Ako sa zbaviť myšlienok na tretie dieťa?
Ahojte, mam uz velmi dlhu dobu myslienky na tretie dieta. Zaroven viem, ze je to zly napad: manzel uz ma vek, nemame pomoc od rodiny, do domu sa akurat zmestime a nemame dalsiu volnu miestnost na izbu pre dieta, casovo stihame tak tak, financne mame priestor teraz cestovat ale s troma detmi by sme na dovolenky ako teraz (exotika, spoznavacky) mohli zabudnut. Otazka znie, ako si tretie dieta dostat z hlavy? Da sa to vobec? Podarilo sa to niekomu? Ja uz som 2 roky v praci po RD a ta tuzba neustupuje.
Tak nestresuj 😂 ja som si povedala, že do mužovej 40tky to musíme stihnúť.
Človek mieni...
Ja mám o 13 menej :D
Do mužovej 45ťky by to bolo podľa mňa v pohode.
Známy sa stal otcom v 60tke čo už je...no.
@ibatanecnica Keby som zostala sama tak ani s dvoma by som to casovo nezvladala. To je realita. Museli by sme radikalne osekat nase aktivity.
Ja mam inak konickov vela - chodim na anglictinu, beham, bicyklujem, citam knihy, do toho aktivity s deťmi, casto vylety, cestujeme. Ja sa snazim zaplnit si ten cas maximalne a stale si zdovodnujem v hlave preco tretie nie.
Tak si kupoe mačku alebo psa
@nyphadora macku uz som hovorila muzovi, ze chcem. Moc sa netvaril ale teda, ze ok. Akurat sa bojim, ze nakonec budeme mat macku aj decko 😂
vekovo ste na dieta uplne ok podla mna 🙂 skus sa porozpravat s muzom... tuzbu len tak nezastavis..
Poradit ti neviem, ale aspon ta podporim, ze v tom nie si sama, som v uplne identickej situacii. Este aj s tym cestovanim a vsetkym, co si popisala. Asi mam trocha mensie deti (3 a 5) a v praci som este len tri mesiace. Uz som sa nevedela dockat, kedy sa vratim do prace, materskej som uz mala dost. Uplne si uzivam, aki su uz moji synovia partaci, cestujeme vela a daleko a je to s nimi super, zacala som chodit von, s kamoskou do kina, cvicit a “znova zit”. Byt mame tak akurat pre dve deti. Nie je ani jeden rozumny dovod na to, aby sme mali tretie dieta a skomplikovali si opat zivot. A napriek tomu si neviem pomoct a stale na to myslim. Moja dobra kamaratka pred par tyzdnami porodila svoje prve, ked som ju videla ako jej rastie brusko, teraz ked vidim to male babo, tak je to este horsie 😀len u nas je to umocnene este aj tym, ze manzel by aj chcel, deti by chceli tiez, kazdu chvilu lietaju doma poznamky o dalsom surodencovi. Len potom pride ta realita, stale niekto chory, problemy vykryt to v robote, pomoc od rodiny-babky este ako tak zvladaju postrazit dve deti, tri by uz nedali. Zase von z prace na rodicaku, potom si hladat novu pracu po x rokoch doma, uz by som asi osprostela nadobro. Kupovat vacsie auto, obmedzovat starsie deti a vsetkych kvoli babatku. No, nakoniec si vzdy poviem, nech nevymyslam, ze mame toho tak akurat, aby sme to zvladli v normalnom dusevnom zdravi. Len ja uz mam po 35ke, takze moc aj tak spekulovat nemozem.
@lucilaines och to mate naozaj podobne ako my. Ja mam malinko starsie deti - za chvilku 7 a 4. A tiez by strasne chceli surodenca. Casto od nich pada otazka preco nemame este jedno babatko. Ale oni samozrejme nevedia ako by nas to obmedzilo, vidia iba u kamaratov babatka tak chcu aj oni. A moj manzel keby mu poviem, ze chcem este jedno tak on na to na 100% kyvne takze to s nim nechcem ani preberat. Radsej by som nejako utisila tu tuzbu v sebe 😏
tak pokiaľ ste všetci zdraví, nemáte finančné problémy, ľahšie sa do toho ide. Človeka nič nebrzdí. Ja som chcela min. 2 deti. Ale u nás bolo všelijako. Raz u mňa v práci na výpoveď, potom u manžela, keď sa to utriaslo, tak svokra skončila na onkologii, potom mama, keď sa aj to vyriešilo, tak dcéra ochorela, kolotoč hospitalizácií, behaní po lekároch a to nielen v rámci mesta. Nevedela som si predstaviť mať vtedy druhé dieťa, tak sa to odkladalo a zrazu som mala pred 40tkou, tak som si povedala, že to už necháme tak. Boli sme zo všetkého aj vyčerpaní. Aj fyzicky, psychicky aj finančne. Bola som rada, že som mala prácu, kde mi tolerovali časté hospitalizácie a behania po dr. Postupne sme sa všetci popodávali dokopy a mohla som začať na sebe pracovať aj v práci, ísť do školy, lepšie zarábať. Potom sa vyskytli zase rôzne intolerancie a tak teraz zase zvažujem zmenu, kvôli určitým okolnostiam, nech človek lepšie zarába. A nemusím brať ohľad na to, že mám ešte školopovinné dieťa. Lepšie sa mi rozhoduje. Či je to lepšie, alebo nie, ťažko povedať. Možno to tak malo byť. Ak by toto všetko nebolo, tak o to druhé by sme sa pokúsili. 3 už nie. Ale mám kamarátku a jej muž tretie nechcel tak si kúpili aspoň psa. A nakoniec usúdili, že dve sú dosť, teraz im študujú na výške, tak tiež majú čo robiť. Aj keď deti brigádujú, predsa len, na všetko to nestačí. Držím palce, nech sa dobre rozhodnete a nech ste hlavne zdraví.
Citam tuto doskusiu z januara a nieco podobne prezivam 🙂 ta tuzba mat este babatko je neskutocna aj ked to rozumovo nedava uplne zmysel. Mozem sa opytat ako to dopadlo u vas? Zmenilo sa nieco za tych skoro 10 mesiacov alebo ta tuzba nejako opadla?
@zuz1177 ahoj, my sme nakoniec do toho skocili po hlave a cakame tretie babatko. Ak všetko bude v poriadku, v maji nam pribudne dalsi clen rodiny 🥰
Aj my cakame v maji tretie 🥰 mozno sme spolu aj v majovkach. Inak ani ja som sa nevedela rozhodnut. Povedali sme si v lete, ze nech osud rozhodne. Ze ked sa do konca roka podari, tak mame mat a ked nie, tak to nebudeme riesit a asi mame byt styria. No a podarilo sa ☺️
@ysseba ja som si tiez dala limit do konca roku a ked to nevyjde, ze kasleme na to 😂😂 Vyslo to hned prvy mesiac 🤷🏼♀️ Asi to tak malo byt.
A prvé dve máte čo? Chlapcov?
Jeeej dievcata, tak gratulujem 😊 asi to tak naozaj malo byt ❤️

@medda_beda ja mam o 10 menej 😅