icon

Ako pomôcť 11 ročnej dcérke s akné?

janulienka83
19. júl 2017

Ahojte mamičky prosím vás o radu. Dcérka má 11 rokov, a mám eproblém s akné. Má ho na nose a čele, ale dosť výrazné, ona si to škrabe, že ju to svrbí, zbytočne jej vysvetlujem že si tam môže zaniesť infekciu. Potom to má červené akoby zapálené :(
Ku kožnej lekárke zatial s ňou nechcem ísť, skúšam rôzne kozmetické prípravky, napr. od Yves Rocher hlbkovo čistiaci gél, predtým od Aloe vera forever gél, vyzerá to že nič jej nezaberá. Neviete mi poradiť niečo čo dcérke zmierni to akné? S čím máte vy dobré skúsenosti?

Strana
z2
janulienka83
autor
20. júl 2017

@vilavila dcérka pije len čistú vodu, žiadne sladené nápoje a sladkosti tiež veľmi málo takisto chipsy a tie éčkové potraviny. Ale celkovo toho zje veľmi málo.

vilavila
20. júl 2017

@janulienka83 :( tak asi len lekár, každopádne to rieš, lebo sa jej buduje sebavedomie v tomto veku a deti vedia byť "zlé".

katusikkk
20. júl 2017

Mne sa niekedy v puberte robili vyrazky,ale ze neskutocne.Najprv som chodila ku kozmeticke a potom ku koznej.Robili mi vsetky vysetrenia sveta.Tusim sa to volalo acne papulosa.Lekarka mi nasadila lieky,stav sa trosku zlepsil,telo si asi na to zvyklo a vyrazky boli zas.cca som behala po lekaroch 4 roky doslova s nulovym vysledkom.
Nakoniec mi musela kozna-gynekolog.na odporucanie predpisat antikoncepciu.Tu som brala dva roky.Potom som vysadila a bola som tam kde pred tym...zas antikoncepcia uz ina,potom som vysadila,ze hadam uz lepsie a zas nic.
Pred 6 rokmi som si kupila bio lampu a kazdy druhy den si davam 10 min.modre svetlo a 3 min.cervene.V case ms sa mi na 4 dni urobi nejaka ta vyrazka,ale inak mam plet ako babika.To svetlo zabija nejake bunky,ktore vytvaraju loziska.(stoji okolo 120 e)
Mam skoro 39 rokov a vyrazky by sa mi inak stale robili.Je to hormonalneho povodu a tam veru pomozu len lieky,ktore mne osobne pomohlii v case ked som ich brala.(TAKZE ZBYTOCNE)A este vraj by mi tam mal pomoct porod,no zatial som nerodila .
Zijem zdravo,cvicim,nejem vyprazane...stravu mam ukazkovu.Takze pokial to ma hormonalne,ziadna rada ,ze ake kremy ma pouzivat,co v jedle ma a co nema jest neobstoji.A draha kozmetika z lekarne uz vobec nie.

Este ma napadlo skus v lekarni kupit vodicku.Oni ju tam vyrabaju.2 DL STOJI ASi 4 €.Vola sa RSB -tusim.Potierat tvar v lete vecer aby nesla na slnko aspon 3 hodiny.V jeseni a zime.Rano a vecer.Na to tenku vrstvicku nejakeho kremu.Krasne susi vyrazky a zabranuje sireniu novych.🙂

olafienko
22. júl 2017

skús jej zohnať u kožnej "zineryt" lokálne antibiotikum, bude si to dávať 2 x denne asi mesiac, aspoň na polroka by to mohlo byť viditelne lepšie. (opakovane už ten zineryt nie je taký účinný). mne to v puberte pomohlo. super že sa jej snažíš pomôcť, u nás sa to nebralo ako problém, bojovala som s tým sama, a so sebavedomím mi to narobilo šarapatu.

katrin21
22. júl 2017

mojej dcere pomohla kyslikova terapia na akne.... v TRnave sa da na nu ist, chodia tam ludia s celeho SK... jedno sedenie tusim 15E stalo, vyliecilo to hlboke zapaly v kozi a bolo po probleme, rozdiel bol uz po 2 sedeniach vidno a bola tam asi 6x , ale ked ma niekto vacsie a horsie akne, treba aj dlhsie...ale uspech zaruceny.... videla som fotky pre a po u takych ludi a teda fakt super...
roozmyslam, ako sa to vola, neviem si teraz spomenut, ked ma napadne, napisem....
Je to nejaka talianska technologia, iba sa oplikuje aktivny kyslik na kozu takou trubickou z pristroja, uplna pohodicka a relax.. 🙂

uz viem "4P medical" sa to vola 🙂 ..riesia rozne veci, bolesti svalov, klbov , na vselico ten kyslik pomaha, aj na to akne

Strana
z2