Ako ste sa pomestili s tromi deťmi?
Mame klasický byt , trošku väčší.. no 3 izbak.
Auto ani male ani veľké ,5miestne. Túžim este po jednom dieťati, teraz mame 4r,1,5r.. lenže neviem,ci by sme sa pomestili? Je naozaj nutnosť kupovať nive auto a riešiť hned nové bývanie? Pri 5clennej rodine?
Ahoj!My sme boli traja v jednej izbe (dievča a dvaja chlapci, vekovým rozdielom 3 a 4 roky , ja som bola stredná) v malom trojizbáku(63 metrer štv. aj s balkónom), keď sme boli deti, a ver mi, že žiadna ujma na psychickom zdraví sa nekonala, prežili sme v šťastí a v láske a hlavne sme sa naučili prispôsobiť sa, len dnešní ľudia sú už tak hákliví na všetko... a čo, keď budú staršie tie deti, veď aj na intrákoch tak bývajú študenti a nikto sa nesťažuje, že nemá súkromie. A medzi časom aj tak deti odídu študovať, možno už na strednú ako moji bratia.
@sono2 prečo chybu? Píše že má dve deti 4r a 1,5r.. 5miestne auto a 3i byt..
@jana_eyre_2 jaj, ja som to čítala ako tri deti.
To neni problém v tom prípade.
je to od nastavenia rodiny, niekto potrebuje viac sukromia, niekto nie a staci mu byt, urcite sa tak da fungovat aj v trojizbovom byte, ak nemate nejake velke naroky na sukromie, nejake konicky specialne, nejake zravotne obmedzenia, tak to ide, v minulosti naozaj v malych domcekoch ludia vychovali 4 deti, mnohi aj vystudovali a boli mozno lepsi ludia ako dnesni individualisti
Inak baby, preco tu vsetky splietate internat? Z monica kamosov z detstva NIKTO nebyval na SS na intraku a na VS len niektori. Väcsina z nas zila este aj pocas VS doma u rodicov. Riadit sa este perd narodenim dietata tym, ze pojde o 15-20 rokov na intrak / alebo nepojde, je uplna hlupost. Ja osobna, SS a VS ziany intra, byvala som doma, brat isiel na itrak az na VS. Co sa da "kalkulovat" su jedine financie. Ked ledva uzivim 2 deti a uz s tymi dłoni sa tlacim na minimalnom priestore, tak si "neporidim" dalsim 2-3-4. To co z deti o vela rokov bude, kam pojdu a ci vobec pojdu, sa neda predvidat.
Mam 35r. som z 3 surodencov. Byvali sme v 3izbaku. vekove rozdiely: ja1r. sestra 4r. a brat 5r. Kym nesiel brat na VS, boli sme vsetci v 1 izbe a nam sa to pacilo. Aj dobre vztahy boli aj sranda. Jasne, ze sme tam nahati nechodili, ale az take horory sme z roho nerobili. otocili sme sa chrbtom a bolo. A aj tak sme neboli od rana do becera v izbe. vsetci sme mali skolu, potom vonku a akurat sme sli spat vsetci. N to nevadilo a u vobec nemam ziadnu traumu alebo co. praveze rada spiminam na to obdobie...
To este za mojej ery bolo OK 🙂 za ery mojej starej mamy bolo, ked byvali 5 v 1 izbe a nie v 3i.byte.... chapes. Clovek sa rychlo prisposobi lepsim podmienkam. Auto pri 3detoch menit nemusis. ak by bol problem s batozinou, kupite rakvu na strechu auta.
Ja som bývala ako dieťa v spoločnej izbe so sestrou (dvojickou). Dokonca aj ako dospelé sme chvíľku spolu bývali v podnájme. Vôbec mi to nevadilo. Keď už sme sa rozdelili aj sme si poplakali. Teraz spolu pracujeme aspoň v 1 kancelárií. Záleží od povahy a vzťahov medzi deťmi. Teraz mam 2 deti 8 a 4 roky. V ktorej izbe som ja tam sú aj deti 😁 súkromie žiadne. Starší sa bude pri mne učiť v kuchyni darmo ho pošlem do izby... Mozno v puberte sa to zmení....
Úprimne nie.
Mame tri deti a menili sme byt z 3i na 4i a auto z 5 miestneho na 7 miestne. Pri uceni mala najstarsia problem, lebo dvaja mladsi vyrusovali.
Dobrych ludi sa vzdy vela zmesti aj na malom priestore, tych zlych sa vela nezmesti-lebo aj dvaja zli ludia si dokazu robit peklo na zemi a byvat mozu aj niekolkopodlaznej luxusnej vile.....
Ja som z troch detí, cize 5clenna rodina a vyrastali sme v dvojizbaku.. potom sme sice išli do domu, ale to skôr vďaka náhode. Bolo to samozrejme pohodlnejšie, ale prežili by sme aj v tom dvojizbaku.. ja mám teraz 3 deti a tiež v dome, teraz sú ešte deti spolu v izbe, neskôr budú mať možnosť mať každé samo svoju izbu.. a ajtak nám veľa ľudí hovorí ze máme malý dom 😂 asi je to o nejakom nastaveni. Ak by sme nemali možnosť domu, určite vieme fungovať aj v menšom byte.. ale auto sme teda kupovali 7miestne, využívame ho veľa, chodíme na výlety, kade tade, občas hodíme aj babku do kufra 😂potrebujeme aj kufor a vyuzivame aj strešný box..
Takže máme 3 deti, 3 izbový dom, sú to dievčatá takže majú svoju spoločnú izbu a tak to aj ostane do dospelosti 🙂 auto sme mali nové 5 miestne. Keď mala mala rok sme kúpili 7 miestne. Dovtedy sme vozili vajíčko vpredu, dievčatá vzadu js medzi nimi. Rodinu mame cez celé Slovensko a veľa krát som tak cestovala a bolo to úplne v pohode...neskôr bolo vajco vzadu ,ja medzi nimi a stredná sedela vpredu v sedačke...bolo mi to proti srsti ako sa vraví. Takže kúpili sme nové 7 miestne a to staré sme 4 ročne predávali 🤣 no ale teraz je to super. Konečne ja sedím vpredu a dievčatá 2 v strede a jedna vzadu... je to takto super. Takže byt by mi nevadil ale auto ano...

Deti majú 10, 8 a 3 roky. 😊