icon

Aká je úloha oteckov pri starostlivosti o bábätká?

viktoria1751
5. jún 2025

Ahojte ja len taka otázka že či vám pomáhajú vaši partneri s dieťatkom ja keď chcem od môjho pomoc začne rozprávať že on chodí do práce a bla bla bla... Ale predsa aj mamička potrebuje niekedy oddych nie?

Strana
z2
jar_ka
5. jún 2025

Nepomáhal ale staral sa o svoje dieťa. To že chodí do práce neznamená, že o dieťa sa má starať výlučne matka. Manžel prišiel domov a vzal dieťa na prechádzku, uspával, keď som bola cez vikend v škole ostal s trojmesačným dieťaťom sám doma, dokázal zohriať aj materské mlieko, vymeniť plienku, okúpe, uspáva a dokonca ostal aj na materskej a sám vyskúšal, aké to je byť 24h s dieťaťom. Podľa neho by mali ísť na ,,otcovskú dovolenku" všetci aby vedeli, čo je to starať sa o dieťa.

kaca222
5. jún 2025

Keď som bola na materskej, fungovali sme tak, že kým bol muž v práci, 100% starostlivosti o dieťa bolo na mne. Ak som si potrebovala oddýchnuť, oddýchla som si, keď syn spal a obed objednala z mesta. Cez deň som neupravovala. Keď prišiel muž z práce, starostlivosť o dieťa a domacnost bola podelená rovným dielom, 50:50. Ak som už mala syna dosť, hral sa on a ja som si zrelaxovala upratovaním. Alebo sme všetko robili spolu. Úplne rovnako sme fungovali aj keď bol on na materskej.
U nás doma neexistuje, aby jeden oddychoval, zatiaľčo druhý niečo robí. Jedinou výnimkou je, keď má muž migrénu.
Upratovanie/venovanie sa synovi/varenie si vždy podelíme podľa toho, kto má na čo chuť a energiu.

kwakina
5. jún 2025

@viktoria1751 Ja si myslim, ze je to aj vychovou tych nasich muzov.. niektori ziju cele detstvo v tom, ze matka sa stara o vsetko doma aj o deti a otec chodi do roboty... Moj nie je slovak a teda u nich je uplne normalne, ze zena sa stara o deti akoze kompletne.. a muz, panko, chodi do roboty.. no ja som mu velmi rychlo vysvetlila, ze nie je, ja neviem 1950, a zeny su rovnopravne a dieta nie je len moje atd.. sem tam este nieco zadrie na ten styl, ale ked na neho zazrem, tak ho to rychlo prejde 😂

koniarova
5. jún 2025

Jooj, ďalšia čo bude nešťastná,lebo si zobrala trpáka.

rachel36a
5. jún 2025

@viktoria1751 môj muž kupal, prebaloval, krmil, v noci vstaval, chodil na prechádzky...je to aj jeho dieta....

jazula
6. jún 2025

Riadne sa staral od začiatku, akurát v noci k nej nikdy nevstával. A keď videl, že už je toho na mňa príliš, vzal malú a 1,5 hodiny ich nebolo. Toto vlastne urobí aj teraz občas a malá má už 4r.

rivini
6. jún 2025

@viktoria1751 moj muz mi „nepomaha“, plne sa podiela na starostlivosti o domacnost, dieta a rodinu. Kym on pracuje Full Time v praci, ja sa Full Time staram doma o nase dieta. Oddychnut si potrebujeme obaja. Kedze kojim, dceru velmi upokojit nevie. Po praci ide na nakup, doma uprace, urobi mi casto jedlo, vezme dieta do nosica na spanok, proste vsetko, k comu nepptrebuje prso😊. V noci vstavam ja, inak to aktualne nejde.

libusak
7. jún 2025

Akoze pomaha? Vsak je to aj jeho dieta a ma rovnake prava a povinnosti. Takze aj prebalil, aj prezliekol, aj kocaroval. Aj na vylet sam s dietatom isiel. Vsetko ako aj ja. Okrem dojcenia samozrejme 🤷

Strana
z2