icon

Ako ste dospeli k tomu, že chcete tretie dieťa?

27. feb 2023

Ahojte
Tie, čo máte viac detí, ako ste dospeli k tomu, že chcete tretie dieťa? Ja mám momentálne dve, starší syn má 3.5r a mladší má rok. Ja budem mať tento rok 36 rokov. A bije sa to vo mne, či mať, alebo nemať ešte jedno. S ohľadom na vek je to asi teraz, alebo nikdy.
Sme na tom finančne dobre, bývame v novostavbe so záhradou, máme hypo, ale nič hrozné. Deti sú zdravé, ak nepočítam nekonečné sople zo škôlky. My s mužom sme tiež zdraví a vieme si predstaviť mať ešte jedno dieťa. Dnes som triedila veci po chlapcoch a prišlo mi to veľmi ľúto, ako rýchlo rastú.
Na druhej strane, už som 4 roky na materskej. Ak by som si ju predĺžila o ďalších x rokov, môžem sa asi rozlúčiť s kariérou. Mám už aj dosť vysoký vek na dieťa. Už s druhým synom bolo tehotenstvo vyčerpávajúce. Neustále sme v zhone a obdobia vzdoru, nejedenia a soplov nám už dosť vadia. Nehovoriac o tom, že sme 4 roky neboli na normálnej dovolenke a všeobecne, cestovanie s deťmi kamkoľvek je katastrofa. S mužom mimo detí nemáme skoro na nič čas, niekedy ani sami na seba. Už by som si aj vedela predstaviť troška viac kľudu. Ak by do toho prišlo ďalšie bábätko, tak skoro by sme sa kludu nedočkali. A aj finančne by to bolo horšie.
Ak ste aj vy mali takúto dilemu, ako ste sa rozhodli a neľutovali ste to?

Strana
z2
luciah187
27. feb 2023

@14janula14 nech sa podari 🍀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
luciah187
27. feb 2023

@sazumak tak tak 👍

dankagirl
27. feb 2023

@makakova ja mám 41 a čakám svoje vytúžené 4 a to nie som 100% staršie deti majú už svoje
Vďaka bohu za manžela sme na všetko dvaja
A všetko je v hlave
Ako sa nastaviš
Maly sa národi v konec apríla v juli ideme Tatry a v auguste Chorvátsko
Nikdy nám malinké babo ani naše deti nebránili žiť ,cestovať ,dovolenkovať

basska_b
27. feb 2023

Ja som na materskej 5 rokov a veru budem dalsie 3. Teraz mam 31. Myslim si, ze co sa tyka kariery, este mi nic neutecie, nasliapla som si to dobre, tak uz len pokracovat. Alebo uplne zmenit odbor. Mam matfyz, viem 5 cudzich jazykov, firmy by o mna mali zaujem. My sme vlastne 3 deti chceli od zaciatku, dve mi proste pridu malo, staci, ked maju zle vztahy, rozdielne povahy a uz idu od seba, nepohraju sa... v kazdom dietati vidim uzasny potencial a ma moznost byt uzasny clovek a zmenit svet...

luciah187
27. feb 2023

@nevenka krasne 🌸

u2jana
27. feb 2023

@mamula20
Prepac, ale nejak nechapem tuto tvoju vetu “ Najstarsi mal vyse roka,ked som uz citila,ze ma tak uz moc nepotrebuje ”
Akoze ta rocne dieta az tak moc nepotrebuje? Keby to povies o 10 rocnom, ale o rocnom?
Toto je fakt o tom, ze kazdy to berie inak, kazde dieta je inak narocne.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
reanda
27. feb 2023

@u2jana a co na tom nechapes? pise, ze ona to tak citila.. zaroven napises, ze kazdy to ma inak, ale nechapes, ked ona to citi tak, ze rocne uz ju tolko nepotrebuje?

luciah187
27. feb 2023

@mamula20 ano nas maly bol tiez taky, sestricka sa mu narodila ked mal necele dva roky, strasne bol samostatny a pokojny, mohla som sa viac babu venovat. Uplne to chapal.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
blonde_bella
15. nov 2023

Baby ako ste sa nakoniec rozhodli?

maryetta
15. nov 2023

Po dvoch detoch som to brala ze. Tretie bude alebo nebude. Nijak sme sa ani nebranili ani sme to zase mesiac co mesiac hufne neskusali.
Prislo to proste “same”. Bez spekulacii kedy.
A pri nom som si povedala vlastne to iste. Ze keby…. Este jedno zvladneme. A ja som uz v 32.tt.
Ale tak zase…. Ja to beriem ze si odrodim a pracovat budem kym neumriem 🙂 lebo sa dochodku asi ani nedozijeme.
Takze u mna nejaka “kariera” nie je nejaky piedestal. Beriem to ze kazda robota je potrebna a kde pojdem robit tak budem robit. Vzdy som chcela rodinu. Teraz som mlada. Zdrava tak toto je teraz pre mna/nas prioritou.

basska_b
15. nov 2023

Ja som praveze vzdy vedela, ze chcem aspon tri, lebo dvaja ked su, tak si nemusia sadnut povahy a zaujmy a potom budu cely zivot jak macka a mys. A proste pri troch su tie konstelacie rozne a moze z nich byt dobra particka, co bude drzat spolu cely zivot. Som momentalne na materskej 6 rokov a este 2 roky budem (nie som zastanca davania 1.5rocnych deti do jasli). S karierou sa nelucim, lebo mam len 31 rokov a aj na materskej som stale v kontakte s firmou a robim pre nich na dohodu na takych lahsich ulohach. Oni ma chcu zobrat naspat, tak dufam, ze potom nabehnem. V tvojom pripade by som ti navrhla, ze ak to tak citis, chod do toho. Ale priprav sa na to, ze nebudes moc stihat a casu na seba budes mat nula nic

luciah187
15. nov 2023

@maryetta ja to mam uplne podobne

basska_b
15. nov 2023

Jezis, sto rokov stara diskusia a nasla som tu aj svoj vlastny koment 🤣

luciah187
15. nov 2023

@basska_b ten cas na seba je jedine, co mi chyba, praca vobec 😂

luciah187
15. nov 2023

@basska_b nevadiii