icon

Ako potlačiť túžbu po ďalšom dieťati?

2. máj 2025

Ahojte mamičky. Aj vy to tak máte, že stále túžite po deťoch ? Ja už deti mám a sme väčšia rodina. Nemáme už podmienky na ďalšie, vzťah nám krachuje. A ja stále mám túžbu po dieťati vždy, keď to najmenšie trochu vyrastie. Ja viem, že si poviete, že som blbá. Uvedomujem si to, že už ďalšie nie. Ale tá túžba je tam stale. Čo s tým ? Máte to aj vy? Ako ste to potlačili aby sa tie myšlienky na ďalšie dieťa už nevynarali a bola som spokojná ako to je. Chcela by som sa už venovať viac sebe ale stále je to v pozadí tá túžba. Milujem to bábätkovske obdobie a vždy mi to začne chýbať. Sú to nejaké hormóny či čo? Mám ochvilu 29 rokov.

lizatko1009
2. máj 2025

som starsia a nikdy som aice taku túžbu nemla, ale na tvojom mieste pracujem na vztahu

mikasa_ackerman
2. máj 2025

Od zvierat sa odlišujeme aj tým, že my dokážeme ovládať svoje pudy. Zapracovala by som na tom byť tebou a hlavne na vašom vzťahu.

krasneleto
2. máj 2025

tvoja tuzba je v poriadku... niekto ma obsesiu v kabelkach, niekto v babatkach... nic zle na tom nevidim... musis sa ale na to pozriet ako na celok... ci je na mieste tato tuzba, ked ako sama pises, krachuje ti vztah

krasneleto
2. máj 2025

ale teda k tvojej otazke.. nie nemam to tak, som velmi racionalny clovek a dokazem si zvedomit, ze nie kazda tuzba musi byt naplnena, najma ak sa jedna o dieta... to je tuzba na cely zivot a neklamme si aj starost

marhulka13
2. máj 2025

A koľko máte detičiek? Prečo chceš vlastne ďalšie, keď vám vzťah krachuje? My sme tiež veľmi chceli ešte tretie dieta, žiaľ, mam za sebou viac potratov a beriem situáciu aká je. Užívam si, že sú deti väčšie, viac sa venujem sebe a svojim záujmom. Pozerám skôr na tie výhody.

danica2711
2. máj 2025

...zapojiť rozum? Človek sa nemôže riadiť iba pudmi...

michaelam2
2. máj 2025

Mas 28 rokov, niekolko deti a krachujuci vztah. Nekrachuje ten vztah aj preto ze riesis len deti? Zameraj sa na vas, na teba a na muza a skus zachranit vztah ak to pojde. Tvoje uz narodene deti to ocenia.

euka210
2. máj 2025

My mame 3 deti a ano, ked mal najmensi 3r, tiez som mala take pocity...ze uz je "koniec"?, zdravotne dovody a rozum ale nedovolili emociam vyhrat. Po par rokoch to preslo a mam dost aj tych 3 😁
A ked vztah nie je ok, tak naco dalsie deti?...zapoj rozum...

letfenixa
2. máj 2025

Rozumom.

nynia
2. máj 2025

Neuvazovala si byt profesionalny rodic? Mozno by to bolo prave pre teba fajn a este by si zato mala aj peniaze takze az tak by to dieta/deti nesli do financii ako vlastne 😊 teda samozrejme keby malo dieta vhodne podmienky u teba odhliadnuc od financii.

hopatko
2. máj 2025

Mam vyse 40 a prirodzene mamickovske pudy, to znamena ze ked vidim babatko a ovoniam, tak vzdy hovorim ze normanlne citim ako sa mi mlieko spusta 🤦 avsak to su prirodzene instinkty a potom nastupi zdravy rozum, babatko vybozkavam a s radostou vratim mamicke. Som velmi racionalny clovek, nielen v tomto. Mat dieta nesmie byt pudove rozhodnutie, ale velmi dokladne premyslene...inak nieco nie je spravne, v hlave a ani v zivote.

lenkakravcova
2. máj 2025

Čo znamená že vám vzťah krachuje? Popis viac situáciu?
Deti máš w mužom s ktorým žiješ?

anjelicek26
2. máj 2025

Mas kopu rokov pred sebou, kde si vies najst noveho partnera a este nejake to dietatko mat. Ale do tej doby si to zavri niekde do najvyssej komnaty tu tuzbu. Vypiplaj si deti, ktore mas, postav sa financne na nohy, po rozchode to byva sakra tazke, ked si na deti sama. Momentalne su priorita zabezpecit deti, ktore tu uz su... proste babatko si nevrav, ze uz nikdy - ale neskor.

nevenka
2. máj 2025

Ja mam tiez tu tuzbu, ked uz je posledne aj vacsie, ale stale ho kojim este a tak. Takze este si uzivam, hoci uz to davno nie je babatko. Babatkovske obdobie milujem, je nas menej, ale aj take zeny su. No @autorka si mlada, ja som mala prve dieta az v 30-ke, potom druhe v 32, tretie v 37 a stvrte v 39. Do 40-ky som zvladla 4, kolko mas Ty? Este stale tych 11 rokov mas na to mat dalsie dieta, ked si ho aj viac uzijes. Ked tie starsie uz budu samostatnejsie. Napriklad, ja sa ani s detmi neucim, len kym boli prvaci, druhaci, trosku. Hlavne ide u Vas o to, ze Vam.krachuje vztah. To je to najhorsie, ze ho chces platat dietatom. Alebo dufas, ze manzel sa po dalsom dietati zmeni? Na neho tie hormony veru takto neposobia. Nechces nahodou podvedome odsuvat problemy tym, ze sa budes sustredit na dalsie babatko a mat akoby dobru vyhovorku, preco teraz neriesit krizu? Nemusis to posat sem, len Ti davam namet na zamyslenie.

koniarova
2. máj 2025

Nemáte podmienky na ďalšie. Vzťah vám krachuje. Tak hor sa do toho. Posrať život všetkým okolo ešte viac. Lebo ty máš túžbu. V prvom rade maj rozum. Si zodpovedná hlavne za deti, ktoré už máte. A už si tu viac krát písala. Myslím,že by si to mala začať riešiť s odborníkmi.

ivangeline
2. máj 2025

Ja si tu túžbu neviem predstaviť a to mám 5 deti. ;D

nelka93
2. máj 2025

To nie si ty, co si všetci myslia ze si trafená, máš 7 deti a muž na teba sere?

rayla
2. máj 2025

Zase? Ty si už párkrát písala, že.. Vyhľadaj pomoc, lebo tvoj život si okresala len na svoju maternicu..

okseen
3. máj 2025

V Anglicku je jedna žena a teda rodina majú 23 deti, deti sa starajú o seba na žiadne nikdy nemala čas do hĺbky sa im venovať, ale tak je spokojná, že ma 23 deti. A už na aj 7 ci koľko vnúčat. Od 14 plodí deti.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Radford_family

bbalin
5. máj 2025

Podľa mňa je maximálne vhodné obdobie nájsť si prácu. Netúžiš po dieťati len preto, lebo materská je tvoja známa komfortná zóna a zároveň sa cítiš možno užitočne, že niekto je od teba závislý? Nemáš strach nabehnúť na pracovné tempo, dávať sa dokopy? To nechcem rýpať, len na tvojom mieste by som sa nad tým zamyslela. Neviem, aké máš vzdelanie, ale možno by ťa bavila práca v škôlke, jasliach alebo ako opatrovateľka...

bonboniera
5. máj 2025
@nelka93

@nelka93 nevieš náhodou ktoré sú jej diskusie? Toto ma zaujalo …

livsi
6. máj 2025

Keby si bola dieťa, chceš vyrastať v nefunkčné rodine, s ďalšími neviem kolkami súrodencami, s tým, že rodičia spolu nevychádzajú a ,,krachuje,, im vzťah ? To by si spravila tomu dieťaťu ? Len zato, že TY CHCEŠ? Si veľmi sebecka. Ešte by ma zaujímalo, čo si o tom mysli tvoj muž…

elzena2
6. máj 2025
@nelka93

@bonboniera
@nelka93 nebude to ta, ktorá kupuje 100 pudingov pred koncom záruky? 😀

hopatko
6. máj 2025
@sisa_s

@sisa_s ty si jak konikovska encyklopedia 😄

sisa_s
6. máj 2025
@hopatko

@sisa_s ty si jak konikovska encyklopedia 😄

@hopatko mam dobru pamat😅 pamatam si nejake hesla z temy a lahko v lupe najdem