icon

Aké máte zlozvyky a návyky, odkedy máte dieťa?

ichbinich
5. aug 2013

Toto ma byt diskusia na pobavenie. Ake mate zvyky, zlozvyky a navyky a ine tiky, odkedy mate deti?

Ja napriklad:
- pohupavam sa postojacky, aj ked nemam na rukach dieta
- vozim kociar dopredu a dozadu par centimetrov, aj ked je prazdny, minule dokonca aj vozik v Bille 😀
- vsade mam vlhcene utierky a vsetko s nimi utieram 😉
- som majsterka v jednorukosti: jednou rukou jest, varit, umyvat, chystat jedlo na stol, skladat pradlo z vesiaka,... A druhou balansovat dieta 😉
- rychlo jem, casto popri praci alebo pri pocitaci, ked som doma sama ☹ Alebo po stojacky, lebo musim drzat dceru a hojdat sa (vid prvy bod 😉). Ked jeme spolu, jeme v klude.

Ake su vase tiky?

koniarova
5. aug 2013

Ja mám zase zlozvyk vkuse deťom opačovať čelo, či nemajú teplotu. Minule som skúsila menšiemu, väčšiemu a nakoniec automaticky aj manželovi. 😀 😀 😀 😀

domak2
5. aug 2013

v robote si sem tam az moc hlasno pospevujem detske pesnicky a zasadne ked si idem konecne kupit nieco pre seba, tak pridem domov len s detskymi vecami 😅

ichbinich
autor
5. aug 2013

To s tymi detskymi vecami poznam. Ale dokonca, po dvoch rokoch, predtym, ako som sa po synovi vratila do roboty, som si naozaj kupila veci na mna, a nebola to podprsenka na dojcenie 😀 Takze raz sa mi podarilo si fakt kupit nieco na seba. Uvidime, ako to bude teraz pri dcere, ale obavam sa, ze nie lepsie 😉 😀

mita9
5. aug 2013

Boli sme na dovolenke teraz......manzel sa s malym hral na plazi a ja som isla do mora si zaplavat......a ved to poznate vo vode velky ruch, krik, smiech atd.... 😀 ........ niekolko krat som si musela zahryznut do jazyka aby som neurobila "psssssssssssssssssssssssssssssssssst" 😀

lenkove
5. aug 2013

Mne sa odnechcelo prezliekat sa zakazdym, ked ma mala ogrcia 😅 Len to utriem, ale ono ten flak furt vidno 🤐 raz som takto sla vyniest kos a stretla susedu... Tak som sa hanbila, az som mala pocit, ze ma prestala zdravit 😀

Povazujem tasku ku kociku za vhodnu kabelku, aj ked ideme von bez kocika... a mohla by som piiisat a piiisat 🤐 ale sa mi nechce.. Inak ta nechut komunikovat a radsej si vychutnavat chvile bez kriku a pohybu, to ma naucili tiez az moje deti 🤐

salome_82
5. aug 2013

Nedávno som si uvedomila, že sa k svojej mame správam tak ako sa ona správala ku svojej, keď sme boli deti = som alergická na jej zásahy do našej domácnosti a tiež ak sa ma snaží poučovať. Všetko robí inak ako ja a niekedy si musím aj do jazyka už kusnúť. Keď odíde domov, tak si uvedomím, že celý čas som ju vlastne sprdávala 😅 a vravím si, že nabudúce sa k nej musím krajšie správať. Lenže keď znova príde, tak sa všetko opakuje, ach jaaaaaj 🙂

lesana88
5. aug 2013

okrem vyssie spomenuteho kocikovania nakupneho vozika, pohupovania sa, a podobne, sa u mna vyskytol zlozvyk, ze nejem. lepsie povedane zabudam jest. pri tom frmole okolo nestiham hlad pocitovat. hneva ma to, a musim to cim skor napravit, aby som bola dobry priklad, ked mala zacne tiez normalne papat 🙂

haslerka27
6. aug 2013

moja mala zboznuje moj malicek.vzdy si ho drzi a skrabka sa nim.tak ked sadnem manzelovi hned mu davam moj malicek😉sa z toho smeje...

blackcat8885
7. aug 2013

Ja som začala robiť veľa vecí jednou rukou kým druhou natriasam kočík a jesť rýchlo kým dieťa spí alebo je chvíľu kľudné.Tiež používam vlhčené utierky a látkove plienky na všetko možné-na ocikané penové puzzle,na utieranie prachu-vlhčené sem tam 🙂 a zrýchlila som veci ako sprchovanie,upratovanie.Sem tam sa mi stane,že sa nájdem v ogrcanom tričku ked si to nevšimnem 😉

lenkove
8. aug 2013

Baby, témička inšpirovala môj dnešný status 😀 😀
copy
Nedávno na MK vznikla milá téma o zlozvykoch maminiek a skoro všetky tam napísali, že robia veci jednou rukou... "Ach," pomyslela som si, keď som to čítala, "to sa mňa netýka!" Sme teraz s päťmesačnou dcérkou samé doma a pekne si to užívame. Všetko robíme spolu, iba keď spinká, tak nie... A tak si varím v kuchyni, ukladám veci, odkladám, keď mi zrazu smutno príde, že čo to moje dieťa robí tak dlho v postieľke samé a je k tomu tak ticho... Priplížim sa opatrne do spálne a postieľka prázdna! Krvi by sa mi nedorezal. Obzerám sa a z môjho náručia na mňa začudovane kukajú dve čokoládkové očká mojej dcérky, ktorú som mala po celý ten čas na rukách... Ach, týka sa ma to... Tak veľmi sa týka každý maminkovský zlozvyk! Najmä tá absolútna strata pamäte.

bobsent
25. aug 2013

idem po ulici a zrazu zakričím:báááger! žeriááv! velikú lyžicu má! ...pozriem vedľa seba..kriste, však som bez malého 😀 😀 😀

bearuska
5. sep 2013

@zeleny_cajik Strasne si ma pobavila :D az mi slzy tecu :D dakujem za pekny den hehehe

babulina
5. sep 2013

Ja som na svoje zlozvyky vlastne prisla az v praci ak teda neratam kolisanie sa a kocikovanie vsetkeho co ma rucku, ked som bola spat v praci tak som mala potrebu neustale vsetko komentovat, vysvetlovat viackrat vysvetlovat az jedneho krasneho dna dokvitla moja dobra kolegyna a povedala : ale zlaticko mi tomu vsetci uz davno rozumieme 🙂
Vrcholom vsak bolo ked som chytila svojho kolegu za ruku aby som ho bezpecne previedla cez cestu 😀 no co uz styri roky materskej robia svoje ale budem na to obdobie spominat len v tom najlepsom

kinna
Odpoveď bola odstránená
bodka70
5. sep 2013

moje zlozvyky - aj keď sme na návšteve či v reštike a malého nemám na rukách, tak pri stole automaticky každému prekladám kávu a iné horúce nápoje do stredu stola. Ľudia sa potom čudujú, že čo im beriem ich hrnček 😀 😀 😀 .
Takisto prekladám nožíky a iné nebezpečné predmety.
Ďalší môj zlozvyk, pri plači strkám automaticky malému cumeľ do pusy. ale pár krát sa mi stalo, že mi mladšia z dcérok (desaťročná) čosi hlasnejšie hovorila a ja som sa pristihla, že jej strkám cumeľ do úst 😀 😀 😀 .

a nápodobne ako iné prispievateľky mám stále plnú tašku náhradného oblečenia pre malého, rozsypané piškóty, náhradné plienky, detskú výživu, pitie, lyžičky.... a pomedzi ten bordel vždy vyhrabávam olepenú a keksami posypanú peňaženku, mobil či kľúče. 😝 😀

bodka70
5. sep 2013

a ešte jeden zlozvyk - neviem, či je to materskou demenciou, ale v kuse si mýlim mená svojich detí. A to už majú pomaly 10 a 13 rokov, tak už by som si mohla pamätať, ako sa volajú, či? 😀 Zásadne volám na Soničku Kajka a opačne, občas sa zarazím v polke mena, takže Kajka je Sokajka a Sonička Kasoňa. A malého si pletiem s naším psíkom, takže na Ťapka volám Radko a na Radka Ťapko. 😀

fuska
5. sep 2013

Vam sa este nestalo, ze ste umyty cumel pchali manzelovi, svokre, bratovi do ust namiesto do ust deti? Aj podbradnik som uz manzelovi davala. 😀

domak2
5. sep 2013

@bodka70 to som rada, ze si aj ini ludia pletu mena svojich deti, lebo moja mama na mna dost casto volala Rikina (nas pes sa vola Riki ) 😀 😀 Tak mam o komplex menej haha 😀

zmizik
9. sep 2013

Som sa s chutou pobavila ;) ja som sa minule pozabudla, ked muz dojedol a nemala som vlhku utierku pri sebe, tak som si oblizala palec a zacala cistit jeho licka. Uplne sa zhrozil, ja tiez ale nakoniec sme sa smiali. Inak prave toto som neznasala, ked to robila mama mne. Ked ideme do hotela, utekam vylestit zachod, pravidelne ocuchavam zadok malej ci nema nalozene v plienke, tiez som minule cuchala aj syna, ma 9 rokov ;), vsetko komentujem, vysvetlujem, pouzivam zdrobneniny a nakoniec zistim, ze sedim s partiou, ked pocujem plac, hned letim do izby a zistim, ze to bolo vonku a nakoniec pocujem padnut aj spendlik s velkym rachotom..

ichbinich
autor
10. sep 2013

A propos materska demencia:

Na oslave tetinych narodenin pri dvihani poharov so sampanskym kazdy samozrejme povie "na zdravie", iba ja "DOBRU NOC" 😀 Boli 4 hodiny poobede!!! 😀

Dnes na obed po telefone manzelovi namiesto uvidime sa vecer --> "uvidime sa zajtra" 😀

Bezne neviem, aky je den, musim kontrolovat noviny alebo pocitac 😅

mariabilla
10. sep 2013

Stale mam nutkanie chytat za ruku aj ked som sama tak mam divny pocit ze ma nikto nedrzi, 🙂

zitaje
19. sep 2013

@bodka70 ja mam zatial len dve deti, a obcas si neviem spomenut, ako sa volaju 😅 tak obcas odznie aj take, ze "Jaja, ci ako sa volas" 😅 potom si zvacsa spomeniem 😀
Kocikovanie nakupneho vozika, pohupovanie sa, robenie vsetkeho jednou rukou a spievanie si v duchu pesniciek z Bambulky aj ked som sama v meste - co je asi absolutna klasika - mi uz nastastie odzneli, ale co sa ma stale drzi, to je komentovanie vsetkeho (i ked sa uz aj deti proti tomu buria 😅 ).
Co mam novsi zlozvyk, je vyzieranie sladkosti v noci, kedze pred detmi ich radsej nejem, lebo predsa dbam o ich zdravu stravu 🤐

ichbinich
autor
14. nov 2013

Najnovsie dokazem zaspat pri pozerani cohokolvek. Ze dobre zaspim pri nejakom dokumente BBC, kde rozprava David Attenborough, je pochopitelne, ma taky prijemny hlas 😉 😀
Ale ja uz dokazem zaspat pocas showdown akcnych filmov! Ze ako filmy o Jason Bourne a pod. Zobudim sa, ked bezia zaverecne titulky, to je potom zrazu tak ticho 😉 😀
Ale zobudim sa bez problemov na synove otocenie a dcerine mrnkanie zo sna. Takze matky maju fakt selektivny sluch 😀

A dcere s kludom niekedy poviem synove meno 😅 Vyzeraju velmi podobne, teda dcera ako babo vyzera velmi podobne ako syn, ked bol babo, ale aj tak 🤐

marllik
14. nov 2013

kocikovala som nakupny vozik 😀 dieta ostalo doma a ja som mala pocit, ze musim s vozikom stale hybat aby sa niekto nezobudil.. a vemi mi lezie na nervy, ze sa neviem odnaucit rozpravat v prvej osobe mnozneho cisla.. dnes sme sa prekakali, ideme sa prebalit.. nastastie ja sa zatial nepokakavam 😝

ivushqa
14. nov 2013

pekná téma 🙂 vo veľa odpovediach som sa našla 😝 môj zlozvyk je tráviť veľa času na MK 😢

ichbinich
autor
14. nov 2013

@marllik:
Tak ja nastastie matersky plurar nepouzivam. Vzdy som ho nenavidela, tak som sa mu vyhybala, a uspesne 😉

@ivushqa:
No, tak o case stravenom na MK sa radsej vyjadrovat nebudem 😉 😀 😅

katfan
14. nov 2013

😀 super téma.vidím sa úplne v každom príspevku.snáď to do dochodku vyprchá

marllik
14. nov 2013

@ichbinich az teraz som si precitala Tvoj prvy prispevok.. ze nie som sama s tym vozikom 😅

ichbinich
autor
15. nov 2013

@marllik:
No ved o to v tejto diskusii ide, ze ake mame my matky spolocne "profesionalne deformacie" 😉 😀
Hojdanie vozikov a komentovanie je asi najrozsirenejsie. Mozem to potom niekedy statisticky vyhodnotit, ked sa budem nudit (haha, ten bol dobry, ze 😉).

marllik
15. nov 2013

ale asi najzavaznejsia vec co sa mi stala a povedala som si , ze uz mi fakt prepina, bolo, ked som unavena s kuskami chleba nahanala syna aby som do neho aspon nieco dostala a strcila som susto aj manzelovi do ust.. robil si zo mna srandu otvoril usta a ja som sa ani nezamyslela co robim 😝