Ako sa chrániť pred otehotnením počas kojenia?
Ahojte, absolútne nič som si o tomto nečítala, takže som šla rovno na vec a pýtam sa vás tu.
Ako ste sa chránili pred otehotnením počas kojenia? V Septembri sa nám má narodiť bábo a keďže už jedno dieťa máme a naň platíme nemalé výživné, nerada by som plánovala alebo riešila aj tretie. Vždy som chcela mať iba dve deti a to druhé sa narodí tento rok, takže stačí 🙂 🙂 Aj z finančných dôvodov, samozrejme chceme byť schopní sa o deti postarať a nie premýšľať či môžeme kúpiť toto alebo tamto, alebo si to nemôžeme dovoliť.
Brali ste počas kojenia HAK? Alebo to nie je bezpečné pre bábätko? Ako ste sa chránili keď nie tak? Teliesko? Kondóm bohužiaľ u nás nefunguje, odskúšali sme to, nejde to. A sterilizáciu určite nechcem, človek nikdy nevie čo sa môže stať a jedného dňa si môžeme povedať, keď deti budú veľké, že by sme ešte chceli bábo. Proste chcem mať do budúcna aspoň takú možnosť, takže hľadám spôsob ako sa chrániť pred otehotnením ktorý by bol kontrolovaný a dočasný.
Ďakujem pekne za rady a skúsenosti 🙂
A este je fajn vecicka ifertracker. Nalepis pod pazuchu a ono to snima teplotu celu noc, takze ani to vstavanie nevadi. Rano odlepis, synchronizujes s telefonom a vyhodi ti teplotu/graf. Ten som pouzivala posledne 4 cykly a vyhodou bolo, ze som nemusela riesit teplomer vedla postele. Nevyhodou je cena.
@myjusiatko aha, tak moze byt.
Ja som k dcere vstavala. Postielka bola mimo dosah.
Ale uprimne, mne by sa to nechcelo 😅
Mas moj obdiv 🤗
@andrejkavid92 mne dok pri kontrole ponukla aj moznost HAK, ktora sa moze aj popri kojeni. kamoskA ju aj brala. my sme riesili kondom, HAK som sa nabrala dost pred otehotnenim 🙂 ked kondomy nemozte, tak by som ja volila HAK, je spolahlivejsia ako gely atd.resp ak gel, tak v kombinacii s niecim dalsim.
Ladycomp
@sunny3 len poznamka, zbytocne drahy, su uz lacnejsie a lepsie pristrojceky. 🙂 ifertracker, tempdrop.

@ivca88 nie su. Merala som teraz 7 cyklov (ja som chcela otehotniet) a grafy boli normalne citelne. Dokonca som nemerala v rovnaky cas rano. Ale vzdy po prebudeni a zapisovala som si casy merania. S dcerkou spime v jednej posteli, takze moje “vstavanie” spocivalo akurat v ponuknuti prsnika, ked sa zobudila. Takze moja skusenost so STM aj pocas kojenia je pozitivna.
Kedze tretie miminko nechceme, po tomto porode uz ju budem pouzivat ako antikoncepciu.