icon

Ktoré jedlá z vášho detstva by ste nedali dnes svojim deťom?

Dnes o 09:45

Tak som premýšľala, že niektoré veci, ktoré mi dávali bežne rodičia, by som mojim deťom nedala, resp. som im ich nedala a možno by som mala.
Máte také jedlo aj vy?

Nám napr. mama dávala chleba s maslom a na to nám dávala kryštáľový cukor. Tak fajne to chrumkalo.
A potom nám do šálky dala žĺtko a mletý cukor - vajíčka domáce - a vyšľahali sme si to a jedli a bolo to dosť dobré.

Strana
z2
anonym_299439
Dnes o 12:06
@anonym_9cf352

@anonym_autor tak surove zltka s cukrom by som nedala ani sebe, ani nam to nikdy mamina nedavala. Ale babicka manzelova, ta davala zltka s cukrom 4 mesacnej mladsej dcere a vzdy, ked nam to rozpravala, sme sa tvarili jednym uchom dnu, druhym von, aj svokra ako zdravotna sestra len plecami pokrcila a nechala tak. Ocividne to prezila, ale svokra uz bola "normalna" 😊. Inak, babicka bola strasne zlata, v pohode, nazory mala inak vyborne, s mladymi vedela pokecat, este ako 82 rocna bola s nami na kupalisku, kavicka, klobucik elegantny a tesila sa z pravnucat. Toto jedine sme s manzelom nechapali, ale asi taka bola doba.
U nas oco jedaval tiez chlieb s mastou, ale posypal si to vegetou a este ked nie tak, tak slaninu s vegetou a cisty chlieb, a jablka na stvrtky a namacat do medu. Toto nam chutilo, ale detom to nedavam 😁.
Alebo ja uz ako pubertiacka som si robila domacu "nutelu", maslo, kakao, med a mlete orechy, no musim si to ozaj, dakedy spravit. Nasi pubertiaci si tiez robia maglajzy vselijake.

@stvura pečeňová a oškvarková pomazánka sú u mňa tie najobľúbenejšie z detstva, samozrejme domáce oškvarky 🙂
@anonym_9cf352 odhliadnuc od cukru žĺtky obsahujú veľa výživných minerálov a vitamínov. Prvý krát som to videla jesť spolužiačku na základnej a všetky sme to začali jesť, samozrejme z domácich čerstvých vajíčok.
Mozočky boli pre nás deti normálne jedlo na zabíjačke, teraz by som to už do úst nedala. Zábavné bolo keď som žila v zahraničí a s klientmi sme sa bavili, aké najzvláštnejšie jedlo sme konzumovali, keď som povedala prasačie mozočky s vajcom prvá otázka bola z akej krajiny pochádzam 😲 boli z toho dosť šokovaní len spomenuli, že keď pôjdu na SK budú si dávať sakra pozor čo jedia 😂
@anonym_autor asi spomenuté mozočky by som deťom nikdy neponúkla.

anonym_87233f
Dnes o 12:19

Nic take nie je, vsetko co som lubila jest lubi aj moje dieta 😃 ale aj mne sa snazili nanutit mokry pocukrovany chlieb alebo ceresnovu polievku 😁 ale nene, nic pre mna

anonym_6ec380
Dnes o 16:31

Drozdova a sardinkova (s kostickami - smakotinka) pomazanka, mliecna polievka s rozvarenou ryzou (na ktorej sa uz robila kozka), granadir (nikdy nepochopim - cestovina s rozvarenym zemiakom). A u nas by nepresiel zajac (v akejkolvek forme).

anonym_6036c4
Dnes o 16:58

Slaninu, parky, huspeninu, ten chlieb s masťou tiež, špagety s kečupom a ešte čo ma kamoška naučila jesť -rybezle s kryštálovým cukrom (hojne toho cukru) a bolo to strašné dobre, ale dnes by som to nejedla ani dieťaťu by som to nedala.😅

anonym_be9269
Dnes o 21:45

Ryžový nákyp 🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 NIKDY
pečienka detto. FUJ

silvike
Dnes o 21:59
@doriiis

@anonym_a134fd
@anonym_98109f ... Babka ich susila v trúbe a robil sa z nich prášok. Obsahuje strašne veľa vápnika. Je to strašné dobre na kosti.

@doriiis Presne tak. Momentalne dcera berie Biomin Ovovital, prirodne klacium, prasok vyrobeny z vajecnych skrupin. Takze babka mala podomacky vyrobený biomin a este aj z vlastnych vajec.

anonym_961a3f
Dnes o 22:09

Syrečky 😝😅 strašne to smrdelo ale bolo to dobré a morca della tá zmes na špagety, to sme jedli často keď neboli prachy

Strana
z2