Ako príchod dieťaťa ovplyvňuje dlhoročné bezdetné vzťahy?
Ahojte. Sú tu prosím mamičky, ktore mali 1.dieťa po dlhoročnom vzťahu a dlho žili v bezdetnom partnerstve?
S partnerom sme spolu 17 rokov, akt.čakáme bábätko. Na drobca sa veľmi tešíme, veľa vecí ohľadne fungovania po príchode dieťaťa mame naplánované a odkomunikované. Tiež sme si plne vedomý, že minimálne na začiatku to bude náročné a rodičovstvo si neidealizujeme 😁 zároveň zastávame spoločný nazor, že je dôležité, aby sme sa s prichodom bábätka nestali len rodičmi, ale stále je dôležité pracovať aj na tom partnerskom vzťahu ...napriek tomu občas premýšľam nad tým, ako reálne príchod dieťaťa ovplyvní náš vzťah a mám z toho obavy 🙈
Aké su vaše reálne skúsenosti, ako sa u vás zmenil vzťah s prichodom dieťaťa?
Potom by ma celkom cisto zo sociologickeho hladiska zaujimalo ako sa u vas vyvijala situacia po narodeni. Ale to nam asi uz nenapises 🥹
@kikushaa myslim, ze v komentaroch mas dostatok realnych skusenosti😁 My sme presne ten pripad ako autorka, po takom dlhodobom vztahu mame uz dvojrocaka. Je to stale strasne narocne, zaciatok ani neviem ako sme prezili. Obaja vzdychame, ze nase babatko uz nie je babatko, ale do druheho by sme nesli😁 Partner keby mohol vratit cas, tak uz by do toho nesiel. Jasne, ze drobceka miluje, stara sa, zboznuje vylety s nim, ale je to pre neho taka obrovska zmena a unava, ze jednoducho nie je vsetko ruzove. Vdaka unave je aj sex v uzadi, den ma len 24 hodin, ktore sa tocia okolo dietata. Niekde som citala clanok prednedavnom, ze 80% z rozchodov sa udeje do 2 rokov dietata. Nuz, vobec sa tomu nedivim.
@buducamama
My náme tri deti a minule sme pri vínku s manželom filozofovali, že keď nám niekto povie, že nechce deti, chápeme ho. My naše deti milujeme, všetky sme chclei a boli plánované. Ale mať dieťa je totálne neprenosná skúsenosť a, úprimne, ženám, ktoré si zmyslia mať decko v 40, nerozumiem. Ale zase chápem, že ten tlak a fotky na sociálnych sieťach vedia ľudí presvedčiť, že mať dieťa je iba super cool záležitosť. A jasné, viem, že sú ženy, ktoré deti skrátka mať chcú a nejde to, tak ich majú v neskoršom veku, ale to je niečo iné, dúfam, že sa chápeme.
@xxyyzz karma je zdarma keby sa chcel vrátiť kopnúť do zadnej časti...to je tak keď hlava plesnie rozum besnie
My sme mali dieťa po 13 ročnom vzťahu a ten vzťah bol oveľa lepší pred dieťaťom, mne tie časy veľmi chýbajú. Malú samozrejme milujeme, aj my sa stále ľúbime, ale ja ak by som si mohla vybrať ešte raz a vedela by som aké to bude po dieťati, možno by som do toho už nešla.
My už viac detí nechceme.
Keby mi niekto povedal, že čo má čaká, tak nikdy sa neodhodlam mat ho. Ale mam ho.. aj keď je to ťažké, nedala by som ho za nič....ale druhé už neplánujem...mam sa rada, mam rada svoj komfort, pohodlie a nervy mam len jedny...obdivujem ludi co majú viac detí...pre mňa je to stres, vidím v okolí kde majú viac detí, že sú nervózni, kričia po deťoch, kôpka nervov...toto ja nechcem...

@xxyyzz smutný príbeh