icon

Ako nedopriat všetko deťom?

28. júl 2022

Ahojte,na úvod napíšem že ja ako dieťa som nič nemala.Nosila som týždeň do školy to isté oblečenie,vtedy len tmavé farby sivé hnedé a čierne.Saty a kraťasy žiadne,stále len pulóver tričká a tepláky.Hracky som nedostávala niekedy ani na narodeniny ani na Vianoce.Rodicia ma nebrali na výlety,na zmrzlinu,na prechádzku,nikam.Vobec sa mi nevenovali.Bola som jedináčik a dosť zle som to prežívala.Som si povedala že ja svojim deťom toto nespravím.Mam dcéru a syna,majú všetko čo potrebuju často aj viac.Pekne oblečenie,každý svoju detskú izbu,do školy peknú školskú tašku a školské pomôcky.Hracky, bicykel kolobežku, všetko možné im kúpime.Sporim im aj do budúcna aby mali na štart v dospelosti.Budem ich podporovať aby sa učili keď budú chcieť aby išli na VŠ a podobné veci.Mate to nápodobne?Alebo už je to veľa čo im doprajem?

Strana
z3
oli18
29. júl 2022

@midori123 ja som sa nikde nezasekla, ja idem s dobou, preto som tu😛. Mozno tvoja mama sedi na priedomi a vysiva, ale ja som aktivna dochodkyna vo vela smeroch. Zaseknute su mnohe vase matky a svokry, (ako tu o nich denne citam) a boli aj za mladi, ak vas nechali hladovat a nenaucili vas slusne sa spravat. Kazda doba ma svoje + aj -, aj minula, aj tato. Moja rodina nikdy nehladovala, zili sme slusne, zijeme tak aj dnes. Nic nam nechybalo vtedy, ani dnes. Uz tretia generacia sme uspesni vo svojich povolaniach, vzdelani, zabezpeceni. Chvala Bohu, moje detimi mi nemusia prispievat na prilepsenie k dochodku. A ano, som troll. Zial na MK len jediny, lebo ostatni trolovia ani netusia, co je internet. 🤣

marzuz89
29. júl 2022

Potom myslim, ze to mas nastavene super. Nie je umenie mat pre deti vsetko a este viac, umenie je davat detom tolko, aby si vazili, uvedomovali, a to sa ti dari takze.. 🤗❤️

jonki
29. júl 2022

@oli18 tak som trafila do cierneho (odpovedala si vsetkym okrem mna). Cize zena dôchodkový vek, robila faktúry, deti 4, PO a okolie-idem premyslat. Este mi tak napada-otec staval dom, pocas tvojho pracovneho zivota-z jedneho platu a aj bez tvojej pomoci? Lebo vieme ako sa popri diaľniciach stavali domy vsakze😉
A ty tu urážaš ako vies….

laurita285
29. júl 2022

@oli18 napríklad ani my sme často nemali čo jesť (narodená som 95) a to otec pracoval normálne, len všetky prachy rozhajdákal na seba a mama bola slabý kus mu niečo povedať tak sme jedli max rožky ak vôbec

iveta7677
29. júl 2022

Ja mam jedneho syna a takisto mu dam vsetko. Neberie to ako samozrejmost. Ma 18 rokov nikdy by som to nerobila inak.

midori123
29. júl 2022

@oli18 pocuj, ty sikovna pani nezaseknuta dochodkyna…
Skus citat este raz a s porozumenim🙏
Nikde som nenapisala, ze JA! som zila tak, ze by sme nemali co do ust.
Pisala som o mojich kamaratoch a spoluziakoch, ktori zial, take stastie ako ja nemali a casto sa stavalo ze nemali ani co jest.
Btw: moju mamku nechaj na pokoji. Bola by som nesmierne stastna, ak by mi na tom priedomi sedela a vysivala. Zial, to sa uz nestane, je mrtva…

oli18
30. júl 2022

@jonki Mýliš sa vo všetkom, aj v predch. príspevku, kde si písala, že som robila v Inž.st. Teraz v tomto všetko zle. To nie som ja. Ale diky, že si si ma pridala k obľúbeným 😉

jonki
30. júl 2022

@oli18 to bol iba omyl-hned som ta aj odobrala. V com konkretne sa mylim? To su udaje kt pises ty…4 deti, faktúry, Presov, penzia, kabelky za 400/hotel za 500 za noc…. A neverim ze sa mylim co sa tyka ISKE-vtedy nikto iny dialnice na vychode nestaval 😉.cize jedine v com sa mylim je pridanie do oblubenych…

oli18
30. júl 2022

@jonki To, že som vedela, že sa na SS stavali vtedy diaľnice neznamená, že som tam robila. Mať všeobecný prehľad patrí predsa k inteligencií človeka. Nikde som ani nepísala, že som robila v stavebnej firme. Vtedy v každom okresnom meste bolo rôznych podnikov dosť. To by si mala vedieť predsa. Domotané to máš všetko. Nebudem nič vysvetľovať, každý nech si myslí, čo chce.
P.S. Moje srdiečko tebe s prianím pekného dňa by som preč nezobrala, aj keby sa dalo🙂

jonki
30. júl 2022

@oli18 napisala si toto: “Moj otec chodil do Ciech, nasa firma budovala dialnice….” V prispevku predtym pises-ze si robila ns ekonomickom úseku velkej firmy. 😉

Potom uz jedine vysvetlenie by bolo-ze si bola vlastnikom firmy-ktora budovala dialnice a spojením “nasa firma” nemyslis svoje zamestanie.

Bud si vymyslas alebo sama nevies co pises. No zle to mas ty…nie ja.

Strana
z3