Ako presvedčiť partnera na tretie dieťa?
Ahojte zienky! Mam doma dve deti a velmi by som tuzila po dalsom. Ale moj muz je proti. Tvrdi, ze uz je stary na dalsie dieta, uz mame klud a nech nepokusame stastie. Ja jeho rozhodnutie respektujem. Samozrejme ak sa nevieme dohodnut tak plati status quo. Ale ako z toho mam vykluckovat ja, ked ta tuzba tam je? Svoje konicky mam, mam dobru pracu, cestujeme, uzivame si zivot. Mozno z rozmaru neviem co zo sebou. Ako sa zmierit s tym, ze tretie dieta nebude?
Pises, ze”deti ma prave strasne bavia a ako rastu a postupne uz ma tolko nepotrebuju tak mi je hrozne luto, ze uz sa nemam o koho starat”
Mozno to ani nie je tuzba po dietati, ale proste strach zo syndromu prazdneho hniezda…
Ale aj to tretie by z hniezda raz vyletelo
@u2jana urcite je to aj strach z prazdneho hniezda. Mne pride, ze som este mlada, moje kamaratky maju prve deti teraz a ja uz mam "velke" deti a je mi to luto. Este jedno dietatko by sme isto zvladli.
@sonicka19983 ja mam v okoli vela rodin s troma detmi a nemam pocit, ze by "prezivali". Urcite nejake obmedzenia tam su. Ale kto chce hlada cestu ako si uzit zivot s akymkolvek poctom deti.
Ty si mala deti neskor, mozno uz si nemala tu energiu a elan. Ja by som tretie stihla este mladsia ako ty si mala prve. Mna este bavi sa s nimi hrat a ukazovat im svet. Mozno som matersky viac zalozena. Pre mna dieta neni prekazka aby som zila.
tak potom sa treba riadit vlastnym usudkom a po dohode asi s rodinou najlepsie 🙂 zelam vsetko dobre 🙂
@fido69 ja to tak bohuzial mam a to vratane mojej vlastnej rodiny, 3 z 2 manzelstiev su uz v rozvodovom konani,...smutne ale fakt...lucky you ze mate v okoli lepsie pribehy...
To, ze ty by si tretie dieta zvladla, ale tvoj muz to vidi inak.
Ma normalne obavy, tretie dieta moze byt narocne, nemusi byt zdrave, plus vypadok prijmu… neviem, byt mlada, mat dve zdrave deti je ako vyhrat v loterii … inak ake velke deti mas?
@u2jana ja jeho obavy nezpochybnujem. A chapem ho. Ale ako odlozit moju tuzbu? To neni vec co vypnes ako svetlo.
Deti maju 4 a 8.
Ze 4 a 8 😃 ved to su este drobci, co sa im treba vela venovat. Ja som myslela, ze uz mas aspon pubertakov ;)
Tuzby su bud v sebe zivime, alebo ich s rozumom ovladame.
Prestat nad tym rozmyslat
Ako mozno je to tym, ze ja deti nechcem, a asi nerozumiem. Ale ked muz nechce, tak skratka nebud sebecka, spamataj sa z toho ze ty mas nejaku tuzbu, a hotovo. Mas dve. To je viac ako kompromis medzi Vami. Niekedy mi ludia pridu ako králiky. 3,4,5,6 deti.
@klodky a co robis na mamickovskom fore? A preco sa vyjadrujes k tymto diskusiam ked nic o tom nevies?
Dve deti nebol ziadny kompromis. On chcel tri deti ako aj ja ale teraz otocil. Do druheho dietata ma viac menej tlacil on pretoze ja som po prvej dcere nechcela o dalsom dietati ani pocut.
Nepokúšaj osud, máš dve zdravé deti, žijete si dobre, nemáte problémy. Nechaj to tak, ako to je. Muž zjavne nechce ďalšie, nátlak na neho by priniesol len problémy. To, že v minulosti chcel tri neznamená, že teraz ich stále chce. Asi sa už na to necíti a prehodnotil to. Splnil ti túžbu po deťoch dva krát. Čo ak bude tretie choré, postihnuté alebo sa tebe niečo stane a celý život sa vám zrúti. Ako ti tu píšu, netreba byť sebecká. V manželstve je dôležitý rešpekt a ak manžel už nechce, tak nechce. Venuj sa sebe, svojmu rastu, zdraviu, kariére, tvojim dievčatám. Na svete je toľko vecí, že keď ich objavíš, ani nepomyslíš na ďalšie bábätko.
1. rozoberaju sa tu podla mna viac v diskusiach ine veci, nez mamickovske. Najde sa tu vsetko kde chcu ludia s niecim poradit.
2. Nerozumiem, chceli ste obaja 3 deti ale on ta potom tlacil do druheho? tak chcela si tri ci len jedno? Ale to je jedno. Za mna co sa tyka parovych veci pri ktorych sa neviete dohodnut, ovplyvnuju zadadne vas oboch, a budu sa musiet tykat vas oboch, riadim sa tym “kto nechce”. To je jedno ci je to vyber niecoho alebo zasadne veci. Ak sa nevies zariadit sama, ze si dieta urobis sama a budes sa starat o neho sama a jeho sa to nijako nedotkne (co nevies), riad sa podla mna tym, ze on skratka nechce. Rovnako ak by to bolo opacne ze on by chcel a ty nie. Zasahovalo by to teba aj keby si ho nechcela, malo by byt podla teba, ze nechces. Chces mat tretie dieta aj ked viws ze on ho nechce? Alebo dufat ze ho skratka zacne chciet?
Mojou odpovedou som sa ta nechcela nijako dotknut, len dat nazor, ktory si pytas. Kazdopadne dohodnut sa musite vy dvaja. Za mna sa ale riadim tym, co jeden nechce. Podla mna je sebecke a ehocentricke prinutit/dotlacit niekoho do nieco pretoze TY chces.
Je to mozno pre teba skuska nesebeckosti, mozno ta tym zivot chce naucit ako sa vysporiadat s vlastnymi tuzbami atd. Skratka za mna ak nechce, netahaj ho do toho, ak tak strasne ty chces ze to nehodlas respektovat, tak si ho urob s niekym inym ak je to dolezitejsie ako tuzby tvojho partnera.
3. Jasne, k chcení dietata sa vyjadrit neviem, ale viem sa vyjadrit k tomu ako dat vo vztahu prec sebeckost, ako respektovat partnera. Kazdooadne ty uz dve mas. Nie je to o tom ze ta zkrati nadobro o jedinecny zivotny zazitok, ten si prezila a prezivas uz dvakrat. Ide iba o to, ze ty chces aj tretikrat. On nie. Respektuj to.
Nic nemyslim v zlom, maj pekny den ✌️
@klodky ty si citala aspon ten hlavny prispevok co som napisala?? Alebo nejaky komentar?
Asi milion krat uz som v tejto diskusii spomenula, ze ho do nicoho nechcem tlacit. Ze chapem, ze nechce tretie dieta a respektujem jeho rozhodnutie. Ale neviem co mam robit ja s mojou tuzbou. To je cele. Ale ty ked deti nechces tak to tazko pochopis, tak sa prosim vyjadruj k diskusiam o ktorych nieco vies 😏
A to s tymi troma detmi bolo tak, ze sme obaja chceli tri. Potom sme mali prve, narocne, urevany nespavec a nechcela som ani pocut o druhom dietati. Az casom sa mi to rozlezalo a kyvla som na to. Teraz uz viem, ze vsetko aj s tym prvym dietatom bolo len obdobie, ktore strasne rychlo ubehne a proste by som rada tretie. Ale znova, nemas deti, nevies pochopit ake to moze byt narocne v urcitych obdobiach.
Nabuduce si nechaj svoje nazory od veci pre niekoho, koho to zaujima..
@u2jana ja jeho obavy nezpochybnujem. A chapem ho. Ale ako odlozit moju tuzbu? To neni vec co vypnes ako svetlo.
Deti maju 4 a 8.
@anonym_autor ahoj tak Ako? Máte tretie?🙂

@sonicka19983 napísala "všetci okolo mňa čo majú 3 už de facto nežijú iba prežívajú"
Tak s týmto fakt nemôžem súhlasiť. Hlúposť. 🙁