icon

Ako ste sa zmierili s tým, že už nebudete mať viac detičiek?

Včera o 12:03

Ahojte,
Som mamičkou dvoch krásnych detí. Dievčatka a chlapčeka. Tak ako som si vždy predstavovala. Majú už 4 a rok a pol.
Avšak kdesi vnútri cítim túžbu zažiť to ešte raz. Mala som bezproblémové tehotenstvá a krásne pôrody. Samozrejme nebolo všetko vždy ružové,ale keď si poviem,že sa to už nezopakuje pichne má pri srdci.
Ten pocit keď vidíte dve čiarky na teste, prvýkrát počujete a vidíte srdiečko, prvé pohyby, neopísateľný pocit keď vám dajú bábätko do náručia. .. S manželom sme sa dohodli,že dve deti stačia. Máme sa takto dobre, vieme zabezpečiť sebe aj deťom štandard, ktorý chceme a ja sa plánujem vrátiť konečne do práce, trochu mi chýba socializácia. Všetky logické argumenty a zároveň aj vek sú za to,že takto to stačí,no srdce (a asi hormóny ? 😀) mi podsúvajú myšlienky či by predsa len....
Ako ste sa vy zmierili s tým,že už viac detičiek mať nebudete?

Strana
z2
anonym_1747ac
Včera o 20:06
@saxana000

Tak dobre ze som rovno nakracala na sterilizaciu.

@saxana000 To fakt?

pr85
Včera o 20:07

@anonym_autor Aj ja som mal také myšlienky a to bola žena tehotná s druhým synom. Ale je mi jasne, že viac ako 2 deti mať nebudeme.

saxana000
Včera o 20:30
@anonym_1747ac

@saxana000 To fakt?

@anonym_1747ac ano uplne vazne.dve sme cgceli dve mame. A v ziadnom pripade dalsie nebude .ano bolo to krasne obdobie vsetko super ale nemame ani priestor ani financie ani energiu na viac.tak sme to vyriesili takto definitivne.teda hlavne ja.. za jeden den vybavene a hlavne ziadne hormony ziadny strach co ked nahodou sa stane...ja som uplne spokojna..

anonym_b011e2
Včera o 20:36

@anonym_autor ja túto otázku popravde nechápem… veď ked túžiš ešte po ďalšom dieťatku, porozprávaj sa s manželom o tom, či to tak aj on cíti.. a ak áno, majte aj ďalšie.. Či ste sa po svatbe dohodli, že budete mať dve deti a teraz “idete podľa osnovy” Život prináša každý deň niečo nové. Bráni vám vek, či finančná situácia? Ak nie, tak prečo sa trápiť tým že už nebudeš mať viac deti??

soldi
Včera o 20:47
@anonym_autor

Ďakujem všetkým čo ma pochopili a napísali k veci. Ano možno moja otázka vyznela,že neviem čo od dobroty a že som nevďačná. Tak to ale vôbec nie je, samozrejme,že som každý deň vďačná za to čo mám a viem,že iné by dali všetko za aspoň jedno zdravé dieťa. Toto ja úplne chápem a nemyslím si,ze mi chýba pokora len preto,že rozmýšľam aké by to bolo mať ešte jedno dieťa. Každopádne asi je to naozaj tak,že mi chýba ten pocit, tá predstava ? Neviem. Len som chcela počuť ako sa s tým vysporiadali tie,ktoré to mali rovnako.

@anonym_autor mala som to rovnako. Po prvom, po druhom, po tretom aj po stvrtom. Potom som sa rozviedla a po roku s novym partnerom ten pocit zas prisiel 😀 uz som chapala ze to je len odrb prirody 😀 takze som nepodlahla. Teraz mam 40 a uz by ma na dalsie dieta nikto nepresvedcil.

Strana
z2