icon

Ako priviesť partnerku k rozumu pri výchove dieťaťa?

22. okt 2025

Mám dieťa s jednou ženou, nie sme pár ani sme neboli, pár krát sme si spolu užili a podarilo sa. O dieťa sa staráme spoločne, nežijeme v jednej domácnosti, ale všetko nakupujem, posielam jej peniaze a chodievam za nimi pravidelne niekoľko krát do týždňa. Ak si ona potrebuje niekam na hodinku odskočiť, vždy sa snažím si zariadiť čas aby som s dieťaťom mohol byť ja. Nebývame blízko seba a ja kvôli práci aj občas cestujem na služobky, čiže robím čo je v mojich silách.
Malý bude mať 4 mesiace, a ona sa ponorila do nejakých divných skupín na facebooku a aj tu, preto to tu píšem, možno sa tu nájde niekto, kto sa s tým už stretol, kde jej iné ženy radia divné veci. Ani neviem ako to popísať, nejaké somariny na zakliatie či čo, že mu ma lízať oči a bylinky zapalovať v byte na prečistenie, niečo s ocikanými plienkami…fakt neviem, pár krát mi to povedala, a myslel som si, že si robí srandu, no raz som k nej prišiel a smrdelo jej v byte jak v kostole po kadidle, takže mi došlo, čo všetko asi robí a tým, že my sme nikdy nemali vzťah, nemal som možnosť jú spoznať a zistiť, že asi nie je úplne normálna. Zdala sa mi v pohode, nebol to typ na vzťah, to sme mali obaja vyjasnené hneď na začiatku a vedeli sme o čo ide v tom našom “vzťahu”, ale toto je naozaj priveľa. Vrchol je, že malý nie je zaočkovaný. Ona rieši všetky lekárske záležitosti s ním a pýtal som sa už niekoľko krát kedy ho dá zaočkovať, moja sestra mi hovorila, že deti v 3 mesiacoch majú prvé očkovania, a ona sa stále vyhovárala na niečo, že malý bol chorý a že doktorka jej nedvíha a pod. No nakoniec z nej vyšlo, že jej poradili ženy v nejakej skupine, že ho očkovať nemá. Ja som už skúšal všetko, tvrdo si stojím za svojim. Ona nemá blízky vzťah s mamou a nemá súrodencov, kamošky má bez detí, čiže preto hľadá rozumy na internete. Prosím vás, sú tu nejake skupiny, alebo niekde inde, kde by sa mohla pridať a normálne ženy by jej vysvetlili, lebo podľa jej slov ja tomu ako chlap nerozumiem, ako normálne fungovať a vychovávať dieťa? Potrebujem aby jej niekto zmenil obraz v tej jej hlave, a ona si myslí, že len tie ženy vedia všetko najlepšie. Ja mám v pláne si riešiť zverenie do mojej starostlivosti, ak toto takto pôjde ďalej a takéto veci si ukladám, lebo ak chce moje dieťa ohrozovať na zdraví a živote, tak to určite len tak nenechám. Stretli ste s niekto s tým? Viete mi poradiť ako ju priviesť k rozumu alebo či jej zaplatiť nejakú pestúnku, alebo neviem koho, kto jej bude s dieťaťom pomáhať a vysvetlí jej tieto veci? Fakt už neviem čo robiť, chytám sa každej slamky.

anonym_b2e14d
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b2e14d treba si hladat zdroje v realnom zivote, tolko ludi o tom pise a zil som v kazdom kute Slovenska, v niekolkych mestach Europy, stretol som vela ludi, a mal vela kolegov, a nikdy som sa s tym nestretol, nehovorim, ze to neexistuje, ale internetove "jedna pani povedala" ma nepresvedci, lebo keby tych pripadov bolo tolko, ako sa o nich pise na internetovych forach, kazdy druhy clovek by mal taketo dieta, ktoremu sa nieco stalo po vakcine, proste internet dokaze vsetko nafuknut milion krat, a kym realne vsade nestretavam ludi co by s tym mali skusenost, neverim tomu, ako som aj spominal, ja som z obrovskej rodiny, rodicia mali obaja vela surodencov a kazdy z nich mal tiez viac nez jedno dieta, kazdy z nas je ockovany a zdravy, co nemeni nic na fakte ze sa moze stat vynimka, ale to je vo vsetkom v zivote, neexistuje aspekt zivota kde by nieco fungovalo na 100%, ale faktom je, ze deti viac ohrozuje ked su nezaockovane nez to ked su

@anonym_autor písal si, že sa hanbíš o tom rozprávať, možno by si bol prekvapený, že aj vo Vašej rodine sú neočkované deti..
Ono je to na rodičoch, nepotrebujú to nikomu vešať na nos.

anonym_fadfed
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_fadfed nechapem tento vas komentar, myslite ze som jediny na svete? ze sa nikdy nikomu nepodarilo? alebo ze sa ludia nerozvadzaju a nehadaju aj tak aj ked boli spolu roky? a pisal som tu snad 10 krat a ze nebudem robit a nechcem robit ziadne zakerne a zle veci, chodit poza jej chrbat a robit si naprieky, hladam cestu ako to vyriesit, lebo nechcem pre syna rodicov co sa budu vkuse hadat, ako fakt nechapem o co vam ide, kebyze ide na potrat tak by ste nas zlinčovali ze sme zabili zivot, proste veci sa deju, nehody sa stavaju, ale nie som idiot co sa o svoje dieta nepostara a nezaujima ho ako zije, a ked ide o jeho zdravie tak duplom mi to nie je jedno

@anonym_autor ok. Tak inak. Ja som dieťa dvoch nezodpovedných blbcov. Presne mali názor ako Ty, ten druhý je mi u prdele, mne ide o decko. A hádaj kto trpel najviac? Obaja to mysleli dobre ale každý inak. Vieš čo to bolo za peklo? Budeš chodiť na angličtinu. Nie, budeš chodiť na nemčinu, to tu lepšie využiješ. Budeš chodiť na etiku! Nie, pôjdeš na náboženstvo. Babka by to neprežila (tá babka, ktorá mi viac krát povedala, že som taký nešťastný omyl svojho tatka). Na strednej sa niečomu vyučíš, pôjdeš do práce. Nie, pôjdeš na gympel a na VŠ. Aby z Teba niečo bolo. Celý život!!!! Všetko dvojmo, kaleráby z každej strany. Keď tatko zistil, že si mama urobila po svojom tak jej vyvolával. Keď to zistila ona, tak naopak a schytala som to ja. Ako som mohla, veď mi to toľko krát vysvetlil/a.. 🤯 vieš čo som chcela?? Chcela som sa ráno zobudiť a mať tam maminu a tatiana. Miesto toho, keď som niečo potrebovala, povedala som mame, tá má poslala za tatkom, nech dá, je najmúdrejší na svete tak nech dá. Otec si časom založil novú rodinu ale nezvládala som tam chodiť. Sestra s bratom od neho dostali to čo ja nikdy. Napr. aj to sobotné ráno pri rozprávke. Miesto toho som bola medzi dvoma mlynskými kameňmi, v jednom kuse pendlovala z bytu do bytu a počúvala ako to čo povedal ten druhý je blbosť!
Teraz riešiš také sprostosti a to dieťa to ešte ani netuší. Ale presne toto si pripravil svojmu synovi, ktorého tak straaaaašne miluješ. Presne toto bude žiť!

konikkon
22. okt 2025

@anonym_autor k rozumu ju neprivedies. Ak verí na vytieranie oči močom, je to primitivizmus danej osoby. Dieťa zober k pediatrovi, veď si rodič, a daj ho zaočkovať, nepytaj sa jej. Očividne je zmagorena.

mamaaja82
22. okt 2025

Ja sa ta mily autor opytam inak?Ako vies,ze to co chces pre syna ty je to jedine spravne?Mam synov dvoch s velkymi poskodeniami po ockovani,v Innsbrucku potvrdene predispozicie o ktorych nikto nevedel.Ako vies,ze tvoj syn bude aj po ockovani zdravy?Kde beries tu neomylnu istotu,ze len to co chces ty je spravne a dobre?Dcery neockovane su zdrave.Ked sa tvojmu synovi nieco po ockovani stane co budes robit?Jeho matka bude k nemu priputana po zvysok zivota kdezto teba to nijako neovplnyni.Ja ju chapem a rozumiem jej.Ty si ides bezohladne svoje bez rozmyslu.

anonym_47d189
22. okt 2025

Ja mám v rodine jednych známych, čo nedali zaočkovať deti a nič sa im nestalo.

anonym_b2e14d
22. okt 2025
@mamaaja82

Ja sa ta mily autor opytam inak?Ako vies,ze to co chces pre syna ty je to jedine spravne?Mam synov dvoch s velkymi poskodeniami po ockovani,v Innsbrucku potvrdene predispozicie o ktorych nikto nevedel.Ako vies,ze tvoj syn bude aj po ockovani zdravy?Kde beries tu neomylnu istotu,ze len to co chces ty je spravne a dobre?Dcery neockovane su zdrave.Ked sa tvojmu synovi nieco po ockovani stane co budes robit?Jeho matka bude k nemu priputana po zvysok zivota kdezto teba to nijako neovplnyni.Ja ju chapem a rozumiem jej.Ty si ides bezohladne svoje bez rozmyslu.

@mamaaja82 presne toto som myslela, že sa nerobia žiadne testy pred očkovaním a nečaká sa na zdravý vývin, ale hneď sa očkuje.. tak to ma mrzí tvoja skúsenosť🥲

tim23
22. okt 2025

@anonym_autor ja ťa úplne chápem. Nebudem sa vyjadrovať k očkovaniu, pretože môj syn očkovaný je. Keď som z pôrodnice volala pediatrovi či by nás zobral ako nových pacientov tak podmienka bola že nebudem vymýšľať s očkovaniami. Je to dr s 30 r praxou. No k veci, si taký istý rodič ako ona. Buď si s ňou normálne sadnúť a nejakým spôsobom jej dohovoriť (aj keď neviem ako, keďže tu je krásna vzorka matiek podobných tvojej drahej) alebo ak si v rodnom liste tak choď za právnikom a poraď sa s ním o tvojich možnostiach. Cítim z teba že si a snažíš sa byť dobrým otcom a svoje dieťa máš rád. Čo by iné dali zato keby sa ich partner o dieťa zaujímal ako ty.

tiezjedna
22. okt 2025

@anonym_autor tá to má v palici dobre popletené... 🙄 A nenarážam tým na očkovanie, tam je určitá dávka opatrnosti a informovanosti na mieste. Ale aj keby neočkovala, nie je to dôvod na odobratie dieťaťa, s tým nepočítaj. Ale lízanie očí, pochcané plienky a kadidlá, to je dobre uderené😂 By som sa bála, s čím príde... aby jej v ďalšom stupni týchto kravín nebehal po byte šaman a nevešal woodoo bábiky... 😎 Radiť ťažko. Si otec. Máš rovnaké právo kecať do výchovy a starania sa ako ona. Ideálne, aby ste našli spoločnú reč, samozrejme. Otázka je, či to bude možné... Ak nie, asi stopni prachy, prístup a uvidíš, ako sa zachová.

lily246
22. okt 2025

@anonym_autor ak žena pretiera dieťa ocikanou plienkou, je to stratený prípad. Tam je nulová šanca, aby dostala rozum. Mať dieťa s takto trafenou osobou bola veľká chyba, celý život sa s ňou budeš naťahovať a dieťa bude žiť v rozpoltenej výchove, čo koniec koncov ublíži najviac jemu samotnému.
Zaočkovať by som samozrejme dala aj bez jej súhlasu, ak to nepôjde po dobrom. Ale priprav sa, že ťa s ňou čakajú ťažké roky.

anonym_0b40ee
22. okt 2025

@anonym_autor nemáš rozum ty, keď už do bábätka chceš cpať chémiu za každú cenu. By som ťa hnala na jej mieste.

anonym_0b1345
22. okt 2025

@anonym_autor chyba je, že ju ani nespoznal.Si tak isto rodič tak ju smeruj.To, že bol malý chorý môže byť pravda, tak naplanuj kedy sa ide očkovať.
Takéto osamelé ženy sú najviac náchylné na kadejaké bludy z internetu.Zije v svojej bubline a vymýšľa.Ked nemá dobry vzťah s mamou a je jedináčik to tiež nie je výhra.Kolko má rokov?
Aspoň kamarátky by jej trocha otvorili oči.Budes to mať ešte ťažké

kiki68
22. okt 2025

Niektore treba vziat na detsky cintorin asi, aby pochopili ako to moze dopadnut aj dnes. V zivote by som neriskovala to, ze mi dieta po nejakej komplikacii pri napr osypkach do par dni umrie. Lebo medicina stale nevie vsetko zachranit. Ako maju ludia deti a maju aj stastie, ale niekto vzdy vytiahne tu zlu kartu. Ja mam deti ockovane, neviem si predstavit riskovat to. Mam take kamosky, nech si robia ako chcu. Ale ked sa nieco stane, tak to uz nenapravia. Ano, moze mat dieta aj z vakciny neziaduce ucinky, aj tie vazne. Ale stale je to malo pripadov oproti tomu, co sa moze stat ked tu chorobu chyti. Neviem ci to pediatri neberu na lahku vahu, alebo maju podobny nazor. Chapem, ze napr pediater tu v AT nemoze povedat vobec nic, iba moze odmietnut toho pacienta a poslat ich inde. Co niektori aj robia.

autor
22. okt 2025
@anonym_b2e14d

@anonym_autor písal si, že sa hanbíš o tom rozprávať, možno by si bol prekvapený, že aj vo Vašej rodine sú neočkované deti..
Ono je to na rodičoch, nepotrebujú to nikomu vešať na nos.

@anonym_b2e14d nerozpravame sa o tom kazdy den ale kedze mam aktualne male dieta, su to temy s rodinou, ktore riesime vo vseobecnosti v ramci staroslitvosti o dieta, a aj ked im nevravim podrobne co ja riesim, tak viem ze ockovani su vsetci, nastastie sme vsetci intiligentni a vzdelani ludia, nie je v tomto smere co riesit

autor
22. okt 2025
@anonym_fadfed

@anonym_autor ok. Tak inak. Ja som dieťa dvoch nezodpovedných blbcov. Presne mali názor ako Ty, ten druhý je mi u prdele, mne ide o decko. A hádaj kto trpel najviac? Obaja to mysleli dobre ale každý inak. Vieš čo to bolo za peklo? Budeš chodiť na angličtinu. Nie, budeš chodiť na nemčinu, to tu lepšie využiješ. Budeš chodiť na etiku! Nie, pôjdeš na náboženstvo. Babka by to neprežila (tá babka, ktorá mi viac krát povedala, že som taký nešťastný omyl svojho tatka). Na strednej sa niečomu vyučíš, pôjdeš do práce. Nie, pôjdeš na gympel a na VŠ. Aby z Teba niečo bolo. Celý život!!!! Všetko dvojmo, kaleráby z každej strany. Keď tatko zistil, že si mama urobila po svojom tak jej vyvolával. Keď to zistila ona, tak naopak a schytala som to ja. Ako som mohla, veď mi to toľko krát vysvetlil/a.. 🤯 vieš čo som chcela?? Chcela som sa ráno zobudiť a mať tam maminu a tatiana. Miesto toho, keď som niečo potrebovala, povedala som mame, tá má poslala za tatkom, nech dá, je najmúdrejší na svete tak nech dá. Otec si časom založil novú rodinu ale nezvládala som tam chodiť. Sestra s bratom od neho dostali to čo ja nikdy. Napr. aj to sobotné ráno pri rozprávke. Miesto toho som bola medzi dvoma mlynskými kameňmi, v jednom kuse pendlovala z bytu do bytu a počúvala ako to čo povedal ten druhý je blbosť!
Teraz riešiš také sprostosti a to dieťa to ešte ani netuší. Ale presne toto si pripravil svojmu synovi, ktorého tak straaaaašne miluješ. Presne toto bude žiť!

@anonym_fadfed vy ste asi neprecitali ani jeden z mojich komentarov k podobnym komentarom ako je vas, hladam cestu ako byt na jednej lodi a nehadat sa, pre dobro mojho syna, davam im obom vsetko a staram sa od kedy sme zistili, ze je tehotna o maximalne pohodlie oboch, keby som bol debil, ktoremu ide len o to aby bolo po mojom, tak tu nepatram po tom ako to zlepsit, ale rovno by som to dieta vzal a dal si ho zaockovat, ja chcem najst ten stred a nie hadku, aby tym netrpelo nase dieta

anonym_2e04cb
22. okt 2025
@anonym_e2ed21

@anonym_e998db Kedy prosim ta ockovali este v porodnici? 😅

@anonym_e2ed21 co sa rehoces? Pred 14rokmi ešte deti v pôrodnici očkovaní proti TBC

bambulkaaskatulka
22. okt 2025

@autor tam s raciom nepochodis. Ale keď ti na dieťati skutočne záleží, a pôjdeš aj proti vôli mamičky, môžeš si dať na súd návrh na nahradenie prejavu vôle o to očkovanie. Keď sa rodičia nedohodnú na podstatnej veci ohľadom dieťaťa, rozhodne na návrh jedného z rodičov súd. Držím palce

autor
22. okt 2025
@mamaaja82

@mamaaja82 ako som tu uz pisal xy krat, ja sa staram o oboch, aj ked mi ona nie je zena ani partnerka, od kedy sme zistili ze je tehotna, navzdy bude v mojom zivote, pretoze je matka mojho syna, a vzdy budem chciet aby jej bolo dobre, pretoze moj syn ju bude mat za matku cely zivot, cize aj keby neviem co sa stalo, stale tam budem, vzdy sa budem starat a neodidem, ak by som chcel odist, tak tu nie som, a neriesim tu toto...
A ako to viem? Budem sa opakovat uz po treti krat: ockovanim si zvysujeme kolektivnu iminitu, kvoli tomu ako sa znizuje ockovanost deti v Europe, narasta pocest deti, ktore maju choroby, ktore tu uz roky neboli, cierny kasel, osypky...a opat raz hovorim, veda je to co nam predlzuje zivot, do 19. storocia bol priemerny vek ludi 40 rokov, kedy bola voda, poda a vzduch ovela cistejsi nez dnes, neboli kontaminovane a modifkovane potraviny a ziadne fabriky, auta ani nic podobne, napriek tomu sa ludia nedozivali viac, prisla veda a vakciny, a vyskumy a tabletky a tie nam predlzili zivot, veda je to co nam skvalitnuje zivot, predlzuje a zpohodlnuje, a to ze mizive percento ma nejake komplikacie, tak je to pri vsetkom, ako mizive percento spadnutych lietadiel a predsa lietame, proste vsade to tak je, ale teraz neohrozim svoje dieta a nebudem prispievat tymto nezmyslom k znizovaniu vseobecneho zdravia, len za to, ze si niekto nieco vymysli na internete

autor
22. okt 2025
@anonym_47d189

Ja mám v rodine jednych známych, čo nedali zaočkovať deti a nič sa im nestalo.

@anonym_47d189 a ja mam v rodine xy ludi co dali zaockovat deti, a nic sa im nestalo...ale ked pride nejaka choroba, na ktore nase deti ockovane su, tak to prekonaju, tie ich nemusia, to je ten rozdiel

autor
22. okt 2025
@anonym_b2e14d

@mamaaja82 presne toto som myslela, že sa nerobia žiadne testy pred očkovaním a nečaká sa na zdravý vývin, ale hneď sa očkuje.. tak to ma mrzí tvoja skúsenosť🥲

@anonym_b2e14d jasne, tak cakajme na prirodzenu selekciu, az vam niekto donesie ku dietatu nejaku chorobu, na ktore nie je ockovane a neprezije to, a ako to donesie? no predsa tym, ze sa neockuje a choroby sa premnozuju, a chorych bude viac a viac

autor
22. okt 2025
@tim23

@anonym_autor ja ťa úplne chápem. Nebudem sa vyjadrovať k očkovaniu, pretože môj syn očkovaný je. Keď som z pôrodnice volala pediatrovi či by nás zobral ako nových pacientov tak podmienka bola že nebudem vymýšľať s očkovaniami. Je to dr s 30 r praxou. No k veci, si taký istý rodič ako ona. Buď si s ňou normálne sadnúť a nejakým spôsobom jej dohovoriť (aj keď neviem ako, keďže tu je krásna vzorka matiek podobných tvojej drahej) alebo ak si v rodnom liste tak choď za právnikom a poraď sa s ním o tvojich možnostiach. Cítim z teba že si a snažíš sa byť dobrým otcom a svoje dieťa máš rád. Čo by iné dali zato keby sa ich partner o dieťa zaujímal ako ty.

@tim23 ved to, niektori tu na mna utocia ako keby mi islo o to aby sa moja rodina mala co najhorsie, otcovia, ktori na svoje deti kaslu su asi vacsi hrdinovia

autor
22. okt 2025
@anonym_0b40ee

@anonym_autor nemáš rozum ty, keď už do bábätka chceš cpať chémiu za každú cenu. By som ťa hnala na jej mieste.

@anonym_0b40ee dufam, ze vy nemate deti, lebo ohrozovat svoje deti a k tomu aj ostatne je extremne hlupe a smutne

autor
22. okt 2025
@anonym_0b1345

@anonym_autor chyba je, že ju ani nespoznal.Si tak isto rodič tak ju smeruj.To, že bol malý chorý môže byť pravda, tak naplanuj kedy sa ide očkovať.
Takéto osamelé ženy sú najviac náchylné na kadejaké bludy z internetu.Zije v svojej bubline a vymýšľa.Ked nemá dobry vzťah s mamou a je jedináčik to tiež nie je výhra.Kolko má rokov?
Aspoň kamarátky by jej trocha otvorili oči.Budes to mať ešte ťažké

@anonym_0b1345 ked bola este tehotna, bolo vsetko super, neriesili sme vtedy take temy, skor prakticke, ako s byvanim, ako si zariadime aby som s nim bol co najviac a pod., ostal som sa prekvepeny, ved predsa sme sa stretavali, mas isty dojem z toho cloveka, skor mam pocit, ze sama sa toho zlakla a ked si s niecim nevedela rady, hladala pomoc na internete, az prisla k tymto hlupostiam, a nie je zly clovek, skor len lahko ovplyvnitelny a ked vidim akym stylom sa tu komunikuje, rozumiem ze slabsieho cloveka to rychlo zhltne

autor
22. okt 2025
@kiki68

Niektore treba vziat na detsky cintorin asi, aby pochopili ako to moze dopadnut aj dnes. V zivote by som neriskovala to, ze mi dieta po nejakej komplikacii pri napr osypkach do par dni umrie. Lebo medicina stale nevie vsetko zachranit. Ako maju ludia deti a maju aj stastie, ale niekto vzdy vytiahne tu zlu kartu. Ja mam deti ockovane, neviem si predstavit riskovat to. Mam take kamosky, nech si robia ako chcu. Ale ked sa nieco stane, tak to uz nenapravia. Ano, moze mat dieta aj z vakciny neziaduce ucinky, aj tie vazne. Ale stale je to malo pripadov oproti tomu, co sa moze stat ked tu chorobu chyti. Neviem ci to pediatri neberu na lahku vahu, alebo maju podobny nazor. Chapem, ze napr pediater tu v AT nemoze povedat vobec nic, iba moze odmietnut toho pacienta a poslat ich inde. Co niektori aj robia.

@kiki68 viac takych ako vas, dakujem

autor
22. okt 2025
@bambulkaaskatulka

@autor tam s raciom nepochodis. Ale keď ti na dieťati skutočne záleží, a pôjdeš aj proti vôli mamičky, môžeš si dať na súd návrh na nahradenie prejavu vôle o to očkovanie. Keď sa rodičia nedohodnú na podstatnej veci ohľadom dieťaťa, rozhodne na návrh jedného z rodičov súd. Držím palce

@bambulkaaskatulka dakujem, snazim sa ist najprv nejakou miernejsou cestou, skusit este zmenit jej pohlad na vec, ak to vsak nepojde, asi nebude ina moznost

kiki68
22. okt 2025
@anonym_autor

@kiki68 viac takych ako vas, dakujem

@anonym_autor ja som robila v skolke a presne viem ako tito ludia reaguju ked vyvesime cedulu “ osypky, rubeola, cierny kasel “, lebo kazdy rok tu v AT tieto pripady su. A zrazu tito rodicia chytaju paniku, ze co dalej. Ale ludia su strasne ovplyvnitelni. Mozno kittens dotiahnut k normalnym ludom v ramci spolocnych znamych a zmeni nazor. Zjavne podla popisu sa ta mama boji, dieta asi reve nonstop, ked to tam ma potrebu odkliat.

anonym_5b5d00
22. okt 2025

Ak si žil aj inde ako na Slovensku potom vieš ze je veľa krajín kde očkovanie nieje povinné
Prepáč ale táto diskusia sa mi nejako už nezdá

tim23
22. okt 2025
@anonym_autor

@tim23 ved to, niektori tu na mna utocia ako keby mi islo o to aby sa moja rodina mala co najhorsie, otcovia, ktori na svoje deti kaslu su asi vacsi hrdinovia

@anonym_autor tu sa útočí v každej téme, to si vôbec neber osobne. Máš dobré úmysly

anonym_5b5d00
22. okt 2025

A o dôsledkoch ockovania neockovania to je téma sama o sebe
A sú ľudia ktori majú poskodene zdravie z ockovania
Sú ludia ktorých ockovanie ochranilo
Ja tak isto som mala poskodene zdravie z ockovania
Ale dieťa som dala ale ja som sa rozhodla
Nikoho neodsudzujem kto da kto nedá
Môžme sa tváriť ako chceme ale stále bude percento ľudí,kde sú vedľajšie účinky aj vážne a ten kto to nechce riskovať ja ho určite odsudzovať nebudem
Lebo viem co to je s tým žiť a na vlastnej koži

autor
22. okt 2025
@kiki68

@anonym_autor ja som robila v skolke a presne viem ako tito ludia reaguju ked vyvesime cedulu “ osypky, rubeola, cierny kasel “, lebo kazdy rok tu v AT tieto pripady su. A zrazu tito rodicia chytaju paniku, ze co dalej. Ale ludia su strasne ovplyvnitelni. Mozno kittens dotiahnut k normalnym ludom v ramci spolocnych znamych a zmeni nazor. Zjavne podla popisu sa ta mama boji, dieta asi reve nonstop, ked to tam ma potrebu odkliat.

@kiki68 to ma mrzi, to si nedokazem ani predstavit s tymto sa stretavat takto casto v praci a este pri tak niecom citlivom ako su deti, a nedokazat ludom otvorit oci

luccija
22. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_0b1345 ked bola este tehotna, bolo vsetko super, neriesili sme vtedy take temy, skor prakticke, ako s byvanim, ako si zariadime aby som s nim bol co najviac a pod., ostal som sa prekvepeny, ved predsa sme sa stretavali, mas isty dojem z toho cloveka, skor mam pocit, ze sama sa toho zlakla a ked si s niecim nevedela rady, hladala pomoc na internete, az prisla k tymto hlupostiam, a nie je zly clovek, skor len lahko ovplyvnitelny a ked vidim akym stylom sa tu komunikuje, rozumiem ze slabsieho cloveka to rychlo zhltne

@anonym_autor materstvo ženu veľmi zmení hlavne psychicky to je taká nálož hormónov, zodpovednosti, strachu a informácií, že az.Ina bola, keď ste spolu chodili iná je teraz. Nema to ani ona ľahké byť sama na dieťa aj, keď pomáhas a robíš čo sa da..Tak nacni tému ty veríš takým veciam?nie útokom to sú hlúposti atď..nepíšem, že tak reagujes len príklad.Niekedy je veľmi ťažké v tych miliónoch rád ohľadne deti sa vyznať.Ja mám už 18 r" dieťa", ale nechcela by som byt teraz mladá mama všetko sa príliš komplikuje a absentuje zdravý sedliackym rozum.
Vidím to na kamarátke už je babka mala dcéru v 20 r s všetko čo povie dcere je zastaralé, hlúposť teraz sa to robí inak.A jej dcéra je na pokraji nervov, lebo nič iné nerobí len pozoruje dieťa či bude autista mala ťažký pôrod a je trocha pozadu.
S tou ocikanou plienkou pretriet oči to mi povedala moja svokra🤣to sú také povedacky starsej generácie detto nechodiť von do krstu, červená maslicka na kočíku.Ty nepripúštas, že by ste mali vzťah a žili spolu?nie je tam žiadna šanca?
Ešte vás čaká veľa kompromisov a nedorozumení a iných pohľadov na vychovu