keď nahodou obleje niečo on, ja by som ho za to tak sfúkla, že by sa nespamätal. Inak tieto svoje rozumy, nemá od niektorých členov rodiny? Ba rovinu im povrdať aby sa do toho nestarali. A keď nezaberie, tak sa rovnako začni starať do ich domácnosti. Vaše deti čo na to? Neplačú za mačičkami? Silno držím palce. Aspoň teda k tomu riešeniu, ak by si mačkám našla nový domov. Veď aspoň dovtedy nech ich toleruje. Chuj sebecký, že omrzeli ho.
Autorka ako to u vás dopadlo? Ono je veľmi smutné, keď niekto matériu povýši nad živé bytosti. Nie ako tu písali, že mačky sú pre teba viac. Ale toto, že nábytok má byť viac než živá bytosť, lebo poriadok. Nikto "normalny" predsa nemá rád doma neporiadok a špinu, ale povýšiť upratovaniu celý život, je šialené. A teda keď už neberie ohľady na mačky, pri ktorých zaobstaraní asistoval, tak by mal vziať na vedomie tvoje city. A ty zas jemu vyjsť v ústrety tak, že nové zvieratko už nie.
Keď dieťa obleje gauč, dá ho na adopciu? Keď nahodou obleje niečo on, ja by som ho za to tak sfúkla, že by sa nespamätal. Inak tieto svoje rozumy, nemá od niektorých členov rodiny? Ba rovinu im povrdať aby sa do toho nestarali. A keď nezaberie, tak sa rovnako začni starať do ich domácnosti. Vaše deti čo na to? Neplačú za mačičkami? Silno držím palce. Aspoň teda k tomu riešeniu, ak by si mačkám našla nový domov. Veď aspoň dovtedy nech ich toleruje. Chuj sebecký, že omrzeli ho.
@anonym_4f9890 mne napadlo ked som citala presne tento nas roh 🤣 to je robota kocura 11 rocneho ktory ked vidi ze ideme s miskami tak sa driape po tomto obklade 🫣🤣 kedze on nema dno v jedeni 😳🙄
A k tym mackam ze si vonku zvyknu, mne zdrhla macka na chodbu a kedze to robi stale som ju vzala na rukach von a triasla sa co sa bala takze 🤷🙄

Mas predstavu ake je vsetko drahé?ak teda nekupujete do domu to najlacnejšie čo exustuje.By ma piclo poškriabať mi macky trebars nové dvere...Takze manzela chapem.A nechapem,ze ty ho v tomto nechapeš.Neviem kto by chcel mať v novom dome poškodený nabytok,lebo mačky.Garaž je kompromis alebo darovanie.Móze to byť skvelý chlap,len tie mačky..a uz tu z neho urobili debila a ch--a,to ti nevadí?
@janinah Ty ako kresťan sa nehanbíš, že nejaké majetky a prašulíčky povyšuješ nad živého tvora?
Nehovoriac o tom, že poškrábané dvere sú nefunkčné? :D