Ako to zvládať?

22. feb 2024

Ahojte, ako sa zmierit s tym, ze hoci sa o svojho 3 rocneho syna staram, hram sa s nim (odkedy som sa vratila do prace pomenej), tulkam ho, tak nie som v jeho ociach taka "super" ako tato. Ten sa s nim hodinku denne pohra, vyblazni, ale drviva vacsina starostlivosti je na mne. Ja sa snazim maleho aj vychovavat (nie vela sladkosti, videi-zdrava strava, pohyb vonku, hry), muz mu ovela viac dovoli. Ja som rada, ze maju pekny vztah, ale mrzi ma, ze muz je za toho dobreho, co sa vzdy blazni a ja za unavenu mamu, ktora sa snazi vsetko stihat. Dnes mi maly povedal, ze sa mam polepsit, ze na neho niekedy kricim. Ano, niekedy, ked nepocuva a moc sa besnie a vysvetlovanie nezabera, tak nakricim, ale uz ani neviem, kedy naposledy. Nie je to kazdy den-mozno raz za tyzden. Velmi ma mrzi, ze to takto berie.

mabenn
22. feb 2024

porovnavat sa v rodicovstve s partnerom je cisty nezmysel voci vztahu k dietatu...mama je mama a otec je otec...hrat nejaku sutaz, kto je lepsi nerobi dobre nikomu z vas...ty sa trochu uvolni, pridaj chlapovi viac povinnosti a vaz si svoju rolu, ktoru nielenze tvoj muz, ale nikto iny na svete nevie nahradit

viestta
22. feb 2024

Vzdy je jeden rodic "lepsi" ako ten druhy. Ale to neznamena, ze toho "horsieho" dieta nelubi. A ze sa mas polepsit? Vsak opakuje len to co uz pocul. Ked neposlucha tiez mu hovoris, ze sa ma polepsit. Ty si mu nespravila po voli, tak chce aby si sa "polepsila". Neber to tragicky, tak ci tak ta miluje.

hederamonstera
22. feb 2024

My sme ta istota, to objatie, bezpecnost, proste naruc. Tatinko je zabava.
Ale porozpravaj sa s manzelom o tom, aby to zasa neboli extremne rozdiely vo vychove. Aj on musi byt zodpovedny a aj ty trosku uvolnenejsia

dzejny656
22. feb 2024

Popravde, ja si to užívam že má dcéra "radsej" muža ako mňa. Ked sa hraju alebo ked chce jeho mam aspon cas pre seba. A aj uznávam ze on sa s ňou vie oveľa lepšie zahrat, blaznit a celý ten detský svet mu je proste bližší. On je aj trpezlivejsi, viac jej dovolí, niektoré veci vníma oveľa s väčším nadhľadom. Mne to nevadí, viem ze dcéra ma ľúbi.

minenkak
22. feb 2024

A toto je tá doba , zapáčiť sa dieťaťu,ty si rodič nie kamarát,ty sa nemáš čo polepšovať.Vysvetli mi niekto tuto dnešnú dobu,len nech je deťom úžasné a nič ich netrápi a aby rodičia boli tí čo sa majú prilepšiť a prispôsobiť dieťaťu

nominativ
22. feb 2024

Môj ex je drogovo závislý, v dobrom období si zoberie decká na pár hodín, zavolá...a viackrát som počula moje deti niekde hovoriť, ako je tatinko najlepší. Majú ho idealizovaného, resp.u neho stačí, že s nimi trčí v nejakej diere hodinu alebo ich vezme na ihrisko a idú sa zblázniť. Je to nefér, ale musím sa s tým zmieriť. Viem, že ma milujú.

Sama si pamätám, ako som mame v puberte vykrikovala, že idem žiť k otcovi, lebo je taká a hentaká. (No to by som si pomohla). Ten, čo vychováva je vždy v horšej pozícii.

Už len dúfam, že raz, keď všetok rozum bude tam, kde má byť, pochopia to. A že prežijeme pubertu. :D

andreatytler
23. feb 2024

Kricanie sa neda nicim ospravedlnit. Ak sa prilis besnie, tak si to mala stopnut skor. Ja tiez kricim, ale vzdy, vzdy ma to mrzi. Syn ta poziadal aby si nekricala. Nechce toho tak vela. Tebe by sa tiez nepacilo keby si mala sefa ktory po tebe krici.
A ty sa so synom nikdy neblaznis? Mozno by si mala skusit. Mna to velmi nebavi. Syn to potom berie tak ze sa moze na mna hociedy stverat a skakat po mne a zapasit a mna to boli. Ja take besnenie s radostou prenecham muzovi. Ale skus byt viac zabavna, taka poblaznena, spontanna. Napriklad ked ide tvoja pesnicka v radiu tak to daj na plne pecky a vysanti sa na 5 minut. Viac si ten vas spolocny cas uzit, Robte nieco co bavi aj teba. Na chvilu prestan byt mama a bud kamoska.

ivangeline
23. feb 2024

Tak to zvycajne je.. Netravia s detmi tolko casu. Ked je muz dlhsie doma,uz riesi rovnake blbostiny ako ja a vidi aj ich ine spravanie..

ibatanecnica
23. feb 2024

a čo tak presunúť časť povinností na muža?Väčšina problémov je z toho, že žena toho má naloženého veľa.

zeldia
23. feb 2024

Normalne, nie? Ja sa starám o dvoch rodičov nosím tridsať kilové nákupy a jasne že súrodenec ktorý nebol na návšteve 5 r je lepší ako ja. Ten čo je vzácnejší je vzdy “lepší”.

oskvarka
23. feb 2024

ja so, tiez trochu toto riesila.. tu unavenost a nestihanie... prerozdelila som si z muzom par kompetencii .. viac roboty pre neho doma ako bolo .. aby som mala z detmi cas aj na tie mile pekne veci.. hrat sa spol. hry precitat si knizkku lebo ked som len varila prala a upratovala a moj cas s nimi bol len pod mi pomoc varit prat alebo upratovat :D.. tak som sa tiez stala uponahlanou a nepolularnou :D... teraz mam viac volneho casu tak si mozem deti uzivat aj pri peknych veciach ktore oni maju radi 🙂

autor
23. feb 2024

Dakujem ❤️

hrasocek12
23. feb 2024

@dzejny656 presne aj ja som rada keď sa muž s ňou hrá ,keď sa jej venuje . Mňa to teší a vôbec si nepripadám ako menejcenná ☺️ mám čas na seba konečne a predsalen aj otec je rodič ,tak prečo by sa nemohol venovať ☺️ čo by dali druhé ženy zato aby sa otec venoval deťom 🥴 skôr je to opak 🥴 ja stále hovorím že mám doma dve deti a nie jedno 😂 jedno veľké a jedno malé 😂

leniel
24. feb 2024

uplne normalne, to zazije asi kazda mama... a presne takto okolo 3 rokov aj u nas zacalo obdobie ,,ocko''. Kvoli praci sa kolkokrat vidia cez tyzden len polhodinku rano a vodi ju do MŠ... aj tak je to najvacsi milacik. Ale ked je zle, choroba, problem - pride na rad Maminka 😊❤️

mqkm
4. mar 2024

Zober sa na víkend / týždeň k rodičom alebo ku kamoške a nech bude s oteckom. Hneď uvidí že ako mu chýba mamka. ☺️👍

siska53
8. mar 2024

Zvacsa je tato vzacnejsi, lebo napriek vsetkemu travi s dietatom menej casu. Je to normalne.
Jedine si utriedte rovnake postupy vo vychove.