Ako pomôcť synovi pribrať?
Ahojte. Asi mi budete vediet poradit,i ked mame opacny problem. Syn je velmi chudy,asi aj geneticky. Ma 178 cm a 53 kg. Hoci je vela,nemoze pribrat. Lekar nam odporucil nutricnu poradnu. Len sa neviem rozhodnut,nakolko tomu nedavam velku nadej,ze sa mu pribrat podari. Zvazujem poradnu na principe funkcnej mediciny,kde ma vsak vysetrenie a nejaky jedalnicek bude stat 400 Eur. Tam sa snazia najst pricinu,preco je chudy. I ked u detskej lekarky vyucili potravinove alergie a krvny obraz ok.Alebo mam zajst ku klasickym nutricnym poradcom,kde ma to vyjde podstatne lacnejsie? Vdaka
Ak vám nič u detí nezistili a je to iba estetický problém, chce to iba čas. Mm keď mal 21 vyzeral ako modllivka 🤣. Keď sme sa zobrali tak mi svokra nosila domov nákupy lebo že nejako nepriberá, zúrila som 🙈. A po 30tke to už išlo pekne hore. Teraz keď má po 40tke, tak pre zmenu chudne, lebo má sedavé zamestnanie a začalo sa mu to prejavovať na bruchu. Teraz je nešťastný že nevie schudnúť.
Brat keď sa ženil tiež vyzeral ako z koncentráku, oblek na ňom vysel ako na vešiaku. Potom časom nabral na 120 kg (2 metrový) a musel chudnúť.
@patrike bol na gastro bral mu vzorku zo žalúdka poslal na histologiu a že všetko ok,dokonca si dal robiť sám v medirexe testy na intoleranciu za 150€ a všetko ok ,stolicu nemá riedku ale normalnu
@anonym_4a65ab na celiakiu nejde vzorka zo žalúdka, ale z tenkého čreva.
Stále píšeš že zje veľa, vieš napísať reálne čo a kolko zjedol za dnešný deň napríklad? Pozriem sa ti na to ☺️
@olga_hurajova tento tyzden je mimo domu ale napisem,ako sa stravuje vacsinou. Rano zje biely jogurt so semiackami (sezam,lan,chia) alebo spaldovu kasu. Desiata balim mu bud chleba alebo rozok a ovocie. Obed ma v skole okolo 12. Okolo 14 je doma a da si co je navarene. Varim take lahsie klasicke jedla, dnes napr granadir (alebo fr.zemiaky,nejake sote a ryza,cestoviny,spenat a aj polievky rajcinova,hokaido,cesnakova). Do vecera zje velmi vela ovocia,alebo si da orechy. Veceru mava vacsinou tiez to,co mam navarene (to,co jedol o 14). Pred spanim okolo 22 si casto da este biely jogurt.
@olga_hurajova tento tyzden je mimo domu ale napisem,ako sa stravuje vacsinou. Rano zje biely jogurt so semiackami (sezam,lan,chia) alebo spaldovu kasu. Desiata balim mu bud chleba alebo rozok a ovocie. Obed ma v skole okolo 12. Okolo 14 je doma a da si co je navarene. Varim take lahsie klasicke jedla, dnes napr granadir (alebo fr.zemiaky,nejake sote a ryza,cestoviny,spenat a aj polievky rajcinova,hokaido,cesnakova). Do vecera zje velmi vela ovocia,alebo si da orechy. Veceru mava vacsinou tiez to,co mam navarene (to,co jedol o 14). Pred spanim okolo 22 si casto da este biely jogurt.
@uradnikova veď píšeš, že muž bol rovnaký, je po ňom. Môj muž bol v tom veku podobný a stále je chudý, aj keď po 40 trochu pribral. Proste sa tým netráp. Sú ľudia, ktorí len tak nepriberu. A tvoj podľa mňa veľa nezje. Hlavne tie raňajky a desiatu mi príde celkom málo. Môj 15-rocny zje na raňajky aj 3-4 rožky plus zeleninu. Aj na desiatu.
moj syn ma 20, 190 cm a vazi 63 kg...neriesim to...jest mu chuti, zje vsetko ...je zdravy
@anonym_5cd60e sam ani nie. Je mu to jedno..psychicky nie je tiez dobre,ale bol chudy,aj ked bol chlapca vesele. Odporucil nam ortoped pribrat aspon 15 kg,nakolko je len kost a koža a bude mat casom problem s chrbtickou.
@uradnikova ano, chrbtica bol ten hlavny dovod pre fyzio, ani nie vaha. Teraz ma sice 47 kg, 174 cm. Sice za tych par mesiacov velmi nepribral, no na postave to vidno. Drzim palce, aby sa to aj u vas pohlo dobrym smerom. Bez cvicenia to nepojde.
@uradnikova ovocie je super a vidim tam karbohydraty ale skoro ziadne bielkoviny. Kde su vajcia, tvaroh, biele maso ? To je to z coho rastu svaly. Nie z jogurtu so semiackami. Skus mu skor ponuknut na ranajky nejaku prazenicu alebo vajce na tvrdo s tvrdym syrom, cottage cheese, na desiatu sunku a ked chce poobede sladke tak tvaroh kludne s tym ovocim. Na veceru rozhodne nejake maso (perkelt, morcacie grilovane alebo varene...) Z ovocia idealne banany. Polievky na veceru su sice super a zasytia ale z nich rozhodne teda nepriberie. Skus zaradit teple vecere.
@anonym_5cd60e sam ani nie. Je mu to jedno..psychicky nie je tiez dobre,ale bol chudy,aj ked bol chlapca vesele. Odporucil nam ortoped pribrat aspon 15 kg,nakolko je len kost a koža a bude mat casom problem s chrbtickou.
@uradnikova tadsej nejakeho dobreho trenera a posilku.
@anonym_55abf3 len ked moj je pc tvor,programator,cvici iba preto,ze musi. Potom to tak vyzera:(
@uradnikova dobry trener v posilnovni by mu ukazal cviky a tiez odplorucil co.je vhodne jedavat.

Stále píšeš že zje veľa, vieš napísať reálne čo a kolko zjedol za dnešný deň napríklad? Pozriem sa ti na to ☺️