Ako presvedčiť partnera na tretie dieťa?
Ahojte zienky! Mam doma dve deti a velmi by som tuzila po dalsom. Ale moj muz je proti. Tvrdi, ze uz je stary na dalsie dieta, uz mame klud a nech nepokusame stastie. Ja jeho rozhodnutie respektujem. Samozrejme ak sa nevieme dohodnut tak plati status quo. Ale ako z toho mam vykluckovat ja, ked ta tuzba tam je? Svoje konicky mam, mam dobru pracu, cestujeme, uzivame si zivot. Mozno z rozmaru neviem co zo sebou. Ako sa zmierit s tym, ze tretie dieta nebude?
@medda_beda jasne, ze to vie. Akurat ja som po prvom otocila, ze nechcem ani druhe lebo to bolo sakra narocne. Teraz ked odrastli tak by som prijala tretie. Bavili sme sa o tom aj cca pred 2 rokmi, ze tretie niekedy bude, vtedy to odkyval. Akurat teraz sa on uz na to neciti, vraj je stary. A pyta sa mna, ze ako to, ze do toho chcem este raz skocit. Teraz ked uz mame cas na seba, deti nas tolko nepotrebuju, prehraju sa sami a my mame klud.
Tak to je aj pochopiteľné.
Ja by som už tiež v 40tke chcela mať čas na svoje koníčky, ale zase veľa vecí sa dá robiť aj s deťmi.
Ja poznám veľa ľudí ktorí sa nevzdali ničoho.
Iné je to už vo vzťahu ako takom, ale to už len vy dvaja viete či máte pri deťoch nejaké obmedzenia alebo či manžel netúži už robiť niečo čo doteraz nemohol.
@fido69 lenže toto sa bežne stáva v reálnom živote, oveľa častejšie ako tie zemetrasenia a povodne. Tu nejde o to, že či mať alebo nemať dieťa. Dve už má a rozmýšla nad tretím. To nie je, že by sa žiadne deti nerodili. .
Takze nebola som mimo, ked som napisala, ze potrebujes niekoho, kto je na tebe zavisly… a kde je tvoj vztah s muzom? Ja by som sa citila hrozne ako dieta aj ako partnerka, keby mi mama / partner da najavo, ze ja nie som dost, ze jej chyba hracicka na nej zavisla, ze ja som uz odrastla a uz to nie je ono, resp uz som odrodila tak uz nie som zaujimava…
@medda_beda my sme s detmi nerezignovali na nas zivot. Normalne chodime vsade kde sme chodili (turistika, bicykle, splavovanie, akcie, cestovanie) co sa da robime s detmi, obcas chodime na spoznavacie dovolenky bez nich. Myslim, ze moj muz sa nemusel vzdat jedinej zalubi. Skor uz by rad svoj klud. A asi je rad, ze pritekaju financie aj odomna a neni vsetko len na jeho pleciach. Ten rozdiel co si zrazu mozeme dovolit je znacny.
Ale tebe prajem aby sa vam dietatko podarilo co najskor. Ono jasne, ze ked muz v 40 nema este dieta tak chce a neni ani zdaleka taky unaveny ako ked odhoval uz dve a denne je v kolotoci povinnosti.
@sissy27 Ked niekto chce druhe dieta tak ho uz to prve nezaujima? A ked niekto chce dieta tak to znamena, ze ho nezaujima uz manzel? Co je to za blbost?
Veď práve, že tvoj si to už odžil a už máte parťákov.
Ešte k tomu prirátať roky kým to tretie odrastie a prídu zas iné veci ako puberta atď.
Asi je už naozaj unavený.
Väčšina komentárov zas odveci opakujúca vlastne to isté, čo už píše sama autorka v úvode 🤭 dnes sa to tu takýmto "čítaním" ozaj hemží.
Autorka, hľadala by som, kde inde ten prebytok lásky investovať 🙂 možno zvieratko, možno záhrada, možno dobrovoľníctvo... Prípadne v sebe pátrať, PREČO túžiš po ďalšom dieťati. Po čom to vlastne túžiš. Ja som si totiž tak myslela, že túžim po druhom dieťati a až po jeho narodení som zistila, že ja som vlastne túžila znovu zažiť tie prvé chvíle s prvou dcérou, nie mať o jedno dieťa viac 😅 preto by som sama so sebou hľadala, čo konkrétne pre teba to tretie dieťa predstavuje, prečo ich chceš mať tri.
@thoughtfulweirdo konecne normalna odpoved. Zahradu mam, staram sa o nu s laskou. Mozno energiu do toho dobrovolnictva neni zly napad.
Ja myslim, ze ako uz sa blizi ten vek mojho muza za ktorym by som uz dieta nechcela tak zacinam panikarit, ze to tretie dieta fakt nebude. A ja som milovala cas na materskej, nekonecne prechadzky s kocikom, taka ta pohodicka, nenahanat sa do prace. Ale jasne, ze by to zase bolo na chvilku a potom by som mala este viac starosti ako teraz takze to nedava zmysel z dlhodobeho hladiska. Ale je mi to luto, ze uz to nezazijem.
Ja to vidim tak, ze on ked nechce tak s nim nic nepohne.
Neriesit a na manzela netlacit, zbytocne ho dozeniete tam kde jednoducho nechce
@taktotedanie ja ho netlacim. Mna by skor zaujimalo ako sa mam ja s tym vyrovnat.
Tak sa koncentruj na seba a svoju rodinu, myslienku na dalsie dieta vytesni, cim viac na to budes mysliet tym viac budes na muza ci priamo alebo nepriamo tlacit, budes ho hnat do kuta
Niekto proste nema potrebu mat dalsie dieta a roztocit znova kolotoc plienok a prikrmov a nevyspatych noci, zjavne tvoj muz uz dospel do bodu kde si chce uzivat svoju manzelku a deti, dat im co potrebuju a nikoho o nic neukracovat tak respektuj jeho rozhodnutie a ty bud spokojna so svojim zivotom taky aky ho mas a nezaoberaj sa uz myslienkou na dalsie dieta
Mas dve ktore potrebuju tvoju pozornost venuj prebytocnu energiu im a nie tuzbe po imaginarnom dietati
ludia vzdy nejak lipnu na tom co nemaju, mrhaju na to svoju energiu, svoje myslienky a pri tom im unika co vsetko maju... skus to otocit a byt vdacna za to co mas... ty mas podla komentarov krasny zivot. mas 2 deticky, fajn muza, dovolenky, vylety... uzivaj si toto a bud vdacna a uzivaj. Energiu a tuzbu po babetku sanuj. mozno z teba bude mlada babka co vies 😉 clovek nikdy nevie co pre neho zivot chysta tak nezufaj a uzivaj 🍀
@taktotedanie to si prave myslim, ze ako pises "zatlacit" tuzbu do uzadia nie je dobre. Ono sa to potom moze psychosomaticky zacat prejavovat niekde inde. Lepsie by bolo najist zmierenie so situaciou. Na nic netlacim, ani priamo ani nepriamo. Ja som sa s nim pred 2 rokmi bavila o tretom dietati, vtedy povedal ano, casom. Teraz som to po dvoch rokoch (!!!) vytiahla a povedal, ze uz nie. On si myslel, ze uz som medzitym na to zabudla 🙃 A kedze povedal nie, tak ja to respektujem. Len neviem ako mam prist k zmiereniu ja. Urcite je tu vela zien, ktore si presli tym istym a zaujima ma ako to poriesili.
@monnci2226 ano to je pravda, ze ludia chcu mat to co nemaju. Ale zase ja si vazim aj to co mam a kazdy den za to dakujem. Deti si uzivam, rozhodne nesedim doma v kute a neplacem cele dni, ze nemam tretie dieta. Mam super zivot a chcela by som ho dopriat este jednemu cloveku. Ale neda sa, respektujem muzove rozhodnutie.
Bola som na tom podobne a rady typu investuj svoj čas do záhrady, psa, dobrovoľníctva sú možno myslené dobre, ale ja som chcela dieťa, pretože proste milujem deti. Môj muž nechcel presne z tých dôvodov ako tvoj. Pričom aj tak si väčšinu tých vecí užije žena a nie muž. Ja som to nechala tak, ale bola som bez nálady. Môj muž videl, že nie som spokojná, tak nakoniec sa rozhodol, že dieťa bude. Ale trvalo to vyše pol roka. Teraz je to samozrejme jeho miláčik.
@janickacrazy moj manzel by bol urcite tiez nakonec nadseny. On ma rad babatka. V rodine mame viacero a so vsetkymi sa hra, nosi ich. Spolu sa nad nimi vzdy rozplyvame. Ja som popravde necakala, ze nakonec povie nie. Zaskocilo ma to, ked sme povodne na tretom dietati boli dohodnuti. Ale zase tlacit na neho nechcem. Keby on na mna tlacil s dietatom a ja by som nechcela, tiez by som nebola nadsena.
a nema muz len nejake narocnejsie obdobie? je super ze ho respektujes a netlacis na neho. mozno za rok zase bude ina situacia a svoje rozhodnutie nakoniec prehodnoti. hlavne ak ste v minulosti 3 deti planovali obaja...
Ahoj autorka, napis mi skuromnu spravu ak chces... Som na tom uplne rovnako ako ty
Predpokladám že máš dvoch chlapcov
Koľko majú rokov?
@hylary mam dve dievčatá. Som za ne nesmierne rada. Ale viem, ze do buducna by sa nam hodila urcite aj chlapská pomoc. Tak ako chodi moj muz pomahat svojim rodicom - s pocitacom, mobilmi, spotrebicmi, okolo domu. Deti maju 4 a 8
Tak to sa cudujem že chlap nechce chlapca, väčšinou sú touto túžbou posadnutí práve oni...
Možno sa podarí ani nebudete vedieť ako... Či sa chránite takým spôsobom že sa to nemôže stať ani náhodou?
Ja som chcela deti v 30tke podarilo sa až ako 32 ročnej (dcéra) potom ako 36 ročnej (syn) a poviem ti už v živote by ma nenapadlo mať ďalšie...v 50tke z domu bude tak max tá prvá a o druhého sa bude ešte treba postarať...ak máš veľmi chuť na bábo pomôž prosím susede rodine kto malé má a žiješ si aj ty aj tá ktorej pomôžeš 😁😁😁
@hylary Ja myslim, ze neveri, ze by sa podaril chalan 😂 Ja tomu popravde tiez moc neverim. A nikdy sme sa nechranili, len prerusujeme 12 rokov a nehoda nebola. Deti sme mali vzdy hned. Takze pochybujem, ze by mu uslo.
Ja mám tri deti a dlho predlho som túžila po 4tom, muž až tak nie.. ono ma to časom jednoducho prešlo, vyhorela som, začala som pracovať, deti do školy, sú stále starsie, furt je čo robiť a tak aj túžba klesla.. možno aj vekom ma to jednoducho prešlo..
Zvieratko si nechces kupit?
Ja som chcela deti v 30tke podarilo sa až ako 32 ročnej (dcéra) potom ako 36 ročnej (syn) a poviem ti už v živote by ma nenapadlo mať ďalšie...v 50tke z domu bude tak max tá prvá a o druhého sa bude ešte treba postarať...ak máš veľmi chuť na bábo pomôž prosím susede rodine kto malé má a užiješ si aj ty aj tá ktorej pomôžeš 😁😁😁 PS všetci okolo mňa čo majú 3 už de facto nežijú iba prežívajú...deti nikto nepostráži, rodina nepomôže a na svoje ja môžu na ešte dlhú dobu zabudnúť...

Našim susedom sa stalo niečo podobné, mali dve deti a už neplánovali ďalšie, lebo rozbiehali firmu, išlo im to celkom dobre. A keď mala suseda 38 rokov zistila, že je tehotná a bolo jej to zvláštne, ale nechali si tretie dieťa a s odstupom času zistili, ako je to dieťa pre nich potrebné, dve staršie už bývajú samostatne, jeden má zdrav.problémy, druhý zostal pracovať v BA a oni s najmladším dieťaťom žijú celkom dobre a sú radi, že ho majú.