icon

Ako prekonať manželskú krízu po narodení dieťaťa?

22. apr 2020

nastala? nenastala? ci uz z nedostatku soanku stresu z bolesti? ako ste ju riesili co vam pomohlo prekonat ju?

Strana
z2
flowerbomb
24. apr 2020

@biela_sova nosic sme uz kupili,ale malej sa v nom velmi nepaci. Mne sa zda,ze ma este prilis siroko nozky od seba a asi jej to vadi. Bola by som naozaj velmi rada keby si na to zvykla lebo tiez mi treba absolvovat vecerne vencenie psika tak by bolo fajn keby havko nemusel cakat kym pride moj muz...Ale budem skusat ju tam postupne davat a dufat,ze si zvykne. A ten kociar je moja zachrana. Par krat som kocikovala na zahrade a mala spala tak ja pevne verim,ze si zvykne aj na spanie v kociari...
Inak na mojho muza sa mozem spolahnut,ze pomoze. Aj teraz ked som unavena tak ma posiela spat a on je s malou. Aj odbehnem na nakupy autom vyventilovat hlavu takze zatial sa to da pekne zvladnut po psychyckej stranke.Snad sa s malou zabavime. Skor sa bojim toho,ze na mne sa nemoze tak "natiahnut"ako na nom kedze ja som nizka a utla tak nema tolko pohodlia. No budeme si musiet zvyknut a snad to dame...

lacibo
29. apr 2020

najprv DOBRÁ SPRÁVA: kríza nemusí zákonite prísť.. aj keď zmena to určite je..takže za mňa - prehodnoť priority, vzdaj sa načas nevyhnutných vecí (dokonale upratané, navarené, tip top styling a pod.), komunikuj s partnerom!, a to stále..nerozdeľujte si spálne typu že jeden s dieťaťom a druhý na gauči v obývačke, to môže byť začiatok konca, a hlavne si sprav dobrý režim dňa! to je základ podľa mňa, vtedy stihneš veľa..a aj partner bude spokojný a najedený..😉dieťa navykaj od narodenia na režim, toto možno vyznie tvrdo, ale neprispôsobujte sa mu vy, ale nech sa ono prispôsobí vašej rodine..nauč ho na napr.samostatné zaspávanie ( to je jedna zo super vecí, potom máte čas ako partneri jeden na druhého..nezabúdaj, že si aj partnerka, nielen matka...udržiavaj si aj po pôrode koníčky, veci, ktoré ťa bavia...rozmaznávaj sa všetkým, čo ťa poteší, aj keby to mali byť iba maličkosti..nájdi si aj iný zmysel života ako rodina a teraz tá ZLÁ SPRÁVA: aj keď toto všetko dodržíš, aj tak prídu dni, keď sa ti bude chcieť od všetkého utiecť, bude to stres, kopa povinností, choroby dieťaťa, tvoje, zlá nálada, iné problémy, ktoré sa vždy nejak nakopia, keď to najmenej čakáš..takže za mňa určite treba spraviť všetko preto, aby sa nám žilo čo najlepšie..🙂

Strana
z2