icon

Ako mám vysvetliť mužovi, že nechcem druhé dieťa?

31. máj 2023

Baby ako mám vysvetliť mužovi, že nechcem druhé dieťa a že keď ho budeme mať, tak nás oboch drbne? On by chcel druhé ale vôbec si neuvedomuje, že to je dva krát toľko roboty, dva krát toľko peňazí, že to nie sú len plienky pár handar a kus jedla, ale časom škôlky, školské pomôcky, vysoká škola ktorá je finančne brutálne náročná, neviem si predstaviť dávať napríklad 2x po 500 eur kazdemu dieťaťu. Pre neho to bol šok, keď sa nám narodilo dieťa. Zmenili sa úplne všetko. A asi si myslí, že druhým sa zas nezmení nič, ale ja viem že minimálne sa nám zníži životný štandard,alebo budeme musieť viac makať, budeme mať malo času na seba, zas to budem musieť 9 mesiacov nosiť a vygrcat zo seba aj dušu. Strašne si to podľa mňa idealizuje. Ako by ste na neho išli?

Strana
z2
luccija
1. jún 2023

Nám tu nemusíš písať dôvody prečo nechceš druhé.Tiez mám jedno a som spokojná, keď dve tak jedine s veľkým aspoň 7 plus rozdielom, ale každý to cíti inak.To preber s mužom🙂

autor
2. jún 2023

@zuzanockamt nad tym som tiež premýšľala, ale mať dieťa okolo 40tky je pre mňa neskoro. Keď niekto chce, nech ma dieťa aj pred päťdesiatkou, ale ja som si dala hranicu, že po 35 už otehotnieť proste nechcem.

simca06022011
2. jún 2023

Riesis povrchne veci. Preto si to doma nevies asi dostatocne obhajit, ak nestaci muzovi, len to ze "nechces". Rodina je aj o inom ako o tvojom pohodli, ako o vreckovom, vysokej skole (studuju deti aj z uplne chudobnych rodin, ako myslis ze to zvladaju?), je to aj o opore, partakovi, laske.. mna viac mrazi z toho, ze rodicia sa pominu a dieta ostane same, ziadna ordina, ak nebodaj aj rodicia jedinacikovia.. velmi smutne.
Na druhej strane, ak niekto nechce, nik by ho nemal nutit.

kvetinka75
2. jún 2023

povedz mu, že nech odloží každý mesiac nejakú čiastku, ktorá by bola časom potrebná pre 2 .dieťa. Nech sa venuje 2x toľko dieťaťu, ktoré máte. Neviem aké je staré, ale ak sa narodí druhé, tak určite zo začiatku nebude vedieť robiť program pre obe naraz. Bude sa musieť postarať o novorodenca a potom o staršie. Alebo mu nechaj na starosti dieťa a nech popri tom aj niečo navarí alebo poupratuje a ty si sadni a relaxuj (pretože v skutočnosti by si sa starala o to druhé dieťa) Ako dlho mu t o vydrží. Príp. ho párkrát v noci zobuď.

autor
2. jún 2023

@simca06022011 viem, že sú to povrchné veci. Ale mne úprimne príde viac sebecké urobiť si druhé dieťa preto, aby malo to druhé niekoho. Veď to je totálny nezmysel, jedinacikovia nie sú odkázaní na to byt asociálmi bez rodiny. Poznám babu, jedinacika. Rodičia jej umreli keď mala 10. Podľa mňa ju ani nenapadlo, že by bol jej život so surodencom lepší. Terazmá super ľudí okolo seba, skvelého muža, dieťa, tiež jedinacika. A pochybujem, že by sa cítila menej nahovno v živote keby ma súrodenca. Veď ten súrodenec vôbec nemusí byť parťák, stále môžu byť rozdielnej povahy. Ale áno, nechcem druhé dieťa proste. Zo sebeckých a materialistických dôvodov. Je to tak ako to je. Len viem, že môj muž si rovnako zakladá na pohodlí ako ja. Preto pre mňa nie je pochopiteľné že tie dôvody nevidí a povie že dáko bude. Ja si nechcem robiť dieťa na to aby dáko bolo

autor
2. jún 2023

@kvetinka75 to by som mohla :D to by mu mohlo otvoriť klapky

simca06022011
2. jún 2023

no ja mam ine skusenosti, aj z okolia aj z vlastnej rodiny... aj moj chlap je jedinacik, aj dcera.. na povrch to vyzera super cool, ale veru nie je. Len to si napr. nevsimne kazdy. Ale samozrejme aj tu sa nazory lisia ludi a je to ok. Drzim palce, nech si to obhajis, a hlavne, aby si to nebodaj nelutovala neskor.

autor
2. jún 2023

@simca06022011 radšej budem neskôr ľutovať, než teraz robiť niečo čo nechcem a tá predstava vo mne vyvoláva pocity ktoré asi ani nechcem vysloviť

Strana
z2