Je správne dať dieťaťu chlieb, na ktorom bola pleseň?
Ahojte mamičky, dnes ráno som si všimla, že na chlebíku je trošku plesne. Pleseň som odrezala a čistu časť dala dieťatu zjesť. Je to v poriadku? Ve'd plesen je vlastne penicilin však👍
To chceš nárokom vyvolať búrlivú diskusiu však? 😉
Btw dúfam že si si odložila tu odrezanú zelenú časť až najbližšie príde angína aby si nemusela do lekárne
ked uplnou nahodou toto myslis seriozne, tak NIE, TOTO JE NIE V PORIADKU. ked pri potravinach vidime plesen na povrchu, tak to znamena ze je cely produkt kontaminovany zvnutra, aj ked to volnym okom nevidis.
Ale zas keď to posilní imunitu prečo nie(len hovorím)
@otec46 a už tu je aj trollí parťák s novým účtom, vitaj
@anonym_autor minule som na návšteve u znamej videla čiernu pleseň na stenách, daj adresu žoškrabem a pošlem ti aby si nemusela kupovať ATB
Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹.
@anonym_autor su aj taki ludia, nasi kamarati z partie taky chlieb jedia s agrumentom ze to odrezu, nam padala sanka ....ludia su jednoduchy
No nie, nie je to penicilín a dieťaťu sa nič nestane. Takže kľud. A nabudúce nedávaj takúto tému na MK lebo budeš za najhoršiu mater na svete.
Troll
Neviem preco si to obkrajovala, skoda chleba, vsak plesen je aj na hermeline...
Vsak tomu chlebu nic nie je, akurat je IN, lebo je "pistaciovy"
(ironia)
@anonym_autor prečo si tu penicilinovu časť odrezala? Pridala si ju k liekom do lekárničky?
Plieseň je zárodok rakoviny. Nachádza sa nielen samotná, ale aj tam, kde dochádza k hnilobe (ovocie). Plieseň sa rozšíri náhle všade aj tam, kde ju nie je ešte vidieť. Vidieť ju je až v hrubšej vrstve. Preto vyrezaním pliesne sa neodstráni v ostatnej časti. Ako si mohla byť tak zákerná a dala si dieťaťu plesnivý chlieb? Uvedomuješ si, že si jej pravdepodobne naočkovala do budúcna rakovinu? Možno príde o 5, 10 a možno o 40 rokov, ale je vysoko pravdepodobné, že si jej ju naočkovala dobrovoľne. To tak veľmi si nenávidíš vlastné dieťa?
@anonym_autor iba ak s plesnivym syrom !
@anonym_autor nie, je to zle pre vsetkych, pre dieta vooobec. Taky chlieb vyhadzujem...resp.sliepky zozeru aj taky 😁
@anonym_autor Ľudia, to vážne veríte tomuto príspevku a ešte aj odpovedáte???? Veď je to anonymný troll!!! 😨😨😖😖
Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹.
@anonym_db414a v chudobnejších rodinách by chlieb asi nemal kedy plesnivieť, nemyslíš? Ak je niekto chudobný neznamená, že je aj hlúpy.
@anonym_autor 🍞🦠
@anonym_db414a v chudobnejších rodinách by chlieb asi nemal kedy plesnivieť, nemyslíš? Ak je niekto chudobný neznamená, že je aj hlúpy.
@anonym_65f135 Kupia chleba v akcii ak ti take nenapadlo, a na dalsi den je plesnivy. Nemaju na normalny chlieb. Alebo z kosa vyberu. Pisem o chudobnych rodinach. A nechytaj ma za slovicka teraz. Samozrejme, ze nie v kazdej chudobnej rodine. Ale viem si predstavit, ze v niektorych jedia plesnivy chlieb.
@anonym_65f135 Kupia chleba v akcii ak ti take nenapadlo, a na dalsi den je plesnivy. Nemaju na normalny chlieb. Alebo z kosa vyberu. Pisem o chudobnych rodinach. A nechytaj ma za slovicka teraz. Samozrejme, ze nie v kazdej chudobnej rodine. Ale viem si predstavit, ze v niektorych jedia plesnivy chlieb.
@anonym_db414a nechytám za slovíčka, len reagujem na hlúpy príspevok, ktorým sa strápňuješ a povyšuješ!!
@anonym_db414a nechytám za slovíčka, len reagujem na hlúpy príspevok, ktorým sa strápňuješ a povyšuješ!!
@anonym_65f135
"Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹."
Co je na tomto co napisala db414a povysenecke ?🤦♀️
Ty si naozaj zrejme nevidela ciganske osady a ciganov co vyberaju bedne, co si myslis, ake cerstve chutne jedlo tam najdu ? Jasne ze davaju jest detom aj plesnive veci. Sak ine casto ani nemaju. Dokatuju deti a potom ich v nemocnici na detskom odd. ratuju "gadzove" aby ich zas o 2-3 tyzdne v poriadku nachovane, umyte, oblecene, zdrave pustili naspat do tych istych otrasnych podmienok. A tak sa to cyklicky opakuje...hruuuza ako to u nas na SVK "funguje". Ale to uz som mimo temu plesniveho chleba.
To mi pripomenulo brigádu v lahôdkach v Bratislave, kde sme boli dve a ta druha musela okrajovat plesnivé časti syrov a mäsa a zvyšok sa predával. Takže sme takéto mnamky podľa mňa konzumovali niekedy všetci 😀
Inak toto vidim teraz v Senegale, že najkrajaju zvyšky poloplesnivych paprík do tých plastových obalov pre tých, ktorých sa nechce si zeleninu krájať. Taktiež olej používaný na vyprážanie x krát… takže čo sa týka toho chleba, bežná praktika v chudobnejších vrstvách spoločnosti
@anonym_65f135
"Dalsi troll. Ale na druhej strane podla mna v chudobnych rodinach toto zrejme robia 🥹."
Co je na tomto co napisala db414a povysenecke ?🤦♀️
Ty si naozaj zrejme nevidela ciganske osady a ciganov co vyberaju bedne, co si myslis, ake cerstve chutne jedlo tam najdu ? Jasne ze davaju jest detom aj plesnive veci. Sak ine casto ani nemaju. Dokatuju deti a potom ich v nemocnici na detskom odd. ratuju "gadzove" aby ich zas o 2-3 tyzdne v poriadku nachovane, umyte, oblecene, zdrave pustili naspat do tych istych otrasnych podmienok. A tak sa to cyklicky opakuje...hruuuza ako to u nas na SVK "funguje". Ale to uz som mimo temu plesniveho chleba.
@silvike práveže srandovne z toho väčšinou nikomu nič nie je… niežeby som teraz isla jesť starý chleba, mne nechuti ani ten z predošlého dňa…ale moja upratovačka si rada zoberie aj taký u nás zabudnutý, ktorý by išiel do koša z mojho pohľadu
@anonym_65f135 Strapnujes sa len ty. Ja som sa nikde nepovysovala.
@anonym_65f135 Strapnujes sa len ty. Ja som sa nikde nepovysovala.
@silvike @anonym_db414a ak ste si nevšimli "dámy" žijeme v 21 storočí a máme na slovensku potravinové banky, charitatívne organizácie, centrá pre bezdomovcov... kde sa chudobní môžu najesť, dostanú tam potraviny a nemusia vyberať plesnivé odpadky z košov !!
@silvike @anonym_db414a ak ste si nevšimli "dámy" žijeme v 21 storočí a máme na slovensku potravinové banky, charitatívne organizácie, centrá pre bezdomovcov... kde sa chudobní môžu najesť, dostanú tam potraviny a nemusia vyberať plesnivé odpadky z košov !!
@anonym_65f135 Tak neviem, kde ty zijes. Ale v nasom meste bezne vidim vyberat kose. A vyberaju aj potraviny z kosa. Ale mne ich je luto. Lebo tu nieco clovek napise a vraj sa povysujem 🤦♀️.

Verim,ze si troll a nie matka.