Ako sa zlepšil váš život k lepšiemu po narodení prvého dieťaťa?
Ahojte 😊 iba tak ma zaujimaju vaše skúsenosti ,možno potrebujem trošku motivovať a povzbudiť. Mám 20, krátko pred pôrodom a nejak som sa prestala tešiť,alebo skôr sa ma zmocnili obavy.
A prečo by neexistovalo?! Ja som s partnerom uz 19rokov a teda nemam dovod ani nic ine riesit ze s ním nebudem ďalších 20....Uz ked takto rozmýšľas na co si vôbec robíš deti s niekým s kym necakas a neveríš ze budes do konca života....
Tak je to velka zodpovednost, pre materstvo sa musis rozhodnut, ze budes ta najlepsia mama, pre dieta je prve a hlavne stastie ze je milované. Starostlivost o neho bude rozvijat aj Teba, budete sa ucit obaja spolu. Teda tak by to malo byť. Dieta bude potrebovat hlavne najviacTvoju lásku, Tvoju pritomnosť nielen fyzickú, budete si spolu budovat vztah, podla ktoreho dieta bude v zivote reagovat a mat podobne vztahy ako bude vas spolocný vztah, prvy vztah..vztahová vazba. Niekedy to neni lahke len tak ju vybudovat.
Ja som OO mala rovnako. Rodila som 2 týždne pred 21.. Mala je moje slniečko. Po 10tich dňoch som ostala s nou sama. Nemenila by som. Je nám omnoho lepšie ako so zavistlivym ex. Dokonca už som bola aj na rande :D ale ne ako tiež som sa bala, alw tak učíme sa na vlastných chybách a aj keď nie som dokonalá mama, malá ma miluje a nabudúce to spravím lepšie.. Je trosku uplakana ale to je len obdobie :D
Ale ved mozes chodit s dietatom na vylete,spoznavat miesta,krajiny len sa toho netreba bat. Ja naopak lutujem,ze som vela pocestovala a chybali mi tam deti. Vzdy si hovorim,ake by bolo super byt tu s detmi a co vsetko by som im poukazovala. Nic si nezmeskala s detmi je zivot skvely.
@11iva11 vidis a ja od 20tky snivam o dietati,len nebol vhodny partner. Vzdy som chcela deti v skorsom veku,to je o nastaveni mysle. Niekto je zrely skor a niekto neskor. Vzdy som bola vyspelejsia,kamosky riesili kde je aka disko,mna zaujimal rodinny zivot a tym som bola cudacka a urcite ma aj lutovali,ze ta chudera sa musela zblaznit 😀
@simuskaaa123 aj ja presne porodim 2 tyzdne pred 21 😘🙏
@marca12 mna vzdy zaujimalo kde je aka disko ale zase rano som sa vzdy zobudila, sama v byte...a pytala som sa seba ze naco to bolo vlastne dobre, minula som peniaze, je mi zle a hlavne sa zobudzam SAMA a v depresii pretoze tie diskotekove kamaratstva stoja za viete čo 😊 takže preto je podla mna super mať rodinu. Teda aspon v mojom pripade kedze som nemala nikdy spolocnost uprimnu
Z tých pozitívnych veci bolo prvé pôrod. Bol bez akýchkoľvek zásahov a ja som sa po ňom cítila, akoby som sa stretla s nejakou vyššou silou ci čím a tie dni potom som bola ako na nejakých najlepšich drogách bez toho aby som si nejaké musela dať 😁 lepšie než hocijaká párty 🤭
Od toho momentu som sa cítila spojená s ostatnými ženami, je to taká univerzálna vec, čo ta spojí s inými matkami z hocijakej kultúry. Pri cestovaní sa ľahko stretávajú ľudia a nadväzujú kontakty vďaka dieťaťu. Naučila som sa nemarnit čas prokrastinaciou a vybaviť viac vecí. Človeka to dieťa dosť obohati, čo sa tyka osobného rastu podľa mňa. Musela som sa tiež popasovať s nejakými problémami z minulosti, ktoré človek ani nevie, že má, dokým nemá dieťa. Pozitíva prevyšujú nad negatívami
@bluka2 waau tak to som este nepocula to si asi jedna z velmi mala čo sa tak citila po porode 😁 ja budem urcite ako zbity pes, ano nato sa spolieham ze si konecne najdem nejaku normalnu kamaratku s babom na kavicky 😏 moj jediny kamarat je moj partner a jemu sa tiez neda vzdy povedat vsetko, neni zena 😁 a ked sa obratim tu na MK tak vacsinou mqm este vacsiu depku ako keby som sa bavila sama so sebou🤣
Aj tu na MK nájdeš nejaké skvelé baby. Nenechaj sa odradiť 😁 a nech ti to vyjde čo najlepšie!
Tiez si myslim,ze rodina je vsetko. Mozme robit cokolvek,ist kamkolvek,ale ak nemame rodinu sme prazdny.
Poviem ti ze môj život sa úplne zmenil. Nastalo veľa povinností a veľa radosti a lásky. Ja som mala prvé v 28 a druhé 33. V 23 som už mala odzurovane. Len škoda že som tie deti nemala do 30.tky ako som to vždy chcela,ale život to zariadil inak. Ale nič nelutujem. Deti tu dajú úplne iný rozmer života. Ja keď sa na ne pozriem, vidím nás dvoch s mužom, nás tam vidím a našu lásku. Vážne je to krásne. Ale niekedy mi chýba trošku viac voľnosti. Ale to tiež príde tak o tri roky, hádam 🤣
Neboj sa. Cítiš sa úplne rovnako, pôrod sa blíži, tak to celé naberá skutočnejšie kontúry. Dieťatko je dar, ano, bude to náročne, ale aj krásne. A to, ze budeš mat babo, neznamená, ze nemôžete niekam ist, ale uz nie vo dvojici, ale v trojici. Vela záleží od toho, ako sa budeš na to pozerat, ked zaujmem postoj, ze sa nikam nedá ist, lebo mas drobca, tak nepôjdeš. Neviem ci rozumieš co ti chcem povedat... hlavne, ak je rodina ti ochotná pomôct, pomoc príjmy, hlavne po pôrode to bude masaker, budeš unavena, ubolena, nechaj sa obskakovat a ty spi a venuj sa drobcovi. Mas 20 rokov, určite to uz nebude behánie po diskotekach, ale nic ti neujde, skús sledovať na instagrame spevácku Máriu cirovu a uvidis ako zbožňuje svoje deti a ako sa maju krásne, tak isto lucid so svojou dcérkou, skús sledovať ľudí, kt ta môžu inšpirovať a nadchnúť. Mamičku je byt náročne, ale uvidis ako budeš obdivovať svojho drobca ked sa prvý krát usmeje, ked sa mu podari otočiť na brusko, ked budeš mocť bozkávať jeho jemnučká licka a v noci min 3x vstávať 😄😂 ale nie, žartujem, jednoducho ak si stotožnena s rolou matky, zvládneš to, hlavne je, ze chces...
@eternity24 čím je zaujímavá Lucid?veď dieťa nechcela zvažovala potrat a dcéru jej väčšinu dní stráži mama a fotky na IG sú akurát promo, ale dcéru určite miluje o tom niet pochýb.
Ze zlepsil? 😀 😀 😀 😀 ale nememila by som
@luccija zvažovala potrat, pretože dcérka mala byt tažko chora az opakovane testy ukázali, ze nebude a to je úplne jedno, je to jej súkromná záležitosť a vy nemáte právo ju odsudzovať pokial ste neboli v jej koži. Inspirativna je tým, ze ju vychováva sama, a ze ju miluje, ma s ňou rozkošné videá kde vidiet ake su detičky úžasne a to hreje pri srdiečku kazdeho, ked vidí radost v detských očiach ... a uviedla som ju iba ako príklad niekoho kto ma dieťa a je a ním stastny, ak máte susedu kt ma dieťa, môžete sledovať ju, alebo vašu sestru, ak ju máte a má deti... bolo to myslelne tak, aby ste sa inspirovali niekym kto tiez ma deti...
@11iva11 akože ročníky 88-92 sú 20 ročne žaby? To som nepochopila.
Každá jedna znás, ci keď mala 20 ci 30 ci 40 mala zmiešané pocity co bude. Treba "žit" aj s dieťaťom, život nekončí. Len to bude trochu iné. Hlavne zdravíčko nech slúži. Bude Vám veselšie, niekedy možno aj do plaču ale ten úsmev a objatie Ti všetko vynahradí.
A to či budete alebo nebudete spolu sú hovadiny. To nám nikto nezaručí ci sme si vybrali dobre.
@eternity24 také videá ukazujú to pozlátko nie realitu😀nie nevyspanost, bezradnosť, mastné vlasy a zhltnute jedlo.A potom sú ženy frustrované od toľkej dokonalosti
@luccija 🤦🏻♀️😀😀zjavne si nerozumieme.
A kde je napisane ze ked sa ti narodi dieta uz si nic neuzijes a nikam nepojdes? Prave naopak s detmi som si zacala zivot ovela viac uzivat.... Kazdy mi hovoril ved pockaj ked sa dieta narodi zamava to aj vasim vztahom..... A vies co? Zamavalo ale k lepsiemu aj napriek predbenym nociam a nevyspatosti... Jasne ze zurky na dovolenkach skoncili pri detoch ale radost v detskych ociach z postaveneho hradu na plazi ci spolocne skakanie na trampoline a navsteva zoo ci Len tak kreslenie kriedou po chodniku alebo blaznenie sa v cerstvo opadanom listi a skakanie po kaluziach nikdy nebola taka super zabava ako bez deti
@h2 mozno tomu neuveris ale my tiez 💏💏
Zabava ako s detmi sorry blbne mi klavesnica
@daganov no o plnohodnosti zivota sa ale nebavíme, to nema so stastim vela spolocneho. Plnohodnotneho zivota je teraz malokto schopny, vacsina ludi ani nevie co rozlisit co je hodnotné. Stastie nezavisí od toho ci zijeme plnohodnotny zivot. Vsetko to je len o laske a priamo umerne k bolesti.
Ahoj, ja som sa cítila rovnako, bola som síce staršia ale tiež som bola taká dosť párty žena. Nikdy nezabudnem na to, ako som ležala v pôrodnici a myslela že môj život skončil. Je to ale veľký omyl 🙂 samozrejme, že bude bábätko, bude aj väčšia zodpovednosť, ale teraz má maly rok a pol a to super. Chodí s nami, cestuje, bola som už aj sama s kamoškami na víkend v Španielsku. Tie prvé mesiace to môže byt zložitejšie kým si na seba zvyknete, a hlavne môže plakať a ty ani nebudeš tušiť prečo .. ale všetko prejde,. Každopádne s dieťaťom život určite nekončí 🙂
@jajko22 šťastie je hlavne o nadstavení. Ak sa môj život približuje mojím predstavím, ak ma to čo robím a ako to robím, robí šťastnou, nemám dôvod šťastnou nebyť. A samozrejme každý uznáva iné hodnoty, ak niekoho napĺňa život v rodine plnej detí, je to v poriadku, ak sa niekto rozhodne žiť bez detí, venuje sa napr. výskumu a je tak šťastný, zase je to v poriadku, je to jeho rozhodnutie.

Zalezi ake budes mat miminko. Niektore spia celu noc a niektore pomenej 😀 Prve mesiace robis osobneho "otroka" 😅 dieta zavresti a uz letis - jedlo, plienka, pomojkat, uspat, zabavat 😂 Ale potom sa zacne usmievat, nieco blabotat, ukazovat ... Vyhoda je, ze rodis teraz. Na vianoce ti nepochybne po styroch nabehne k stromceku a rozbije najblizsiu gulu 😀 Na buduci rok april/maj uz bude asi chodit, mozes mat odrazadlo alebo nieco, ist vonku v lete na piesok ho posadit. Ani nebudes vediet, ako to ubehne.