icon

Ako sa vám zmenil život po narodení dieťaťa?

28. apr 2025

Ahojte, čakáme prvé dieťa a zrazu od každého naokolo počúvam rady, na čo všetko sa je nutné pripraviť a ako sa mi zmení život, že určite nebudem tak v pohode, ako som teraz.
Ako prestaneme cestovať, ako už nikdy nebudem piť teplú kávu a ani na wc nebudem sama. Že moja aktuálna pozícia v práci je môj kariérny strop, lebo pri deťoch sa viac vzdelávať dať nebude. Že sa nám pokazí vzťah. 🫠
Prosím, je tu niekto, kto má v pohode život aj s deťmi? 😅 Je niečo, čo vám pomohlo udržať si aj samú seba, vzťah, fyzičku.. nebyť len “rola matka”?

Strana
z2
ella1234
30. apr 2025

Ano zmeni sa ti zivot. Ale to by sa ti zmenil aj keby si si kupila psa ked to tak musis napisat.
Ano urcité navyky zrusis,zmenis, prve roky budes vsetko prisposobovat dietatu lebo sa musis postarat o jeho zakladne potreby.Ako dieta bude rast tak budes zas menit svoje navyky. Nieco bude lahsie nieco tazsie.
Ale rozhodne si aj s dietatom vypijes teplu kavu, mozes cestovat, sportovat, mozes mat stale karieru.
Mozno si tu kavu nevypijes hned rano ked si zvyknuta ale o 12 na obed, mozno budes sportobat ze budes behat s kocikom a cestovat budes mozno ze budes hladat plaz vhodnu pre dieta a nie super tropicke party ostrovy. Ale to sa zas rokmi zmeni, raz ti to dieta povie ze uz nechce ist s tebou na dovolenku, alebo bude chciet byt cez tyzden s kamaratmi a ty mozes pracovat na kariere 🥲

kinus
30. apr 2025

Nenechaj sa znechutit. Ano, dieta je velka zmena. Ak si v ramci pracovneho/sukromneho zivota mala pocit, ze uz viac spravit nemozes, dieta Ti ukaze kolko volneho casu si predtym mala 🙂 a ak budes mat dve deti, tak zistis kolko volneho casu si mala s jednym atd....suhlasim, ze asi aj na tom wc nebudes par rokov sama, ale to nie je ziadna katastrofa. Ber to tak, ze budes ich vztahovou osobou, zakladom ich prezitia a je uzasny pocit (aj ked niekedy je toho vela), ked sa dieta s potrebami obracia na rodicov, nie na susedov, ujov, tety atd... Su to deti, deti rastu, ich potreby sa menia. Treba si urcit priority, nastavit sposob fungovania, aby kazdemu vyhovoval a ide sa. Aj cestovat sa da, pokial ste na to boli zvyknuti aj pred dietatom. Je to narocnejsie, ale da sa to.
Co sa tyka kariery, nikde nie je napisane, ze nemozes mat dieta aj karieru. Ak mas vypomoc od starych rodicov, pripadne inu pomoc, tak vsetko ide. Mozno to bude zdlhavejsie ako bez dietata, ale ten cas za to stoji. Drzim palce, cas ide a deti rastu, ak Ti bude niekedy tazko, nevzdavaj sa, pride nieco ine mozno lepsie ;)

taktotedanie
30. apr 2025

Vsetko co si vymenovala sa udialo..ak to nejaka matka dokaze k tomu vsetkemu ustat za mna klobuk dole
Ja robim co mozem 😂 a mam pocit, ze to je malo..ale nemenila by som rozhodnutie stat sa matkou napriek tomu vsetkemu

netoppierka
30. apr 2025

Ak budeš mať dieťa, čo ťa nechá vyspať si vyhrala. Môžeš navariť, ísť aj sama na wc. Ráno si dať kávu, budeš Happy. Aj nákup bude super. Mám to tak. Ale ak to bude opak.....to bude konečná.
Hlavne si s mužom vyjasni že chceš aj ty čas pre seba.

lenjaja84
30. apr 2025

Ano je to tak popravde ako pisete, ale spolocne sa to da vsetko zvladnut, realita je trosku ina,nez len prizerat sa na krasne babatko, ale ma to svoje caro

mischy00
30. apr 2025

Hlavne nezabudni zapájať aj otecka, aby to potom u vás nevyzeralo nejak takto 🙂👇

stephania0987
30. apr 2025

Mám takmer ročné dieťa, pre mňa je najhorší ten pocit samoty cez deň keď je manžel v práci, nemáš sa akým porozprávať, zasmiať, nič. A tak isto mi manžel chýba aj ako životný partner, chýbajú mi naše prechádzky rozhovory, obľúbené hoc aj úplne bežné činnosti ako spoločne teplé raňajky cez víkend či rozhovory v posteli pred spaním atď....všetko sa točí okolo dieťaťa cez den, a večer už odpradávna do postele spolu s dieťaťom.

galganka
30. apr 2025

Po narodení dieťaťa? Nemusela som chodiť do práce. Celý deň sme si mohli robiť "čo sme chceli". Hej, v dvojici, či neskôr trojici, sprcha pod dohľadom, záchod pod dohľadom, ale žiadne plánovanie každého dňa, keď som chcela, boli sme vonku od rána, do večera, obedovali sme na piknikovej deke, v strede týždňa sadli do auta a išli na výlet... Hej, občas som mala akútny nedostatok spánku, lebo taký prehodený režim, to je chuťovka, ale prišiel víkend, nastúpil tata a dohnala som zameškané, na kopu podujatí ske išli tvrdiac, že kvôli deťom a vybláznili sme sa tam aj my, predtým by som neverila, akú dlhú a obšírnu debatu môžeme mať v manželstve na tému 💩 a sopľov, teraz to bola rutina... 😂 A kávu, tú neviem posúdiť, lebo tú som nepila ani predtým. 😂

lenjaja84
30. apr 2025
@stephania0987

Mám takmer ročné dieťa, pre mňa je najhorší ten pocit samoty cez deň keď je manžel v práci, nemáš sa akým porozprávať, zasmiať, nič. A tak isto mi manžel chýba aj ako životný partner, chýbajú mi naše prechádzky rozhovory, obľúbené hoc aj úplne bežné činnosti ako spoločne teplé raňajky cez víkend či rozhovory v posteli pred spaním atď....všetko sa točí okolo dieťaťa cez den, a večer už odpradávna do postele spolu s dieťaťom.

@stephania0987 tak veru,ako pisete,no verte mi ked bude dieta vacsie,aj viac lasky, dieta bude komunikovat s Vami a aj dost rozumne v cca 4rokoch 🙂🙏

aliaray1
1. máj 2025

Za mna nam ziadne z deti vztah nepokazilo. 1.sme mali v r.2022, je r.2025 a cakame tretie 😂. Nemame ziadnu pomoc, ani babky, tetky... 1.sme mali v mojich 37 rokoch, ziadne z deti nie je v institucii, starsia nespi cez den uz vyse roka, mladsia ma 9 mes a som v 1.trimestri. Je to obrat o 180, no u nas v dobrom. My sme s manzelom vsetky zmeny, ktore nam deti prinasali doteraz brali ako vyzvu spravit veci lepsie. Nikdy sme nikoho nebacali, nebodaj bili a ani nevrieskali. Kavu si vypijeme v pohode, dokonca nase zlaticko mi ju (vlaznu lebo ja pijem taku), nosi z kuchyne uz od 2 rokov.
Pri 1.dcerke (prave mala 3r) bol 1.rok najtazsi...brala som to vsetko velmi pedantne. Uvolnila som sa, manzel je pohodak a milujuci laskavy muz, a ide to jedna radost. Dokonca uz konci VS a ja pomaham s diplo.
Nase "tajomstvo" ako to zvladnut je laska, podpora, pevne nervy a manazment...bez toho by sme sa tu zdviveli a scvokli. A 1.rok...len vydrzat.

karolinkaaaa005
1. máj 2025

Je na tom niečo pravdy , na začiatku to je také všelijaké a áno deti budú stále za tebou ale čím väčši budú tak lepšie bude .... unas boli prekážky zdravotné - ja vtedy ako prvorodička som sa bála všetkého , stresovala , potom sa to ustálilo syn trošku podrástol , s mužom tiež kopu hádky boli :D... Teraz po 7 rokoch som zistila že nám to práveže vzťah veľmy spevnilo ale že veľmy ako nikdy predtým ... Teraz máme ešte 16mesačnu a v pohode všetko , môžem povedať že sme šťastna rodinka , stalo to zato , mám pocit že čím všetkým sme si prešli nás to viac spojilo , časom sme dostali aj viac rozumu obaja :D deti nemôžu za nič to je to najkrajšie na svete , tak ako je to s deťmi ťažké zároveň je to niečo nádherné neskutočná láska <3

katarkka
1. máj 2025

My mame 3 dcery- 5, 8 a 9 rokov a nic lepsie sa nam v zivote nemohlo stat 🙂 A to mi povodne bolo v 20tke povedane, ze deti mat nikdy nebudem. V tom case som zacala pracovat, stal sa zo mna totalny workoholik, takze prva dcera nas brutalne sokovala. Cele tehotenstvo som lamentovala, ze co robota, ktoru milujem?! Zo dna na den som zostala na rizikovom. Takze mega zmena pre mna! Ale ked sa narodila, zrazu bum! Priority sa totalne pomenili a zrazu som bola dobrovolne doma viac ako 9 rokov a ver alebo nie, o mne by to fakt nikto nepovedal 🤣 Drzim palce! Neboj, zivot sa narodenim deti naozaj nekonci. Neskutocne rychlo rastu a ani sa nenazdas a zasa budes niekde otrocit a spominat na stare dobre obdobie materskej 🙊

greywolf
2. máj 2025

To zvladnete ako my vsetci. Drzim palce. A tie co si nedokazu vypit teplu kavu to su tie tipy co maju cas na FB, modreho kona, intagram a realny zivot im unika. 🙂

majlo1234
2. máj 2025

Ty sa zmenis. Aj zivot sa zmeni. Aj vas vztah. Ale nenusi to byt k horsiemu. Niekedy je to tazke, ale je to aj ta najviac naplnujuca vec pre mna. A to ja niensom zrovna matersky typ

petrapavlikova357
2. máj 2025

Blbosť,všetko je super aj keď nieje zas príde iný deň ešte lepší.Je to úplne niečo iné skvelé aj keď niekedy siaham na dno mojich nervov ale to dieťa je úplne to najlepšie z Vás.A druhé som zvedavá co nás čaká zatiaľ len pisti ako čajník na horúcu vodu ale nemenila by som ani za svet.Mala som skvelú prácu snáď ešte budem pokračovať,a cestovať cestujeme len viac nabaleni a nás vzťah je myslím oveľa pevnejší.Uzivame si volne chvíle keď máme 1 druhého.
PS:studená kava je na krásu, vytaz zo všetkého najviac a po zlom dní bude zas krajšie ráno a lepší deň uvidíš je to jazda 😉

danieli
2. máj 2025

Nastastie sa nic z toho nestane naraz vsetko a zo dna na den, zmeny prichadzaju pomaly a su postupne, mnohe prijemne a pekne a naviac pamat ma taku super funkciu “spomienkovy optimizmus”, cize na to priserne pomerne rychlo zabudnes, na vela veciach sa neskor zasmejes a pamatat si budes hlavne to pekne, zivot s detmi je vesela horska draha

Strana
z2