Bojíte sa spať sama doma? Ako prekonať strach?
Ahojte,
riešil už niekto niečo podobné?
Som dospelá žena a stále sa bojím spať sama doma. Keď je manžel preč, kontrolujem zámky, budím sa na každý zvuk a som nervózna celú noc.
Dá sa takýto strach nejako prekonať? Nepredchádzal tomu nejaký stres, problém, negatívny zážitok. Keď je doma, cítim sa v bezpečí. Bez neho nie.
Nie. Manžel mame bežne nočné. Dvere mam zamknuté. Čoho sa mam báť?
Čoho/koho sa vlastne bojíš?
Nie
áno mám vždy nepríjemný pocit či už ide manžel do nočnej alebo na ryby na noc... teraz už spáva so mnou dcéra v posteli keď muž nie je v noci doma... ale aj tak sa necítim OK ... taký nepríjemný pocit, môže byť aj strach ...
@anonym_autor mám rešpekt, máme aj malé dieťa.
Nie, ani keď som mala malé deti ani teraz,keď sú deti dospelé a ani oni.nie sú doma
Čoho/koho sa vlastne bojíš?
@anonym_3aff45 Je to skôr taký nepríjemný pocit, neviem to opísať, nie je to strach z nejakej osoby ...
nie nebojím, v Tvojom prípade by som asi vyhľadala odbornú pomoc - psychológa. Nie je to hanba, je to normálna vec, ak chceš teda vedieť dôvod prečo to tak máš, určite sa dá na tom popracovať pokiaľ teda chceš zmenu, nebudiť sa na každý zvuk, veď to musíš byť aj nevyspatá, ak máš takýto prerušovaný spánok kvôli nejakej obave/strachu. Držím palce nech to vyriešiš. Vieš nám, ktorých sa to netýka to môže byť až smiešne ako sa môže dospelý človek báť vo vlastnom dome, ale častokrát je to pre tých ktorých sa to týka veľký problém. Určite by som to riešila ak by som bála byť sama doma.
@anonym_autor Moja mama ma 72 rokov, je to zena povahou amazonka, velmi akcna, silna, zivotaschopna...A predsa sa cely zivot tiez boji spat sama a nepodarilo sa jej to nikdy prekonat.
Mne osobne to nevadi, ani v byte, ani v dome.
Nie, nebojim, Nie je coho sa bat. Dvere su zamknute
Od 18tich bývam sama, čiže nie, nebojím sa.
Bezna vec, toto mam v rodine 2x :
- mama odmieta zostat na chate, ked otec potrebuje odist na 1 den na vysetrenie u lekara
- moja partnerka to iste a to je chata v strede obce nedaleko inych domov
V byte v pohoda, mozem odist aj na tyzden. Realne by som nic nepomohol, zbran nemam, nie som ziadny MMA bojovnik 2 metre, 100kg.
Ja sa bojím tmy ale naštastie spím tak,ze ešte ani neležim a som vypnutá
Chod sa večer poprechádzať ,nejaký čaj na ukľudnenie
@anonym_autor vadí mi to celý život. Jednoducho mám sama v dome v noci strach. A to som chvíľu aj sama bývala...
Aby som sa nebála, stačí mi hocijaká dospelá osoba, čo nedáva zmysel, lebo ak by k niečomu došlo, ako mi trebárs mama pomôže?
Ja mám strach, že mi niekto vojde do domu, kým budem spat.. Takze máme na oknách a dverách alarm, ktorý si zapínam, keď muž nie je doma. Mame malinkého psa, ktorý sa ale identifikoval ako strážny, čiže ten by sa ustekal, ak mu niekto vstúpi do jeho teritória. 😂 Plus mám v nočnom stolíku slzný plyn.
Aby som lepšie zaspala, počúvam audio knihy.
A pomáha, ak je to častejšie, pomaly si potom zvykám..
Osobne si nemyslím, že je to nejaké neobvyklé, mať takéto pocity osamote.
Nie, nebojim, Nie je coho sa bat. Dvere su zamknute
@anonym_94dc08 báť sa síce nie je čoho, to je pravda. Ale toto je zvyčajne tak silne iracionálny strach, že žiadne argumenty nepozu..
Rozdiel je byt alebo dom
Dom je rizikovejši
Čas. Na vsetko treba Čas a ešte Čas. Proste nejde všetko len tak. Pozri pred spaním som si skontrolovala dvere , okná, terasu , pustila jemne radio a adios do postele . Ked pribudlo dieťa už som sama nebola
@anonym_3aff45 Je to skôr taký nepríjemný pocit, neviem to opísať, nie je to strach z nejakej osoby ...
@anonym_autor asi to chce len zvyknúť si na ten pocit. Čím častejšie budeš sama, tým skôr si zvykneš.
ja mam skor strach ak pri mne niekto spi neznasam to odjakziva delit sa o postel s niekym 😄 a co sa tyka mimo spania len byt v noci sama v byte alebo dome to sa bojim aj ja.Este v byte ani nie ale v dome no to som este neskusala to ktovie ci by som aj zaspala vobec ale ako hovorim sila zvyku urcite.Lebo tu vzdy niekto je

Este donedavna som sa bála. Uz nie