icon

4. dieťa

11. sep 2022

Žienky. Práve som zistila, že som tehotná. Bude to naše 4 dieťa. Doma máme 9,7,a3 ročne. Manžel sa teší, ja som, samozrejme, ako vždy v panike a strese.
A ako blbá sa najviac obávam toho, čo na to povie moje okolie, rodina, kamarátky. Určite si budú klepkat po čele, že ísť v tejto dobe do 4 dieťaťa je total blbosť.
Ako by ste vy reagovali, keby vám niekto povie, že čaká 4 dieťa?
Muž mi hovorí, že oni ho predsa živit ani vychovávať nebudú a nie sme na tom až tak zle aby sme to neutiahli.
Dakujem za vaše názory

Strana
z2
evkamotka
11. sep 2022

Pogratulovala by som.

elizabet173
11. sep 2022

muž má pravdu, čo na to okolie by bolo to posledné, čo by ma trápilo. Neviem, prečo si v šoku, ak ďalšie dieťa nechcem, tak sa chránim, ak sa nechránim, tak nie som v šoku z tehotenstva. Či má niekto tri, štyri, päť detí alebo žiadne, neriešim vôbec, je to čisto jeho vec.

lienockamalicka
11. sep 2022

Ze pocuvaj svojho muza! Kazdeho poznamky mozes mat v …. Vy tie deti vychovate. Pokial na to mate, tak smelo do toho 🙂 A kedy by bol ten spravny cas na dalsie dieta? Drzim palce, budete to mat doma aspon vesele 🙂

loginexistuje
11. sep 2022

tiez by som zablahozelala a potesila sa s vami deti su pozehnanie a nie tragedia
vy sa budete starat vobec by som sa nestarala o to co hovoria ludia okolo nikdy sa nezavdacis vsetkym

19mmm71
11. sep 2022

gratulujem ,mam 4 deti❤

deti95060810
11. sep 2022

bola som v tvojej pozícii... obavy kto čo povie... najviac blbých poznámok mali MUŽI , ktorí boli odomňa starší o 10 - 20 rokov.... nechápala som. Vlastne len muži....Sused, starosta - kamarát....
Ja by som sa do toho nestarala, nech má niekto aj 10 detí. To nie je moja starosť .

soldi
11. sep 2022

Mam 4 deti. Podobne vekove rozdiely ako Ty - 12,9,6 a 4. A som na ne sama 🙂
Reakcie okolia? 99% gratulacie a tesenie sa. Len jeden clovek mal negativnu reakciu - moja matka 😀
Nicoho sa neboj. Mat parny pocet deti je lepsie ako neparny.

54tinka54
11. sep 2022

Mne sa rodinky s viacerými detičkami páčia (za predpokladu, že o deti je riadne postarané), tiež by som pogratulovala 🙂 vôbec nerieš okolie, je to váš život, vaše deti.. snáď by si nechcela “požehnanie” od okolia ohľadom toho, koľko detí máte mať.

yoxinka
11. sep 2022

Ja som si vypočula sprosté poznámky už pri treťom 🤪😂, ale raz ma to tak vytočilo, keď tetka na úrade začala a tri deti v dnešnej dobe blablabla, že som jej povedala: “prepáčte, ale vy akou sumou budete mesačne prispievať, aby moje dieťa malo, čo potrebuje a koľko času mu plánujete venovať?” Normálne jej vybilo poistky, až sa zahanbila. Ale chcela som ju vydusiť, tak som jej ešte povedala, že by som ocenila, keby sa láskavo svoj názor v takýchto situáciách nechala pre seba.

martinkatinka
11. sep 2022

Ludia su ludia 😁😉 ked mas jedno, furt sa vypytuju kedy bude dalsie 🤷
Takze by som sa nezaoberala nazorom inych, ked ho nebudu prebalovat, vodit do skolky, krmit a platit skolu 😉❤️

jaroe
11. sep 2022

Mne je úplne jedno, koľko má kto deti. A oznámenie tehotenstva beriem vždy pozitívne. Ľudia, čo posudzujú, odsudzujú, hodnotia iných vždy boli a budú. Takze úplne na nich kašli a teš sa🙂

andulka220989
11. sep 2022

x rodín by chceli aspoň jedno dieťa. Vám boli dopriate 4 🙂 Gratulujem. Okolie vôbec nerieš. Vychovávať budete vy. 🙂

lucinka5051
11. sep 2022

Bože buď rada a na názory okolia sa vykašli 🙂 čo by za to iné ženy dali. Gratulujem

zuzinka888
11. sep 2022

Gratulujem. Aj ja mam 4 a tie iste pocity ako ty. No ja som uz mala aj nevhodny ved na dieta 38 tehotna a 39 porod- aspon podla niektorych ludi. Ale ja to mam na haku. Uzivam si male babo a js to to najlelsie co sa mi " mohlo stat".

sense
11. sep 2022

Za gratulujem... A muž má pravdu kamarátky ani okolie ho živiť nebudu
A rodina zrejme tiež nie

dievcacitajucelist
11. sep 2022

Ja mám tri, ale ak by som bola mladšia nebránila by som sa štvrtému 😊 gratulujem k tehotenstvu

monicka976
11. sep 2022

Gratulujem ti a manzel to vystihol uplne presne 🙂 vobec sa netrap okolim ani recami. Vela zdravia a stastia celej vasej rodinke 🍀

terezka1947
11. sep 2022

Tešila by som sa s ním a obdivovala by som ho úprimne.
Keby môžem,mám tiež aspoň tretie. No som vďačná aj za dve.
Nerieš iných,základ,že by sa tešíte.😉

akbara77
11. sep 2022

Dieťa je dar. Prečo riešiš to, čo si myslia iná druhí?

kittykat22
11. sep 2022

deti su super. Ale mat 4 deti je fakt dost. Keby jeden z vas odpadol financne - tak mate vlastne byvanie, rodinu a nasetrene aby to jeden clovek utiahol sam? 4 deti su fakt drahy konicek. Inak suhlasim s vacsinou, ze je uplne jedno co si myslia susedia, oni to dieta zivit nebudu. Ty musis pocitat, ze kariera alebo pracovne vyzitie nebude. Budes sa starat o rodinu a na vlastnu sebarealizaciu ti nezostane cas. Byt mamou a partnerkou by ta malo 100% naplnat - pretoze to bude tvoja zivotna uloha.

derdia
11. sep 2022

Staci uplne stroha odpoved, "vzdy sme tuzili po 4detoch" 😁a vsetci sklapnu. Viac sa pytat nebudu. Treba im to hned zo zaciatku vysvetlit, aspon sa vyhnes otazkam, ci bolo planovane, ci bolo chcene, ci len tak sa suchlo atd...

siska25
11. sep 2022

Mam tiez 4 deti. 10, 8, 5 rokov a 9 mesiacov. Ja som sa nestretla ani raz so zlym komentarom. Vsetci sa tesili a skor obdivovali. To ja som bola ta, co si z toho po prvotnom soku, robila srandu a vlastne doteraz si ju s muzom robime. Vlastne , mi sme s muzom podla lekarov neplodni, preto mame jedno dieta adoptovane a 3 vlastne.

beata_k
11. sep 2022

V zasade mi je jedno kto ma kolko deti. Ale pomyslela by som si, ze to budete mat tazke. Ceny absolutne vsetkoho idu raketovo hore a tak skoro lepsie nebude. To by bolo asi tak vsetko, co by som si o tom pomyslela.

anonymous87
11. sep 2022

Pogratulovala by som, mas moj obdiv. My mame dve a aj ked tvrdim, ze staci, v kutiku duse by som este jedno prijala. Ale muz ani pocut a taktiez zdravotne by to bol u mna velky risk.
Cize gratulujem ❤️

evinqua
11. sep 2022

Kamoske by som pogratulovala s veľkou závisťou, ze nemám tiez tolko deti. Nikdy sa nevyjadrujem k tomu ci ma niekto plánovane- neplanovane 0 alebo 1,2,3,4,5,6...deti. každého vec a dôvody.

kikusha2212
11. sep 2022

My mame doma 8,6, 1,5 rocne dvojicky a teraz cakam piate. Skoro ma porazilo, ked som to zistila. A cim viac som z kazdej strany pocuvala poznamky, ze je to vela, ze sa uz nikdy nevyspim a pod., tym viac som bola presvedcena, ze to urcite dame 😊 gratulujem ❤️

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
miky132
11. sep 2022

Mám štyri deti a plánované ...gratulujem♥️

sante81
11. sep 2022

Ak máš zázemie, skvelého muža, vychovavate aj 4 dieťa.

bodkajp
11. sep 2022

Moja reakcia by bola “To je uzasne! gratulujem a prajem ti nech mas dobre tehu - nech si ty aj babo ok 🙂 ♥️ Je perfekne mat 4deti, mas sa na co tesit.”
Ano ludia kukaju na nas, vidno ako prepocitavaju kolko nas je ale uz mi to je jedno. Zvyknes si.
P.S.: Mas super muza. 🙂

Strana
z2