icon

Pozor na chyby v detských knižkách

savasava
7. jún 2024

Túto tému zakladám, aby sme si dávali pozor aké knižky deťom kupujeme. Už mám toho ozaj dosť a dnes sa mi do rúk dostal ďalší skvost. Podeľte sa prosim aj vy s takýmito nepodarkami.

Pozor na chyby v detských knižkáchPozor na chyby v detských knižkáchPozor na chyby v detských knižkách
sashka22
7. jún 2024

@savasava mne ešte vadia ilustrované rozprávkové knihy, v ktorých kreslia PAVÚKOM 6 nôh 🤯🙈 to ma šľak triafa

10zabka
7. jún 2024

@belllinka nechápem koho/čo, nerozumiem komu/čomu 🙂https://hovormespisovne.sk/portfolio/nechapem-t...

reanda
7. jún 2024

@simca06022011 no ved to som pisala, ze by som sa stazovala v knihkupectve na kvalitu knihy, co mi predali a tu som dostala reakcie, ze ci ma knihkupectvo kontrolovat vsetky knihy .. ale ved vsade je to tak, ze predajca zodpoveda za kvalitu tovaru, co predava a ked sa zakaznik stazuje, tak sa stazuje u predajcu, nie u vyrobcu a predajca si nasledne reklamaciu riesi s vyrobcom.. preco by knihkupectva mali byt vynimka?
a fakt by ma zaujimalo, ako teda knihkupectva riesia, ci nejaku knihu ponuknu na predaj, ked si ju ani nepozru.. sa spoliehaju len na vydavatelstvo? este pri tych velkych chapem, ale take asi ani neponukaju samizdaty
som zvedava, kde autorka tento skvost teda zohnala.. ked niekde od cinanca, tak sa nedivim, ale potom sa nemoze ani ona divit kvalite, ked kupuje knihy z takych zdrojov

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
zuzulka558
7. jún 2024

Otras, kamarátka prekladá knihy do SK a teda raz bolo haló vo vydavateľstve ze mala malinku chybu a toto už problém nie je

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
savasava
autor
7. jún 2024

@savasava
@reanda túto knižku máme v práci na stole, predávajú ju na objednávky. Ale máme doma aj knižky z kníhkupectiev a chýb tak isto veľa. Dokonca na jednej riekankovej máme namiesto ľ, poľské ł. Dávajú to tlačiť kade tade do Číny a asi to nikto nekontroluje. Je to ozaj katastrofa.

simca06022011
7. jún 2024

@reanda Jasne rozumiem. Ano dobre sa na topozeras = aj. Obchodnici bezne ponukaju na predaj vsetko co je z daneho segmentu. Predavam nahradne diely, myslis ze je v mojich schopnostiach kazdy pozriet? nie... ak sa ukaze ze nejaky vyrobca/dodavatel je zly, tovar zly = prestaneme od neho odoberat. ale preto treba tu spatnu vazbu od zakaznikov. Ale na druhej strane je dobre dat to vediet aj vydavatelovi, totiz ono je to zase trosku ina vec = ja ked predavam tovar, nevies od koho to mam, neviem ist rovno tam. Vydavatelstvo je jednak slovenske, vieme presne kontakt a vsetko.. a este taka recenzia na FB a juhuuu zacnu aj knihy citat :DD

really8
7. jún 2024

Tie detske knizky stoja za taky prd ze som sa radsej naucila prvych 7 casti Čima od Podjavorinskej naspamat.

simca06022011
7. jún 2024

@savasava no to vydavatelstvo je take, asi len na zarobok... nic viac.

reanda
7. jún 2024

@savasava a inac toto sa neda riesit cez soiku? ved je to vlastne tovar poskodzujuci zakaznika.. ta kniha ma byt naucna pre deti a deti sa okrem gram. chyb naucia, ze vtaky lietaju v stade a kacice odlietaju do mexika .. za mna je to poskodenie porovnatelne s tym, ked sa predavaju potraviny s jedovatym obsahom 😀 .. ci jed pre ducha je nieco ine, ako jed pre telo? 😀

savasava
autor
7. jún 2024

@reanda americké kačky do Mexika možno odlietajú, ale že sa vracajú s káčatkami má dorazilo. Skúsim zistiť čo sa s tým dá robiť.

larinka552
7. jún 2024

@jakubrianka stretla si sa v knihe od nich a niecim takymto? asi nie. gramatika, rymy, originalita, logickost, vsetko minus.

simca06022011
7. jún 2024

tak pisala to dievcinka z nejakej zs ci ms? tak nemozete cakat ze to bude mat aj kvalitu. Hlavne, ze ma rada deticky.

simca06022011
7. jún 2024

inak ma to uz druhe vydanie, takze asi to ludi zaujalo ;)

simona20201309
7. jún 2024

Podľa mňa to nie je kniha ale nejaká domáca úloha študentky z pegecky. S veľmi zlou gramatikou...
To nevyzerá na knihu ale skôr na nejaký papier vo folii

savasava
autor
7. jún 2024

@simona20201309 je to kniha, v ponuke rôznych kníhkupectiev

simca06022011
7. jún 2024

@simona20201309 je to riadna kniha..

simona20201309
7. jún 2024

@savasava 😦😰 tak to je potom tragedia

savasava
autor
7. jún 2024
savasava
autor
7. jún 2024

A ďalšia podarená

cacianka
7. jún 2024

@h2 a ešte vlečú káčatká, asi majú prívesný vozík...🤦

deniseee
7. jún 2024

Ked mali deti ako povinne citanie v skole Andersena, narazila som na niektore jeho rozpravky a nic horsie som este necitala. Tiez som rozmyslala, ci niekam napisem. Detom som to citat nedovolila.

teki1
7. jún 2024

@savasava Veľkonočný stromček.🤣🤣🤣

mondolina
7. jún 2024

@arasidka123
v gramatike?

cacianka
7. jún 2024

@deniseee toto vyzerá ako nejaká skrátená verzia, nie originál, takéto úpravy debilné všeličoho som stretla veru veľa.

arasidka123
7. jún 2024

@guiseppinka 🤣 hej našla som potom....to máš tak, keď robíš viac vecí naraz 🤦🤣

reanda
7. jún 2024

@deniseee 😨

savasava
autor
8. jún 2024

@deniseee ďalšia "lakocinka". Mám chuť kontaktovať tv, či by o tom nespravili reportáž. Naozaj chceme mať na trhu takého knihy a ešte ich aj kupovať?