icon

Ako zabezpečiť dostatok bielkovín pre dieťa?

Dnes o 12:05

Dcéra má 9 rokov a z bielkovinových jedál zje v podstate len jogurt a trochu syra. Strukoviny odmieta, mäso, ryby aj vajcia nechce ani ochutnať. Nechcem z každého jedla robiť boj, ale už premýšľam, či má v jedálničku bielkovín vôbec dosť. Čím sa to dá rozumne nahradiť?

anonym_2c6ef9
Dnes o 12:10

@anonym_autor maso mixuj do omacok, rob pomazanky, fasirky

13uzivatelka11
Dnes o 13:17

9 ročne dieťa potrebuje cca 30g bielkovín za deň, ak nie je dáke veľmi vysoké a take dva plátky syru leerdamere light majú spolu cca 12g bielkovín takže to je už skoro polovica denného príjmu. A kebyže si dá napríklad k tomu dva suché rožky to je skoro ďalších 10g, aj keď beriem že rastlinne bielkoviny sa vstrebávaju menej ako živočíšne, ale skús poctivo zapisovať čo za deň zje a možno sa ti trocha uľaví.
Skús možno dáke tvarohové alebo jogurtove nátierky, vločky maju dáke bielkoviny, alebo možno jej skúsiť urobiť tofu? Keď mäso moc nechce, tak kúpiť už marinované a trocha ho opiect na panvici, napríklad môj syn má rád tofu a to je tiež vyberavy v jedle.

katkaseiner
Dnes o 14:24
@13uzivatelka11

9 ročne dieťa potrebuje cca 30g bielkovín za deň, ak nie je dáke veľmi vysoké a take dva plátky syru leerdamere light majú spolu cca 12g bielkovín takže to je už skoro polovica denného príjmu. A kebyže si dá napríklad k tomu dva suché rožky to je skoro ďalších 10g, aj keď beriem že rastlinne bielkoviny sa vstrebávaju menej ako živočíšne, ale skús poctivo zapisovať čo za deň zje a možno sa ti trocha uľaví.
Skús možno dáke tvarohové alebo jogurtove nátierky, vločky maju dáke bielkoviny, alebo možno jej skúsiť urobiť tofu? Keď mäso moc nechce, tak kúpiť už marinované a trocha ho opiect na panvici, napríklad môj syn má rád tofu a to je tiež vyberavy v jedle.

@13uzivatelka11 ahoj, poradis ako pocitas tie bielkoviny? Akoze syn ten mi zje maso (bravcove, kuracie), ale teda vsetko ostatne je bieda. On ma uz 11 rokov a doteraz toto nebolo... on aj to co uz mal rad, prestava mat rad. Najradsej by zil na pizzi, hambacoch, reznoch, kebabe, masovej polievke a reznoch. Leziem uz na plafon lebo dcera a muz so mnou - my zjeme fakt rozne jedla, ale syn, to je cista katastrofa...